Wolters Kluwer « Terug naar discussie overzicht

'Nettowinst Wolters Kluwer daalt'

5 Posts
voda
0
'Nettowinst Wolters Kluwer daalt'

Gepubliceerd op 29 jul 2013 om 11:15 | Views: 1.373

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Wolters Kluwer heeft in de eerste helft van dit jaar de nettowinst met ruim 9 procent zien dalen. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die de informatieleverancier woensdag om 8.00 uur publiceert.

De analisten voorzien gemiddeld een nettowinst van 185,3 miljoen euro. Vorig jaar hield het bedrijf in de eerste 6 maanden nog een nettowinst over van 204 miljoen euro. Per aandeel zakte de winst naar verwachting met 3 eurocent naar 0,66 euro. De omzet steeg volgens de prognoses met 0,5 procent, tot 1,75 miljard euro.

In het eerste kwartaal bleef de omzet volgens Wolters Kluwer, gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten, stabiel. De ebitamarge verslechterde licht, onder meer door investeringen in initiatieven die moeten zorgen voor verdere groei.

Wolters Kluwer voorspelde eerder voor heel 2013 een ebitamarge van 21,5 tot 22 procent. Verder gaat het bedrijf uit van een vrije kasstroom van minstens 475 miljoen euro en een resultaat op investeringen van zeker 8 procent. De winst per aandeel groeit dit jaar naar verwachting met een laag enkelcijferig getal. Deze doelstellingen werden door het bedrijf begin mei herbevestigd.
voda
0
PREVIEW: Wolters Kluwer gewone EBITA H1 2013 EUR337,4 mln


AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer nv (WKL.AE) publiceert woensdag om 08.00 uur over het eerste halfjaar een 'gewone' (ordinary) winst voor aftrek van rente, belastingen en amortisatie (EBITA) van EUR337,4 miljoen, tegen EUR346 miljoen over dezelfde periode een jaar eerder. Dat is de gemiddelde verwachting van vijf door Dow Jones Nieuwsdienst gepolste analisten. De bijbehorende marge komt naar verwachting uit op 19,4% tegen 19,9% over de eerste zes maanden van 2012 en de autonome omzet zou vlak uitkomen. De aandacht gaat woensdag uit naar de ontwikkeling van de omzet, de gang van zaken in Europa ten opzichte van die in de VS, de outlook, de ontwikkelingen in het tweede kwartaal ten opzichte van het eerste kwartaal, de transformatie van print naar online bij verreweg de grootste divisie Legal & Regulatory en eventuele kostenbesparingen. De verwachting is dat het concern woensdag de guidance voor het gehele jaar herhaalt: een gewone EBITA-marge van 21,5% tot 22,0%, een gewone vrije kasstroom van EUR475 miljoen of meer, en een rendement op geinvesteerd kapitaal van 8% of hoger. Het aandeel Wolters Kluwer noteert dinsdag rond 14.20 uur 0,4% lager op EUR17,93 in een AEX die 0,4% oploopt. (ANS)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Wolters Kluwer onderliggend resultaat eerste halfjaar daalt, handhaaft outlook


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer (WKL.AE), mondiaal voornamelijk elektronisch uitgever van onder andere financiele, juridische en medische informatie voor professionals, heeft over de eerste zes maanden van dit jaar het onderliggende resultaat zien dalen. het bedrijf handhaaft zijn eerder afgegeven outlook voor 2013.

De zogeheten gewone winst voor aftrek van rente, belastingen en amortisatie van goodwill (ordinary EBITA) kwam uit op EUR334 miljoen tegen EUR346 miljoen en een analistenverwachting van EUR337,4 miljoen.

De bijbehorende marge beliep 19,2% tegen 19,9% en een verwachte 19,4%.

De omzet steeg autonoom met 1% en kwam uit op EUR1,742 miljard tegen EUR1,739 miljard.

De nettowinst zoals deze toekomt aan de aandeelhouders kwam over de eerste zes maanden uit op EUR164 miljoen tegen EUR121 miljoen een jaar eerder. De stijging wordt onder andere gedragen door boekwinsten op desinvesteringen en afgestoten verlieslatende activiteiten.

Wolters Kluwer herhaalde woensdag de guidance voor het gehele jaar, zoals een gewone EBITA-marge van 21,5% tot 22,0%, een gewone vrije kasstroom van EUR475 miljoen of meer en een rendement op geinvesteerd kapitaal van 8% of hoger.

Bij het grootste onderdeel naar omzet gemeten, Legal & Regulatory, daalde de omzet autonoom met 1%, bij Tax & Accounting steeg deze met 1%, bij Health met 4% en bij Financial & Compliance Services daalde de omzet autonoom met 3%. Bij de trading update over het eerste kwartaal gaf Wolters Kluwer al aan dat de marktomstandigheden voor dit onderdeel als lastig werden ervaren.

Het aandeel Wolters Kluwer sloot dinsdag op EUR18,09.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@dowjones.com; +31-20-571 5201

voda
0
'Wolters Kluwer brengt gemengde resultaten'

Gepubliceerd op 31 jul 2013 om 09:42 | Views: 1.571

AMSTERDAM (AFN) - Wolters Kluwer heeft gemengde resultaten over het afgelopen halfjaar gepresenteerd. Dat stelden analisten van Rabobank en SNS Securities woensdag.

De winst per aandeel voldeed met 0,66 euro aan de verwachtingen, aldus Rabo. De ebita en de ebitamarge waren echter wat lager dan gedacht, net zoals de vrije kasstroom. De autonome groei van 0,5 procent was dan weer beter dan de krimp van 0,5 procent die de bank had voorspeld. De divisie Financial & Compliance was volgens Rabo zwak, terwijl de toename van de nettoschuld teleurstelde.

Ook SNS stipte de margedaling aan als punt van zorg. ,,Maar we verwachten een herstel in de tweede helft van het jaar'', stelde analist Johan van den Hooven. Dankzij toenemende verkopen van software en diensten verwacht hij ook een geleidelijke toename van de autonome omzetgroei.

Het aandeel Wolters Kluwer, dat op hold staat bij Rabo en op accumulate bij SNS, noteerde woensdag om 9.25 uur 1,1 procent in de min op 17,89 euro.
voda
0
Wolters Kluwer bevestigt vooruitzichten

Gepubliceerd op 31 jul 2013 om 09:49 | Views: 2.053

ALPHEN AAN DEN RIJN (AFN) - Wolters Kluwer heeft in de eerste helft van dit jaar bijna dezelfde resultaten gehaald als een jaar eerder en houdt vast aan de verwachtingen voor heel 2013. Dat meldde de informatieleverancier woensdag.

Wolters Kluwer boekte in de eerste 6 maanden van dit jaar een omzet van 1,74 miljard euro. De opbrengsten waren daarmee even hoog als een jaar eerder, of 1 procent hoger als wordt gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten. De nettowinst zakte met 2 procent tot 197 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebita) ging met dezelfde marge omlaag tot 334 miljoen euro. Hier hadden wisselkoersen een drukkend effect, als valutaschommelingen buiten beschouwing worden gelaten bleef de ebita gelijk en zakte de nettowinst met 1 procent.

De ebitamarge daalde afgelopen halfjaar van 19,6 naar 19,2 procent. Wolters Kluwer gaat ervan uit dat die marge in de tweede helft van het jaar verbetert. Voor heel het jaar rekent het concern op een marge van 21,5 tot 22 procent. De winst per aandeel zakte, gecorrigeerd voor wisselkoersen, met 1 procent tot 0,66 euro. Hier houdt het bedrijf vast aan de prognose van een groei met een laag enkelcijferig getal in heel 2013.

Transformatie

,,De resultaten zijn in lijn met onze verwachtingen en tonen aan dat de transformatie naar een meer digitaal bedrijf slaagt'', zei bestuursvoorzitter Nancy McKinstry in een toelichting. Over de doelstellingen voor 2013 bestaan volgens haar geen twijfels.

Wolters Kluwer zag de onderliggende omzet in Europa in de eerste 6 maanden van het jaar met 2 procent dalen, in de Verenigde Staten namen de opbrengsten met 2 procent toe. In de rest van de wereld werd een omzetgroei van 8 procent gerealiseerd. Bij de divisies Health, Tax & Accounting en Legal & Regulatory trok de omzetgroei in het tweede kwartaal aan.

Kasstroom

,,We verwachten geen verandering in de trendlijn'', zei McKinstry over de geografische ontwikkelingen. ,,De groei in de VS zet door. De Europese markt blijft krimpen, maar doet dat in een minder sterk tempo dan vorig jaar.''

Het bedrijf verwacht een goede groei van de juridische divisie in de VS, terwijl de Europese markt op dat gebied moeilijk blijft. Bij de fiscale afdeling worden vergelijkbare resultaten als in 2012 voorspeld. Bij de gezondheidszorgtak zullen de zogeheten 'clinical solutions' wederom sterk groeien, maar blijft de verkoop van geprinte producten onder druk staan. De divisie die zich richt op financiële dienstverlening zal een wisselend beeld vertonen.

De vrije kasstroom van Wolters Kluwer stabiliseerde afgelopen halfjaar op 140 miljoen euro. De nettoschuld groeide met 1 procent tot 2,28 miljard euro.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 141,400
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 141,950
Laag 139,900
Volume 483.580
Volume gemiddeld 459.140
Volume gisteren 483.580

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront