Brunel « Terug naar discussie overzicht

Agenda AVA

9 Posts
maci
0
Published: 20:17 CET 20-03-2014 /GlobeNewswire /Source: Brunel International NV /XAMS: BRNL /ISIN: NL0000343432

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Brunel International N.V.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Brunel International N.V.

Aandeelhouders en andere vergadergerechtigden van Brunel International N.V. worden uitgenodigd tot het bijwonen van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op donderdag
1 mei 2014 om 14.30 uur in Artemis Hotel Amsterdam aan het John M. Keynesplein 2, 1066 EP Amsterdam.

Agenda
1.
Opening
2.
Verslag van de Raad van Bestuur over het boekjaar 2013 (ter informatie)
3.
Uitvoering van het bezoldigingsbeleid (ter informatie)
4.
Behandeling en vaststelling van de jaarrekening over het boekjaar 2013 (ter beslissing)
5.
Goedkeuring van het door de Raad van Bestuur in 2013 gevoerde beleid (décharge van de bestuurders) (ter beslissing)
6.
Goedkeuring van het door de Raad van Commissarissen in 2013 uitgeoefende toezicht (décharge van de commissarissen) (ter beslissing)
7.
Het reservering- en dividendbeleid (ter bespreking)
8.
Goedkeuring van de winstbestemming en voorstel tot uitkering van dividend (ter beslissing)
9a.
Aanwijzing van de Raad van Bestuur als het met betrekking tot de uitgifte van aandelen bevoegde orgaan (ter beslissing)
9b.
Aanwijzing van de Raad van Bestuur als het met betrekking tot beperking of uitsluiting van het voorkeursrecht bij de uitgifte van aandelen bevoegde orgaan (ter beslissing)
10.
Machtiging van de Raad van Bestuur tot inkoop van eigen aandelen in het kapitaal van de vennootschap (ter beslissing)
11.
Corporate Governance (ter bespreking)
12a.
Voorstel tot benoeming van de heer J.M. Ekkel als lid van de Raad van Bestuur (ter beslissing)
12b.
Voorstel tot benoeming van de heer P.A. de Laat als lid van de Raad van Bestuur (ter beslissing)
12c.
Voorstel tot benoeming van de heer J.A. de Vries als lid van de Raad van Bestuur (ter beslissing)
13.
Voorstel herbenoeming van de heer D. van Doorn als lid van de Raad van Commissarissen (ter beslissing)
14.
Voorstel tot wijziging van de bezoldiging van commissarissen (ter beslissing)
15a.
Voorstel tot statutenwijziging en tot aanwijzing van iedere bestuurder van de vennootschap alsmede iedere (kandidaat)notaris en notarieel medewerker, werkzaam ten kantore van NautaDutilh N.V., om de notariële akte van statutenwijziging te doen verlijden (ter beslissing)
15b.
Voorstel tot storting ten laste van de agioreserve verbonden aan de gewone aandelen van één eurocent per ten tijde van het passeren van de akte van statutenwijziging geplaatst gewoon aandeel van thans nominaal vijf eurocent, welk aandeel krachtens voormelde voorgestelde statutenwijziging zal worden gesplitst in twee aandelen van elk nominaal drie eurocent (ter beslissing)
16.
Voorstel tot herbenoeming externe accountant (ter beslissing)
17.
Rondvraag
18.
Sluiting

De agenda met toelichting, het jaarverslag en de toelichting op de jaarrekening, alsmede het voorstel tot statutenwijziging en toelichting daarop, liggen ter inzage en zijn kosteloos verkrijgbaar bij Brunel International N.V. en zijn opvraagbaar bij ABN AMRO Bank N.V. ("ABN AMRO", telefoonnummer: 020-344 2000, e-mail: corporate.broking@nl.abnamro.com), en te raadplegen op de website van Brunel International N.V. (www.brunel.net).

Toegang tot de vergadering hebben zij die op 3 april 2014, na verwerking van alle bij- en afschrijvingen per die datum (de "Registratiedatum") in bezit zijn van aandelen Brunel International N.V. en de wens om de vergadering te bezoeken hebben kenbaar gemaakt.

Aanmelding
Aandeelhouders en vruchtgebruikers en pandhouders van aandelen, voor zover aan hen het recht tot toegang tot de algemene vergadering van aandeelhouders toekomt, die de vergadering in persoon of door een gevolmachtigde wensen bij te wonen, worden verzocht via www.abnamro.com/evoting of via de bank of commissionair waar hun aandelen in administratie zijn, aan ABN AMRO een bevestiging te sturen dat hun aandelen op hun naam geregistreerd zijn op de Registratiedatum. Deze bevestiging kan vanaf 4 april 2014 tot 25 april 2014 17.00 uur via www.abnamro.com/intermediary aan ABN AMRO worden gestuurd. Bij de aanmelding worden de banken en commissionairs verzocht om de volledige adresgegevens van de betreffende houders te vermelden teneinde een efficiënte controle te kunnen doen op het aandeelhouderschap op de Registratiedatum. Toegang tot de vergadering wordt verleend op vertoon van een bewijs van registratie ("Registratiebewijs").

De stem- en vergaderrechten kunnen ook worden uitgeoefend door een gevolmachtigde. Een volmacht en steminstructie kan vanaf 4 april 2014 tot 25 april 2014 17.00 uur elektronisch verleend worden via www.abnamro.com/evoting. Indien aandeelhouders en andere vergadergerechtigden niet in de gelegenheid zijn elektronisch een volmacht en steminstructie te verlenen dienen aandeelhouders en andere vergadergerechtigden een schriftelijke volmacht uiterlijk 25 april 2014 17.00 uur ten kantore van de vennootschap te hebben gedeponeerd. De gevolmachtigde dient het Registratiebewijs en een kopie van de volmacht vóór de vergadering in te leveren bij de inschrijfbalie.

Voor toelating tot de vergadering kan men worden verzocht zich met een geldig legitimatiebewijs te legitimeren.

Amsterdam, 20 maart 2014

De Raad van Bestuur
Brunel International N.V.
Kaboom
0
splitsing?!

15b
. Voorstel tot storting ten laste van de agioreserve verbonden aan de gewone aandelen van
één eurocent per ten tijde van het passeren van de akte van statutenwijziging geplaatst
gewoon aandeel van thans nominaal vijf eurocent, welk aandeel krachtens voormelde
voorgestelde statutenwijziging zal worden gesplitst in twee aandelen van elk nominaal drie
eurocent (ter beslissing)
[verwijderd]
0
Heden tussentijdse Verklaring 1e kwartaal 2014?

Is dit tijdens de AVA om 14.30 uur of is het al geopenbaard?

Ciao!
Nel
0
AMSTERDAM (AFN) - Brunel heeft in het eerste kwartaal aanzienlijk betere resultaten geboekt dan een jaar eerder en verwacht dat de groei dit jaar aanhoudt. De komende kwartalen neemt het tempo van de groei waarschijnlijk wel iets af, zo meldde de detacheerder donderdag.

Brunel zag de omzet vorig kwartaal met 15 procent stijgen tot 340,7 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) verbeterde met 57 procent tot 21,1 miljoen euro. De ebitmarge ging daarbij van 4,5 naar 6,2 procent.

Het bedrijf verwacht dat de positieve trend dit jaar doorzet, maar gaf ook aan dat het ,,niet zeker'' is dat het huidige groeitempo kan worden vastgehouden. Brunel gaat er voorlopig vanuit dat de omzet en ebit dit jaar met 5 tot 10 procent groeien. De groei komt vooral uit de Nederlandse markt en de levering van personeel aan de olie- en gasindustrie.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
Nel
0

Sterke start 2014 voor Brunel

Redactie ABM Financial News - 1 mei 2014, 14:06
Verder omzetgroei in 2014 voorzien.

Brunel International heeft een goed begin van 2014 achter de rug. Dit bleek donderdag uit de kwartaalcijfers die de specialistische detacheerder bekend maakte.



CEO Jan Arie van Barneveld liet weten "erg gelukkig" te zijn dat de sterke prestaties uit de tweede helft van 2013 zich ook doorzetten in het eerste kwartaal van dit jaar.



In het eerste kwartaal steeg de omzet van Brunel met 15 procent naar 340,7 miljoen euro. Dit leverde een brutowinst op van 62,1 miljoen euro. Daarmee deed Brunel het flink beter dan analisten hadden voorzien. Marktvorsers mikten op een omzet van 333 miljoen euro en een brutowinst van 58,5 miljoen euro.



De belangrijkste aanjagers van de omzetgroei in het eerste kwartaal waren, conform verwachting van de analisten, Energy en Nederland.



Het bedrijfsresultaat (EBIT) van Brunel dikte afgelopen kwartaal aan van 13,5 naar 21,1 miljoen euro.



Outlook

Voor 2014 verwacht Brunel een omzetgroei van 5 tot 10 procent. Deze groei wordt volgens de detacheerder vooral gedreven door Nederland en Energy.



CEO Van Barneveld liet weten vol vertrouwen te zijn dat 2014 opnieuw een succesvol jaar voor Brunel wordt.
Nel
0
Brunel voert omzet flink op
Van onze redactie
AMSTERDAM -

Detacheerder Brunel heeft de omzet in het eerste kwartaal met 15% opgevoerd. Zeker in Nederland deed het bedrijf goede zaken.
Naar Brunel International detailpagina >

Dat blijkt uit de eerstekwartaalcijfers die Brunel donderdagmiddag naar buiten bracht. De omzet ging met 15% naar €340,9 miljoen. Tegen constante wisselkoersen was de stijging 23%.
Groeitempo

De brutowinst ging met 18% omhoog tot €62,1 miljoen. Beide cijfers waren flink beter dan de verwachtingen van analisten van KBC. In een vooruitblik rekenden zij op een omzet van €330,4 miljoen en een brutowinst van €58,4 miljoen.

Brunel liet weten dat de vooruitzichten voor 2014 positief zijn, "maar het is niet zeker dat we dit groeitempo kunnen vasthouden". Brunel rekent voor het hele jaar op een stijging van 5 tot 10% in omzet en EBIT.

Brunel is gespecialiseerd in het detacheren van hoogopgeleide professionals, waaronder veel technici.
Nederland

In de Oil & Gas-divisie ging de omzet met 19% omhoog. Brunel is onder meer betrokken bij projecten van oliebedrijf Chevron in Australië.

Voor de divisie Europa (de activiteiten in Nederland en Duitsland) steeg de omzet met 7%. Dat was vooral te danken aan een omzetstijging van 15% in Nederland. Met name financiële functies en ingenieurs deden het goed. In Duitsland steeg de omzet 4%.

Brunel zag de overheadkosten met 5% oplopen tot €51,4 miljoen. Naast hogere personeelskosten had dat ook te maken met de sponsoring van de zeilrace Volvo Ocean Race.

Toptrader
0
Leuk ogende Q1 cfrs volgend op een zwak Q1 2013. De outlook van 5-10% winstgroei is echt heel matig. We gaan dus komende 3 kwartalen dalende winstcfrs zien bij Brunel. 22 maal de winst 2014 is dan veel te duur betaald. Een daling zoals Vopak laatst deed, zou mij niet verbazen.
Nel
0
Brunel kwartaalresultaten flink hoger, ziet verdere groei in 2014 - Update

Donderdag 1 mei 2014 15:58
(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Brunel kwartaalomzet, resultaat flink hoger, ziet verdere groei in 2014', om aanvullende informatie en commentaar analist toe te voegen)

Door Bart Koster
Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Brunel International nv (BRNL.AE) heeft in het eerste kwartaal flinke verhogingen van omzet en resultaat gerealiseerd en voorziet voor heel 2014 verdere groei, meldt de Amsterdamse detacheerder donderdag in zijn trading update over het eerste kwartaal.
Over het eerste kwartaal kwam de omzet 15% hoger uit op EUR340,7 miljoen tegen EUR296,2 miljoen een jaar eerder. De brutowinst steeg 18% naar EUR62,1 miljoen tegen EUR52,4 miljoen en de winst voor aftrek van rente en belastingen (EBIT) kwam 57% hoger uit op EUR21,2 miljoen tegen EUR13,5 miljoen.
De brutomarge beliep over de eerste drie maanden van het jaar daarmee 18,2% tegen 17,7% over het eerste kwartaal van 2013 en de EBIT-marge was 6,2% tegen 4,5%.
Op divisieniveau liet Europa een 7% hogere omzet van 102,5 miljoen zien bij een 6% gestegen EBIT van EUR10,9 miljoen. De stijging was hier vooral te danken aan de activiteiten in Nederland en in mindere mate aan die in Duitsland.
De omzet van Brunel Nederland steeg met 15% naar EUR44,3 miljoen, vooral door een groei van ingezette medewerkers en van productiviteit. De groei werd vooral gerealiseerd bij Finance en Engineering. In Duitsland steeg de omzet 4% naar EUR51,4 miljoen, ook door toename van inzet van medewerkers en van productiviteit.
De in omzet gemeten grootste tak Oil & Gas steeg in omzet met 19% naar EUR238,2 miljoen en de EBIT nam hier toe tot EUR12,3 miljoen van EUR6,9 miljoen. Omzet-en EBIT-groei waren hier sterk bij zowel Brunel Energy als bij Brunel Projects. De omzet bij Energie steeg 17% tot EUR193,3 miljoen en de EBIT nam hier met 58% toe naar EUR8,7 miljoen. Bij Projecten was de kwartaalomzet 26% hoger op EUR44,9 miljoen en verdubbelde de EBIT ruimschoots naar EUR3,6 miljoen van EUR1,5 miljoen.
Brunel voorziet voor het hele jaar verdere groei, al is het volgens het concern niet zeker dat het groeitempo van het eerste kwartaal stand zal houden. Het bedrijf houdt nu rekening met stijging van 5-10% voor omzet en EBIT voor 2014.
CEO Jan Arie van Barneveld spreekt in het toelichtende persbericht van een "voorzetting in het eerste kwartaal van 2014 van de sterke prestaties uit de tweede helft van 2013" en is blij met "de mogelijkheden die we zien binnen Energy, Duistland en Nederland".
SNS-analist Gert Steens spreekt van 'indrukwekkende' kwartaalresultaten en wijst daarbij vooral op de 15% groei van omzet en brutowinst in Nederland en de circa 30% groei van de brutowinst bij conventionele energie. Verder is het volgens Steens positief dat het concern in Duitsland, ondanks de snelle groei daar, de marges op peil weet te houden. Brunel staat bij SNS Securities op de toppick-list en heeft een buy-advies bij een koersdoel van EUR51,00. Het aandeel is woensdag op de Midkap gesloten op EUR48,85. Donderdag vindt vanwege de Dag van de Arbeid geen handel plaats in Amsterdam.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

(END) Dow Jones Newswires
May 01, 2014 09:58 ET (13:58 GMT)
maci
0
quote:

amsterdamcityboy schreef op 3 april 2014 12:46:

splitsing?!

15b
. Voorstel tot storting ten laste van de agioreserve verbonden aan de gewone aandelen van
één eurocent per ten tijde van het passeren van de akte van statutenwijziging geplaatst
gewoon aandeel van thans nominaal vijf eurocent, welk aandeel krachtens voormelde
voorgestelde statutenwijziging zal worden gesplitst in twee aandelen van elk nominaal drie
eurocent (ter beslissing)

Is aangenomen.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 9,980
Verschil +0,040 (+0,40%)
Hoog 10,040
Laag 9,910
Volume 63.111
Volume gemiddeld 63.887
Volume gisteren 60.109

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront