‘Te vroeg om bodembel te luiden voor eurozone’

WOENSDAG 27 NOVEMBER 2013, 09:27 uur | 1261 keer gelezen


AMSTERDAM (Belegger.nl) – De economische crisis in de eurozone mag dan wat zijn afgekoeld, er zijn nog steeds ‘uitdagende economische omstandigheden’ voor Europa en dan met name voor het zuiden.


Dat zegt Kevin Entricken, chief financial officer bij Wolters Kluwer dinsdag tegenover CNBC.

‘Wat we zien in Europa is een vermindering in het tempo van de daling. We zien nog steeds uitdagende omstandigheden en ik denk dan ook dat het te vroeg is om te zeggen dat Europa de bodem heeft bereikt’, zo stelt Entricken.

Sterker

De Nederlandse uitgeverij Wolters Kluwer haalt 40 procent van de omzet uit Europa, 54 procent uit de Verenigde Staten en zes procent uit opkomende markten. Toch maakt de blootstelling van het bedrijf aan Europa Entricken niet nerveus: ‘We zijn in Europa actief in achttien landen. We zijn in die landen altijd blijven investeren, ook gedurende de crisis, en wij geloven dat dit ons sterker maakt wanneer de groeisituatie weer aantrekt in de toekomst.’

Ondanks de risico’s zijn ook andere CFO’s (chief financial officiers) relatief optimistisch over de uitdagingen die voor ze liggen. Uit een enquete die CNBC in oktober deed onder CFO’s uit Europa en Azië, zei twee derde van de ondervraagde leiders te geloven dat de wereldeconomie verbetert. Meer dan de helft van hen gaf aan actief mensen aan te zullen nemen in de komende zes maanden.

Door Barbara van Cooten