OCI « Terug naar discussie overzicht

Cijfers OCI zijn heel goed!!

54 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
effegenoeg
0
effegenoeg
0
quote:

geen pechvogel schreef op 11 november 2013 09:35:

wat denk jij effegenoeg van de cijfers?
Heb ze nog niet gelezen,ben net wakker :-)
effegenoeg
0
(AFN) - Het Egyptische bouw- en kunstmestbedrijf OCI heeft in het derde kwartaal iets minder omzet behaald dan in het tweede, maar wel een beter bedrijfsresultaat (ebitda). Dat maakte de onderneming, die een beursnotering heeft in Amsterdam, maandag bekend. Concrete financiële resultaten werden niet vermeld.

De hogere winst hangt volgens OCI samen met een aantrekkende productie van zijn kunstmestfabrieken in Egypte. Daarmee werden prijsdalingen in de afgelopen periode gecompenseerd. De marges bij het bouwbedrijf lagen op een vergelijkbaar niveau als in het voorgaande kwartaal. De resultaten werden daar beïnvloed door een lager aantal gewerkte uren als gevolg van de islamitische vastenmaand ramadan.

De waarde van de orderportefeuille stond eind september op 6,2 miljard dollar. Dat is 2,6 procent minder dan halverwege het jaar, maar 9,6 procent meer dan een jaar eerder. OCI haalde voor 819 miljoen dollar aan nieuw werk binnen, tegen 543 miljoen dollar in de voorgaande periode.

Ziet er best goed uit!
effegenoeg
0
quote:

geen pechvogel schreef op 11 november 2013 09:40:

wat denk jij vandaag? sluiten boven de 30?
Dit fonds gaat geheel zijn eigen weg.
Zie de 30,80 wel als slot en wellicht meer.
geen pechvogel
0
nu boven de 30..willen weinig mensen dit aandeel verkopen..daar lijkt het op vind je niet?
effegenoeg
0
Ik heb de indruk dat de rem er behoorlijk wordt opgehouden.
Aan de hand van de gepubliceerde cijfers had een procentje of vijf in de plus alleszins redelijk geweest.
voda
0
OCI omzet KW3 licht gedaald tov KW2, EBITDA gestegen
Door Elco van Groningen

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--OCI nv (OCI.AE) geeft in een kwalitatieve trading update over het derde kwartaal aan dat de omzet licht is gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder, maar dat de winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie, ofwel EBITDA, is gestegen. De EBITDA profiteerde van een aantrekkende activiteit bij de kunstmestfaciliteiten in Egypte doordat de levering van aardgas door het gehele kwartaal bleef herstellen.

OCI geeft geen outlook voor de prestaties over het gehele boekjaar.

Het bedrijf geeft aan in het derde kwartaal in totaal 1,49 miljoen metrische ton aan kunstmestproducten te hebben verkocht, wat 16,6% meer is dan in het tweede kwartaal en 10,6% meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De stijging is met name te danken aan een herstel in de verkoop van urea en een toename in de verkoop van ammonium sulfaat. Van het product calcium ammonium nitraat werd minder verkocht dan een kwartaal eerder.

Daarbij stegen met name de operationele niveaus van de Egyptische productiefaciliteiten in het derde kwartaal, dankzij een herstel in de levering van aardgas. Ook in oktober liepen de operationele niveaus nog verder op.

"Het herstel van de productieniveaus compenseert de recente prijsafname van op stikstof gebaseerde kunstmesten, met uitzondering van nitraten. We blijven ons een verdergaand herstel in de productieniveaus in Egypte ten doel stellen en worden aangemoedigd door sterke operationele prestaties bij de Sorfert faciliteit in Algerije", aldus OCI in het begeleidende persbericht.

Op het gebied van de bouwactiviteiten meldt het bedrijf dat de geconsolideerde backlog eind september 2013 op $6,2 miljard stond, wat een daling betekent van 2,6% ten opzichte van het tweede kwartaal en 9,6% ten opzichte van het derde kwartaal van 2012.

"De bouwmarges bleven relatief gelijk aan de niveaus in een kwartaal eerder. Het derde kwartaal werd beinvloed door een afname in het aantal werkuren door de Ramadan periode in de markten in het Midden-Oosten", aldus OCI.

Het aandeel OCI, sinds 25 januari genoteerd aan de Amsterdamse beurs en sinds 28 augustus in euro's, eindigde vrijdag op EUR29,45.

- Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@wsj.com


voda
0
OCI koersdoel omlaag naar EUR31 van EUR33 - Rabo
OCI advies blijft hold - Rabo

(END) Dow Jones Newswires

voda
0
OCI verlengt aanmeldingstermijn Orascom weer

Gepubliceerd op 13 nov 2013 om 07:11 | Views: 2.664

OCI 16:28
EUR 29,16-0,84(-2,80%)

AMSTERDAM (AFN) - OCI geeft aandeelhouders van Orascom Construction Industries wederom langer de tijd om hun stukken om te wisselen tegen in Amsterdam genoteerde aandelen. Dat maakte OCI woensdag bekend.

Het gaat om houders van zogenoemde global depositary receipts (GDR's) die nu tot en met 19 november de tijd krijgen om hun stukken aan te geven.

OCI maakte verder bekend nu 99,30 procent van de nog uitstaande aandelen Orascom in handen te hebben. Er staan nog circa 156.008 GDR's uit, aldus de onderneming.
voda
0
OCI verlengt aanmeldingstermijn voor Orascom

Gepubliceerd op 20 nov 2013 om 07:44 | Views: 2.876

OCI 16:22
EUR 28,77-0,25(-0,84%)

AMSTERDAM (AFN) - OCI geeft aandeelhouders van Orascom Construction Industries wederom langer de tijd om hun stukken om te wisselen tegen in Amsterdam genoteerde aandelen. Dat maakte OCI woensdag bekend. Het gaat om houders van zogenoemde global depositary receipts (GDR's) die nu tot en met 3 december de tijd krijgen om hun stukken aan te geven.

OCI maakte verder bekend nu 99,32 procent van de nog uitstaande aandelen Orascom in handen te hebben. Er staan nog circa 114.625 GDR's uit, aldus de onderneming. Het is volgens OCI de laatste verlenging van de aanmeldingstermijn.
voda
0
OCI dochter gaat methanol fabriek bouwen in Texas

AMSTERDAM (Dow Jones)--OCI nv (OCI.AE) gaat via dochterbedrijf Natgasoline llc een methanol fabriek bouwen in Texas die een productiecapaciteit zal krijgen van 5.000 ton per dag en daarmee een van de grootste methanol faciliteiten in de Verenigde Staten wordt.

De fabriek komt te staan in de Texaanse stad Beaumont. OCI verwacht dat de fabriek eind 2016 operationeel zal zijn. OCI heeft reeds een faciliteit voor ammoniak en methanol in Beaumont en ook een fabriek voor stikstofmeststof in de Amerikaanse staat Iowa.

Het Egyptische concern meldt dat de fabriek de eerste methanol faciliteit in de VS wordt van een dergelijke omvang. Met het project is ongeveer $1 miljard aan private investeringen gemoeid.

Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


voda
0
OCI wil Robert Jan van de Kraats benoemen tot non-executive lid Raad van Bestuur

AMSTERDAM (Dow Jones)--OCI nv (OCI.AE) meldt vrijdag nabeurs dat de Raad van Commissarissen (RvC) van het bedrijf Robert Jan van de Kraats wil benoemen tot onafhankelijk non-executive lid van de Raad van Bestuur (RvB).

Het voorstel daartoe zal gedaan worden tijdens de aanstaande aandeelhoudersvergadering in 2014.

Kraats is tevens Chief Financials Officer van Randstad Holding nv (RAND.AE) en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van het concern.

- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


voda
0
quote:

geen pechvogel schreef op 7 december 2013 16:01:

maandag door de 30
Nee dyus...

Euronext lanceert aandelenopties op OCI

Gepubliceerd op 9 dec 2013 om 10:03 | Views: 2.648

OCI 16:19
EUR 28,99-0,76(-2,55%)

AMSTERDAM (AFN) - Euronext gaat aandelenopties aanbieden op OCI. Dat maakte het beursbedrijf maandag bekend. De opties zijn beschikbaar vanaf vrijdag 13 december op de derivatenmarkt van Euronext Amsterdam.

Het aandeel OCI maakt sinds september deel uit van de Midkap-index. Met de toevoeging van OCI hebben in totaal 22 Midkapbedrijven een optienotering.
54 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 10:53
Koers 24,480
Verschil -0,100 (-0,41%)
Hoog 24,490
Laag 24,250
Volume 40.186
Volume gemiddeld 416.000
Volume gisteren 250.392

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront