BASF SE « Terug naar discussie overzicht

BASF SE

217 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
[verwijderd]
0
Op verzoek van leden uit de community een speciaal forum voor BASF SE.

BASF is het grootste multinationale chemieconcern. Het is een Duits bedrijf met haar hoofdvestiging in Ludwigshafen am Rhein. De afkorting BASF staat voor Badische Anilin- & Soda-Fabrik (Nederlands: Baden Aniline- & Soda-Fabriek). De firma is in 1865 opgericht door Friedrich Engelhorn en hield zich voornamelijk bezig met het maken van kleurstoffen.

Gr.
Chiel
Brogembank
0
Morgen kwartaalcijfers van BASF. Gezien de opgelopen koers van de afgelopen weken (van pakweg 78 naar 83) zijn de verwachtingen hooggespannen voor deze blue-chip.
Prachtig bedrijf, zijn er meer liefhebbers?
Brogembank
0
BASF staat op een all-time high, ondanks uitspraken van de CEO van BASF dat de omstandigheden voor Europese chemiebedrijven lastig zijn ivm de torenhoge gasprijzen in vergelijking met de USA.
Gaan we hoger met BASF?

[verwijderd]
0
Inmiddels een jaar verder en we zitten midden in een correctie. Koers is inmiddels al weer wat afgekoeld. Staat nu onder in de 80. Ik denk dat BASF op dit niveau weer koopwaardig aan het worden is voor de LT.

Brogembank
0
Ik ook, heb ze medio vorig jaar moeten leveren op 84 uit calls en heb nu geschreven puts 84 (juni) die ik waarschijnlijk laat leveren. Alleen dividend gemist in de tussenliggende periode, maar ruimschoots gecompenseerd door de aantrekkelijke premies op opties BASF.
Wel een kleiner aantal, maar was destijds dan ook nogal overwogen BASF.
[verwijderd]
0
LUDWIGSHAFEN (AFN) - Het Duitse chemieconcern BASF heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een vergelijkbare nettowinst behaald als een jaar eerder, terwijl de omzet licht is gestegen. Dat blijkt uit cijfers die het grootste chemiebedrijf ter wereld vrijdag publiceerde.

Het nettoresultaat bedroeg 1,3 miljard euro op een omzet die met 3 procent klom naar 19,1 miljard euro. Volgens BASF was sprake van een flinke stijging van de winst bij het onderdeel Functional Materials & Solutions, maar lagen bij de andere divisies de resultaten lager dan een jaar eerder. Het concern handhaafde zijn prognoses voor heel 2015.

BASF gaf echter wel aan iets somberder te zijn over de wereldeconomie dan zes maanden geleden. De prognoses voor de economische groei en de productie in de industrie en chemie in 2015 werden naar beneden bijgesteld.
[verwijderd]
0
Ik heb nog geen positie en zie dat ze duidelijk lager noteren op de cijfers die in mijn ogen niet slecht zijn. Jammer dat ze de outlook hebben verlaagt, mocht het aandeel onder de 80 dippen vandaag dan schaf ik een eerste pluk aan. Basf is gewoon een mooi aandeel voor in mijn bluechip porto.
ousen
0
Gisteren long ingekocht op het laagste punt.
De jaarcijfers over 2016 waren goed en de outlook volgens mij ook.
Ik hoop dat de koers maandag stijgt.
[verwijderd]
0
Press Release : BASF Q1 2017 Sales and earnings considerably above prior first quarter.

De financiële ratio's geven een meer genuanceerd beeld ()

www.aandelenfabriek.nl

voda
0
BASF verkoop pigmentendivisie aan DIC

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BASF SE
59,27 0,79 1,35 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
BASF SE
58,81 0,87 1,50 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN) BASF heeft een verkoopovereenkomst bereikt met DIC waarbij die laatste de pigmentendivisie overneemt. Dit liet BASF donderdag weten via een persbericht.

De verkoop heeft een waarde van 1,15 miljard euro maar moet nog worden goedgekeurd door de bevoegde toezichthouders. Het Japanse DIC ziet de pigmentensector als kernactiviteit.

Het aandeel van BASF noteerde 1,1 procent hoger op 59,14 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
BASF investeert fors in Belgische fabriek

Gepubliceerd op 30 sep 2019 om 11:37 | Views: 169

LUDWIGSHAFEN (AFN/BELGA) - Het Duitse chemieconcern BASF investeert meer dan 500 miljoen euro in zijn fabriek in Antwerpen. Hierdoor wordt de productiecapaciteit voor ethyleenoxide en verwante producten op termijn met 400.000 ton opgekrikt.

BASF heeft in Europa momenteel fabrieken voor ethyleenoxide in Antwerpen en Ludwigshafen. Samen zijn ze goed voor een jaarlijkse capaciteit van 845.000 ton. De nieuwe capaciteit komt pas over een paar jaar beschikbaar.
Zuster1965
0
Goedemorgen

Weet iemand hoe het met de Duitse aandelen zit.? Mbt het dividend betaald Basf dit nog uit. Kan er nergens iets over vinden ook niet op Dividend.com.
.
XTrail
0
quote:

Zuster1965 schreef op 18 april 2020 10:31:

Goedemorgen

Weet iemand hoe het met de Duitse aandelen zit.? Mbt het dividend betaald Basf dit nog uit. Kan er nergens iets over vinden ook niet op Dividend.com.
.

Op 18 juni vindt de aandeelhoudersvergadering plaats en als de aandeelhouders het dividendvoorstel goedkeuren dan gaat het aandeel op 19 juni ex-dividend. De betaling volgt op 23 juni.
voda
1
Coronategenwind voor BASF

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BASF SE
52,08 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
BASF SE
52,33 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) BASF heeft in het tweede kwartaal verlies geleden, nadat de omzet als gevolg van alle coronamaatregelen stevig onder druk stond. Dit bleek woensdag voorbeurs.

"Zoals verwacht waren de economische effecten van de coronapandemie in het tweede kwartaal veel sterker dan in het eerste kwartaal van dit jaar", schreef BASF in een toelichting. Vooral de klap die de auto-industrie te verwerken kreeg, werkte door bij BASF.

BASF zag de omzet met 12 procent op jaarbasis dalen naar 12,7 miljard euro. De onderneming schreef deze daling toe aan lagere volumes als gevolg van alle corona-lockdowns. De volumes daalden met 11 procent en de prijzen slechts met 1 procent.

De EBIT voor bijzondere posten daalde zelfs met 77 procent naar 226 miljoen euro.

Onder de streep restte een verlies van 878 miljoen euro. Dat was ook toe te schrijven aan een afwaardering op Wintershall Dea.

De vrije kasstroom bedroeg afgelopen kwartaal 1,5 miljard euro, circa een half miljard euro meer dan een jaar terug.

BASF kon op dit moment door alle onzekerheden nog geen outlook voor heel 2020 afgeven, maar in het derde kwartaal ziet BASF de EBIT voor bijzondere posten niet significant verbeteren in vergelijking tot het tweede kwartaal, deels als gevolg van een lagere vraag in augustus en deels door seizoenspatronen in de agrarische tak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
divi58
0
ABM FN-Dow Jones) BASF is het afgelopen kwartaal diep in de rode cijfers gedoken als gevolg van een reeks waardeverminderingen en voorzieningen voor herstructureringen. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van het Duitse chemiebedrijf, die overeenkwamen met de voorlopige cijfers die al werden gepubliceerd.

Het concern boekte in het derde kwartaal, zoals eerder al aangegeven met voorlopige cijfers, een EBIT van 2,6 miljard euro negatief, in vergelijking met een positief resultaat van ruim 1,3 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar. Voor bijzondere posten behaalde BASF wel een positief resultaat van 581 miljoen euro, een stijging van 355 miljoen euro op kwartaalbasis.

Het chemiebedrijf boekte voor in totaal 2,8 miljard euro aan bijzondere waardeverminderingen als gevolg van de zwakkere macro-economische ontwikkelingen door de coronaviruspandemie.

Het nettoverlies kwam zoals voorzien uit op 2,1 miljard euro, tegenover een winst van 911 miljoen euro vorig jaar.

De omzet daalde het afgelopen kwartaal met 5 procent tot 13,8 miljard euro, wat met name werd veroorzaakt door negatieve valuta-effecten.

Outlook

Voor het hele boekjaar voorziet het Duitse chemiebedrijf een omzet van 57 miljard tot 58 miljard euro, tegenover 59,3 miljard euro in 2019. De daling is volgens BASF met name het resultaat van een zwakker vraag als gevolg van de coronaviruspandemie.

De EBIT voor bijzondere posten zal naar verwachting uitkomen op 3,0 tot 3,3 miljard euro, in vergelijking met 4,6 miljard euro vorig jaar.

ABMFN
ABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.
217 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 21:45
Koers 51,530
Verschil -0,040 (-0,08%)
Hoog 52,120
Laag 50,900
Volume 19.487
Volume gemiddeld 13.087
Volume gisteren 18.697

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront