Nieuwe Steen Investments « Terug naar discussie overzicht

15 mrt cijfers

89 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
De_Sint
0
Tja K2es,

Ze kunnen in principe blijven afwaarderen tot de kantoren een waarde van 0 Hebben en worden afgebroken, of NSI bezwijkt.
Het bezwaard me nog steeds dat gemeentes hun beleid niet versoepelen aangaande aanpassingen kantoren in leefbare ruimtes. Dat zou voor NSI, maar ook anderen een richting zijn om naar te kunnen bewegen. NSI heeft zelf meerdere malen aangetoond creatief te zijn met ombouwen van leegstaande kantoorruimte.

Mvg,
Novastar
0
Het zorgwekkende is dat de kantoren nu aan het uitbodemen lijken te zijn, maar tegelijkertijd de winkels - die eerst nog waardevast waren - hun waarde gaan verliezen. Het blijven spannende tijden voor NSI.

Overigens, uit het FD:
quote:

schreef:

Nog geen zekerheid over bod op belang Habas in NSI

De spanning over het bod van een Britse private equityhuis op 15% van de aandelen van vastgoedfonds NSI houdt nog even aan.

Gisteren liep de termijn waarin het bod van Duet Asset Management aanvaard kon worden af, maar het is nog niet bekend of het is geslaagd. Duet biedt €5,50 voor de aandelen die in handen zijn van het Israëlische Habas. Deze projectontwikkelaar bezit indirect 15% van de aandelen in NSI (nog eens 5% komt een zakenpartner toe).

Habas verkeert in zwaar weer en zijn schuldeisers zoeken al een paar maanden een manier om het belang in NSI te gelde te maken. De dreiging dat de NSI-stukken worden ‘gedumpt’ drukt sindsdien de beurskoers. De schuldeisers van Habas hebben gisteren wel een ander bod, dat van het Israëlische Aspen, afgewezen. Of zij wel willen ingaan op het bod van Duet, is dus nog niet bekend.

Duet en Habas konden gisteravond niet zeggen wanneer er wel duidelijkheid komt over het bod op de stukken. Mogelijk is dat vandaag nog.

Doet me denken aan het eerste en het tweede bod dat werd gedaan. Daar hebben we tot gisteren ook niets meer van gehoord.
Novastar
0
Van Globes van 8 augustus:

The debt settlement at real estate developer Habas HZ Investments Ltd. (TASE: HABS) has taken a twist: the day that the offer by Aspen Group Ltd. (TASE:ASGR) to take over the company expired, it announced a binding offer by British private equity fund Duet Asset Management Ltd. to acquire Habas's main asset: Dutch REIT Nieuwe Steen Investments NV (NSI) (AEX:NISTI). Duet is offering €5.50 per NSI share, close to its market price and a third of the price Habas paid.

Aspen's offer involved a 50% write-off on Habas's NIS 450 million debt.

The prices of Habas's shares and two bonds rose sharply on the announcement.

Habas owns 74% of Habas Star BV, which owns 21% of NSI. Its partner in Habas Star is Mayer Cars and Trucks Ltd. owners Jacob Shachar and Israel Kass. Habas's leveraged acquisition of the NSI stake for NIS 800 million on the eve of the global financial crisis led to the company's downfall to insolvency and inability to pay its bondholders.

If Duet's investment materializes, Habas will use the proceeds to repay its debt to the Dutch Rabobank BA, which financed the NSI acquisition, and will also give Habas's bondholders cash in hand. Aspen Group's offer would have allowed Habas to keep NSI through a capital injection of NIS 70 million into Habas on top of the €1 million already injected, for a 51% stake in the company, with the rest going to the bondholders. Habas would also issue a new bond totaling NIS 70 million.

While Aspen Group's offer would give Habas's bondholders less now, it offers them a potential upside if NSI's share price rises. Given today's expiry of the offer, the bondholders will have to decide fast.En van gisteren:

Duet Asset Management Ltd. of the UK is close to securing approval of Habas HZ Investments Ltd. (TASE: HABS) bondholders, after they instructed the company's trustees to halt negotiations with Aspen Group Ltd. (TASE:ASGR). Habas owes its bondholders NIS 450 million.

Duet's offer includes a €57 million capital injection into Habas in exchange for its shares in Dutch REIT Nieuwe Steen Investments NV (NSI) (AEX:NISTI). The offer is now before Habas's bondholders. The bondholders should receive NIS 133 million (€28 million) from Duet's payment. Most of the payment, €40 million, will be used to repay the loan Habas took from Dutch Rabobank to buy the NSI shares.

The decision by Habas's bondholders is disappointing for Aspen, which had been trying to take over the company for months through a debt settlement. Duet's offer came on the day Aspen's offer expired last week.
voda
0
NSI koers onder druk als bod DUET faalt - ING


AMSTERDAM (Dow Jones)--ING geeft aan dat de aandelen NSI (NISTI.AE) onder druk kunnen komen te staan als de overname door DUET van een 15%-belang van Habas in NSI niet doorgaat. Dit bod is sinds het terugtrekken van Aspen op maandag het enig resterende bod. Als de overname niet doorgaat dan zijn er geen andere overnamekandidaten en zouden obligatiehouders kunnen kiezen voor een meer directe wijze van het te gelde maken van hun aandelen NSI, wat de koers onder druk zou zetten, stelt analist Jaap Kuin van ING. Hij noemt daarbij een viertal kwesties die bij het bod spelen, en die de overname zouden kunnen verhinderen. Allereerst kan maar e e n van de groepen obligatiehouders aanspraak maken op aandelen NSI, maar is het wel zo dat beide groepen moeten instemmen met de overname. Een andere kwestie is de eis van DUET dat Hertzel Habas terugtreedt uit de Raad van Commissarissen van NSI. De analist geeft aan dat de krant Calcalist op basis van een woordvoerder van Habas meldt dat de hij hier geen bezwaar tegen heeft. Een volgend punt is dat de lening bij Rabobank afgelost moet worden alvorens de aandelen vrijgegeven kunnen worden. DUET heeft echter niks gezegd over financiering van vervroegde aflossingen, wat ING wel zou verwachten. Een laatste punt is dat het bod van DUET maar 15% van de aandelen NSI betreft, wat betekent dat Habas nog 5% overhoudt. Dit belang is indirect in handen van de Mayer Group - voor 26% eigenaar van Habas Star, de holding die het belang in NSI houdt. Waar Mayer in het verleden de rangen met Habas gesloten hield is het de vraag of Mayer het nu niet het juiste moment vindt om uit NSI te stappen. ING handhaaft het buy advies met een ongewijzigd koersdoel op EUR5,70. Omstreeks 10.20 uur noteert het aandeel 0,2% hoger op EUR5,52, terwijl de Midkap met 0,2% stijgt. (EVG)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

[verwijderd]
0

Ik kan mij niet voorstellen dat er geen oplossing komt, het laatste dat ze willen is dat de aandelen op de markt komen, dan is de opbrengst nog veel lager.

Ofwel, Habbas mag wel balen, maar hij zit klem met z'n bollen dus hij zal wel moeten.
Novastar
0
quote:

Zontomaatje schreef op 13 augustus 2013 21:25:Ik kan mij niet voorstellen dat er geen oplossing komt, het laatste dat ze willen is dat de aandelen op de markt komen, dan is de opbrengst nog veel lager.

Ofwel, Habbas mag wel balen, maar hij zit klem met z'n bollen dus hij zal wel moeten.

Lijkt mij ook. Als je op dit moment 20% van de aandelen op de koers dumpt over de komende weken, dan is de gemiddelde opbrengst denk ik hooguit € 4,50 gemiddeld. Best een mooie koopkans voor ons, maar ik kan me niet voorstellen dat ze het zover laten komen.

Anderzijds weet je nooit hoe het loopt in zo'n situatie. Dit dreigende faillisement blijft maar doorsudderen...
Mr_Market
0


Er waren wat koersoplevingen de laatste 2-3? dagen. Ben benieuwd wie er opeens vertrouwen kreeg in het aandeel nsi.

fd.nl/ondernemen/910486-1308/brits-pr...


Novastar
0
quote:

Mr_Market schreef op 14 augustus 2013 13:28:
Er waren wat koersoplevingen de laatste 2-3? dagen. Ben benieuwd wie er opeens vertrouwen kreeg in het aandeel nsi.

fd.nl/ondernemen/910486-1308/brits-pr...
Kan je die copy-pasten? Ik heb mijn FD-quotum alweer verbruikt :-)
slei
2
Hierbij:

Het Nederlandse vastgoedfonds Nieuwe Steen Investments (NSI) krijgt een grote Angelsaksische institutionele aandeelhouder.
Het Londense Duet Asset Management neemt een belang van 15% voor €5,50 per aandeel over van de huidige grootaandeelhouder, de Israëlische projectontwikkelaar Habas.

Koopjesjagers
Maandag accepteerden de schuldeisers van Habas het bod van Duet op zijn NSI-aandelen onder voorbehoud van financiering, dat bevestigen Habas en Duet.
Het bod van Duet is het zoveelste teken dat de zware prijsdaling van Nederlands vastgoed internationale koopjesjagers lokt. Het private-equityhuis betaalt €5,50 per aandeel. Dat is ongeveer de huidige beurskoers van NSI, maar minder dan een derde van het bedrag dat Habas er in 2007 voor betaalde.

Nederlands vastgoed
‘We verwachten de transactie binnen enkele dagen af te ronden’, zegt fondsmanager Joy Bishoen van Duet. Pas daarna wil Duet, dat $3,2 mrd onder beheer heeft in hedgefondsen en private-equityfondsen, zijn plannen met NSI toelichten. NSI kon gisteravond nog niet reageren.
Vastgoedbelegger NSI is met een beurswaarde van €395 mln een relatief klein fonds op het Damrak. Maar het heeft wel bijna €2 mrd aan vooral Nederlands vastgoed op de balans staan; kantoren en winkels. Daarmee is het een redelijk grote speler in het vastgoed. De NSI-portefeuille wordt bovendien gezien als een goede graadmeter voor de hele markt. Er zitten vooral middelgrote kantoren en winkelcentra van gemiddelde kwaliteit in.

Partner
Voor NSI lijkt de komst van Duet goed nieuws. De stukken van Habas hingen al maanden ‘boven de markt’. De angst dat zij gedumpt zouden worden als gevolg van de financiële problemen van het Israëlische bedrijf schrok beleggers af. NSI wil juist graag nieuwe investeerders aantrekken. ‘Als wij willen groeien, bijvoorbeeld door portefeuilles te kopen, dan hebben we daar een partner bij nodig’, zei bestuursvoorzitter Johan Buijs in april tegen deze krant.
Habas nam in 2007, samen met zakenpartner Mayer, een belang van ruim 20% in NSI. De ambities van Herzl Habas, directeur en aandeelhouder van het Israëlische vastgoedbedrijf, met NSI waren groot. Hij wilde het uitbouwen met vastgoedbeleggingen door heel Europa.

'meneer Hamas'
De timing was achteraf ongelukkig. Andere institutionele beleggers schrokken bovendien terug voor investeringen in NSI vanwege de grote rol van Habas, die ook president-commissaris werd. Ook de vele particuliere beleggers uit West-Friesland die aandelen NSI bezitten, hadden weinig op met hem. Op de laatste aandeelhoudersvergadering werd de joodse Habas, toch al vijf jaar nauw betrokken bij het bedrijf, door hen bij herhaling aangesproken als ‘meneer Hamas’.

De door de vastgoedcrisis gekelderde beurskoers van NSI sleepte Habas begin dit jaar mee in de val. Naarmate de koers van NSI daalde door de zware afboekingen op de kantoren in de portefeuille, daalde ook het vermogen van Habas. Het kon zijn schuldeisers niet meer betalen en ook niet meer meedoen met mogelijke aandelenemissies van NSI. Bovendien eiste Rabobank extra onderpand op voor de lening waarmee Habas de aankoop van het belang in NSI had gefinancierd.

Sindsdien zijn de schuldeisers de baas bij het Israëlische bedrijf. Zij kiezen nu voor verkoop van het NSI-belang aan Duet, om zo nog iets van hun geld terug te zien. Voorwaarde van Duet is dat Habas opstapt als president-commissaris bij NSI. Hij is daar naar verluidt mee akkoord. De Israëlische invloed bij NSI verdwijnt echter niet helemaal. De partner van Habas, Mayer, houdt een belang van 5%.
(bron FD)
89 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 mrt 2020 17:35
Koers 36,000
Verschil -0,150 (-0,41%)
Hoog 36,000
Laag 34,400
Volume 53.223
Volume gemiddeld 41.318
Volume gisteren 34.782