AkzoNobel « Terug naar discussie overzicht

Vooruitblik: 'Winst AkzoNobel zakt verder'

6 Posts
voda
0
Vooruitblik: 'Winst AkzoNobel zakt verder'

Gepubliceerd op 17 okt 2013 om 16:21 | Views: 19

AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel heeft de winst en omzet in het derde kwartaal opnieuw zien dalen. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het verf- en chemieconcern maandag om 7.00 uur publiceert.

De analisten verwachten gemiddeld een omzet van 3,76 miljard euro. Dat zou ruim 12 procent minder zijn dan een jaar eerder. De aangepaste winst per aandeel daalde naar verwachting van 1,01 euro naar 0,80 euro. Door een afschrijving van 2,5 miljard euro op het onderdeel Decorative Paints boekte Akzo vorig jaar in totaal een nettoverlies van 2,4 miljard euro.

AkzoNobel gaf in juli al aan last te houden van de moeilijke economische omstandigheden. De herstructureringsactiviteiten voor dit jaar werden daarom verder opgevoerd, terwijl werd voorspeld dat het bedrijfsresultaat over 2013 waarschijnlijk niet hoger uit zal komen dan vorig jaar.

Het concern zag de omzet in het tweede kwartaal met 4 procent dalen, tot 3,87 miljard euro. De ebitda ging 14 procent omlaag naar 474 miljoen euro. Onder de streep bleef een nettowinst over van 429 miljoen euro, bijna twee keer zoveel als in het tweede kwartaal van 2012. De hogere nettowinst ontstond door een belastingvoordeel en de opbrengst van de verkoop van het Amerikaanse deel van Decorative Paints.
s.lin
0
Vooruitblik AkzoNobel: crisis blijft erin hakken
17 oktober 2013 16:31
AkzoNobel heeft de winst en omzet in het derde kwartaal opnieuw zien dalen. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het verf- en chemieconcern maandag om 7.00 uur publiceert.
De analisten verwachten gemiddeld een omzet van 3,76 miljard euro. Dat zou ruim 12 procent minder zijn dan een jaar eerder. De aangepaste winst per aandeel daalde naar verwachting van 1,01 euro naar 0,80 euro.

Door een afschrijving van 2,5 miljard euro op het onderdeel Decorative Paints boekte Akzo vorig jaar in totaal een nettoverlies van 2,4 miljard euro.

Moeilijke economische omstandigheden

AkzoNobel gaf in juli al aan last te houden van de moeilijke economische omstandigheden. De herstructureringsactiviteiten voor dit jaar werden daarom verder opgevoerd, terwijl werd voorspeld dat het bedrijfsresultaat over 2013 waarschijnlijk niet hoger uit zal komen dan vorig jaar.

Het concern zag de omzet in het tweede kwartaal met 4 procent dalen, tot 3,87 miljard euro. De ebitda ging 14 procent omlaag naar 474 miljoen euro.

Onder de streep bleef een nettowinst over van 429 miljoen euro, bijna twee keer zoveel als in het tweede kwartaal van 2012. De hogere nettowinst ontstond door een belastingvoordeel en de opbrengst van de verkoop van het Amerikaanse deel van Decorative Paints.
voda
0
Akzo Nobel resultaat derde kwartaal hoger op lagere omzet - Preview


AMSTERDAM (Dow Jones)--Verf- en chemieconcern Akzo Nobel (AKZA.AE) zal maandag voorbeurs een hoger resultaat op een gedaalde omzet over het derde kwartaal bekendmaken, verwachten analisten. Het EBITDA-resultaat zal 11,4% hoger uitkomen op EUR477 miljoen, op een 4,3% lagere kwartaalomzet van EUR3,796 miljard, is de gemiddelde verwachting van 19 door Vara Research geraadpleegde analisten. Het nettoresultaat uit voortgezette activiteiten komt 10,2% hoger uit op EUR195 miljoen, verwachten 11 analisten gemiddeld. De vergelijkende cijfers zijn aangepast op tussentijdse desinvesteringen. Analisten kijken uit naar de regionale volume- en prijsontwikkeling bij Decorative Paints en Performance Coatings, de wereldwijde ontwikkeling van Specialty Chemicals, en de voor de rest van het jaar te nemen herstructureringslasten. Verder verwachten ze mededelingen over de ontwikkeling van grondstofkosten en een tussenrapportage over de vorderingen bij het kostenbesparingsprogramma en organisatorische herstructureringen. Omstreeks 12.00 uur noteert het aandeel 0,2% hoger op EUR47,80, terwijl de AEX met 0,3% stijgt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Akzo Nobel noteert fors hoger na goede kwartaalresultaten - 2e Update


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Akzo Nobel kwartaalomzet gedrukt door valuta-effecten, resultaat hoger - Update', om informatie, commentaar CFO en analisten, en actuele koers toe te voegen)


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel nv (AKZA.AE) noteert maandag rond het middaguur ruim 8% hoger, na beter dan verwachte kwartaalresultaten. Het concern uit Amsterdam boekte in het derde kwartaal van 2013 een hoger bedrijfsresultaat en sterk gestegen nettowinst als gevolg van hogere volumes, betere prijzen en lagere kosten, maar een lagere omzet als gevolg van negatieve valuta-effecten.

