Hup Hollande hup!

Lees deze column op IEX.nl

55 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
kolenboer
2
Sorry Marcel maar je bent beleggingsadviseur. Stop daarmee alsjeblieft want je "kletst" uit je nek.

Heb je misschien een rendementstabelletje van de afgelopen 10 jaar? 99% van alle beleggingsadviseurs maken verlies voor hun klanten en maken zelf wel winst. Weet je hoe dat komt? Ze hebben namelijk alleen verstand hoe hun eigen zakken te vullen in plaats van hun klanten.
MartijnN1932
3
Zolang we geen federaal europa hebben waar er federaal bepaald wordt voor belastingen/ afdracht enz, kan ik niet anders dan FEL tegen eurobonds zijn.

De lage rente die landen hadden doordat ze bij de euro kwamen heeft deze ellende veroorzaakt. Kijk naar Griekenland,
die hebben een zeer lange tijd een lage rente gehad, en wat deden ze meer en meer uitgeven en schulden verhogen.


Ik vrees dat als ze met eurobonds weer een lage rente krijgen deze landen het nooit zullen leren en wederom niets anders doen dan lenen, lenen en lenen. Waar de landen die hun huishoudboekje op orde hebben het dupe zullen zijn..
Paulus29
2
Rosser
2
Hoe je het ook went of keert; ook met eurobonds zullen zuidelijke landen lenen tegen rentetarieven die niet reeel zijn. Dat verschil zal toch ergens vandaan moeten komen.

Ik wordt persoonlijk erg moe van al die pro-Europese luchtfietsers die ons elke keer weer linksom of rechtsom verder in die europese fuik drijven. Het recente verleden (10 jaar) heeft ons geleerd dat van al die mooie plannen en beloftes weinig is terecht gekomen. De mensen in de straat hebben ook donders goed in de gaten dat er een democratisch tekort is. Bij twijfel niet oversteken!

Er is een veel cleanere oplossing; landen die het niet kunnen behappen moeten er maar uitstappen. Tuurlijk, dat kost ook geld maar dat moeten we er maar voor over hebben. Het is duidelijk dat de mensen niet méér Europa maar minder Europa willen hebben, en daar hebben ze hopelijk ook geld voor over want voor niets gaat de zon op.
ro1946
0
Ik vind het een goed plan. Hiermee wordt voorkomen dat afzonderlijke landen, door internationale speculanten, verder worden gedestabiliseerd. De rente op deze eurobonds zal naar mijn mening aan de lage kant kunnen blijven. Er is immers voor de beleggers nauwelijks een alternatief. Wel blijft het noodzaak de zwakkere landen te blijven dwingen orde op zaken te stellen. Ik denk ook wel dat er zo een soort plan komt. En dat het tegenstribbelen van, vooral, Duitsland en Nederland de opmaat is voor een streng disciplinair beleid van de zwakkeren.
Robert D.
stockexchangestaartje
1
Als kolenboer en paulus ook even inhoudelijk een reactie zouden geven ipv alleen maar afkraken leren we allemaal misschien weer wat meer.


nog wat leesvoer
www.telegraaf.nl/dft/advies/12200310/...
FrancisFox
2
Het probleem met eurobonds is dat we ook een Eurob*tch nodig gaan hebben om overtredende landen actief op de vingers te tikken. Tot nu toe was dat de markt, die een Griekenland dat zich misdroeg een rente van op dit moment 30% in de schoenen schoof, wat heel effectief de overige landen afschrok. Als we dat aan een politiek instituut moeten overlaten, is het straks heel voordelig om de boel te besodemieteren, en wordt het ouderwets ieder-voor-ons-eigen, met als bonus dat diegenen die zich wel netjes gedragen opdraaien voor de onverlaten die met geld strooien.

Ik pleit voor een andere regel: de euro, al dan niet met eurobonds, alleen voor landen die onder de 3% begrotingstekort blijven, anders per direct uitstappen en afbetalen. Dat legt regeringen aan banden, en zorgt dat eventuele paniek door het land zelf afgehandeld mag worden. Griekenland had dan nu al met drachmes gespeeld, en dat had ons een ruime 100 miljard aan noodfondsen gescheeld. Hoe groot de grexit-schade ook zal blijken, ik denk dat we er nu al een veelvoud van uitgegeven hebben, en dat is nog zonder het economische verlies door alle paniek die er nu ontstaan is.

@Paulus en Kolenboer: het gaat niet om de persoon maar om het verhaal. Dat kan al lek genoeg geschoten worden zonder op de man te spelen.
LucSch
1
We moeten natuurlijk ook realiseren dat Duitsland en Nederland nu ook niet tegen een reële rente lenen!
Zo'n joint bond zal mogelijk een lagere rente hebben dan het gemiddelde van alle Eurolanden. S&P heeft echter aangegeven zo'n bond de rating van de zwakste partij (nu CCC?) te geven, waardoor heel veel partijen er niet in mogen beleggen.
De markt krijgt hier pas vertrouwen in als er sprake is van een fiscale unie. Daar moet de discussie dus over gaan: over het doel en niet over het middel.
Rosser
0
quote:

LucSch schreef op 24 mei 2012 11:47:


...
De markt krijgt hier pas vertrouwen in als er sprake is van een fiscale unie. Daar moet de discussie dus over gaan: over het doel en niet over het middel.


Prima. Leg dit dan maar duidelijk voor aan de kiezer (zal eens tijd worden). "Willen jullie een fiscale unie?" "Willen jullie een politieke unie?" Wordt een leuke septembermaand...
Rosser
0
Het pro-Europa kamp wil helemaal niets voorleggen aan de kiezer omdat het zogenaamd "te ingewikkeld" is. Misschien is het een idee om eens iets proberen uit te leggen aan het electoraat _voordat_ we weer verder de fuik in worden gepiepeld?

Plasterk (PvdA) ook weer _nadat_ ze het ESM erdoor gedrukt hebben (Volkskrant):

"Plasterk benadrukt dat het fonds noodzakelijk is, maar dat die noodzaak de komende maanden moet worden uitgelegd aan de burger. 'We zien de peilingen.'"
[verwijderd]
0
Dit is een prima idee. We moeten europees denken en landen die het zwaar hebben juist economisch steunen, zodat de ecenomie daar weer bovenop komt aar ook wij weer van profiteren. Nederland groiet alleen bij gratie van het buitenland. De totale rente op eurobonds zal lager zijn dan de gemiddelde rente die nu betaald wordt omdat het risico lager is, dus het is per definitie voordelig. Is alleen nog de vraag hoe je de rente differentiatie maakt.
Rosser
0
Het anti-Euro kamp heeft de validiteit van "the Wisdom of Crowds" aangetoond de afgelopen tien jaar. Toch houden de eurofielen vol onder het mom van "te ingewikkeld voor de massa".

Oogkleppen op en verder die fuik in domme kiezertjes...
Terecht
0
Beste Marcel, al enige tijd loop ik rond met hetzelfde idee en ik ben blij dat jij het nu eens opschrijft. De huidige reacties van de financiëel sterke landen zoals Duitsland en papagaai Nederland komen voort uit egoïsme en niet uit solidariteit, die deze exportlanden eigenlijk, ook uit eigen belang, zouden moeten tonen. Merkel en papagaai Rutte zijn alleen maar bang voor hun kiezers, maar absoluut geen 'Staatslieden'. Jij bent toch linkser dan je zegt volgens mij, want deze opstelling getuigt niet alleen van economisch inzicht, maar ook van solidariteit.
Terecht.
LucSch
0
quote:

Rosser schreef op 24 mei 2012 11:52:


[...]

Prima. Leg dit dan maar duidelijk voor aan de kiezer (zal eens tijd worden). "Willen jullie een fiscale unie?" "Willen jullie een politieke unie?" Wordt een leuke septembermaand...


Helemaal mee eens...
[verwijderd]
0


Het blijkt weer dat voor sommige mensen geld verdienen heilig is en dat ze de gevolgen geen lor interesseert.


Prachtig voorbeeld van Ikke, Ikke, Ikke, en de rest kan Stikke!


OldAndWise
4
Beste Terecht, en andere mensen die hetzelfde denken.
Als je solidair wilt zijn mag dat. Maar ga niet beslissen dat de rest ook aan jouw solidariteit moet meebetalen.
Persoonlijk ben ik een zeer sociaal mens. Maar dat betekent niet dat iemand anders mag beslissen wat ik aan anderen geef. Daar ga ik zelf over, niemand anders.
Verder wordt een volk helemaal niet geholpen met de steunmaatregelen.
De steun is voor de financiele beleggers/instellingen/banken en die hoeven we niet eindeloos in leven te houden zoals nu.

De hele oplossing met eurobonds is een gedrocht en lost geen enkel probleem op. Net zoals het ESM fonds dat niet doet. Je lost problemen op door de oorzaak aan te pakken, niet door gevolgen.
De financiele wolkenkrabber wankelt en alleen een aanpassing van ons financiele stelsel gaat de fundamenten verstevigen. Maar daar hoor je niemand over, geen politici en geen "adviseurs".
Paulus29
1
Op de man spelen?? Welk 1 onzin!

Lees dit lezenswaardige stukje dan nog maar even door..

img.iex.nl/ForumUploads/6288873.pdf

Dromen zijn bedrog! Of.. er is sprake van pure oplichting.
Skater
1
Blijft frappant hoe goed en onbezorgd de landen het doen die NIET hun kronen en franken inleverden voor Euro's.
Onderdeel van Eurozone zijn zou een voorrecht moeten zijn, niet een recht op luilekkerland zonder verantwoordelijkheid. Een arme moet niet ongestraft van de rijken gaan parasiteren. De rijken zijn dat, in deze civiele tijden, door ondernemerschap, niet door onderdrukking. Als de Grieken wat minder Coca-Cola en Samsung hadden geconsumeerd, en daar ook minder voor geleend, zaten we nu niet in deze ellende. Welja, geef hen weer 4% ofzo, dan lenen ze nog de onderbroek van je kont!
Leningen zonder ongefragmenteerd onderpand (beloften hebben geen waarde) zouden verboden moeten worden.
55 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
539,38  -20,60  -3,68%  28 feb
 AMS25-24h 546,67 +1,35%
 Germany30^ 11.863,20 -4,08%
 Dutch15-index 14.831,37 -4,51%
 BEL 20 3.488,60 -4,15%
 BRX20-24h 3.560,84 +2,07%
 Europe50^ 3.348,97 +0,59%
 Euro30-index 17.135,93 -3,78%
 US30# 25.697,37 +1,28%
 Nasd100# 8.543,87 +0,97%
 US500# 2.990,25 +1,19%
 Japan225# 21.118,74 -0,11%
 Gold World Spot (USD) 1.586,01 -3,59%
 New York WTI spot 56,22 +1,06%
 EUR/USD 1,1027 +0,22%

Stijgers

Flow Traders +2,26%
AMG +0,96%
Basic-Fit -0,16%
VolkerWessels -0,23%
Van Lanschot ... -0,43%

Dalers

ICT Group -14,18%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -7,32%
ALTICE EUROPE... -7,04%
Fugro -6,60%