Goud « Terug naar discussie overzicht

Goud en Zilvermijnen

7.145 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 354 355 356 357 358 » | Laatste
[verwijderd]
2
Ben me aan het verdiepen in Goud en Zilvermijn aandelen.
Kan overal op internet jaarverslagen lezen, maar daar snap ik toch iets te weinig van.

Zelf heb ik puur op TA en de goudprijs van $1300 dollar en zilverprijs van $20 dollar in de gaten te hebben gehouden een paar weken geleden Kinross Gold Corp(KGC) en Endeavour Silver Corp(EXK) gekocht.(gegokt)

Later heb ik daar Silver Standaard Resources(SSRI) en First majestic Silver(AG) aan toegevoegd.

Naar mijn eigen mening en van alles doorgenomen te hebben wat ik maar kan vinden op internet, kom ik tot het volgende lijstje voor de goud en zilvermijn aandelen.

Helaas beleg ik alleen via ING waar niet alle mijnaandelen verhandelbaar zijn en beperk me dus tot nu toe op deze.
(Heb al een info pakket besteld bij Lynx waar ik me op meer mijnaandelen kan richten)

Goudmijnen:

Eldorado EGO
Kinross KGC
Goldcorp GG
Yamana AUY

Zilvermijnen:

Silver Standaard SSRI
First Majestic AG
Endeavour Silver EXK
Pan American Silver PAAS
Silver Wheaton SLW

Deze goud en/of zilvermijn aandelen zijn volgens mij kansrijk bij stijgende goud en zilver prijzen.

Verdiep me er pas in en heb er voor de rest niet zoveel verstand van en zou dus graag andere meningen, tips en/of informatie/suggesties willen lezen om meer te weten te komen over Goud/Zilvermijn aandelen.

Mijn mandje hangt nu meer naar de zilver kant, maar ben zeker van plan om het ook aan de Goud kant uit te breiden.

Ben me ervan bewust dat de koersen van dit soort aandelen heel snel kan fluctueren, maar daar zit juist de spanning in en naar mijn mening bij stijgende goud en zilver prijzen enorme koers winsten mee kan behalen op deze op het oog historische lage prijzen.

Nie Weling
0
Goedenmorgen Denson

Ik heb me er ook in verdiept.maar wordt ook niet wijzer.
Wat me opvalt is dat er veel manipulatie is.
En daar heb je geen vat op.

Ik loer nu ook op zilver maar dan in speeders.

Succes

Nie
[verwijderd]
0
Ook ik ben me hier in gaan verdiepen. Heb vandaag Golden Star Resources gekocht op $0,65. Leuke sprong naar $0,741.
Gisteren AuRico Gold Inc op $4,54 vandaag naar $5,24
Zit al een poosje in Goldcorp Inc vanaf een 25$ nu al weer naar 31,14
ook Yamana zit in mijn lijstje. aangekocht 23 Juli en vandaag teruggekomen op de aankoopkoers.
Ga deze mijnen voorlopig nog wel even houden. Zit denk ik nog wel wat groei in gezien de stijgende goudprijzen (maar gaat dat door?)
Voordeel van Goldcorp en Yamana is ook nog het dividend. Goldcorp keert elke maand netjes uit.
[verwijderd]
0
Hallo Krullemans.

Mooi lijstje, vingers kruizen, gewoon de goud/zilverprijs in de gaten houden en misschien gaan we wel veel hogere regionen opzoeken, maar er moet toch een keer een dipje komen lijkt me, want deze stijgingen zijn niet normaal meer. Maar ik durf ze nu niet los te laten, want elke dag denk ik verkopen, maar vliegen ze de volgende dag gewoon weer omhoog.

Denk dat het een LT,tje word en ondertussen wil ik het met nog 2/3 fondsen uitbreiden.

Bij welke broker beleg jij in Mijnaandelen? Of weet je (of een ander) bij welke broker ik het beste voor deze en eigenlijk alle aandelen in de wereld terecht kan?