De verf- en chemieproducent meldt op schema te liggen met zijn kostenbesparings- en reorganisatieprogramma, verwacht daarmee dit jaar EUR500 miljoen aan resultaatsverbetering op EBITDA-niveau te realiseren, en herhaalt zijn outlook dat het operationeel resultaat van 2013 de EUR908 miljoen niet zal overschrijden.

De kwartaalomzet daalde 5% tot EUR3,778 miljard, maar het bedrijfsresultaat voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) kwam 7% hoger uit op EUR456 miljoen en de nettowinst steeg met naar EUR155 miljoen van EUR110 miljoen.

Akzo Nobel meldt dat bedrijfsresultaat en EBITDA bij Decorative Paints en Performance Coatings zijn gestegen, maar bij Specialty Chemicals is gedaald. In alle drie divisies is de kwartaalomzet gedaald, met name als gevolg van negatieve valuta-effecten.

Bij Decorative Paints en Performance Coatings was sprake van volumestijging, waar het volume bij Specialty Chemicals gelijk bleef, mede vanwege de verkoop van activiteiten in Pakistan. Bij Decorative en Performance steeg het operationeel resultaat vanwege lagere kosten, waar bij Specialty Chemicals juist sprake was van een 20% lager operationeel resultaat door herstructureringskosten.

De cijfers waren beter dan de meeste analisten hadden verwacht.

De onderliggende kwaliteit van de cijfers is goed dankzij gestegen volumes, een beter prijs/mix-effect en lagere kosten, ter compensatie van negatieve effecten van valuta en desinvesteringen, zegt ING-analist Filip de Pauw. Hij wijst ook op de goede ontwikkeling van de kasstroom en nettoschuld. De analist vindt de EBIT-guidance voor het hele jaar van EUR908 miljoen meer dan voorzichtig, gegeven het feit dat in de eerste negen maanden al EUR842 miljoen werd gerealiseerd en vanwege de neerwaarts bijgestelde inschatting voor de herstructureringskosten.

Analisten van Rabobank Equity Research zijn vooral positief over de hoger dan verwachte EBIT van EUR303 miljoen. Ze constateren dat alle divisies aan de 'verrassing' bijdroegen, door hogere onderliggende EBIT-marges dankzij herstructureringsresultaten. De analisten wijzen op de goede prijs- en volume-ontwikkeling bij Decorative Paints, de goede marges bij Performance Coatings en de verbeterde volume en prijs- en productsamenstelling bij Specialty Chemicals. Ze gaan er vanuit dat Akzo Nobel de doelstelling van een EBIT van EUR908 miljoen in 2013 heel dicht zal benaderen of misschien met een kleine verrassing in het vierde kwartaal wel kan overtreffen.

Akzo Nobel zag de grondstofprijzen in het derde kwartaal licht dalen en verwacht dat deze in het vierde kwartaal op jaarbasis min of meer gelijk zullen blijven, zegt CFO Keith Nichols in een toelichting. Volgens Nichols heeft Akzo Nobel naar verwachting weinig last gehad van de tijdelijke 'shut down' in de VS, als gevolg van de onenigheid in het congres over de begroting.

Akzo Nobel zal in 2014 herstructureringen en reorganisaties voortzetten en blijven investeren in autonome groei, maar legt geen prioriteit bij acquisities, zegt de CFO.

Het aandeel staat maandag omstreeks 11.50 uur 8,4% hoger op EUR52,51, op een 0,7% hogere AEX.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com
voda
0
Akzo Nobel kwartaalresultaat beter dan verwacht - Market Talk


AMSTERDAM (Dow Jones)--De kwartaalresultaten van Akzo Nobel (AKZA.AE) zijn beter dan verwacht, zeggen analisten van Rabobank Equity Research, die vooral wijzen op de hoger dan verwachte EBIT van EUR303 miljoen. Ze constateren dat alle divisies aan de 'verrassing' bijdroegen, door hogere onderliggende EBIT-marges dankzij herstructureringsresultaten. De analisten wijzen op de goede prijs- en volume-ontwikkeling bij Decorative Paints, de goede marges bij Performance Coatings en de verbeterde volume en prijs/mix trends bij Specialty Chemicals. Ze gaan er vanuit dat Akzo Nobel de doelstelling van een EBIT van EUR908 miljoen in 2013 heel dicht zal benaderen of misschien met een kleine verrassing in het vierde kwartaal wel kan overtreffen. Rabo houdt een buy-advies bij een koersdoel van EUR57,00. Omstreeks 09.30 uur noteert het aandeel 6,9% hoger op EUR51,77, terwijl de AEX met 0,7% stijgt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Akzo Nobel KW3-cijfers geen grote verrassing voor TGB - Market Talk


AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel (AKZA.AE) komt met kwartaalcijfers, die niet echt verrassend zijn, zegt Tom Muller van Theodoor Gilissen bankiers. De TGB-analist wijst op de balans tussen negatieve valuta-effecten, maar lagere herstructureringslasten. Hij vindt de handhaving van de outlook geruststellend en voorziet voor 2014 potentieel een positieve ontwikkeling van omzet en resultaat bij een aantrekkende economie in Europa en de afbouw van de herstructureringslasten na het vierde kwartaal. TGB heeft 'aanbevolen' als advies bij een koersdoel van EUR51,00. Het aandeel is vrijdag gesloten op EUR48,42. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 65,700
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 67,720
Laag 65,700
Volume 512.027
Volume gemiddeld 363.690
Volume gisteren 512.027

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront