Beurskoers UCB

528 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
JdeFL
1
quote:

JdeFL schreef op 25 april 2019 10:11:


[...]

Vandaag 2.12-2.44 en 2.6-2.76 bij een ucb à 71€. Weinig beweging, (tijdelijk?) hogere spread voor de Cjuni70Nu ex-dividend, koersen vanochtend ucb 69.7, 2-2.33 en 2.49-2.70.

4 dagen later vanuit het begin, dividend eraf, en eigenlijk geen merkbaar verschil. Gezien ucb niet aan een herstel begonnen is (had gekund), is de timing weinig belangrijk. Een ietwat lage limiet zou wel gekund hebben vanochtend vermoed ik.
Ben de juli'68 in het oog aan 't houden nu.
Leefloon
1
En dus moet UCB vanaf €69,70 meer richting €70,00 + €2,33 = €72,33, want een kleine stijging van UCB is anders weinig meer dan gerealiseerde verwachting van de hierboven genoemde verwachtings- of tijdswaarde. Zie eventueel de premie van de uitoefenprijzen €68 voor wat het effect van een koersstijging van het aandeel van €2 ongeveer zou zijn.
JdeFL
1
Tsja, dat is het probleem. Veel overtuiging zit er niet in die ucb-koers. En mei komt eraan. Denk nu ook dat ze nog dieper kunnen, dus het 'echt goedkoop' komt er nog aan. Dichtbij de 68? Kan best.
Afwachten maar.
Leefloon
1
Het positieve impulsje van een goedmaakeffectje van misschien +0,72% (€0,50) zit inmiddels ook in de koers verwerkt, als bijdrage aan het redden van meubelen.

Wanneer ik UCB vergelijk met alle winstgevende noteringen met voldoende koershistorie, dan komt het erop neer dat UCB nu ongeveer een gemiddeld aandeel is, en dus onvoldoende is gedaald. Dan staat UCB in de buurt van andere aandelen waarvan ik ook niet meteen een calloptie zal gaan kopen. Ageas. ASR Nederland. Axa. Cap Gemini. NN Group. Ontex. Oxurion. Shell A. smartphoto. Total. Tubize ook. Van de Velde. Vastned Retail Belgium.

Ik sluit een prettige stijging die groot genoeg is nooit uit, zie de +3,50% van Sanofi van vrijdag, maar het aantal positieve impulsjes droogt op. Voor bovenstaande halve portefeuille met "houden"-aandelen kan indexbeleggen al een concurrentje worden.

Vond mijn glazen bol verleden week UCB de meest opvallende daler, dan vindt mijn niet op dividenden lettende glazen bol dat deze week van UCB's subsectorgenoot Ipsen (alleen vrijdag al -8,51%). Ipsen publiceerde op 24 april kwartaalcijfers. De hele subsector staat deze week gewogen in de plus, maar dat zal vooral komen door de zwaarstgewicht Sanofi (op weekbasis +4,57%). Ongewogen deed de subsector bij Euronext -1,29%.

We wachten het af.
Leefloon
0
Positief, bedrijfsspecifiek nieuws van een winstgevende Euronext Parijs-subsectorgenoot, die nu 1,45% hoger noteert:

www.telegraaf.nl/financieel/3515401/m...

"Farmaceut Merck heeft zijn omzet- en winstverwachtingen voor heel 2019 naar boven bijgesteld. Dat deed het bedrijf na goede resultaten in de eerste drie maanden van dit jaar. Daarin groeiden omzet en winst stevig. Topman Kenneth Frazier sprak van een ,,sterke start'' van het jaar.

In het eerste kwartaal zette Merck 10,8 miljard dollar om. Een jaar eerder was dat nog 10 miljard. Onder meer in China groeide Merck hard. De omzet van 725 miljoen dollar in dat land was weliswaar een klein percentage van de totale verkopen, maar betekende wel een groei van 58 procent op jaarbasis. Kankermedicijn Keytruda leverde 55 procent meer op. Dat middel is goed voor ruim een vijfde van de totale omzet van Merck".

Overigens zou je bij een behoefte aan wat langere looptijden ook kunnen kiezen voor aandelen met opties met (veel) langere looptijden en voor een off-topic strategie met een langere looptijd. Bijvoorbeeld een afdekkende langlopende VDITM long call, met kortlopende ATM/JOTM short call en eventueel een DOTM protective long put. Een ING is daar geschikter voor dan een UCB, risico's daargelaten. De long call is goedkoper dan aandelen, maar levert geen dividend (en RV) op.
JdeFL
1
Het gat tussen tubize en ucb is nog maar half zo groot als een tijdje geleden. Niet dat ik daar happy van wordt, het grootste del van dat gat werd dichtgefietst door een daling van ucb.
Om de zoveel jaar verkoop ik dan een lot of 2 tubizes, om tijdelijk in ucb te kruipen. Ben ik nog over aan 't denken. Net zoals over die calls ucb. Niets doen gaat ook natuurlijk. Bij tijden heb ik de indruk dat het allemaal niet veel uitmaakt. Er zit een zeker evenwicht tussen mijn goede en slechte keuzes. Met een nulresultaat als gevolg, tgo. het il dolce far niente.
Leefloon
0
Vaker gesteld, bij een gapend groot gat: long Tubize, en (synthetisch) short UCB (short call XX, long put XX). De enige manier om zuiver in te spelen op een afname van het gat, waarin bijvoorbeeld een (negatieve) "verwachtingswaarde" zou kunnen zitten.

Hetzelfde geldt voor optiefonds KBC en KBC Ancora, of optiefonds Heineken en Heineken Holding. Long-short hedging, om in te spelen op de afname van een discount. Het is niet de eerste keer dat de kloof wordt gedicht door een dalen UCB en niet door een stijgend Tubize. Het omgekeerde "kan" natuurlijk ook. Een stijgend Tubize.

De marktneutrale long-short hedge wordt aantrekkelijker wanneer je al structureel in Tubize zit, want dan heb je de kosten van die positie toch al gemaakt. Dan komt er alleen (echt) short UCB bij.

Ik zou er pas aan beginnen wanneer het gat serieus en ongebruikelijk groot is. Zogezegd zonder koersalarm op cijfers achter een komma.
Leefloon
0
Subsector van UCB, YTD in plaats van vanaf een hoogtepunt van UCB van 5 april, o.a. exclusief te illiquide noteringen:

Ongewogen (Tubize = Sanofi = Acacia Pharma) +23,40%. Gewogen +2,16%. Dat verschil komt onder meer doordat Acacia de eigen ongewogen subsector met +135,59% verslaat, en door het gewicht van Sanofi. In werkelijkheid steeg Acacia Pharma met +184,03%. Goed voor de vijfde plek in de top 5 van stijgers bij heel Euronext.

Belangrijkere Euronext peers, ten opzichte van de eigen subsector: Ipsen -23,49%, Merck -10,67%, Mithra +5,84%, Sanofi -15,05%, Tubize -14,73%, UCB -17,73%.

In werkelijkheid daalde UCB YTD met -0,81%. Ipsen deed het het slechtst. UCB staat redelijk in de buurt van de andere grote. De beste benchmark is Merck, met +7,69%. Sanofi steeg in werkelijkheid met +2,42%.

Geen grote verschillen dus. Niet YTD, en niet sinds een toevallige 5 april. Minder dan 10% achterstand op de iets betere, en een voorsprong op Ipsen.

Op jaarbasis, met minder vergelijkingsmateriaal omdat de een of andere figuur elders onder AB InBev korter dan een jaar geleden plotseling over Co.Br.Ha begon: subsector ongewogen +2,99%. Gewogen +14,72%.

Ten opzichte van de eigen subsector (opgeteld = 0%), op jaarbasis: Acacia -5,18%, Ipsen -24,85%, Mithra +6,12%, Sanofi +14,36%, Tubize +0,14%, UCB +9,41%.

Ook op jaarbasis geen noemenswaardige achterstand op Sanofi. In werkelijkheid steeg UCB met +12,68%. Nauwelijks 2% achterstand op de gewogen eigen subsector.

Tenslotte de intraday volatiliteit. Die was op jaarbasis gemiddeld 1,79% YTD is die bijna gelijk, met 1,83%.In april ook, met 1,90% gemiddelde koersuitslag. Te betalen tijdwaarde kan dus licht bovengemiddeld zijn, met 1,96% over de laatste 5 handelsdagen.

Belangrijker is dat low-hanging fruit langzaam opraakt. Goedmaakeffectje. Correctietje sinds 5 april. Blijkbaar niet tegenvallende cijfers van Parijse peer Merck. (Weinig) verschil met gevestigde, winstgevende peers. Pas er dus op dat het niet teveel het gokken op een koers wordt. Feitje is wel dat een winst(je) binnen handbereik blijft na het herstelletje sinds het dividend, maar ik zou nu misschien al winstje hebben genomen na de eerste hier gemelde optieprijzen. Omdat er ook ten opzichte van peers weinig wijst op een zielige afstraffing van UCB.

Ik heb nog overwogen om TUBAT te gaan meenemen, maar dat hele Brusselse marktsegment volg ik niet. (Single) fixing en/of lang niet altijd een symbool, en de beperkt toegankelijke Expert Market. Ik heb ook niet een soort aandeel gemaakt van de discount van Tubize.
JdeFL
0
Vanochtend een -2.5% heel even, gevolg van een adviesverlaging gisterenavond. Oddo? Had het gelezen maar vind het niet terug. Laagste koers vanochtend 68.1€!
Leefloon
1
JdeFL
1
JdeFL
1
Om terug te komen op de juli-optie 68, daar is ondertussen een kleine 50 cent tijdswaarde weg. (Heb ze niet gekocht). Eigenlijk herstelt ucb niet zoals ik verwachtte, mede met dank aan internationale handelsperikelen. Geen enkel herstel eigenlijk, begin opvolging startte aan 69.5€.
JdeFL
1
Ach, nog eens 68.14€ nu. Eigenlijk kan je hieruit afleiden dat optimisten zoals ik op de beurs dikwijls met de neus tegen de muur lopen. Uitoefenprijs 68, optieprijs tegen de 3.5 tijdje geleden, totaal 71.5. Leek zo makkelijk haalbaar, quasi zeker. Wel we zijn er nog lang niet.
Een oud gezegde zegt 'schrijvers zijn blijvers', je zou het nog gaan geloven ook.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 4 juni 2019 13:38:

Een oud gezegde zegt 'schrijvers zijn blijvers', je zou het nog gaan geloven ook.

Dan heb je mogelijk de put geschreven, en geldt 1C = -1P. Gebruik het instrument vooral niet teveel om op koersen en richtingen te gaan gokken. Een visie moet overtuigend bij het beleggingsinstrument passen. Geen tip, maar een SUEZ noteert tot vandaag bijvoorbeeld nog steeds rond de €12. Dat illustreert de toenmalige geschiktheid voor (echte) shortposities.

Wie wil blijven, moet gemiddeld met "gokken" hopen op een rente-achtig rendement. Exclusief kosten. De categorie "83% van onze particuliere klanten leidt verlies met onze CFDs".
528 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 28 mei 2020 17:35
Koers 88,440
Verschil +1,660 (+1,91%)
Hoog 88,940
Laag 84,840
Volume 401.340
Volume gemiddeld 497.717
Volume gisteren 544.517