ASML « Terug naar discussie overzicht

ASML 2013

415 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 » | Laatste
Moneyball
0
Met de cijfers in aantocht tijd voor een nieuw 2013 draadje.

De koers van ASML weer rond all-time high. Dat gold niet voor de fundamentals over de afgelopen kwartalen. Wat zijn jullie verwachtingen voor de cijfers van donderdag en de outlook voor 2013?
[verwijderd]
0
Wie weet er meer, nu al een behoorlijke koersval, 2 dagen voor de cijfers uitkomen van het laatste Q?
[verwijderd]
0
Zou even wachten op de cijfers, Jan PUT opties hebben 60% IV , dus aardig wat onzekerheid bij de market makers!!
voda
0
Vooruitblik: 'Forse daling winst ASML'

Gepubliceerd op 15 jan 2013 om 16:44 | Views: 358

AMSTERDAM (AFN) - ASML heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar naar verwachting aanzienlijk mindere resultaten geboekt dan een jaar eerder. Dat blijkt uit een rondgang van AFN-Bloomberg langs analisten.

De chipmachinefabrikant voorspelde bij de presentatie van de resultaten van het derde kwartaal al dat de omzet in de laatste 3 maanden van 2012 terug zou vallen tot ongeveer 1 miljard euro. Een jaar eerder werd nog een omzet van ruim 1,2 miljard euro geboekt. De nettowinst zakt volgens de analisten ongeveer 30 procent tot circa 196 miljoen euro.

De moeilijke economische omstandigheden raken de markt voor geheugenchips en daarmee de vraag naar de machines waarmee die chips worden gemaakt. Financieel directeur Peter Wennink gaf in november aan dat de vraag naar chips voorlopig zwak blijft. De vooruitzichten voor geheugenchips in 2013 lieten volgens hem ,,een redelijk akelig beeld'' zien, ondanks de stijgende prijzen van NAND-geheugenchips.

Evenveel bestellingen

Analisten van Rabobank verwachten dat ASML in het laatste kwartaal met 804 miljoen euro aan nieuwe orders ongeveer evenveel bestellingen ontving als in het voorgaande kwartaal. In de eerste helft van 2013 voozien ze wel een kleine opleving van de omzet tot ongeveer 1,2 miljard euro.

Rabo wijst er verder op dat ASML aan het einde van 2012 waarschijnlijk nog ongeveer 2,5 miljard euro in kas had. Daardoor is er volgens de analisten ruimte voor een nieuw aandeleninkoopprogramma ter waarde van zo'n 1 miljard euro.
voda
0
PREVIEW: ASML boekt 38% lagere winst in KW4


AMSTERDAM (Dow Jones)--ASML (ASML.AE) rapporteert donderdag over het vierde kwartaal een circa 38% lagere winst dan een jaar geleden, vooral vanwege aanhoudend zwakke eindmarkten en onzekere vooruitzichten. De winst bedraagt naar verwachting EUR178 miljoen bij een omzet van EUR1,0 miljard, zo luidt de door FactSet Research samengestelde consensus. Een jaar eerder was dat nog EUR285 miljoen en EUR1,21 miljard respectievelijk. ASML sprak bij de cijfers over het derde kwartaal de verwachting uit van een omzet van circa EUR1,0 miljard in de vierde verslagperiode. De orderinstroom zal volgens een peiling van Dow Jones onder 4 analisten naar verwachting vrijwel vlak zijn op EUR833 miljoen, exclusief orders voor EUV-systemen, ten opzichte van de EUR831 miljoen in het derde kwartaal. Analisten verwachten gemiddeld dat de chipmachinefabrikant voor het eerste kwartaal van 2013 een omzetverwachting zal geven van EUR1,07 miljard. ASML publiceert de cijfers donderdag om 7.00 uur. Woensdag omstreeks 12.15 uur noteert het aandeel 0,7% hoger op EUR47,51, terwijl de AEX vlak koerst. (BTZ)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


september
0


Topman Eric Meurice van ASML heeft in 2012 bijna 10 miljoen euro verdiend door het verzilveren van opties en prestatieaandelen. Samen met zijn jaarbonus en basissalaris komt het jaarinkomen van de Franse topman uit boven de 11 miljoen euro.

Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant naar de 810 aandelentransacties van alle bestuurders van Nederlandse bedrijven. Alleen Jan Bennink (76 miljoen euro) en Rijkman Groenink (29 miljoen) wisten eerder als bestuursvoorzitter van een Nederlands bedrijf in een jaar meer inkomen te vergaren.

FNV Bondgenoten noemt de 10 miljoen uit aandelen en opties 'bijna on-Nederlands en buitenproportioneel'. ASML meldt in een reactie sinds enkele jaren geen opties meer uit te geven. En bestuurders mogen hun aandelen vijf jaar niet verkopen.

[verwijderd]
0
quote:

september schreef op 17 januari 2013 08:07:

Topman Eric Meurice van ASML heeft in 2012 bijna 10 miljoen euro verdiend door het verzilveren van opties en prestatieaandelen. Samen met zijn jaarbonus en basissalaris komt het jaarinkomen van de Franse topman uit boven de 11 miljoen euro.

Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant naar de 810 aandelentransacties van alle bestuurders van Nederlandse bedrijven. Alleen Jan Bennink (76 miljoen euro) en Rijkman Groenink (29 miljoen) wisten eerder als bestuursvoorzitter van een Nederlands bedrijf in een jaar meer inkomen te vergaren.

FNV Bondgenoten noemt de 10 miljoen uit aandelen en opties 'bijna on-Nederlands en buitenproportioneel'. ASML meldt in een reactie sinds enkele jaren geen opties meer uit te geven. En bestuurders mogen hun aandelen vijf jaar niet verkopen.

En moet je nagaan dat hij al blij was dat na de daling van ASML in 2011 naar 22 euro hij er eind 2011 op 30 euro en met de stijging van de koers in Q1 2012 naar 35 van de rest van zijn positie af kon.

Met de huidige koers was het nog een bizar bedrag meer geweest maar de CEO wist toen ook al dat daarna het minder ging worden met ASML.

Dat de koers gewoon keihard door blijft stijgen is wat anders, dat heeft niets meer met fundamenten te maken, anders was de CEO ook niet uitgestapt.
[verwijderd]
0
VELDHOVEN (AFN) - ASML verwacht dat er in de loop van dit jaar een einde komt aan de daling van de omzet. Dat maakte de chipmachinefabrikant donderdag bekend.
ASML zag zijn omzet in 2012 met bijna 1 miljard euro dalen ten opzichte van het voorgaande jaar, tot 4,7 miljard euro. Zoals het bedrijf eerder al voorspelde, zakte de omzet in de laatste 3 maanden van 2012 tot circa 1 miljard euro. De nettowinst kwam in die periode uit op 298 miljoen euro. Over heel 2012 bleef een winst van 1,15 miljard euro over, ongeveer evenveel als in 2011.
ASML denkt dat de omzet dit jaar uiteindelijk op ongeveer hetzelfde niveau uitkomt als in 2012. Het jaar zal langzaam beginnen, waarna de markt in de tweede helft van het jaar aantrekt, voorspelde financieel directeur Peter Wennink in een toelichting op de cijfers. In het eerste kwartaal komt de omzet naar verwachting uit op 850 miljoen euro.
4G
De markt voor geheugenchips blijft moeilijk, voorspelde Wennink. Daardoor staat ook de vraag naar machines waarmee die chips worden gemaakt onder druk. In de tweede helft van het jaar kan ASML echter onder meer profiteren van de internationale uitrol van 4G, de nieuwe standaard voor mobiele telefonie die sneller mobiel internet mogelijk maakt. De chips die nodig zijn om daar gebruik van te maken, moeten met meer geavanceerde machines worden gemaakt dan de huidige chips voor mobiele telefoons.
ASML brengt dit jaar een nieuw type machine op de markt, de zogeheten Extreem Ultraviolet of EUV-machines. Volgens Wennink wordt er goede vooruitgang geboekt bij de ontwikkeling van die machines. ASML praat momenteel met vier klanten over mogelijke bestellingen van 8 tot 12 van deze machines, die in 2014 zouden moeten worden geleverd, aldus de financieel directeur.
ASML gaf donderdag aan het dividend met 15 procent te willen verhogen tot 0,53 euro per aandeel. In verband met de voorgenomen overname van Cymer werd geen nieuw aandeleninkoopprograma aangekondigd. Dit kan volgens ASML pas na de buitengewone aandeelhoudersvergadering van dat Amerikaanse bedrijf op 5 februari.
[verwijderd]
0
Eenmalige belasting bate helpt de winst met 115,8 miljoen, anders was die ook een stuk lager geweest.

Analisten verwachting van Nederlanders waren beter dan die van de grote Amerikanen, die zaten op 1,17 miljard omzet gemiddeld.

Outlook gelijke revenue over 2013 naar zeker een lagere start is hoopvol.

Cymer gaat een flinke hap nemen uit de cash, flink meer aandelen met een veel lagere wpa dan die van ASML, ook al staat de koers flink hoger, de aandelen ratio is al vastgelegd.

De getallen zijn bekend, nu maar kijken hoe de koers reageert, voorspellen wat deze gaat doen heeft in deze markt helemaal geen zin.

Heb tot nu toe de dalingen zien aankomen qua winst en revenue in combinatie met het uitstappen van de CEO en de koers dendert maar door.
Maar er zijn nog gekkere voorbeelden op dit moment dus het kan ook nog veel hoger, maar in vergelijk met het verleden is dit heel erg duur, maar deze keer is het anders........
[verwijderd]
0
Heeft het terugroepen van de orders van onderdelen voor de iphone 5 door apple nog gevolgen voor asml?
Back
0
Moneyball
0
MARKET TALK: Outlook ASML teleurstellend - Rabobank


AMSTERDAM (Dow Jones)--De orderinstroom en outlook van ASML (ASML.AE) stellen teleur, vindt analist Philip Scholte van Rabobank. De chipmachinemaker verwacht voor dit jaar een omzet gelijk aan 2012 van EUR4,7 miljard, waar de analist uitging van EUR5,2 miljard. De guidance voor het eerste kwartaal van EUR850 miljoen is ook aanzienlijk lager dan de EUR1,1 miljard die Rabo had ingecalculeerd. De voortgang van de EUV-technologie is wat langzaam, maar blijft vooruit gaan, zegt de analist verder. Desondanks is het een potentieel risico voor de EUV-verkopen in 2014. Rabo hanteert een hold-advies met een koersdoel van EUR42. Donderdag omstreeks 9.20 uur noteert het aandeel 3,1% lager op EUR46,44, terwijl de AEX met 0,2% daalt. (BTZ)

Moneyball
0
MARKET TALK: ASML geen verrassing, outlook niet geweldig - Jefferies


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het vierde kwartaal van ASML (ASML.AE) is geen echte verrassing, maar de outlook voor 2013 is niet geweldig, zegt analist Lee Simpson van Jefferies. Het vertragende orderboek bevestigt zijn verwachting. In het algemeen zullen beleggers kijken naar 2014 en 2015, hoewel mensen die recent zijn ingestapt enigszins teleurgesteld kunnen zijn, wat kan leiden tot enige druk op het aandeel, zegt hij verder. Het commentaar over de voortgang van de ontwikkeling van EUV is goed, maar het bedrijf heeft nog een lange weg te gaan, aldus Simpson. Zijn advies blijft neutral. Woensdag sloot het aandeel op EUR47,95. (BTZ)
Moneyball
0
MARKET TALK: Geen goed kwartaal ASML, orders vallen tegen - TGB


AMSTERDAM (Dow Jones)--De resultaten van ASML (ASML.AE) over het vierde kwartaal waren voor analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers 'even schrikken'. "Het was niet goed, vooral de waarde van de nieuwe orders was ver onder verwachting", zegt hij. Ook het feit dat de chipmachinefabrikant voor dit jaar een gelijke omzet voorziet, is duidelijk minder dan de markt had verwacht, aldus Versteeg. Met de EUR850 miljoen aan omzet die ASML voor het eerste kwartaal voorziet, belooft het bovendien het slechtste kwartaal in jaren te worden, zegt hij ook. De ontwikkelingen rond EUV gaan geleidelijk door, maar dat moet ook wel, stelt de analist, die een hold-advies hanteert. Woensdag sloot het aandeel op EUR47,95. (BTZ)
Moneyball
0
Hans, je had het in een van je vorige posts (draadje asml 2012) over een forward looking p/e van 20. Ik kom nu voor 2012 onder de 15 uit. En dan heb ik de eenmalige belangtingmeevaller in KW4 van 115,8 mln zelfs niet bij de winst meegeteld. Winst 1.15 miljard bij omzet 4,7 miljard. Winst na aftrek belangringmeevaller 1.03 miljard. 318.525 aandelen. wpa 2012 = 3,23. Bij huidige koers van 46 is p/e 14,4

Zie ik iets niet goed of klopt jouw verwachting niet?

joebeatt
0
quote:

Back schreef op 17 januari 2013 09:16:

Bij Binck heb ik onder opties de code ASL en ALO, weet iemand het verschil?
ALO zijn de series van voor de stock split i.v.m. de deelname van Intel, etc. Die sterven dus langzaam uit. ASL zijn de huidige series.
Easyy
0
Iemand een update over ASML, wat voor nieuws in het laatste half uur zorgt voor die stijging?
415 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:38
Koers 852,400
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 891,100
Laag 845,500
Volume 1.271.289
Volume gemiddeld 589.679
Volume gisteren 1.271.289

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront