Forum: Koffiekamer » Rendementsanalyse Europese aandelen » Pagina: 145 | DeBeurs.nl

Rendementsanalyse Europese aandelen

2.897 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 140 141 142 143 144 145 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Coldplay
0
Short-list K2 2018

100 aandelen behalen een gemiddeld rendement (incl dividend) van 6.4% in het lopende kwartaal. 2/100 maken een verlies groter van 5% : BESI en Oriflame.

De kwartaalcijfers van de aandelen met het 18Q1 label zijn verwerkt in de modellen (34/100).

www.aandelenfabriek.nl/value-short-li...


ffff
0
Shortlist van de beroerde aandelen....

Daar staan dan Henkel en Adecco bij...... En dan vraag ik mij af, moet ik daar dan ook op letten bij een belegging in Unilever en Randstad.
Zijn dat de volgende kandidaten voor de shortlist beroerde performances of... gold dat alleen maar voor Henkel en Adecco.

Verder leerzaam dat ik uit de lijst van de 10 aandelen met de beste performance er slechts één van de 10 ken. Louis Vuitton Moet Hennessy En leuk om te lezen hoe goed negen onbekende aandelen het gedaan hebben, maar.... wat doe ik nu met die wetenschap?

Peter
Coldplay
0
De short-list vormt de weerslag van de aandelen die in de modelportefeuilles zijn opgenomen.

In de modellen worden per thema (bijv Italië, Technology, Dividend, Momentum) per kwartaal aan de hand van specifieke kenmerken de beste aandelen geselecteerd. De belangrijkste selectiecriteria zijn de winstgevendheid en de koers/winst. Verder kijk ik naar spreiding en trend.

De methode heb ik gedurende de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld. De modellen staan en ze kunnen concurreren met toonaangevende benchmarks.

De short list van 100 op de aandelenfabriek zijn dus de aandelen (ex Financials, Sustainability) die nu in de modellen zijn opgenomen. En het gemiddelde rend% is een indicatie van hoe goed de modellen het doen.

Dit kwartaal slechts 2 missers (BESI, Oriflame). Voor mij een signaal om deze aandelen eens nader te bestuderen (FA, TA, Outlook) en op basis daarvan toe te slaan. BESI heb ik inmiddels privé ook toegevoegd aan mijn portefeuille en Oriflame hou ik in beraad.

Coldplay
1
Peter,

Je stelt de vraag "wat doe ik nu met die wetenschap?"

Dat is een vraag die ik niet zonder meer voor je kan beantwoorden. Zonder kennis over je financiële plan, risico bereidheid, samenstelling van de bestaande portefeuilles (beleggen / traden) kan het ene aandeel een welkome aanvulling zijn en de andere niet.

Zonder inzicht hierover kan ik je vraag daarom niet beantwoorden. Ik leg je aan het begin van elk kwartaal een aantal opties voor die op dat moment binnen het thema (Italia, Technology, Industrials, Momentum) de beste keuzen zijn.

Prive leg ik dagelijks een lijstje met FA troeven naast de dagelijkse koersbewegingen (TA) en krijg ik met TA de bevestiging dan ga ik tot aankoop over. Andersom kunnen FA / TA signalen ook tot verkoop aanzetten.

Een voorbeeld hiervan is ABB die ik deze week weer verkocht heb (uit de trading portefeuille). 1 Het actuele FA profiel gebaseerd op Q1 2018 cijfers is verslechterd en geeft een negatief signaal af 2 TA : strong overbought, koers vlak onder weerstandslijn. De aan- en verkoop momenten heb ik vastgelegd in de Aandelenfabriek.

Of jij daar ook iets aan hebt weet niet, of eigenlijk ook weer wel. Jij gaat je eigen weg, en je moet van bijzondere huize komen om daar iets aan te veranderen.

CPffff
0
Coldplay,

Je lange en vooral duidelijke antwoord wordt op prijs gesteld. Gisteren had ik wat moeite met jouw antwoord: Per thema, per kwartaal de beste aandelen geselecteerd. Omdat ik tot dusver totaal geen tot vrijwel geen trader ben had ik niet zo veel aan die gegevens. Een trend kan in drie weken al weer voorbij zijn, dus dat is ook niet zo direct aan mij besteed.

