Vooruitblik: 'Omzet en winst Brunel groeien'

DONDERDAG 27 FEBRUARI 2014, 13:25 uur | 128 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Brunel heeft de omzet en winst vorig jaar zien groeien. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die de detacheerder vrijdag voorbeurs presenteert.

De analisten voorspellen gemiddeld een omzetgroei van bijna 4 procent tot 1,28 miljard euro. De nettowinst ging naar schatting met bijna 20 procent omhoog tot 49 miljoen euro.

Analist Yves Franco van KBC Securities verwacht dat de omzet in het vierde kwartaal met circa 5 procent is gestegen tot 327 miljoen euro. Het bedrijf heeft volgens hem in de laatste maanden van 2013 geprofiteerd van het herstel van de Nederlandse uitzendmarkt. Daarnaast zijn de opbrengsten van de belangrijke energiedivisie volgens zijn schattingen met 27 procent gestegen. Het bedrijf voorspelde eerder zelf een omzetgroei op dit gebied van 25 tot 30 procent in de tweede helft van het jaar.

Groeikans

Franco rekent op een traditionele, voorzichtige prognose voor 2014. De analist heeft echter vertrouwen in de prestaties van het bedrijf in 2014, gezien het herstel in Nederland en Duitsland en de groeikansen in de energiesector en bij de speciale projecten.

Brunel hield in november vast aan de voorspelling dat de omzet en het bedrijfsresultaat (ebit) in 2013 ongeveer even hoog zouden zijn als in het voorgaande jaar. Bestuursvoorzitter Jan Arie van Barneveld gaf onlangs aan dat de jaaromzet van Brunel in de komende 5 jaar kan doorgroeien naar 2 miljard euro.