Forum: UCB » Beurskoers UCB | DeBeurs.nl

Beurskoers UCB

429 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Leefloon
0
quote:

northside schreef op 22 sep 2019 om 08:36:

heel veel aandelen hebben de laatste maanden een mooie remonte gehad en met gevolg dat het steeds moeilijker wordt om achter gebleven pareltjes nog te vinden die terecht of misschien onterecht niet mee gedaan hebben aan deze algemene stijging. Zo zag ik bv onze eigenste UCB

Antwoord : UCB heeft op dit ogenblik net als heel de farmasector het 'momentum' tegen.

Als we het zelfverheerlijkend laten benoemen van UCB als pareltje even door de vingers zien, klopt het geciteerde antwoord niet.

Vanaf 24 juli, met een intraday hoogste koers van UCB die valt onder "de laatste maanden", daalde UCB met -12,11% (slot-slot), Peer Sanofi steeg, met +10,02% (BEL 20 +0,33%). Van een tegenwerkend algemeen momentum binnen "heel de farmasector" is dus geen enkele sprake.

De "heel de farmasector", in plaats van heel de zieken. De ICB industrie Health Care daalde ongewogen met -3,18%. Alleen Oil & Gas deed het iets slechter vanaf 24 juli. Gewogen naar geschatte effectieve beursomzet steeg Health Care met +6,98%, en deed alleen Telecommunications het veel beter. Ongewogen is minder interessant. Zwaargewicht Sanofi verklaart het verschil natuurlijk grotendeels, maar het beeld is divers. Genomic Vision outperformt de eigen ICB industrie met +299,70%, en vele kleine bleven tientallen procenten achter.

Een ICB-niveau lager sla ik bij Health Care nu even over. De sector farma bestaat dan eigenlijk niet. De sector Pharmaceuticals & Biotechnology is ongewogen rond het midden terug te vinden, met -1,08%. Gewogen is het de nummer 3, met +7,96%. Na Fixed Line Telecommunications en na Food & Drug Retailers (retorisch: vallen "drug retailers" ook onder farma?). Ten opzichte van de eigen (ongewogen) ICB sector blijft Genomic Vision de winnaar met +291,20%, en is Oxurion met -55,22% de ergste achterblijver. Van een slecht momentum in elk geval geen sprake. De -1,08% is ongeveer indexconform, en is nummer 21 van de 40.

Op het niveau van subsectoren begint het er meer op te lijken. De ICB subsector Pharmaceuticals. Overigens kun je bijna alles, zonder standaard, een sector noemen. Ongewogen -4,98%. Dat valt binnen het slechtst presterende kwart van de beurs. Gewogen doet Pharmaceuticals echter +6,11%, en is de nummer 16 (van de 105 subsectoren).

Ten opzichte van de eigen subsector (opgeteld is dus (afgerond) 0,0%):

Virbac +17,38%
Sanofi +14,53%
Nicox +12,93%
Eurofins-Cerep +11,15%
Mithra +9,34%
Acacia Pharma +9,03%
Merck (Euronext Parijs) +6,21%
GT Biopharma +4,10%
Eli Lilly +1,03%

Vetoquinol -0,94%
AB Science -2,26%
Guerbet -3,06%
Tubize -4,36%
UCB -8,51%
Boiron -11,45%
ERYTECH Pharma -14,03%
Ipsen -16,55%
Malin Corp. -24,53%

Niet "heel de sector" die geen momentum heeft, maar een tweedeling. Sanofi en Merck onder de goede, en een UCB en Ipsen onder de grotere slecht presterende. Als we de door een lezer gevraagde reclame voor z'n pareltje Tubize laten staan, en je gelooft erin dat het terug naar elkaar zal toebewegen en je zuiver van dat "momentum" wilt profiteren: long Tubize, (synthetisch) short Sanofi. Hoe dan ook is van een negatief momentum voor heel de sector geen enkele sprake, met zwaarstgewicht Sanofi als belangrijke vertegenwoordiger van het ongelijk. Voor subsectorgenoten vind ik de verschillen vrij groot, met 24 juli als (zeer selectief, koersen na de high van UCB zijn niet higher) vertrekpunt.

Ongewogen (Tubize = Sanofi) klopt de stelling beter, met -4,98%, maar ongewogen geldt vooral voor een individuele belegger die "gokt" op een "willekeurig" individueel paard. Dan heb je in België "pech" met Tubize of UCB, en "geluk" met Acacia of Mithra.

Enfin: om zuiver in te spelen op een vermeende, ongefundeerde tweedeling binnen deze ICB subsector: hedging met long Tubize, (echt "synthetisch") short Sanofi.
JdeFL
1
UCB communiceerde vanochtend over de resultaten van de fase I-studie (0107) van op de World Movements Disorders Conference (MDS). Dat geneesmiddel is gericht op het Tau-eiwit en werd getest op gezonde vrijwilligers, wat een aanvaardbaar veiligheidsprofiel en een goede verdraagzaamheid aan het licht bracht bij 52 geteste mannelijke proefpersonen. Het doel van UCB is om dit geneesmiddel te ontwikkelen voor patiënten met neurodegeneratieve aandoeningen zoals PSP (progressive supranuclear palsy). In afwachting van meer resultaten blijft het koersdoel van 86 euro en het “Kopen”advies behouden. (Bolero)
JdeFL
2
Wellington bezit 8 procent van UCB
De Amerikaanse vermogensbeheerder en investeringsconsultant Wellington Management Group heeft zijn belang in UCB UCB0,28% opgetrokken tot 8,01 procent. In een vorige kennisgeving stemde het belang overeen met slechts 2,63 procent van het aandelenkapitaal van UCB.
BlackRock heeft zijn belang in UCB dan weer licht verminderd, van 5,08 tot 4,94 procent.
voda
0
Belgische farmaceut zet Amerikaanse stap

Gepubliceerd op 10 okt 2019 om 07:58 | Views: 0

BRUSSEL (AFN) - De Belgische farmaceut UCB neemt het Amerikaanse biofarmabedrijf Ra Pharmaceuticals over. De deal heeft een waarde van ongeveer 2,5 miljard dollar.

Ra is opgericht in 2008 en ontwikkelt behandelingen tegen ziektes die het immuunsysteem bedreigen. De transactie wordt waarschijnlijk aan het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond.
ff_relativeren
0
UCB neemt RA Pharmaceuticals over ; www.ucb.com/stories-media/Press-Relea... .Brussels (Belgium) and Cambridge, Mass U.S. 10 October 2019 – 7:00 (CEST) - regulated information – inside information – UCB and Ra Pharmaceuticals Inc. (NASDAQ: RARX, Ra Pharma) announced today their entry into a merger agreement pursuant for which UCB will acquire Ra Pharma. Under the terms of the agreement, Ra Pharma shareholders will receive US$ 48 in cash for each Ra Pharma share at closing. The Boards of Directors of both companies have unanimously approved the transaction, which remains subject to approval by Ra Pharma shareholders and to obtaining antitrust clearance and other customary closing conditions.

(..)

Ra Pharma’s phase 3 product candidate, zilucoplan, is a once-daily self-administered, subcutaneous peptide inhibitor of C5. In December 2018, Ra Pharma announced positive top-line results from a phase 2 trial of zilucoplan in patients with generalized myasthenia gravis (gMG), achieving clinically meaningful and statistically significant reductions in both, primary and key secondary endpoints. Zilucoplan is currently being tested in phase 3 for the treatment of gMG with top-line results expected in early 2021. Further potential indications that are potentially addressable by zilucoplan include immune-mediated necrotizing myopathy (IMNM), amyotrophic lateral sclerosis (ALS) and other tissue-based complement-mediated disorders with high unmet medical need. Ra Pharma is also developing an extended release formulation of zilucoplan, as well as a potential first-in-class oral small molecule C5 inhibitor.
JdeFL
1
Dan maar vingers kruisen. In eigen huis slaagt ucb er niet echt in om nieuwe geneesmiddelen op de markt te brengen. Tenminste niet als je de budgetten voor R&D in het achterhoofd houdt, ong. 25% van de omzet). Inkopen/overnemen, dat deden ze totnogtoe wel goed.
Deze bvb.
UCB ANNOUNCES PROPOSED ACQUISITION OF SCHWARZ PHARMA FOR CASH AND SHARES, VALUING SCHWARZ PHARMA AT 4.4 BILLION EUROS (2006)
www.ucb.com/_up/ucb_com_presscenter/d...
Schot in de roos....
JdeFL
1
Bolero:
• UCB neemt voor 2,1 miljard dollar in cash het op Nasdaq genoteerde Ra Pharmaceuticals over. Per aandeel hoest UCB 48 dollar op of een premie van 93% bovenop de laatste slotkoers. Ra Pharmaceuticals specialiseert zich in zeldzame aandoeningen in neurologie en immunologie. De groep heeft net als Argenx onder meer een product in fase III in portefeuille voor de behandeling van de spierziekte myasthenia gravis. KBC Securities wachtte al enige tijd op nieuws uit het overnamefront en is bijgevolg opgetogen over de aankondiging. Het is een slimme zet en toont UCB's inzet voor hun FcRnactiva Rozanolixizumab. Bovendien versterkt het hun competitieve profiel op dit domein en geeft het een duidelijk beeld van mogelijke extra inkomsten vanaf 2024, wat welkom is gezien de druk op de huidige portefeuille. Het “Kopen”-advies en koersdoel van 86 euro worden bevestigd. Net als het advies (“Kopen”) en koersdoel (77 euro) van UCB-holding Tubize. •
JdeFL
1
Een paar titeltjes:
KBC Securities over UCB's miljardendeal: 'Slimme zet'
Oddo over UCB's miljardendeal: 'Dure overname'
Degroof Petercam over UCB's miljardendeal: 'Inkomsten van Ra komen te laat'
Jefferies over UCB: 'Strategisch zinvol, maar ...''Curb your enthousiasm'
en
Overname Ra is grootste Belgische deal van het jaar.

Eentje volledig:
Jefferies over UCB: 'Strategisch zinvol, maar ...'
'Curb your enthousiasm', dat lijkt wel het motto van analisten over de miljardendeal van UCB. Bij Jefferies noemt analist Peter Welford, een veteraan die al bijna twee decennia de farmasector opvolgt, de overname van Ra Pharma 'strategisch zinvol'. Zeker omdat zilucoplan, het potentiële middel tegen mysathenia gravis (MG), in de lopende derde klinische testfase relatief weinig risico's ('derisked' in het jargon) met zich meedraagt, omdat de tweede testfase zo'n goede resultaten opgeleverd heeft. Dat was minder het geval voor het MG-middel waar UCB aan werkt, rozanolixizumab.
En toch blijft Welford bij zijn 'houden'-advies. 'Ook is Ra Pharma strategisch goed, we blijven verwachten dat de groei en de winstmarges van UCB op korte termijn zwak zullen zijn. En dit tot de pijplijn aan nieuweproducten vanaf 2021 resultaten begint op te leveren, inclusief potentiële eerste lanceringen van zilucoplan vanaf 2022'.
UCB gaf zelf al aan dat in 2019 de ruim tien onderzoeken in de derde (en dus dure) testfase op de winstmarges zullen wegen. (Tijd.be)
JdeFL
1
07:34
Citi zet UCB op kooplijst
In navolging van Degroof Petercam, verhoogt nu ook Citi het advies voor UCB UCB0,66% van 'houden' naar 'kopen' kort na de miljardenovername van Ra. Het koersdoel stijgt van 74 naar 84 euro. We hopen straks de argumenten van het beurshuis te pakken te krijgen. (Tijd.be)
429 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16-okt-19 17:35
Koers 66,440
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 67,880
Laag 66,300
Volume 553.035
Volume gemiddeld 464.837
Volume gisteren 553.035