TKH Group « Terug naar discussie overzicht

Groot belang opbouwen?

7 Posts
Bowski
0
s.lin
0
De Europese schuldencrisis en de toegenomen onzekerheid over het economische herstel zullen ook de komende tijd het marktsentiment in de greep houden. Daar bovenop konden maar weinig ondernemingen positief verrassen met hun cijfers over de eerste helft van 2011. Nederlandse ondernemingen zijn gedurende het cijferseizoen, in juli en augustus, telkens voorzichtiger geworden in hun verwachtingen voor de rest van het jaar.

Dit komt door de onzekerheid over het economische herstel. Zo kende TKH Group een zeer goed eerste halfjaar, maar voor de tweede helft van 2011 zijn ze een stuk voorzichtiger. In het persbericht schreef TKH: “In diverse segmenten binnen de industriële markt zijn echter tekenen te zien van afzwakking van de vraag.
www.iex.nl/Column/66745/Eigen-aandele...
edkilb
0
Ja dat is niet normaal meer, normaal is een paar duizend stuks omzet per dag het maximale, en moet je nu eens kijken...

Ze worden binnen kort overgenomen vr ong 20 euro, maar door wie?? en waarom weten de grote HEREN dat al!!!!!!

gr ;>)
[verwijderd]
0
VMI sterk in China en Zuid-Amerika

28-09-2011 00:00
0 reacties

EPE/ZUUK - Met tegen de 600 werknemers op de hoofdvestiging in Epe en nog eens zo'n 300 verdeeld over diverse buitenlandse vestigingen is VMI de voornaamste werkgever in de gemeente Epe. Het bedrijf, onderdeel van de THK- Group (Twentse Kabel Holding) geniet een sterke mondiale reputatie. Op het vlak van de bandenbouwmachines is het wat de personenauto's betreft marktleider. Tegen de 120 ingenieurs doen er alles aan om het bedrijf toonaangevend te houden. President & CEO Harm J. Voortman MSc weet als geen ander dat de concurrentie op de loer ligt.

door Dick van der Veen

De engineering en productontwikkeling vindt volledig in Epe plaats. Daar aan de Gelriaweg ligt de kennis opgeslagen. Verkoop vindt op diverse continenten plaats. "Met uitzondering van Australië, want dat koopt elders de banden", zegt Voortman. VMI probeert binnen de grens van de mogelijkheden ontwikkelingen op de wereldmarkt voor te zijn. "We richten ons momenteel sterk op China en Zuid-Amerika. In China hebben we recent met veel toeters en bellen (lees vuurwerk) een fabriekshal geopend. Er is daar voor ons een enorm potentieel aanwezig. Dat geldt ook voor Zuid-Amerika waar we een bedrijf in Brazilië hebben gevestigd." Het bedrijf richt zich op de laatste generatie machines. "Je kunt honderden patenten hebben, maar in China bijvoorbeeld heerst een andere mores. Daar snappen ze niet waarom je de kennis niet in dat land zelf ontwikkelt. Het in Epe houden van al het wezenlijke is dus een stuk zelfbescherming voor de onderneming."
Veelzijdig
VMI haalt ongeveer 70 procent van de omzet uit de bandenbouw. Daarnaast heeft men machines die onderdelen maken van de componenten die bij de productie van banden een rol spelen. Componenten op een haspel gewikkeld gaan naar de bandenbouwmachines en na het afbakken waarbij het rubber vulcaniseert herkent de consument datgene wat onder zijn auto ligt. Alle grote merken als GoodYear en Pirelli kopen machines van de VMI. "We testen samen met Vredestein dat inmiddels in handen is van een onderneming in India, nadat eerst Rusland er zich over had ontfermd." De vestiging in Amerika is afgebouwd. "Daar hanteert men enorm hoge invoerrechten zodat je als je wat wilt verkopen bepaalde onderdelen zelf moet gaan maken." Ook aan dat gegeven wordt gewerkt. VMI hecht aan een goede relatie met de woonomgeving. Voortman: "We organiseren jaarlijks een buurtavond waar mensen hun problemen kunnen ventileren. Wanneer er tussendoor iets speelt zijn ze altijd welkom. Grote uitbreidingen in Zuuk zijn niet te verwachten." Als commercieel directeur reisde hij heel wat af. Twee intercontinentale vluchten per maand naast een aantal Europese trips. "Sinds ik de leiding heb overgenomen is dat reizen teruggebracht tot een kwart van de tijd."
Een noviteit: het waterrad, ook dat van de buren, is gerestaureerd. "Veel energie levert dat niet op voor de fabriekmaar alle beetjes helpen", luidt de conclusie.

[verwijderd]
0


RSS

Commercieel nieuws

VMI Group breidt productiefaciliteit uit in China
VMI Group breidt productiefaciliteit uit in China


Op 6 september 2011 werd de uitbreiding van de vierde productiefaciliteit van VMI Group in Yantai (China) gevierd. Vanwege de festiviteiten organiseerde VMI tevens enkele seminars voor vertegenwoordigers uit de bandenbouw- en de can wash-industrie: de twee markten waarop VMI zich met deze productiefaciliteit richt. Zowel de seminars als ‘Grand Opening Ceremony’ trokken talrijke genodigden aan uit de gehele wereld.

De 'Grand Opening Ceremony' werd bijgewoond door Chinese en Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders, het Chinese en Nederlandse management van VMI Group en TKH Group NV en vele klanten.

VMI Group startte haar activiteiten in China in de vroege jaren 1980. VMI Yantai Ltd, een volledig entiteit van VMI Holland BV werd opgericht in 1996 om hiermee in te kunnen spelen op de verwachte groei van de activiteiten in Azië.

De toenemende erkenning voor de bandenbouwtechnologie van de VMI-oplossingen in combinatie met het vermogen van VMI om een kosteneffectieve oplossingen te kunnen aanbieden, heeft geleid tot een sterke groei binnen de onderneming. Om de markt te kunnen blijven bedienen met innovatieve oplossingen die voldoen aan de hoge eisen van haar klanten, was de beslissing om verder uit te breiden in China al snel gemaakt. Een assemblage hal met een oppervlakte van 7.200 m2 werd in augustus 2011 voltooid. De totaaloppervlakte van de Yantai-fabriek komt hiermee dicht bij een totaaloppervlakte van 30.000 m2.

De beslissing om de faciliteit uit te breiden in Yantai viel samen met haar accreditatie door Lloyds voor de milieunorm ISO14001 en de volledige integratie van de kwaliteitscontrolesystemen in Yantai met die van VMI Holland BV. Deze uitbreiding van de productiefaciliteiten van de VMI Group benadrukt het vertrouwen dat VMI heeft in een duurzame verdere groei van de onderneming.
s.lin
1
TKH breidt uit in zorgsector
Gepubliceerd: 18:08
AMSTERDAM (Dow Jones)--Technologiebedrijf TKH Group nv (TWEKA.AE) breidt de activiteiten in de zorgsector uit via een meerderheidsbelang van 57,5% in KLS Netherlands.

KLS levert technologie voor de distributie van medicijnen van producent tot en met de consument. Het concern ontwikkelt en produceert systemen en software voor zowel groothandel, apotheker als consument.

"De combinatie met bestaande technologieen, concepten en productiefaciliteiten in de TKH-groep zal bij KLS tot een versnelling van de groei leiden", licht chief executive Alexander van der Lof van TKH toe.

"De omzet zou binnen vijf jaar moeten kunnen groeien naar euro50 tot euro100 mln per jaar, waarbij een groot deel van de omzet terugkerend zal zijn in de vorm van inkomsten uit licenties en services", vervolgt bij.

De huidige omzet van KLS bedraagt ruim euro5 mln op jaarbasis. De activiteiten zullen worden ondergebracht in het TKH-segment Building Technologies.

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
MARKET TALK: TKH koersdoel omlaag naar EUR18 - RBS
Gepubliceerd: 11:16
AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Bank of Scotland heeft het koersdoel voor TKH (TWEKA.AE) verlaagd naar euro18,00 van euro20,00 om een waarschijnlijke gematigde recessie in 2012 te weerspiegelen. De analisten rekenen nu op een omzetdaling in 2012 met 14%, waar eerder van een nulgroei werd uitgegaan, en verlagen hun taxatie voor de ebita-marge met 200 basispunten naar 6,5%. Volgens de bank zal de recessie minder hevig zijn dan in 2008 en daarom ook minder invloed hebben op TKH. Ze merken ook op dat de onderneming in toenemende mate een aantrekkelijke investering is, aangezien de aanwezigheid in nichemarkten toeneemt en de marges daardoor structureel verbeteren. Het advies blijft buy. Omstreeks 11.10 uur noteert het aandeel 2,8% hoger op euro16,66, terwijl de ASX met 0,9% stijgt. (LDF)

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 28 nov 2023 14:08
Koers 36,600
Verschil -0,400 (-1,08%)
Hoog 36,980
Laag 36,560
Volume 20.571
Volume gemiddeld 73.631
Volume gisteren 73.802

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront