Brill « Terug naar discussie overzicht

Brill: nog geen zicht op omzet 4e kwartaal

2 Posts
voda
0
Brill: nog geen zicht op omzet 4e kwartaal

Gepubliceerd op 7 nov 2013 om 13:25 | Views: 806

Brill 15:30
EUR 22,59+0,74(+3,39%)

AMSTERDAM (AFN) - Het is voor wetenschappelijk uitgever Brill afwachten of de omzet in het lopende kwartaal overeen zal komen met die van vorig jaar. Dat zei directeur Herman Pabbruwe donderdag tegen AFN.

Brill gaf woensdag nabeurs aan dat de omzet en het resultaat dit jaar groeien als de verkoop in het laatste kwartaal in de pas loopt met de ontwikkelingen in de laatste 3 maanden van vorig jaar. Of dat lukt, moet in de komende weken blijken, gaf Pabbruwe in een toelichting aan. ,,We zijn daarvoor afhankelijk van de ontwikkeling bij diverse titels en van de eventueel beschikbare gelden bij bibliotheken aan het einde van het jaar'', legde hij uit. ,,Daar valt nu nog niks over te zeggen.''

Brill verwacht via enkele kleine acquisities voor het eind van dit jaar de omzet die verloren ging door de verkoop van niet-strategische onderdelen weer volledig te compenseren. Volgens de directeur is de onderneming vervolgens goed in staat om verder te groeien. ,,Er wordt ons veel gegund, zowel door universiteiten als door bibliotheken en auteurs. Daarnaast beschikken we over goede middelen om mee te doen in de markt.''

Omzetgroei

Op langere termijn streeft het bedrijf naar een autonome omzetgroei van gemiddeld 3 tot 4 procent per jaar. Overnames zullen de omzet verder stuwen, maar het effect daarvan is lastiger in te schatten, aldus Pabbruwe. De vaste kosten zullen ook toenemen, omdat Brill blijft investeren in groei, gaf de directeur verder aan.

Brill boekte in 2012 een omzet van 27,5 miljoen euro, met een totale winst van 5,7 miljoen euro.

Het aandeel Brill steeg donderdag 3,4 procent tot 22,59 euro.
voda
0
'Brill ligt op koers'

Gepubliceerd op 7 nov 2013 om 09:37 | Views: 1.738

Brill 15:30
EUR 22,59+0,74(+3,39%)

AMSTERDAM (AFN) - Brill ligt op koers voor opnieuw een goed jaar. Dat stelde analist Johan van den Hooven van SNS Securities donderdag.

Brill bevestigde woensdag nabeurs de voorspelling dat de omzet en winst dit jaar groeien. Om dat doel te halen moet het vierde kwartaal ongeveer even sterk zijn als het laatste kwartaal van de afgelopen jaren, aldus Van den Hooven. In het derde kwartaal groeide de omzet wat langzamer dan de 11 procent die werd gerealiseerd in de eerste helft van dit jaar, maar dat lag volgens de analist in lijn met de verwachtingen.

SNS hanteert een koopadvies voor het aandeel Brill, dat donderdag rond 9.35 uur onveranderd op 21,85 euro stond.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront