Porceleyne Fles « Terug naar discussie overzicht

Porceleyne Fles bij 1Vandaag

36 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
h980577.
0
Afgelopen zaterdag bij 1Vandaag een item met Dhr Fentener van Vlissingen, waarbij hij bij de Porceleyne Fles was en er ook over sprak.

www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/... (start na 13 min)

Ikzelf toch eens gaan kijken; de koers in 1 lange daling naar +/- 6 euro. 700k aandelen, dus maar een waarde van 4-4,5 mln euro bij een omzet van +/- 24mln. Jaarresultaat meestal net in de plus. 1e halfjaar 2013 een verlies.

Sinds het vorige jaarverslag is het aantal volgers op Facebook met 30% gestegen tot 1300 (werd toevallig in het jaarverslag over 2012 1000 genoemd, vandaar even gekeken). Verder breiden ze uit in China.

Je snapt het al, ik heb vandaag voor de dagomzet gezorgd en ben eens benieuwd of ze er helemaal bovenop komen.

Dit terwijl Dhr Fentener van Vlissingen aangaf dat deze investering niet voor het rendement maar voor de geschiedenis was.

Zitten hier nog meer mensen in?

[verwijderd]
0

h98.Fentener heeft goed ideeën. Doen ze wat op het net? Overigens kwam, kwam Meryl Lynch met wie ik weleens zit te mailen over hoe zaken aan te pakken daarvoor in beeld met een item. Doet goed werk met haar stichting voor de Filippijnen.

Gek was dat het geld van giro 555 blijkbaar nog niet was ingezet en dat zo een meissie dan wel wat doet. Ik heb haar gemailed dat ze mogelijk beter met Fentener kan praten om advies en geld. Ze is nu druk bezig daar bezig daar.

Groet, Jonas
h980577.
0
Ze zijn de bestek en pannen (BK) aan het uitrollen in China, verder hebben ze een webshop ja (royaldelft.com) en is er in 2012 een "Experience Center" geopend in Delft wat weer wat extra exposure/omzet lijkt op te leveren.

Het blijft vast heel lastig voor ze, maar met 700k winst zit je al aan 1 euro per aandeel, dus zoveel is er niet nodig.

Verder hadden ze zelf de bodembel al laten klinken:
www.iex.nl/Column/108819/Delfts-Blauw...

Ik denk dat ik ook wel eens bij de AVA wil gaan kijken in dit geval, met alle kennis van Dhr Fentener van Vlissingen kan ik daar vast nog wel iets van opsteken. (en een DB bord ophalen :))

pieter1
0
Ligt het in de lijn der verwachtingen dat er weer een dividend wordt uitgekeerd in de nabije toekomst?
h980577.
0
Nee, dat verwacht ik niet.
Wel interessante uitspraken vandaag:

www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-130214-120/...

Stabilisatie in de resultaten blijkbaar, met een positieve blik naar de toekomst.

Ik blijf lekker zitten :)
voda
0
Royal Delft gaat groeien in China

DONDERDAG 13 FEBRUARI 2014, 10:53 uur | 119 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Royal Delft wil de komende jaren flink uitbreiden in China. Topman Henk Schouten zei donderdag dat de groep, die zich in 2012 op de Chinese markt waagde, het aantal verkooplocaties in de komende twee jaar wil verdrievoudigen.

Royal Delft is in het Aziatische land nu actief met het pannenmerk BK en verkoopt deze via 50 zogenoemde 'shops in shops'. Dat aantal wil Schouten tot en met 2015 uitbreiden naar 150. De eerste paar jaar is het volgens Schouten vooral een kwestie van investeren. Maar de groei gaat sneller dan die in een Europees land zou gaan en de topman hoopt dan ook sneller vruchten van de investeringen te plukken. “Het zijn relatief nieuwe markten, waar mensen nog steeds graag spullen van buitenlandse merken kopen”, stelde hij.

De onderneming bestaat sinds 2008 behalve uit het oorspronkelijke onderdeel De Porceleyne Fles, de maker van Delfts Blauw, ook uit Leerdam Crystal, BK Cookware en bestekmaker Kempen & Begeer. Donderdag werd op de beurs van Amsterdam gevierd dat Royal Delft 60 jaar een beursnotering heeft. Schouten sluit niet uit dat de onderneming in China op termijn ook de andere activiteiten introduceert, maar vooralsnog wordt de focus op BK gelegd.

Verbetering

In Europa, met name in Nederland, ziet de bestuurder de markt iets verbeteren. Het eerste halfjaar van 2013 werd afgesloten met een verlies en de omzet daalde met 13,4 procent. “Ten opzichte van het eerste halfjaar is het zeker niet slechter gegaan”, liet Schouten weten. Afnemers, die de afgelopen tijd “hun centen hebben moeten tellen”, denken inmiddels weer aan de toekomst, aldus de bestuurder. De toeristische markt waarop Royal Delft met Delfts Blauw actief is, is overigens altijd goed blijven draaien en zal in de toekomst ook groeien, zei Schouten.

De kostenbesparingen die Royal Delft heeft doorgevoerd hebben ertoe geleid dat “het verlies van het eerste halfjaar in ieder geval niet verder is opgelopen”. Het effect op de werkgelegenheid bij het bedrijf was volgens de bestuurder “heel gering”. Eind 2014 staat een samenvoeging van de kantoren van het bedrijf op de agenda, wat naar verwachting een flinke kostenbesparing zal opleveren. Royal Delft publiceert eind maart de cijfers over 2013.

Schouten zei verder dat Royal Delft na 60 jaar nog steeds profiteert van zijn beursnotering. Het levert de onderneming vooral meer bekendheid op bij investeerders. Bij het bedrijf staan op dit moment overigens geen overnames of desinvesteringen op de agenda, liet de topman desgevraagd weten.
h980577.
0
h980577.
0
*droom*

Als PF tijdens de Chineze handelsmissie nu ook eens een contract afgesloten heeft met de Chineze overheid om alle bestek te leveren.... :)

Ik droom nog maar ff verder....

Volgende week in ieder geval de jaarcijfers, dan kunnen we zien of er een turnaround heeft plaatsgevonden of dat het nog doormodderen blijft.
Edwin54
0
Gisteren was een Delfts-Blauwe tulpenvaas bij de reportage in beeld toen President Obama en onze premier in het Rijksmuseum waren. Op de beurs was er een forse omzet van 6173 aandelen. Het zou mij niet verbazen als in de aanloop naar de jaarcijfers op 31 maart de koers met flinke omzet richting Euro 8 gaat.
Het bedrijfsmatige dieptepunt lijkt gepasseerd. Dat kan de koers stimuleren. Echter blijft Porceleyne Fles beursgenoteerd en zal oron m.i. de outside-aandeelhouders niet uitkopen.
h980577.
0
Vandaag weer met 6% omhoog..... (met- uiteraard ook niet moeilijk- bovengemiddelde omzet)

Laat Obama wat van die spullen meenemen :)
Edwin54
0
Ja in de AirForce 1 is genoeg ruimte om voor enkele miljoenen aan Delfts Blauw mee te nemen. Op een omzetniveau van Eur 24 mln moet het mogelijk in een goed jaar 3% marge te halen. Dit betekent bij 763622 uitstaande aandelen een winst van Euro 1 per aandeel. Echter zal een dergelijk resultaat in 2014 zeker niet gerealisserd worden.PF is een uniek stuk erfgoed en het aandeel heeft emotionele waarde,waarbij een normale fundamentele en technische analyse minder relevant is.
Er lijkt beweging in de koers te komen met forse omzet. Ik mik op een koers van Euro 8 a 9 in de komende weken.
h980577.
0
Voorlopig lijkt 7,60 om 11.30 op het bord te gaan komen, iemand die 77 stuks bestens heeft liggen. Als de 7,60 weg is ligt er pas weer laat (10 stuks!) op 9,60....
Eens kijken of er snel wordt aangevuld als de stijging doorzet.

Voorlopig zit ik prima met mijn aandelen en lijkt het alleen de vraag te worden of ik durf te blijven zitten rond de cijfers....
Edwin54
0
In het verleden ben ik meerdere malen aandeelhouder geweest. Bezocht ook de aandeelhoudersvergadering in Delft. Ik geloof dat de cijfers meevallen getuige de uitspraken van de CEO.Ik weet ook niet wat wijsheid is om deze week bij hogere omzetten te verkopen of gewoon te blijven zitten. Ik heb zelf afgelopen december/januari pakketje bijeen gesprokkel rond Euro 6 a 6,50.Risico is wel dat je moeilijk van aandelen afkomt als de omzet wegvalt.
Edwin54
0
De vandaag gepubliceerde jaarcijfers wijzen op een turnaround bij de PF.
Na een verlies van Euro 245000 in 1e hj is er 351000 winst gemaakt in het 2e hj.Weliswaar is de omzet 6% gedaald, echter zal een betere omzetmix en een strenge kostenbeheersing voor betere resultaten hebben gezorgd.
Het moet mogelijk zijn dit jaar Euro 4 ton winst te maken en misschien in 2015 Euro 7,5 ton (ca. Euro 1 p.a.)
Ik verwacht een verder koerstherstel naar Euro 8/9 dit jaar en Euro 10/11 in 2015.
h980577.
0
Die 8/9 kan er zomaar morgen al staan :)

Helemaal met je eens, goed om te zien dat het ergste achter de rug lijkt. Vooral de initiatieven naar de toekomst toe geven goede moed.

Weet niet of ik tot 2015 wil wachten op die 10/11, aangezien ik er vanaf 6 laag in ben gestapt, maar zit er nog steeds rustig in.
Edwin54
0
Ik ben benieuwd of het grote aanbod van 3746 stuks op Euro 8,80 snel wordt opgenomen. Heb gisteren een gedeelte verkocht op 8. De rest hou ik, omdat ik weer eens naar de AVA wil. Is altijd geanimeerd en na afloop een drankje in de tuin.
Het aandeel heeft emotionele waarde net als Ajax voor de voetballiefhebber. Speculeren op een uitkoop door Boron is m.i. zinloos.Bedrijfsmatig gaat het echt beter en daarnaast is de solvabiliteit gezond.
h980577.
0
Als die 8,80 idd wordt uitgenomen stelt het niks meer voor qua aanbod, dan kan er wellicht aan een langetermijn herstel gewerkt gaan worden.

Ik wil eigenlijk ook wel naar de AVA, lijkt mij leuk (in dit geval) om eens mee te maken, even kijken of het qua planning uitkomt.

Voor mij niks emotioneels aan in dit geval, puur vanwege de turnaround die zij zelf al hadden aangekondigd en het steeds verder wegzakken van de koers ondanks dat.

Vandaag toch ook weer een zeer mooie plus.
Edwin54
0
Ik ga er vanuit dat er meer aanbod loskomt bij hogere koersen. Er zijn mensen die de hele neergang hebben meegemaakt en nu met een kleiner verlies kunnen verkopen. Daarnaast is er een trouwe groep beleggers voor wie het niet uitmaakt wat de koers doet.

Een aantal jaren geleden, nadat Dhr.Fentener zijn financieele hulp had aangeboden (doel: instandhouding cultureel erfgoed/ambacht) leefde het idee dat hij misschien een bod zou doen op de rest. Dit is niet gebeurd en is m.i. ook niet te verwachten.

Ik zal nog wat meer verkopen, maar wil wel een gedeelte houden om naar de AVA te kunnen. Misschien ontmoeten we elkaar in Delft.
Edwin54
0
Het effect op de koers en het volume na bekendmaking van de jaarcijfers is uitgewerkt. Ik vrees dat we langzaam wegzakken naar Euro 7,50. De dagen welke geschikt waren om een groter aantal aandelen te verkopen liggen achter ons.
Gewoon blijven zitten is het recept. Wellicht zien we weer eens Euro 10 in het najaar.
h980577.
0
Eens. Ik vind dit ook geen interessante koers om te verkopen. Wordt de HY1 update afwachten, zit meer in het vat.
Dus tot 29 aug geduld. 10 euro moet kunnen.
36 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 jul 2024 11:30
Koers 13,000
Verschil +0,200 (+1,56%)
Hoog 13,000
Laag 13,000
Volume 2
Volume gemiddeld 95
Volume gisteren 74

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront