Forum: Heineken » PREVIEW: Heineken halfjaaromzet en -resultaat hoger dankzij APB | DeBeurs.nl

PREVIEW: Heineken halfjaaromzet en -resultaat hoger dankzij APB

9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
PREVIEW: Heineken halfjaaromzet en -resultaat hoger dankzij APB


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken zal woensdag om 07.00 uur hogere omzet- en resultaatcijfers over het eerste halfjaar bekendmaken, dankzij de consolidatie eind 2012 van het overgenomen Asia Pacific Breweries (APB) uit Singapore, verwachten analisten. Elf door Factset geraadpleegde analisten komen gemiddeld uit op een 8,7% hogere halfjaaromzet van EUR9,545 miljard, terwijl tien van hen het EBIT-resultaat gemiddeld 15,7% hoger zetten op EUR1,342 miljard. Zeven analisten schatten de nettowinst gemiddeld op EUR672 miljoen, tegen EUR783 miljoen een jaar geleden, toen Heineken een eenmalige boekwinst van EUR131 miljoen realiseerde op de verkoop van activiteiten in de Dominicaanse Republiek. De analisten schatten in dat Heineken in het halfjaar in belangrijke volgroeide markten last heeft gehad van de aanhoudende winterse weersgesteldheid, slechte economische omstandigheden en van hogere belastingen en accijnzen. Daarnaast merkt het bierconcern dat de economische groei in opkomende markten afzwakte. Dat alles bij elkaar heeft volgens hen geleid tot lagere autonome biervolumes en operationele marges, waarbij ze hun taxaties voor Heineken ook afzetten tegen al bekende cijfers van sectorgenoten als SABMiller (SAB.LN) en AB InBev (ABI.BT). Ze voorzien echter door verbeterde marktomstandigheden in sommige volwassen en opkomende markten, hogere verkoopprijzen, een gunstige ontwikkeling van grondstofprijzen en kostenbesparingen verbetering van onder meer autonome volume- en omzetgroei in de tweede helft van het jaar, zoals Heineken zelf ook heeft aangegeven bij zijn trading update over het eerste kwartaal. Omstreeks 16.50 uur noteert het aandeel 0,7% hoger op EUR55,97, terwijl de AEX met 0,2% daalt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
'Ogen gericht op outlook Heineken'

Gepubliceerd op 19 aug 2013 om 16:00 | Views: 485

AMSTERDAM (AFN) - Heineken komt woensdag waarschijnlijk met relatief zwakke cijfers over het eerste halfjaar. De cijfers over het eerste kwartaal en het aanhoudende slechte weer in West-Europa geven weinig aanleiding voor optimisme over de resultaten van de afgelopen maanden, denkt analist Marco Gulpers van ING. De ogen van marktvorsers zijn meer gericht op de verwachtingen die de bierbrouwer voor de komende maanden uitspreekt. ,,Alles staat of valt met de outlook'', aldus Gulpers.

,,Voor West-Europa verwacht ik een daling van het volume met 11 procent. Dat zegt al genoeg.'' Azië en Afrika hebben weer te maken met een lastige vergelijkingsbasis voor deze periode, denkt de analist.

Ook de marges zullen naar verwachting worden getroffen, wat bij branchegenoot Inbev al duidelijk merkbaar was. De tweede helft van het jaar moet wat betreft de marges en verkopen de zwakke eerste 6 maanden compenseren. Het weer is inmiddels verbeterd en ook de vergelijking met 2012 moet Heineken goed kunnen doorstaan. Gulpers denkt dan ook een positieve outlook van Heineken te zien.

Gemiddeld verwachten analisten dat de omzet van Heineken in de eerste 6 maanden van 2013 met 8,7 procent is gestegen tot 9,5 miljard euro. De nettowinst, aangepast voor bijzondere posten, zou
Moneyball
0
Resultaten op autonome basis gelijk of slechter dan vorig jaar. Outlook spreekt niet van verbetering. Koers stond vorig jaar augustus op 45 euro, nu op 53,50. Opmerkelijk...
voda
0
Heineken breidt besparingen fors uit

WOENSDAG 21 AUGUSTUS 2013, 10:05 uur | 1 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft het lopende kostenbesparingsprogramma verder uitgebreid. Bovenop de 525 miljoen euro die tot het einde van 2014 al zou worden bespaard, komt nu nog eens 100 miljoen euro, zo maakte de brouwer woensdag bij de presentatie van de halfjaarcijfers bekend.


De besparingen worden niet alleen uit Europa maar ook uit andere delen van de wereld gehaald, benadrukte financieel topman René Hooft Graafland in een toelichting. Een woordvoerder van Heineken liet weten dat er sinds het begin van 2012 al 335 miljoen euro uit de kosten is gesneden. Daarvan is 139 miljoen in de eerste helft van 2013 gerealiseerd.

“Wij willen altijd beter, sneller, efficiënter”, aldus de zegsman. De besparingen worden uit alle lagen van het bedrijf gehaald. Behalve uit de logistiek onder meer ook uit de verkopen, de organisatie van de financiële administratie en reclame- en media-activiteiten.
voda
0
Heineken halfjaaromzet hoger dankzij APB, winst lager


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv zag in het eerste halfjaar de omzet stijgen, maar had dat zoals analisten hadden verwacht volledig te danken aan de consolidatie van de overgenomen Singaporese bierbrouwer Asia Pacific Breweries (APB), terwijl de nettowinst daalde, blijkt woensdag voorbeurs uit het halfjaarrapport van de Nederlandse bierbrouwer.

Heineken verwacht dat de nettowinst voor bijzondere posten en amortisatie (beia) in 2013 op autonome basis "in grote lijnen gelijk zal blijven met vorig jaar", zegt het concern in het persbericht met de cijfers en toelichting. Heineken voorziet "geen substantiele verandering" in de economische onzekerheden en het zwakke consumentenvertrouwen in belangrijke markten.

De halfjaaromzet kwam 3% hoger uit op EUR10,375 miljard, maar de autonome omzet daalde met 1%. Het operationeel resultaat voor bijzondere posten en amortisatie steeg 5% naar EUR1,448 miljard, maar de nettowinst voor bijzondere posten en amortisatie nam met 1% af tot EUR679 miljoen. De uiteindelijke nettowinst daalde met 17% tot EUR639 miljoen.

Het bedrijf heeft in de eerste helft van het jaar EUR139 miljoen aan kostenbesparingen volgens het TCM2-perogramma gerealiseerd en verwacht van TCM2 nu in totaal tot en met 2014 circa EUR625 miljoen te realiseren, tegen een eerdere verwachting van EUR525 miljoen.

Het concern betaalt een interimdividend van EUR0,36 per aandeel. Het aandeel Heineken sloot dinsdag op EUR55,50.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


voda
0
Heineken halfjaarcijfers weinig verrassend - TGB


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) komt met een weinig verrassende halfjaarrapportage, zegt Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers. De TGB-analist wijst op de aanhoudend stagnerende marktontwikkeling in Europa en Noord-Amerika en de focus op groei in opkomende markten. Hij is niet onder de indruk van de outlook met een gelijk blijvende autonome nettowinst. Muller vindt het aandeel "nogal prijzig" en TGB handhaaft het 'niet aanbevolen' advies. Het aandeel is dinsdag gesloten op EUR55,50. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Heineken H1 resultaten licht zwakker dan verwacht - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) heeft in het eerste halfjaar licht zwakker gepresteerd dan verwacht, zegt Richard Withagen van SNS Securities, die met name wijst op de lager dan geraamde volumes en nettowinst. Hij verwacht dat de consensusramingen voor het hele jaar neerwaarts worden bijgesteld naar aanleiding van de outlook van het concern. De SNS-analist wijst er verder op dat de operationele kasstroom in het halfjaar op jaarbasis daalde naar EUR178 miljoen van EUR345 miljoen. SNS handhaaft mede vanwege de huidige waarde van het aandeel het reduce-advies en het koersdoel van EUR47,00. Omstreeks 09.30 uur noteert het aandeel 3,4% lager op EUR53,64, terwijl de AEX met 0,2% daalt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
UPDATE: Heineken resultaat beneden verwachting, ziet geen marktverbetering


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Heineken halfjaaromzet hoger dankzij APB, winst lager', om informatie, commentaar CEO en CFO, analistenreacties, en actuele koers toe te voegen)


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv (HEIA.AE) heeft in het eerste halfjaar van 2013 resultaten beneden verwachting gerealiseerd en ziet op korte termijn in de meeste markten geen verbetering optreden, meldt het bierconcern woensdag in de toelichting op de ook voor analisten licht teleurstellende cijfers over het eerste halfjaar.

CEO Jean-Francois van Boxmeer en CFO Rene Hooft Graafland spraken in telefonische toelichtingen aan journalisten en analisten beiden van "resultaten beneden verwachting" en de meeste analisten onderschreven dat.

De halfjaaromzet kwam 3% hoger uit op EUR10,375 miljard, maar de autonome omzet daalde met 1% door 3% lagere volumes en 2% hogere prijzen. Het operationeel resultaat voor bijzondere posten en amortisatie steeg 5% naar EUR1,448 miljard, maar de nettowinst voor bijzondere posten en amortisatie nam met 1% af tot EUR679 miljoen. De uiteindelijke nettowinst daalde met 17% tot EUR639 miljoen, omdat Heineken vorig jaar een eenmalige boekwinst van EUR131 miljoen op verkochte activiteiten kon boeken.

De resultaten en verwachtingen komen in grote lijnen overeen met die van de grote concurrenten Anheuser-Busch InBev nv (ABI.BT), SABMiller plc (SAB.LN) en Carlsberg A/S (CARL-A.KO).

Analist Richard Withagen van SNS Securities zegt dat Heineken licht zwakker heeft gepresteerd dan verwacht en wijst op de lager dan geraamde volumes en nettowinst. Hij verwacht dat de consensusramingen voor het hele jaar neerwaarts worden bijgesteld naar aanleiding van de outlook van het concern.

Heineken verwacht dat de nettowinst voor bijzondere posten en amortisatie in 2013 op autonome basis "in grote lijnen gelijk zal blijven met vorig jaar", toen deze EUR1,696 miljard bedroeg, zegt het concern in het persbericht met de cijfers en toelichting. Heineken voorziet "geen substantiele verandering" in de economische onzekerheden en het zwakke consumentenvertrouwen in belangrijke markten. Eerder was Heineken nog uitgegaan van volume- en omzetgroei voor heel 2013. Het bedrijf verwacht in 2013 "een lichte stijging van de inkoopprijzen".

Topman Van Boxmeer noemde drie hoofdoorzaken voor de tegenvallende resultaten in het halfjaar: "het lang aanhoudende winterweer in Europa en Noord-Amerika, het uitblijven van economisch herstel en consumentenvertrouwen in Heinekens volwassen markten en afvlakking van de economische groei in opkomende markten als Brazilie, Mexico en China", waar Heineken inmiddels ruim meer dan de helft van de volumes afzet en omzet vandaan haalt.

In zijn vooruitblik ziet het bedrijf weinig reden voor snelle verbetering, omdat volgens de CEO een goede zomer het slechte voorjaar niet helemaal kan goedmaken en er geen zicht is op economische verbetering in de meeste markten, hoewel hij de ontwikkeling in Azie/Pacific, waar Heineken dankzij de overname van bierbrouwer Asia Pacific Breweries (APB) een stevige positie heeft verworven, "sterk" noemde.

Verder heeft Heineken volgens Van Boxmeer ondanks volumedruk marktaandeel gewonnen in de Verenigde Staten en Rusland en is het marktaandeel gestabiliseerd in Mexico.

Het concern heeft in de eerste helft van het jaar EUR139 miljoen aan aanvullende kostenbesparingen volgens het TCM2-programma gerealiseerd en verwacht van TCM2 nu in totaal tot en met 2014 circa EUR625 miljoen te realiseren, tegen een eerdere verwachting van EUR525 miljoen.

KBC-analist Wim Hoste vindt de verhoging van de geraamde kostenbesparingen positief, maar wijst erop dat de ontwikkeling met een krimp van 4% van het geconsolideerde volume in het tweede kwartaal onder verwachting is en dat de outlook met een gelijk blijvende autonome nettowinst tegenvalt. Voor Robert Jan Vos van ABN Amro zijn omzet en nettowinst ook onder verwachting, maar is het operationeel resultaat conform verwachting. Net als Hoste is hij positief over de verhoogde doelstelling voor kostenbesparingen.

Financieel topman Hooft Graafland merkte op dat de daling van 48% van de vrije operationele kasstroom tot EUR178 miljoen vooral is veroorzaakt door kosten voor de overname van APB en investeringen in opkomende markten. De CFO gaf aan te verwachten dat de nettoschuld/EBITDA-ratio van 2,9 eind 2013 weer zal zijn teruggebracht naar beneden 2,5. Heineken verwacht dit jaar EUR1,4 miljard aan kapitaalinvesteringen te zullen doen, tegen EUR1,2 miljard in 2012.

Het aandeel Heineken noteert dinsdag omstreeks 12.30 uur 2,7% lager op EUR54,02 op een 0,1% lagere AEX.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


[verwijderd]
0
quote:

Moneyball schreef op 21 aug 2013 om 09:27:


Resultaten op autonome basis gelijk of slechter dan vorig jaar. Outlook spreekt niet van verbetering. Koers stond vorig jaar augustus op 45 euro, nu op 53,50. Opmerkelijk...

Daarbij wil Heineken nog de prijzen met 6% verhogen.
Heineken heeft wel premium bier, maar moet wel beter zijn dan de rest.
Ik vraag me af of Heineken zich niet uit de markt prijst. Op 45 euro wil ik Heineken wel hebben, maar nu zijn ze te duur.

www.fctwente.nu/fotos/fc-twente-nieuw...

‘FC Twente vindt bier Grolsch te duur’
‘FC Twente vindt bier Grolsch te duur’

Je bent Hier: FC Twente » FC Twente Nieuws » ‘FC Twente vindt bier Grolsch te duur’

FC Twente wil meer verdienen aan het bier, dat rond thuiswedstrijden in de Grolsch Veste geschonken wordt. De club zou zelfs overwegen om over te stappen op een ander merk bier dan Grolsch, meldt De Twentsche Courant Tubantia.


Vorig jaar bevestigde een woordvoerder van Heineken al dat het door FC Twente was benaderd om een bod uit te brengen. Voorzitter Joop Munsterman wilde er destijds niks over zeggen en meldde dat hij verwachtte er wel uit te komen met de huidige contractpartner.

Dat lijkt nog steeds niet het geval. FC Twente zou overwegen om over te stappen op een ander merk om zo het bier onder gunstigere voorwaarden te kunnen verkopen. Overigens nemen zowel FC Twente als Grolsch het woord conflict niet in de mond. “We hebben een zeer langdurige relatie met de club, ik meen zelfs al 48 jaar. Grolsch is van plan die relatie voort te zetten”, zegt een woordvoerder van Grolsch. “We zijn continu in ge­sprek met leveranciers om te toet­sen of er wel marktconforme tarie­ven worden betaald”, zegt men bij FC Twente.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18-okt-19 17:35
Koers 97,660
Verschil -0,720 (-0,73%)
Hoog 98,400
Laag 97,320
Volume 568.300
Volume gemiddeld 505.472
Volume gisteren 563.360