Brill « Terug naar discussie overzicht

Hogere omzet bij Brill

2 Posts
voda
0
Hogere omzet bij Brill

DONDERDAG 10 APRIL 2014, 18:11 uur | 1 keer gelezen

LEIDEN (AFN) - Uitgever van wetenschappelijke publicaties Brill heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer omzet geboekt dan een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend middels een handelsbericht.

De omzet bij gedrukte en elektronische boeken steeg, evenals de tijdschriftenomzet. Bij de tijdschriften was dat volgens Brill te danken aan het grotere aantal uitgeleverde afleveringen.

Het abonnementenbestand liet een vlakke groei zien. De trend waarbij bibliotheken kiezen voor uitsluitend elektronische edities in plaats van een combinatie van print en elektronische uitgaven “zet enige druk op de abonnementenontvangsten”, aldus Brill. “Daardoor worden de vooruitzichten met betrekking tot de tijdschriftenomzet over de rest van het jaar getemperd.”

Weinig profijt

Brill had nog weinig profijt van het eind vorig jaar overgenomen Hes & De Graaf. Eerder deze maand kondigde het bedrijf het voornemen aan om uitgeverij Rodopi in te lijven. “Als de overname doorgang vindt, mag nog extra omzet in het eerste kwartaal worden verwacht.” Voor grotere aankopen heeft Brill meerdere financieringsinstrumenten tot zijn beschikking.

Brill wil over 2013 een dividend van 1,12 euro per aandeel uitkeren. Dit wordt voorgelegd aan de aandeelhouders op de algemene vergadering op 15 mei.
voda
0
'Goede autonome groei Brill'

VRIJDAG 11 APRIL 2014, 09:31 uur | 77 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill zette de ,,goede autonome omzetgroei'' ook in het eerste kwartaal voort, zowel bij boeken als wetenschappelijke tijdschriften. Dat constateerden analisten van SNS Securities vrijdag.

Het bedrijf publiceerde donderdag nabeurs een tussentijds handelsbericht, en merkte daarbij ook op dat het nog weinig profijt had van het eind vorig jaar overgenomen Hes & De Graaf. SNS merkt op dat de positie van Brill in de segmenten waarbinnen het bedrijf actief is zal worden versterkt door overnames. De financiële positie van Brill biedt daartoe voldoende ruimte, aldus de marktvorsers.

SNS hanteert een buy-advies op Brill, dat vrijdag omstreeks 9.15 uur nagenoeg onveranderd staat op 24,49 euro.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront