Porceleyne Fles verkoopt minder bestek
Gepubliceerd op 28 aug 2012 om 08:45 | Views: 326

DELFT (AFN) - Porceleyne Fles verkocht in de eerste helft van dit jaar minder bestek en kookgerei dan een jaar eerder. De omzet bij Royal Delft (Delfts Blauw) en Leerdam Crystal bracht wel meer op. Dat blijkt uit de resultaten die het bedrijf dinsdag presenteerde.

De onderneming verkocht 25 procent meer Delfts Blauw, met name aan toeristen en in de zakelijke markt. Volgens Porceleyne Fles droeg de recente opening van de Royal Delft Experience door prinses Margriet ,,in belangrijke mate'' bij aan de omzetgroei. Ook de ,,relatief beperkte'' omzet van Leerdam Crystal liet een ,,aanzienlijke'' stijging zien.

De verkopen bij de consumentenmerken Kempen & Begeer (bestek) en BK Cookware daalden echter met 8,6 procent. Deze daling wijt Porceleyne Fles aan lagere verkopen in de retailmarkt, waarbij het afgenomen consumentenvertrouwen volgens het bedrijf een belangrijke rol speelt.

Lichte daling

De nettowinst daalde van 46.000 euro in de eerste helft van 2011 tot 37.000 euro. De omzet daalde licht, van 11,5 miljoen euro naar 11,3 miljoen euro.

Porceleyne Fles richt zich in de tweede helft van dit jaar op het verder ontwikkelen van nieuwe producten en markten ,,met als doel de omzet te vergroten en de kwetsbaarheid van de groep te verkleinen''. Vanwege de aanhoudende onzekerheid op zowel de toeristische markt als de retailmarkt geeft het bedrijf geen concrete winstverwachting voor heel 2012.