Beurskoers UCB

532 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 » | Laatste
JdeFL
1
Maar ze zijn 'buiten beurs' aangekocht. 'OTC from an affiliate'.

Vond het de moeite om te kijken wie de verkopers zouden geweest zijn, maar vind het niet. Misschien later, misschien nooit.

Ucb zit trouwens op een stapel eigen aandelen (3%), dus direct noodzakelijk voor het beloningsprogramma was het ook niet. Waardoor ik denk dat ze 'een bevriende partij' wilden helpen. Komt bij Tubize ook voor.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 10 april 2019 11:21:

Maar ze zijn 'buiten beurs' aangekocht. 'OTC from an affiliate'.

Waardoor ik denk dat ze 'een bevriende partij' wilden helpen. Komt bij Tubize ook voor.

Okay. Buitenbeurshandel kan verschijnen bij Euronext-transacties. Daar heeft ook UCB belang bij, omdat de thuismarkt van het aandeel, Euronext Brussel, met die "gemelde omzet" erbij opgeteld groter lijkt. Aan het volgen van dagelijkse transacties heb je verder weinig, maar dat geldt eveneens voor de FSMA-registers. Je hebt dan mss. wel iets meer (tamelijk nutteloze) transactiedetails, zoals hoeveel transacties het geweest zouden kunnen zijn.

Kan, of partijen, maar het zal tegelijkertijd wel binnen het een of andere programma passen. Vanwege het koersrisico van onnodig houden, met misschien een piek in het getrapte inkopen. Voor buitenbeurshandel heeft de (dealer van de) koper sowieso het telefoonnummer van de verkoper nodig, dus dan is het al snel een affiliate. Huisbank, institutioneel aandeelhouder, ex-bestuurder, ...

Verschijnt het niet bij Euronext, om daarop even terug te komen, dan was de affliliate ws. geen lid van de Brusselse beurs. Voor wie echt gegeventjes wil gaan sprokkelen om een geromantiseerd verhaal aan op te hangen. Met afschermende regelgeving herinner ik mij overigens misschien 2x een gegevenslek bij een betrokken partij, waarbij meer was te zien aan/over een gemelde transactie dan de bedoeling was.

Gewoon professionele gedaan, zo te lezen.
Leefloon
0
Het actuele personeelsbeleid kan trouwens goed zijn voor een kleinea 2% eigen aandelen. Stel 1,1 miljoen aandelen voor de periode 2018-2020, plus jaarlijks 0,9 miljoen covered callopties voor het personeel. Met zo'n beloningsbeleid geraak je indicatief aan 3,8 miljoen risico-afdekkende eigen aandelen (3 * 0,9 + 1,1).
JdeFL
0
KBC Securities krikt koersdoel UCB op
Het beurshuis KBC Securities reageert op de beslissing van de Amerikaanse waakhond FDA om Evenity (romosozumab) van UCB UCB-2,54% en Amgen goed te keuren. Het middel dient voor de behandeling van vrouwen met een hoog risico op osteoporose na de menopauze. Eerder kreeg zo'n aanvraag nul op het rekest omdat er een risico op hartaanvallen was. Maar nu mag het toch, op voorwaarde dat vrouwen een jaar lang geen hartaanval of beroerte hebben gehad.
KBC Securities wacht nu vooral op groen Europees licht, ergens midden 2019. 'De verkoop kan op zijn piek tot 1 miljard euro opleveren, voor de helft te verdelen met Amgen.' Het beurshuis krikt het koersdoel op van 84 naar 86 euro, het koopadvies blijft behouden.
JdeFL
0
09:48
Jefferies herhaalt houdadvies voor UCB
Analist Peter Welford van het beurshuis Jefferies bevestigt zijn houdadvies en koersdoel van 70 euro voor UCB. Het nieuws over Evenity noemt hij volstrekt in lijn met zijn voorspellingen. Welford voorspelt een piekverkoop van 730 miljoen dollar voor de aandoening osteoporose met een zekerheid van 85 procent. Dat vertegenwoordigt in zijn model een waarde van 2 euro per aandeel.


Van 730M$ tot 1 Mrd€, maar dan gedeeld door 2. Of daar in het cijfer van Jefferies rekening mee gehouden werd?
JdeFL
1
Voor wie zou denken aan aankoop van call's, zoals ik:

Het Belgische farmaceutische bedrijf UCB SA wil een dividend van bruto 1,21 euro per aandeel betalen over het jaar 2018, net als vorig jaar een kleine verhoging ten opzichte van het voorliggende jaar.
en
De ex-coupon datum is vastgesteld op 26 april 2019 met een betaalbaarstelling van het dividend op 30 april.
www.dividendnieuws.be/p/ex-dividend.html

Koers is nu wel ver genoeg terug gezakt, 3 dagen wachten geeft dan weer mogelijks een beter zicht op de optiekoersen. Effe wachten....

Ervaring leert dat het nu interessanter is in ucb te stappen dan in tubize. Als je daarin belegd wil zijn. Later kan je dan switchen naar tubize.
Leefloon
1
Welke? Met té lang wachten kan overigens een goedmaakeffectje worden gemist. Het dividend is bekend en verrekenbaar, dus voor veel mist zou dat niet mogen zorgen.
JdeFL
1
Zal het nog eens in 't echt opvolgen. De Call juni 70 nu 2.2-2.36, de juli 70 2.58-2.78 bij een ucb-koers van 70.84. 3 dagen tijdswaarde zullen de zaak niet maken, de beurs en ucb kwakkelen sowieso, kan mogelijks nog wat af.
Dividend is bekend, dat is zeker zo, maar de koersreactie daarop niet. Vandaar. Als het geen koopje is, blijf ik er toch af.
Leefloon
1
Van 5 t/m 18 april deed de naar beursomzet gewogen ICB subsector Pharmaceuticals het eveneens matig, met -7,08%. De slechtst presterende grote subsector. Dan presteerde UCB redelijk deelmarktconform, met -10,29%. Gerelativeerd valt de daling dus mee. Subsectorgenoot Merck (Parijse notering) deed het in dezelfde periode fractioneel slechter, met -11,03%. Mijn onnavolgbare glazen bol vond de beweging van UCB van verleden week wel de meest negatieve beweging, maar dat was voordat ik een opvoedkundige tik tegen de zijkant gaf en het ding alleen nog maar zwarte magie produceert.

"Jammer" dat de koers cum-dividend niet rond de €70,00 bleef, want dan heb je het ex over €68,xx en is de kans op een behulpzaam goedmaakeffectje groter. €10 gezakt, en plots zo ver mogelijk onder de €70. Een klein goedmaakeffect; UCB is geen dividendkanon.

Als dusdanig vind (ook) ik UCB nog niet ver genoeg gezakt om het aandeel een koopje te noemen. Goedkoper ja, goedkoop nee. Bij een herstelletje is/was een long call daarom gepast. Juist door de beperkte ruimte. 10% erbij "kan", maar van een sluipend opgelopen achterstand van 10% is geen sprake.

Ongewogen deed de subsector het beduidend beter, maar dan weegt de stijging van bv. Acacia Pharma van +13,94% bijna even zwaar als de koersdaling van UCB. Merck is in Parijs trouwens een kleine notering, maar er zijn bijna dagelijks wel transacties.
JdeFL
0
quote:

JdeFL schreef op 23 april 2019 09:25:


...
Ervaring leert dat ...


Dat ging enkel over de afstand tussen tubize en ucb. Je hebt wel stoorzenders. Een(met poeha aangekondigde) marktconforme inkoop van aandelen bvb. Bijna altijd prijs. Naar beneden daarna. Vorig jaar niet met tubize, inkoop aan 58, dacht ik, en standgehouden, een zeldzaamheid. Deze keer dus weer grote prijs.
En dan die absolute afstand tussen beide. Was vandaag onder 10€. Weinig.

Dat de hele sector achteruit boerde, zoiets heb ik nooit in de gaten. Waarvoor dank.
Zoals gezegd, ga het met concrete cijfers bekijken.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 23 april 2019 19:14:

Dat de hele sector achteruit boerde, zoiets heb ik nooit in de gaten.

Strikt gesproken in dit geval de hele (sub-) sector bij Euronext, gewogen. AB Science en Acacia Pharma stegen met meer dan 10%, maar UCB presteerde bijna sectorconform.

Beschikbaar via de wekelijkse versie van het vingertrekken, FWIW. Weliswaar met een andere periode (week) dan dit maatwerk (vanaf 5 april) bij UCB, en dé reden waarom ik nu zelfs Merckje Paris volg. Meer vergelijkingsmateriaal via dezelfde gegevensbron, ondanks dat over sectorale indelingen altijd valt te twisten. Ongewogen gegevens kunnen vervuild zijn door warrants, maar dat is toch relevant voor individuele posities. Gewogen wordt het economisch relevanter, en heeft UCB een gepaster gewicht.

Op weekbasis haalde de ICB subsector van UCB de gewogen week-top 5 van dalers ook, maar door de tijdsduur van de daling valt het beter op vanaf de recente top van 5 april van UCB. De flop 5 van 106 meegenomen subsectoren.

Merck USA volg ik niet, dus een vervolgstap kon zijn of er een generieke oorzaak was. IIRC was er een periode waarin Eramet het hardst steeg, en de enige subsectorgenoot het hardst daalde. Nyrstar. Meer dan een hulpmiddel is het niet.

www.abcbourse.com/marches/secteurs.as... kent voor Frankrijk een soortgelijke sectorale indeling, maar zij kunnen uitgaan van een index en/of van Franse hoofdnoteringen. Merck (Parijse notering en UCB (Brussel) ontbreken daar. Sanofi niet. De grootste, Sanofi, blijft daar YTD blijkbaar achter, en AB Science is YTD de winnaar. Binnen subsector 4577.
JdeFL
1
Leefloon
1
Als we dan toch aan het verfijnen zijn: de subsector exclusief (mogelijk) verlieslatende bedrijven geeft een nog beter beeld bij het winstgevende, gevestigde UCB. De 2 grootste winnaars, AB Science en Acacia Pharma, vallen dan bijvoorbeeld buiten de boot.

Altijd zonder single fixing (TUBAT), ICB subsector Pharmaceutics, vanaf 5 april (laatste piek UCB) tot vandaag, zonder aandelen die bedrijfseconomisch in een "andere fase" zitten, zonder aandelen waarin niet is gehandeld (Eli Llilly, Eurofins-Cerep), en zonder (dubbele) noteringen van aandelen die niet dividendgerechtigd zijn over boekjaar 2018. Alleen koersrendement:

Virbac +4,85%
Vetoquinol -0,35%
Guerbet -0,36%
Ipsen -0,65%
Boiron -4,74%
Sanofi -5,50%
Tubize -6,31%
Merck -8,28%
UCB -9,01%

Eén winnaar, Merck herstelde gisteren meer dan UCB (van €64,50 naar €66,50) en droeg daardoor de sectorale rode lantaarn over aan UCB, en de grotere farmaceuten (de UCB-familie, Merck en Sanofi) voor mens en/of dier staan in de lagere regionen. Ipsen is Franse midkap; de rest is op de eigen Euronext-beurs allemaal kleiner.

Misschien hebben Merck, Sanofi en UCB inmiddels wel laten zien dat de daling een beetje overdreven kan zijn. Sanofi herstelde gisteren bijvoorbeeld ook, van €72,87 naar €74,17.

Blijft UCB iets achter bij de andere grote, dan zou het zomaar kunnen dat ex-dividend een koopmoment zou kunnen zijn. Zou kunnen, en dus voorwaardelijk (als-dan, als UCB "zomaar" achterblijft, dan ...). Omdat door de ex-dividendnotering optisch de achterstand van UCB dan nog iets toeneemt. Trek ik €1,31 van de slotkoers van gisteren af, dan verliest UCB meer dan 10% (-10,68%), begint de koers met een 6 (€69,99 :-)), en verloor UCB bijna 2x zoveel als de overenthousiaste overnemer van Ablynx (de -5,5% van Sanofi).

Hoe dan ook herstelden de groten zich gisteren, maar toevallig vooral Merck en Sanofi. Het onderlinge verschil sinds 5 april blijft echter relatief klein. Bijna allemaal in de min, terwijl bijv. de CAC 40 van Sanofi in dezelfde periode met +2,11% steeg (BEL 20 +0,04%). Vandaar ook dat de daling van UCB mijn glazen bol opviel. Onder meer door zowel de daling als door een gemist stijginkje. Het herstel lijkt mij gezond. Een blijk van een licht overdreven daling onder de grote, winstgevende farmaceuten.

De (mogelijk) verlieslatenden, volledigheidshalve:

AB Science +21,69%
Acacia Pharma +12,64%
ERYTECH +2,80%
Malin +0,92%
Amryt +0,00%
Stallergenes -0,14%
Mithra -3,76%
Nicox -4,57%

Een ander beeld. Meer dan één winnaar, kleiner grut, en gemiddeld (toevallig) veel beter dan meer gevestigde farmacie. Waaronder UCB.

Perfecte timing dus, achteraf. Denken over calls op de dag van het (eerste?) herstel. Dat aspect werd redelijk goed aangevoeld... ;-)
JdeFL
1
Nochtans bewegingsloos, tgo. een Bel-20 in de min. Meestal (in elk geval dikwijls) een dag waarop ucb dan stijgt. Een beetje een dwarsligger.
Iemand op vakantie? Volume nochtans normaal.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 24 april 2019 12:20:

Nochtans bewegingsloos, tgo. een Bel-20 in de min. Meestal (in elk geval dikwijls) een dag waarop ucb dan stijgt.

Ik noem dat toch het outperformen van de markt, hoor... Seeking alpha, maar dan zonder het commercieel Amerikaans geleuter op seekingaplha.com. ;-)

De andere groten van het recente thema (hun CAC 40: +0,04%): Merck +8,27%. Sanofi +0,57%.

Dan is outperformance een gemeenschappelijk factortje. Bijna alsof de grote beleggers grensoverschrijdend werken, werken met in sectoren gespecialiseerde fund managers, en handelen in zo'n beetje dezelfde grotere aandelen.

De breder dan farmacie zijnde CAC Health Care-index (gewicht van gestegen zwaargewicht Sanofi is 46,82%) staat, misschien ter bevestiging van een specifiek herstel, in de min met -0,10%. Merck USA volg ik niet, dus ik heb niet gezocht naar mogelijk bedrijfsspecifieke redenen voor die stijging van 8,27%.
JdeFL
0
quote:

Leefloon schreef op 23 april 2019 17:24:


...
"Jammer" dat de koers cum-dividend niet rond de €70,00 bleef, want dan heb je het ex over €68,xx en is de kans op ...


Geduld. Waaruit ik concludeer dat ik gewoon wat ouder ben... (Bouwjaar '59). Toch een ietwat vreemde beweging voor ucb.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 24 april 2019 18:01:

Geduld. Waaruit ik concludeer dat ik gewoon wat ouder ben... (Bouwjaar '59). Toch een ietwat vreemde beweging voor ucb.

Dat ik weleens meerdere invalshoeken gebruik, betekent niet dat ik (die zich op een Britse website vweleens ruim 44 jaar jonger voordeed) hijgerig naar grafieken en ingestelde koersalarmen kijk. Vooral de toevallige €69,99 was symbolisch bedoeld. Als mogelijk benodigd ondersteunend argument, omdat een eventuele gemene afstraffing van UCB dat niet was. De eerdergenoemde €68,xx helpt nog meer. Meer potentieel met begincijfer 6. In een chagrijnige bui had ik "sell in may" kunnen noemen, maar om chagrijnig te worden moet ik eerst een systeempje opstarten om naar een redelijke intraday grafiek te kijken.

De ruim 8% koerswinst van Merck was tijdelijk. Sanofi had halverwege de dag een met UCB vergelijkbare glijbaandip, maar die begon bij Sanofi een uur eerder.

Overigens was verleden week de gemiddelde intraday volatiliteit van UCB 2,22%, wat meer is dan het dividend en wat eveneens het instellen van een hijgerig koersalarm relativeert. Zo werkt het niet, maar op basis van de slotkoers is een bandbreedte van €68,60-€71,72 morgen volkomen normaal. Cum-dividend, van -2,22% tot +2,22%.

Geduld beveel ik juist zelf soms aan. Bij het aankopen van Crescent, bijvoorbeeld. Daar kun je oneindig geduld voor nodig hebben. Ik wacht al levenslang met die aankoop. ;-)
JdeFL
0
quote:

JdeFL schreef op 23 april 2019 13:38:


Zal het nog eens in 't echt opvolgen. De Call juni 70 nu 2.2-2.36, de juli 70 2.58-2.78 bij een ucb-koers van 70.84. 3 dagen tijdswaarde zullen de zaak niet maken...


Vandaag 2.12-2.44 en 2.6-2.76 bij een ucb à 71€. Weinig beweging, (tijdelijk?) hogere spread voor de Cjuni70
Leefloon
0
Zie eventueel ook www.lynx.nl/kennis/artikelen/optiegri... (behalve voor de tijdelijk hoge spread), waar bovenstaande indirect eigenlijk over gaat.

Bijvoorbeeld, ik citeer, "Kortlopende opties hebben minder tijdswaarde dan langer lopende opties. Beweging in de onderliggende waarde is dus van grotere invloed op de optiepremie dan bij langer lopende opties.".

Zelf zoiets stapsgewijs ontdekken of ervaren kan/mag natuurlijk ook.
532 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 5 jun 2020 17:36
Koers 88,760
Verschil -0,740 (-0,83%)
Hoog 89,920
Laag 87,540
Volume 321.775
Volume gemiddeld 469.114
Volume gisteren 469.786