Je antwoord vandaag slaat de spijker op zijn kop! Samenstelling van de portefeuille. de manier van werken met zo'n portefeuille, zoals jij goed aangaf: traden dan wel langetermijninvestering, financiële planning maken, uiteindelijk toch het verschil.

Waarmee ik bedoel: Daardoor ga je uiteindelijk iets verkopen ( Iets relatief zeldzaam fenomeen voor mij en alleen maar sinds 8 maanden echt van toepassing !!!) , van strategie veranderen ( Ik was altijd, wel 35 jaar eigenlijk altijd voor 98 procent volbelegd en sinds 7, 8 maanden is dat gereduceerd om mij moverende redenen en dan de klus waaraan ik een half jaar geleden begonnen ben: "de grote switch" ofwel een voorkeur voor die bedrijven waarvan Overheden niet weer meteen een groot deel van hun winst afromen door hoge vennootschapsbelasting, GEVOLGD door de dan uitbetaalde dividenden opnieuw , in mijn ogen zwaar te belasten.

Zoals ik in diverse postings aangaf kan dat tot meer dan 50 procent oplopen ( in België). Dus ook dat aspect neem ik in mijn werkwijze van portefeuillebeheer mee. Er zijn afgelopen tientallen jaren diverse studies gedaan die duidelijk aangeven dat het fiscale klimaat in een bepaald land wel degelijk, zelfs duidelijk, de beleggingsstrategie beïnvloeden. Pakweg twee weken geleden kwam ik nog zo'n publicatie tegen waarbij ik onmiddellijk dacht: Tja, dat weten we al twintig jaar !

Dus zoals jij, duidelijk aangeeft, waarom jij ABB verkocht hebt, kun je dus bij mijn beheer afgelopen 8 maanden om totaal andere redenen constateren dat ik ondertussen Sioen, Ackermans en Van Haaren, Ageas, Barco, Greenyard, Kinepolis, Osram, Qiagen, Telenet, UCB, Wienerberger VERKOCHT heb. Voor mijn doen dus een ongelooflijke activiteit.

Allemaal d'r uit, allemaal minder, veel minder administratieve rompslomp en daarvoor in de plaats voornamelijk Nederlandse AEX aandelen heb aangeschaft EN een veel grotere liquiditeitspost momenteel dan ik normaliter had, in al die tientallen jaren.

En wat heb ik dan aan al jouw werk? Eigenlijk gaf ik je al een inkijkje: Uit je " beroerde lijst" zou je kunnen opmaken 9 hoeft dus niet ) , maar niet in Randstad en Unilever te investeren, hetgeen ik afgelopen 8 maanden dus wel deed. Dus ik kijk regelmatig jouw publicaties in en heb dan uiteraard de stille hoop dat ze overeenkomen met mijn visie.

Ik herinner je aan onze gedachtewisseling over ASML, pakweg een half jaar geleden. Ook daar flink in geïnvesteerd, evenals in Aalberts, Philips, Corbion, Royal Dutch. Eigenlijk is mijn enige echte misser tot dusver: ING.

Tja, en dan Retail Estates. Die houd ik en wat doet het mij goed, Coldplay als afgelopen weekend zomaar in een kolom staat: Nederlandse Beleggers Belangen constateert dat....Retail estates tot....de veiligste tien aandelen ter .... wereld behoren.

Dat zeg IK niet, dat zegt Beleggers Belangen! Over Retail Estates schreef ik al ..... 12 jaar geleden in de KK van IEX. Vorige maand kapitaalsverhoging en voor een echt groot bedrag meegedaan. Die Belg blijf ik trouw en dan doet het goed dat ze bij Beleggers Belangen daar na....vijftien jaar achter komen.

Mij zal jij niet veranderen, maar dat hoeft ook niet. Als we elkaar maar een beetje op de hoogte kunnen houden, waarom we iets doen en uiteindelijk moet ieder over zijn klein of zeer grote vermogen zelf beslissen, welke kant hij ermee opgaat. Bij mij dus een switch van Brussel naar Amsterdam en Parijs en Frankfurt beetje compacter gemaakt ( Uniper eruit, Alstom eruit, Porsche eruit.

Succes Coldplay en dank voor je aandacht.

Peter
Coldplay
0
FA Q1 2018 Week 20

Biesse Group SpA :
De FY 2017 ratio's laten tov 2016 een stijging van de profitability zien en een sterke stijging van ondermeer de p/e. Hierdoor valt Biesse buiten de ranking van 10 beste aandelen voor het Italy model (en ook voor de Industrials model porto). Het gevolg is dat Biesse van de short-list verdwijnt.

Dit blijkt een voorbode voor wat later komen gaat. In de Press release van de kwartaalcijfers over Q1 afgelopen maandag in Pesaro, Italy presenteert het bedrijf een dalende operating profit tov dezelfde periode een jaar geleden (-13.5%). FA profiel : niet alleen stijgende prijzen maar ook een dalende winstgevendheid.
Vooruitlopend hierop wordt de hoogste koers van 53,60 EUR op 21 maart 2018 lager gezet tot 41,72 EUR vandaag (-22.2%). De koers ligt dan net onder de steun op 42,255 EUR.

Het negatieve FA-profiel zal de ranking van het aandeel negatief beïnvloeden en opname in een van de portefeuilles tegenhouden. Kijkend naar de prestaties van zijn vervanger in de Italy porto zien we dat ook de vervangers Brembo en Recordati het niet goed doen - en veel alternatieven zijn er niet.

Kortom : een dilemma. Vanuit TA gezien levert een opleving vanaf de steun kansen voor een vervolg omhoog. Dit wordt gesterkt door de wetenschap dat het 1e kwartaal traditioneel een minder kwartaal is voor Biesse. De directie presenteert echter een positieve outlook met een goed gevulde orderboek (+10.5%), een record order backlog en 2018 resultaten conform planning.

Wat nu te doen?
Het ranking model is onverbiddelijk en zal over 6 weken bepalen of wel weer plaats is voor Biesse Group in een van de modellen. Door de relatief hoge koers gaat het daar niet op lijken.
Voor de korte termijn met de positieve outlook in mijn achterhoofd, ga ik Biesse de komende dagen volgen. Zie ik vanuit het TA profiel kansen dan zal ik die zeker nemen. Hiervoor is zal eerst de 42,255 EUR steun zich moeten gaan bewijzen.

www.biessegroup.com/media/files/1494_...


PS DurianCS, Bianchi : Houden :)
Bijlage:
Coldplay
0
Er bestaat (nog) geen individuele bedrijfspagina voor Biesse Group in de Aandelen fabriek.

FA profiel Biesse Group : www.aandelenfabriek.nl/value-short-li...
TA-grafiek : home page Aandelenfabriek www.aandelenfabriek.nl


nobahamas
1
Beste Coldplay, zou je eens een analyse willen doen van AMG?
Ik besef dat er erg veel verwachting naar de toekomst is ingeprijsd, maar het bedrijf zit wel erg goed op de rit.
Coldplay
0
quote:

Coldplay schreef op 16 mei 2018 om 22:40:


FA Q1 2018 Week 20

Biesse Group SpA :Oeps, verkeerde bijlage. De juiste grafiek staat inmiddels op de Biesse pagina van de fabriek.
Coldplay
0
quote:

nobahamas schreef op 17 mei 2018 om 09:45:


zou je eens een analyse willen doen van AMG?


Ja, ga ik doen.
Coldplay
3
TA/ FA AMG

TA : koers breekt uit boven top van 15 jan (46,07 EUR). De weerstandslijn van 45,75 EUR wordt doorbroken en zonder bevestiging (terugval vanaf de bovenzijde) vervolgt de koers zijn weg omhoog.

FA : Operating margin Q1 2018 stijgt ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden naar 8.4. Dit komt doordat de sales minder hard zijn toegenomen dan de operationele winst. De ROA (Operating profit / Total assets) blijft achter door de toename van de lange termijn schuld. Kennelijk heeft de extra financiering niet onmiddellijk geleid tot een hogere operationele winst. Het Eigen Vermogen laat een gezonde toename zien waardoor de verhouding EV/VV gelijk blijft. Aan de activa zijde valt op dat de kasgelden (toename cashflow) en de voorraden aanzienlijk gestegen zijn tov een jaar geleden.

Beleggers zijn op hun hoede en wachten enigszins bevreesd de Q1 2018 cijfers af. Na de publicatie van de kwartaalcijfers op 2 mei gaan de remmen los (44,10 <- 38,73). De koers is dan in een jaar tijd verdubbeld, wat aan de prijsratio's is af te lezen (p/e -> 29, ev/ebitda -> 21).

Outlook : As demonstrated in the first quarter of 2018, AMG expects full year 2018 EBITDA to improve considerably compared to the prior year.

De cijfers verbazen mij enigszins. Maar of hier nu een koers van 40 of 60 EUR bijpast durf ik niet te zeggen. Een manier om naar de cijfers te kijken is deze te vergelijken met die van zijn concurrenten (ABB, SKF, Interpump, Biesse, Stabilus, Talgo). Die vergelijking hou je van me tegoed.
[verwijderd]
0
Je gaat je afvragen wat AMG met die cash van plan is.

De balans is groter geworden, doordat ze voor bijna 350mln aan nieuwe schulden hebben uitgegeven, waarvan 155mln is gebruikt om oude schulden af te lossen.

Ze hebben nu zo'n 350mln aan overtollig(?) kasgeld.
nobahamas
0
Veel van de prijs is gebaseerd op de verwachtingen in de toekomst, met name rond ferro-vanadium, grondstof voor de grootschalige flow-batterijen.
Lithium is nog core business, maar de verwachtingen voor Tantalum en Niobium zijn ook hoog.
ffff
0

Retail Estates. Zie posting 16 mei om 16.01 hr. Aanvulling :

Periodieke verklaring - gereglementeerde informatie
Ternat, 18 mei 2018


BEKENDMAKING JAARRESULTATEN
Aangroei vastgoedportefeuille tot 1.349,37 mio EUR (+ 25,95%)

EPRA resultaat stijgt tot 47,90 mio EUR (+22,46%)

Vooropgesteld dividend bedraagt 3,6 EUR per aandeel (+9,09% t.o.v. vorig boekjaar)

Bezettingsgraad blijft op hoog niveau (98,11%)


Coldplay
0
FA Q1 2018

positieve trends waarneembaar voor

Recordati, Interpump,
BASF, SAP, Henkel, Hugo Boss, Covestro
BESI, Melexis
SKF, Assa Abloy, DSV
Oriflame, Boliden, Olvi, Nobia,
Fenix Outdoor

(Ahold, ASML, BIC, Dassault Syst.,
Continental, Tieto, Granges)


www.aandelenfabriek.nl/value-short-li...

2.897 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 140 141 142 143 144 145 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
575,53  +0,60  +0,10%  15:31
 AMS25-24h 575,55 +0,11%
 Germany30^ 12.384,40 +0,10%
 Dutch15-index 16.054,72 +0,07%
 BEL 20 3.681,46 -0,25%
 BRX20-24h 3.681,46 -0,25%
 Europe50^ 3.526,54 +0,15%
 Euro30-index 18.045,31 +0,07%
 US30# 27.045,96 -0,17%
 Nasd100# 7.869,56 -0,24%
 US500# 2.998,08 -0,25%
 Japan225# 21.966,75 -0,16%
 Gold World Spot (USD) 1.505,19 +0,14%
 New York WTI spot 56,22 +1,06%
 EUR/USD 1,1054 -0,16%

Stijgers

Pharming +5,43%
OCI +3,76%
WDP +2,40%
SIGNIFY NV +1,88%
Nedap +1,55%

Dalers

BAM -4,26%
Fugro -2,98%
SBM Offshore -2,52%
Boskalis -1,65%
ASR Nederland -1,59%

Nieuws Forum meer

'Wall Street in afwachting rentebeslu...
kl belegger op 18-sep-19 15:16
2
'Aanval heeft geen impact op omzet Ar...
dasokwat op 18-sep-19 14:37
6
ABN investeert in data-techbedrijf Tr...
Sps uslugi op 18-sep-19 14:23
1
Heijmans bouwt 550 woningen in Almere
suske wiet op 18-sep-19 13:24
7
OCI krijgt overweight-advies bij Morg...
MicJo op 18-sep-19 13:16
5