[verwijderd]
0
Ha Denson. Nu nog via Binck, maar ik hoop de komende week ook via lynx te gaan handelen. Deze schijnt goedkoper te zijn. Eerst maar eens kijken of deze ook gebruiksvriendelijk is.
Bij Binck geen real time bij handelen in de US (15 minuten vertraagd) maar bij portefeuilleoverzicht wel real time koers. Google finance (of misschien wel andere alternatieven?) is hier dan dus bijna wel noodzakelijk bij sterk wisselende koersen.
benito c.
0
Bij yahoo finance heb je voor de VS vaak real time koersen.

Je moet maar even goed naar de tarieven kijken bij Alex/Binck en Today/Lynx.

Het komt er op neer, dat je bij de laatste een bedrag per aandeel betaalt, dat voor Canada gemaximeerd wordt tot 1/2%, koop je uit de laat komen daar nog extra kosten bij, zodat je tussen de 0,6 en 0,7% uitkomt.

Bij Alex betaal je een vast bedrag per order en een percentage van ik meen 0,15%, voor de omwissseling van de valuta rekenen ze nog 0,2%. Bij order in de VS is er een vast bedrag van iets van 15$ tot 100.000$ effectief. Ook daar de omwisselingskosten, maar als je al geld op de dollarrekening hebt staan, vermijd je daar die 0,2%

Bij de duurdere aandelen , dus zeg boven de 6/7$ is Today/lynx al snel goedkoper, daaronder is het een beetje rekenen op basis van de info hierboven.

Overigens is het stockpicken in deze sector erg moeilijk. Tenzij je er erg goed in zit, kun je je het best beperken tot de grotere bedrijven, de namen hierboven genoemd zijn prima. Voor wie dat zelfs te lastig is, zijn de ETF´s GDX en GDXJ geschikt.

[verwijderd]
0
Heren, bedankt voor deze nuttige informatie, ga het even uitvogelen.
Voor RT koersen kijk ik ook op Yahoo finance en Nasdaq.com.

En op ING zelf, met helaas maar een 1 laags bied/laatboek.
Ze zijn wel bezig met verbeteren en de meeste grote mijnen zijn er te verhandelen.

p j
0
goedemorgen , ik ben sinds afgelopen woensdag/donderdag mij ook wat gaan verdiepen in de goud/zilvermijnen..ik zag dat er de laatste maand mooie rendamenten te behalen vielen..ik zat afgelopen 4 maanden in postnl, en heb daar mooie winsten behaald..ik zelf denk dat in augustes/september de aex wat gaat stagneren, en zijn richting moet gaan zoeken..ik speculeer zelf dat de goudprijzen wel weer wat zullen stijgen..ook ik heb een lijstje favorieten, dat zijn o.a Endeavour Silver EXK
african barrick gold uk, hier heb ik 40k van
ik heb op dit moment nog geen zilver, maar hou dat wel in de gaten..
mischien kunnen we op dit forum elkaar een beetje informeren over dit soort aandelen, en wat jullie,s gedachten daarover zijn? de meeste mijnaandelen zijn flink gezakt, maar je ziet wel dat er op het moment ook weer herstel te zien is..vandaar dat ik ook overgegaan ben naar dit soort aandelen.het is trouwens ook nieuw voor mij.ik beleg sinds 2008 maar wil ook eens wat nieuws proberen...succes jongens

benito c.
0
Zilver.
1 Silver Wheaton
2 en 3 First Majestic en Endeavour

Een aantal anderen niet omdat ik zoveel mogelijk latijns Amerika tracht te vermijden. Mexico lijkt me (nog) geen probleem.
p j
0
En wat denken jullie van goud? Ik heb wat informatie opgezocht,en daar schrijft men in het kort gezegd ,dat de zilverprijzen sneller herstellen dan de goudprijzen ..op de lange termijn heb ik maar voor goud gekozen..African barrick gold Ltd stond op 86 pence op de laagste koers..nu op 1,58
Nie Weling
0
quote:

p j schreef op 18 augustus 2013 12:09:

En wat denken jullie van goud? Ik heb wat informatie opgezocht,en daar schrijft men in het kort gezegd ,dat de zilverprijzen sneller herstellen dan de goudprijzen ..op de lange termijn heb ik maar voor goud gekozen..African barrick gold Ltd stond op 86 pence op de laagste koers..nu op 1,58
Zilver gaat inderdaad beter dan goud.

Onderstaande links voor jullie als info

Groet en succes.

www.goudstandaard.com/news

www.kitco.com/charts/livegold.html
[verwijderd]
0
google.com/finance is ook realtime. Leuk ook om overzichtje te hebben van gerelateerde bedrijven.
[verwijderd]
0
Heb vandaag mijn winst genomen in alle 4 de mijnen, het was toch wel erg hard opgelopen en er moet toch een keer een goede terugval komen, lijkt me......... Vandaag was er al een klein stukje van me afgesnoept. Maar de winst is veilig gesteld en hoop nu op een goed moment om weer in te stappen.

Zou het leuk vinden als we hier elkaar op de hoogte houden van het Goud/Zilvermijnen gebeuren, want een ding is het wel: Spannend!
En het kan hard gaan, heel hard, zowel naar boven, als naar beneden.
benito c.
0
Denson, dat is prima als je tevreden bent met je winst. De toekomst is altijd onzeker. Het is echter wel zo, dat als deze markt echt hersteld is, we honderden procenten hoger staan, kijk maar waar de fondsen vandaan komen.
Cut your losses and let your profits run, is een belangrijk adagium bij beleggen. Als ik bij stijgingen van 10 of zelfs 50% er altijd uit was gestapt, had ik de grootste winsten van mijn leven laten liggen. Voor daghandel zijn deze fondsen zeer ongeschikt, tenzij je gevoel een natuurtalent is. Het gaat om de visie die je hebt, wil je enkele tientallen procenten winst maken, prima, dat heb je gedaan. Maar wil je profiteren van een herstel van deze fondsen tot normalere niveau´s, dan is het zeer de vraag of je weer een goede instapkans krijgt, maar het kan natuurlijk altijd. Dat heeft dan echter meer met gokken dan met beleggen te maken.
[verwijderd]
0
Hallo benito c.

Het voelt dit keer ook niet lekker aan moet ik zeggen en weet dat ze honderden procenten kunnen stijgen, maar weet ook dat aandelen kunnen dalen.

Het begon een beetje te duizelen en de RSI staat aan de hoge kant.
Hoop op een terugval zodat ik meer aandelen voor hetzelfde geld terug kan krijgen.
Zit er elke dag bovenop en hou ze nauwlettend in de gaten.
Heb vaker het spelletje gespeeld en met het bijltje gehakt, alleen niet in de mijnen, dat is nieuw terrein voor me.

Niet dat ik een TA fan ben, maar als je er een 10/15 jaars grafiek bij pakt zie je ook bij veel mijnaandelen hele andere niveau's.

Aan de andere kant zit in jouw verhaal wel iets in natuurlijk.
Zo heb ik ooit is bijvoorbeeld ASMI/ASML rond de €6/7 gehad, Randstad rond de €5. en nog wel meer om op te noemen. Als ik nu naar die koersen kijk had ik beter eerder naar jouw kunnen luisteren.
Maar heb ook aandelen gehad waar ik heel erg blij was dat ik eruit was gestapt of mijn winsten zag verdampen en verliezen zag oplopen. Door vallen en opstaan ben ik er nu wel in iedergeval strak in geworden om mijn verliezen snel af te kappen, daar heb ik geen enkele moeite meer mee. Dat laten lopen van winsten moet ik dus nog leren.

Het gaat inderdaad om de juiste aandelen te selecteren die een mooi meerjaarse groei laten zien en daar zit nu mijn zwakste punt: FA!

Het lijkt bij mij inderdaad af en toe op gokken, maar aan mijn portefeuille te zien gaat het me met mijn kunnen steeds beter af en voel me er goed bij. Wat ik mezelf geleerd heb is: Winst is winst.

Bedankt voor je berichtje, je hebt me wel aan het denken gezet zeg.

7.145 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 354 355 356 357 358 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 08:07
Koers 2.387,65
Verschil +4,50 (+0,19%)
Hoog 2.392,27
Laag 2.379,37
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront