Nedap « Terug naar discussie overzicht

Winstalarm Nedap door uitstel projecten

11 Posts
Diegy
0
Winstalarm Nedap door uitstel projecten
Gepubliceerd op 25 jul 2013 om 21:21 | Views: 764
Nedap 17:35
EUR 30,16 +0,16 (+0,53%)

Winstalarm Nedap door uitstel projecten

GROENLO (AFN) - NV Nederlandsche Apparatenfabriek (Nedap) heeft in de eerste helft van dit jaar minder winst geboekt dan het bedrijf in april voorzag. Dat komt door uitstel van projecten, langere beslissingstrajecten en betalingsachterstanden bij een aantal klanten. Dat zei financieel directeur Gerard Ezendam donderdag tegen AFN in een toelichting.

Nedap maakte bekend dat de winst ten opzichte van de eerste helft van 2012 met 23 procent is gedaald tot 5,1 miljoen euro. In april voorspelde het bedrijf nog een winstdaling van 10 tot 15 procent. Over de winstontwikkeling in de rest van dit jaar kan het bedrijf nog niets zeggen gezien alle economische onzekerheden.
De omzet was met 82 miljoen euro bijna gelijk aan de 83,7 miljoen euro een jaar geleden. De onderneming denkt dat de omzet in de tweede helft van het jaar gelijk zal zijn aan de 88,2 miljoen euro in dezelfde periode van vorig jaar.
[verwijderd]
0
Goedemorgen,

Wat vinden we hiervan? ,niet zo mooi, maar ook niet heel schrikbarend.
Als de koersreactie flink is, wat ik overigens niet verwacht, koop ik bij.
Diegy
0
Dat is natuurlijk niet best een winstalarm. Aandeel zal wel aardig naar beneden gaan vandaag.
[verwijderd]
0
AMSTERDAM (AFN) - De investeringen van de Nederlandsche Apparatenfabriek (Nedap) zullen de positie van het bedrijf de komende jaren versterken. Dat stelde analist Johan van den Hooven van SNS Securities vrijdag in reactie op de winstwaarschuwing die het bedrijf donderdagavond naar buiten bracht.

De analist wees erop dat investeringen in nieuwe producten en marketing tijdelijk druk zetten op de resultaten. In de komende jaren zullen ze de positie van het bedrijf echter versterken.

Nedap gaf donderdag aan in de eerste helft van dit jaar minder winst te hebben geboekt dan het bedrijf in april voorzag. Dat komt door uitstel van projecten, langere beslissingstrajecten en betalingsachterstanden bij een aantal klanten.

SNS hanteert een accumulate-advies voor het aandeel Ndap. Dat noteerde vrijdag rond 9.35 uur 5,2 procent in de min op 28,60 euro.

[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

investored schreef op 26 juli 2013 09:46:

Ben 't niet vaak eens met die gasten van SNS, maar dit snijdt wel hout.
Inderdaad, Nedap is sterker dan ooit. Dat uitbreiding van personeel in de US niet direct tot meer omzet leidt was redelijk te voorspellen, maar zal wel op termijn voor een verdere omzetgroei leiden.

Vertraging in het loskomen van verwachte orders betekent nog niet dat die niet komen.

Ik ben benieuwd naar de informatie over de deelmarkten en in welke deelmarkten er sprake is van uitstel in orders.
Wellicht dat winkelbedrijven wat moeite krijgen met hun financiering, maar als de no sales (zeg maar diefstal door klanten en personeel) sterk vermindert heeft dat een fors positief effect op de resultaten. Het zou zo maar kunnen dat financiers dat ook gaan inzien en prioriteit gaan geven aan financiering van de aanschaf van Nedap beveiligingstechnologie.
Wellicht is er ook in de belichting vertraging in de orderontvangst.
Als na San Diego een andere grote stad in zee gaat met Nedap voor de straatverlichting heeft dat ineens een fors effect.
[verwijderd]
0
Nedap expands RFID production for retail sector
Groenlo, the Netherlands -- July 25, 2013

Nedap announced the construction of a new production facility in the East of the Netherlands for their Store !D RFID readers to read RFID on item level. At the new facility, Nedap produces readers for retailers in Europe, Middle East, Asia and the United States. The RFID products manufactured at this location include handheld readers (!D Hand), POS readers (!D POS), overhead antennas (!D Top) and pedestals (!D Gate). The first 4.000 pieces are scheduled to be produced in the second half of 2013.

Hybrid RF / RFID pedestals
The !D Gate is a floor-mounted pedestal with an integrated RFID reader, which can trace incoming goods, the movement of goods from the back room to the sales floor and goods leaving the store. The !D Gate can also be used as a hybrid EAS (electronic article surveillance) system at the store entrance that offers both RF and RFID detection combined in one free standing pedestal. The pedestals can either be installed as hybrid EAS systems right away or upgraded later by adding a clip-in RFID reader. It is also possible to equip the !D Gate with integrated sensors to count customers and detect foil-lined bags.

Worldwide delivery
From the new production facilities, Nedap delivers their RFID products to the global market via three strategic warehouse locations in Rotterdam, Shanghai and Boston.

“The new production plant is a modern, scalable facility, which enables us to guarantee the highest quality and easily scale-up to be able to deliver large amounts of Store !D products to retail stores worldwide” says Rob Schuurman, Managing Director with Nedap Retail.

-- Dit klinkt toch behoorlijk positief lijkt mij. Nedap investeert vrolijk door.
[verwijderd]
0
GROENLO (AFN) - De Nederlandsche Apparatenfabriek (Nedap) heeft in het eerste halfjaar een omzet behaald van 82 miljoen euro. Dat is 2 procent lager dan in de eerste helft van 2012. De winst na belastingen daalde met 22 procent, van 6,6 naar 5,1 miljoen euro. Dat meldde het bedrijf donderdag.

Nedap had vorige week al gewaarschuwd dat de winstdaling sterker zou uitvallen dan de 10 tot 15 procent waar het zelf eerder rekening mee hield. De onderneming waagt zich niet aan een winstverwachting voor heel 2013. Wel voorziet het een omzet in de tweede jaarhelft die gelijk is aan die in de tweede helft van 2012.

De onzekere economische omstandigheden maken het moeilijk om de ontwikkeling van omzet en resultaat te voorspellen, aldus Nedap. ,,Ook het projectmatige karakter van een groot deel van de opbrengsten draagt hiertoe niet bij'', aldus het bedrijf.
voda
0
Nedap boekt lagere omzet in eerste helft 2013


AMSTERDAM (Dow Jones)--Nederlandsche Apparatenfabriek nv (NEDAP.AE) heeft in de eerste helft van 2013 op jaarbasis tegen de verwachting in een licht lagere omzet gerealiseerd, terwijl het bedrijf als gevolg van de onzekere economische situatie in vele delen van de wereld geconfronteerd werd met meer afwachtende markten dan voorzien, maakt het technologiebedrijf donderdag nabeurs bij de publicatie van zijn resultaten over het eerste halfjaar bekend.

"Opdrachten werden doorgeschoven, beslissingstrajecten verlengd, investeringsstops afgekondigd", aldus het bedrijf.

De marktgroepen AVI, Energy systems, Healthcare en Retail realiseerden desondanks een hogere omzet in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder, terwijl de omzet bij Library Solutions, Livestock Management en Light Controls achterbleef. De omzet bij Security Management bleef vlak.

De totale omzet is uitgekomen op EUR82,0 miljoen, licht lager dan een jaar eerder, toen het bedrijf een "zeer goed" halfjaar boekte en de omzet op EUR83,7 miljoen uitkwam. Nedap was uitgegaan van een omzetstijging.

Het concern voorziet voor de laatste zes maanden van het jaar opbrengsten die gelijk zijn aan de opbrengsten die in de tweede helft van 2012 werden behaald.

Over geheel 2013 kan het bedrijf nog geen verwachtingen uitspreken omdat er nog te veel onzekerheden zijn.

In de eerste helft van 2013 daalde de winst na belastingen met 23%, tot EUR5,1 miljoen, tegen EUR6,6 miljoen, waar het bedrijf een winstdaling van 10-15% had voorspeld. Als redenen voor de tegenvaller noemde het bedrijf een licht gewijzigde omzetmix en investeringen in innovaties en in de verkooporganisaties.

De nettowinst bedroeg in de eerste helft van 2013 EUR6,0 miljoen versus EUR8,3 miljoen in de eerste zes maanden van 2012.

Het aandeel is donderdag gesloten op EUR29,34.


Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

[verwijderd]
0
AMSTERDAM (AFN) - Het groeimomentum van Nedap neemt af. Dat constateerde analist Johan van den Hooven van SNS Securities vrijdag.

De analist wees erop dat Nedap investeert in toekomstige groei. Daarbij wordt meer personeel aangenomen en worden nieuwe gebouwen en land aangekocht. In combinatie met terughoudende klanten in diverse marktsegmenten zet dit druk op de huidige groei van het bedrijf.

Nedap meldde donderdag een daling van de winst en omzet over het eerste halfjaar. Vorige week waarschuwde het bedrijf al dat de winstdaling groter zou zijn dan eerder verwacht. Financieel directeur Gerard Ezendam gaf donderdag aan dat het bedrijf op termijn echter zeker ruimte ziet voor groei.

SNS hanteert een accumulate-advies voor het aandeel Nedap, met een koersdoel van 30 euro. Dat advies en de verwachtingen voor het bedrijf worden echter onder de loep genomen. Nedap sloot donderdag op 29,35 euro. Een nieuwe koers was vrijdag rond 9.15 uur nog niet beschikbaar.

DIE GASTEN VAN SNS WEER.....wat een korte termijn blik hebben die toch....
[verwijderd]
0
Ik zie het positiever dan SNS.
Vorig jaar was de 1e helft erg goed. In de 2e helft die normaliter beter is qua omzet en winst werd een voorziening genomen van EUR 3 miljoen voor het oplossen van gebreken in de power routers. Die verliespost hebben wij dit 2e half jaar niet. Wel mogelijk een herstel in de verkoop van Power routers en toelating daarvan tot meer markten.
Verder zal een deel van de orders die in de eerste helft zijn uitgesteld toch weer geplaatst gaan worden.
Voor de in de eerste helft wat tegenvallende agri business zijn ook weer een paar positieve berichten recent naar buiten gebracht.
Nedap kan dus zowel qua resultaat als qua omzet positief verrassen in de 2e helft. Daarvoor geeft Nedap geen garanties, maar dat hebben ze nooit gegeven. Door de spreiding over meerdere producten en markten is wel een stuk risicospreiding gerealiseerd. Afgezien daarvan kunnen ook grotere bedrijven een samenwerking aangaan en daarbij een belang in Nedap willen.

quote:

investored schreef op 2 augustus 2013 09:47:

AMSTERDAM (AFN) - Het groeimomentum van Nedap neemt af. Dat constateerde analist Johan van den Hooven van SNS Securities vrijdag.

De analist wees erop dat Nedap investeert in toekomstige groei. Daarbij wordt meer personeel aangenomen en worden nieuwe gebouwen en land aangekocht. In combinatie met terughoudende klanten in diverse marktsegmenten zet dit druk op de huidige groei van het bedrijf.

Nedap meldde donderdag een daling van de winst en omzet over het eerste halfjaar. Vorige week waarschuwde het bedrijf al dat de winstdaling groter zou zijn dan eerder verwacht. Financieel directeur Gerard Ezendam gaf donderdag aan dat het bedrijf op termijn echter zeker ruimte ziet voor groei.

SNS hanteert een accumulate-advies voor het aandeel Nedap, met een koersdoel van 30 euro. Dat advies en de verwachtingen voor het bedrijf worden echter onder de loep genomen. Nedap sloot donderdag op 29,35 euro. Een nieuwe koers was vrijdag rond 9.15 uur nog niet beschikbaar.

DIE GASTEN VAN SNS WEER.....wat een korte termijn blik hebben die toch....
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 13:50
Koers 63,200
Verschil -1,200 (-1,86%)
Hoog 64,400
Laag 62,400
Volume 8.122
Volume gemiddeld 4.214
Volume gisteren 7.293

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront