Lavide Holding (voorheen Qurius) « Terug naar discussie overzicht

Wordt CS Factoring de nieuwe naam voor Lavide?

24 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
DeZwarteRidder
1
Na veertien jaar doet Dirk Scheringa weer een poging tot een beursgang. Via een omgekeerde overname wil hij over drie maanden met zijn bedrijf CS Factoring het Damrak betreden.

‘De achterliggende gedachte is dat we via de beurs méér en goedkopere funding kunnen aantrekken,’ zegt Scheringa. Hij verwacht over drie maanden weer eigenaar te zijn van een beursgenoteerde onderneming. ‘We kijken eerst naar uitbreiding in Nederland, maar het buitenland sluiten we niet uit.’

Scheringa trok zich na het faillissement van zijn DSB bank in 2009 terug uit de financiële wereld. In 2011 kondigde hij echter aan om met een factoringmaatschappij weer actief te worden in de wereld van de kredietverschaffing. Credit Sales Factoring helpt ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf die nog geld tegoed hebben van hun klanten. CS Factoring koopt de openstaande facturen van bedrijven op voor een lager bedrag dan de factuur vermeldt. Het verschil is de winst voor het bedrijf van Scheringa. ‘Als je gesprekken voert over een mogelijke reverse listing, dan spreekt daar een zekere ambitie uit,’ liet Scheringa eerder dit jaar weten.

Exit Peter Paul de Vries
De eerste stap naar Scheringa’s beursgang verliep niet zonder slag of stoot. In februari van dit jaar ontstond er de nodige tumult bij het beursgenoteerde bedrijf Lavide. Value8 van Peter Paul de Vries had sinds eind 2012 een belang in de beursvennootschap opgebouwd met het oog om deze vennootschap via een zogenoemde reverse listing (omgekeerde overname) te gelde te maken. Hij had echter geen rekeningen gehouden met een claim die nog op de vennootschap rustte. Het was advocaat De Gier die deze claim wist te verwerven en als schikking 50 procent van de aandelen opeiste. De Vries verzette zich hevig en verliet uiteindelijk met de staart tussen de benen Lavide. Als reden noemde hij onder andere dat hij met Value8 niet betrokken wilde zijn met de beursgang van een bedrijf van Scheringa.

Ondanks dat De Vries vertrokken is uit het beursvehikel Lavide, houdt De Gier nog een kleine slag om de arm over het vervolgtraject van Scheringa’s beursgang. Hoewel hij met Scheringa afspraken heeft gemaakt, moeten de aandelen van het beursfonds nog aan hem worden uitgeven. Op 15 mei wordt daarover gestemd tijdens een aandeelhoudersvergadering van Lavide. De Gier ziet de vergadering met vertrouwen tegemoet. ‘De enige reden dat er vorige keer niet mee is ingestemd, kwam doordat Peter Paul de Vries niet instemde. De rest van de aandeelhouders steunde het voorstel. Daarnaast hebben de huidige aandeelhouders ook niet veel te verliezen, want ze zijn nu eigenaar van een bedrijf met een negatief eigen vermogen.’

Tweede leg
Scheringa had in het jaar 2000 de ambitie om met zijn DSB Bank een beursgang te maken. In mei van dat jaar besloot hij op het laatste moment die beursgang niet door te laten gaan. Destijds wilde hij 800 miljoen gulden ophalen. ‘Dat zal het nu niet worden,’ aldus Scheringa, die aangeeft dat er nog geen doelstellingen zijn over de hoogte van toekomstig kapitaal. ‘We hebben nu voldoende geld van onze aandeelhouders, het aantrekken van nieuwe funding zal pas volgend jaar aan de orde komen.’

www.ftm.nl/exclusive/dirk-scheringa-z...
Da Freeze
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 13 mei 2014 19:11:


Credit Sales Factoring helpt ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf die nog geld tegoed hebben van hun klanten. CS Factoring koopt de openstaande facturen van bedrijven op voor een lager bedrag dan de factuur vermeldt. Het verschil is de winst voor het bedrijf van Scheringa. ‘Als je gesprekken voert over een mogelijke reverse listing, dan spreekt daar een zekere ambitie uit,’ liet Scheringa eerder dit jaar weten.


Ik begrijp dit businessmodel niet. Gaat Scheringa nu optreden als deurwaarder? Of verwacht hij dat schuldenaren op een later moment alsnog betalen?
[verwijderd]
0
scheringa als deurwaarder dat wordt een groot succes met (boeven) van je boeven.
van mij mag ie hij weet de weg hoe het moet.
DeZwarteRidder
0
quote:

Da Freeze schreef op 14 mei 2014 10:44:

[...]
Ik begrijp dit businessmodel niet. Gaat Scheringa nu optreden als deurwaarder? Of verwacht hij dat schuldenaren op een later moment alsnog betalen?


Het gaat niet om onïnbare vorderingen, maar om gewone vorderingen; de verkoper krijgt dus sneller geld, dan wanneer hij moeten wachten op de normale betaling.
DeZwarteRidder
0
www.bnr.nl/nieuws/728500-1405/veb-waa...

Geen gecontroleerde informatie
VEB is ook kritisch op de manier waarop Scheringa naar de beurs wil. "Bij de holding Lavide is een hoop gebeurd de laatste tijd: ruzies tussen aandeelhouders, het failliet gaan van het bedrijf dat er eerder inzat. Het is nu een lege huls. En Scheringa probeert met behulp van bevriende partijen via dat ding, met weinig informatie voor beleggers, naar de beurs te gaan." Daar knijpt het, volgens Lemmers. "Je gaat naar de beurs met een bedrijf waar je weinig informatie over geeft. Je brengt geen prospectus uit. Dus als belegger heb je geen garanties dat de informatie gecontroleerd is. Je hebt er geen toezicht op."

'Oude DSB-knakkers'
Wil dit betekenen dat niemand de aandelen gaat kopen? "Er zijn altijd beleggers die een gokje willen wagen. Maar weet dan dat je investeert in een business waar weinig andere facturingbedrijven aan de beurs genoteerd staan. Je weet dat je weinig informatie krijgt en dat er weinig informatie af de dwingen valt, omdat er geen toezicht op is. En dat je in zee gaat met een partij met allemaal oude DSB-knakkers en dan moet je ook maar afwachten hoe dat werkt."
jaar2020
0
Gewetenloos naïeve brave burgers, belazeren en besodemieteren dat deed deze Dirk Scheringa, een walgelijk mens is hij.
DeZwarteRidder
0
Lavide: arrest in zaak Mieger in lijn

Gepubliceerd op 15 mei 2014 om 07:52 | Views: 142

BUSSUM (AFN) - Lavide Holding, het voormalige Qurius, heeft het arrest ontvangen inzake de rechtszaak met Mieger Adviesbureau. Dat arrest ligt in lijn met het eerdere tussenvonnis, aldus de lege beurshuls donderdag.

De aandeelhouders van Lavide stemmen donderdag op een schikkingsvoorstel in deze zaak. De schikking moet een einde maken aan een uit 2006 daterend conflict tussen Qurius en Mieger over een earn-out-regeling. Mieger ging in 2006 failliet, maar de curator, Adriaan de Gier, procedeerde verder. Een eerdere schikking werd door de aandeelhouders van Lavide verworpen.

Als de aandeelhouders nu wel akkoord gaan, kan de curator van Mieger in totaal 1,15 miljoen aandelen verkrijgen, wat neerkomt op een belang van 66,67 procent. Uitgifte geschiedt tegen een uitoefenprijs van 2 euro per aandeel.

Verder betaalt Lavide een bedrag van 75.000 euro aan de curator, en daarnaast een bedrag van 100.000 euro dat echter als achtergestelde lening binnen Lavide blijft. De lening blijft achtergesteld zolang het eigen vermogen onder de 350.000 euro blijft.
DeZwarteRidder
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 15 mei 2014 08:29:


Lavide: arrest in zaak Mieger in lijn

Gepubliceerd op 15 mei 2014 om 07:52 |

BUSSUM (AFN) - Lavide Holding, het voormalige Qurius, heeft het arrest ontvangen inzake de rechtszaak met Mieger Adviesbureau. Dat arrest ligt in lijn met het eerdere tussenvonnis, aldus de lege beurshuls donderdag.


Opvallend is dat men eigenlijk niks zegt over het nieuwe vonnis, dit doet vermoeden dat men iets te verbergen heeft.
Calcu
0
Er is geen "nieuwe" vonnis. De procedure wordt in zijn geheel ingetrokken in ruil voor het voorstel wat vandaag geaccepteerd gaat worden. Als CS factoring ingebracht gaat worden zal naar verwachting de volgende verwatering voorgesteld worden. Dan is er een aandeelhouder met 2/3 van de stemmen die dit tot een hamerstuk gaat maken. Goed voor het bedrijf, maar voor de aandelenkoers is dit een heel ander verhaal....

DeZwarteRidder
0
Aandeelhouders Lavide keuren schikking goed

Gepubliceerd op 15 mei 2014 om 15:20 | Views: 1.506

BUSSUM (AFN) - Aandeelhouders van Lavide Holding, het voormalige Qurius, hebben de schikking tussen het bedrijf en Mieger Adviesbureau goedgekeurd. Dat bleek donderdag.

De schikking maakt een einde aan een uit 2006 daterend conflict tussen Qurius en Mieger over een earn-outregeling. Mieger ging in 2006 failliet maar de curator, Adriaan de Gier, procedeerde verder. Een eerdere schikking werd door de aandeelhouders van Lavide verworpen.

Nu de aandeelhouders akkoord gaan, kan De Gier in totaal 1,15 miljoen aandelen verkrijgen, wat neerkomt op een belang van 66,67 procent. Uitgifte geschiedt tegen een uitoefenprijs van 2 euro per aandeel.

Lening

Verder betaalt Lavide een bedrag van 75.000 euro aan de curator, en daarnaast een bedrag van 100.000 euro dat echter als achtergestelde lening binnen Lavide blijft. De lening blijft achtergesteld zolang het eigen vermogen lager dan 350.000 euro blijft.

Lavide zal in de komende periode de opties voor het beursfonds blijven onderzoeken en mikt op een reverse listing. Naar verluidt wordt CS Factoring van Dirk Scheringa de invulling van de lege huls. Scheringa heeft daarover al een principe-afspraak bereikt met De Gier.
[verwijderd]
0
Waneer komt Dirk een met wat nieuws ?
Trouwens wat is die andere "groot aandeel houdertje toch stil geworden .
DeZwarteRidder
0
Dennis Mijnheer:

Dirk Scheringa wil met de factoringmaatschappij CS Factoring dolgraag naar de beurs, maar dat verloopt nog niet volgens planning. Hij zoekt nu zijn heil in obligaties. De oud-DSB voorman reageert korzelig tegen Follow The Money. ‘U hoeft niets te zien, want dan komt er weer verkeerde beeldvorming.’

Dirk Scheringa is met de factoringmaatschappij CS Factoring bezig om 2,4 miljoen euro aan te trekken via de uitgifte van obligaties in zijn factoringmaatschappij. Dat nieuws, uitgelekt via Quotenet, is opmerkelijk aangezien Scheringa drie maanden geleden nog tegen Follow The Money aangaf dat er géén noodzaak was tot het aantrekken van nieuw kapitaal. De oud-DSB voorman sprak bovendien de verwachting uit dat hij omstreeks augustus in het bezit zou zijn van een beursgenoteerde onderneming. Dit via een zogeheten reverse listing – het inbrengen van een niet-beursgenoteerde onderneming (CS Factoring) in de ‘lege’ beursgenoteerde vennootschap Lavide. ‘De achterliggende gedachte is dat we via de beurs méér en goedkopere funding kunnen aantrekken. We hebben nu voldoende geld van onze aandeelhouders, het aantrekken van nieuwe funding zal pas volgend jaar aan de orde komen,’ beweerde Scheringa nadat hij drie maanden geleden een principe-overeenkomst had getekend met advocaat/ondernemer Adriaan de Gier, de grootste belanghebber in de beursgenoteerde vennootschap Lavide. Scheringa bevestigt de obligatieronde ten bedrage van 2,4 miljoen euro.

(Scheringa): ‘We zijn bezig om geld aan te trekken. Dat kan op verschillende manieren, waaronder een obligatielening.’

(FTM): Wat is de aanleiding voor de kapitaalronde?

‘Het is een doorlopend proces.’

In het vorige interview zei u dat er al voldoende kapitaal was van aandeelhouders en dat het aantrekken van nieuwe middelen pas volgend jaar aan de orde zou komen.

‘Ja, maar zoiets is een doorlopend proces.’

Wat is er veranderd?

‘Er is niets veranderd.’

In het jaarverslag 2013 van Credit Sales BV staat een negatief eigen vermogen van 433,7 miljoen euro en de aantekening dat de financiële situatie is verslechterd vanwege afschrijvingen op aangekochte leningen. In hoeverre speelt dat een rol?

‘Dat hoort ook bij het gebruikelijke proces als je voor miljoenen vorderingen aankoopt. En aandeelhouders hebben in april nog een kapitaalstorting gedaan waardoor het eigen vermogen weer behoorlijk positief is.’

U verwachtte eerder dat de beursgang deze maand zou plaatsvinden, hoe staat dat ervoor?

‘Het beursfonds Lavide staat bij meerdere partijen in de belangstelling en ze hebben ons ook benaderd voor gesprekken. De status quo is dat er gesprekken gevoerd worden.’

Drie maanden geleden leek de reverse listing nagenoeg rond te zijn.

‘Dat is de beeldvorming. Ik kan alleen zeggen dat er nu gesprekken gevoerd worden.’

Moet ik de obligatielening dan ook in het licht van de vertraging zien?

‘Nee, u hoeft niets te zien, want dan komt er weer verkeerde beeldvorming.’

Heeft u er vertrouwen in dat de beursgang doorgang vindt?

‘Dat moet u vragen aan het bestuur van Lavide. Ik ga u geen andere tekst geven.’

Arco Krijgsman, commissaris annex gedelegeerd bestuurder van de beursgenoteerde vennootschap Lavide, is spraakzamer. De principe-overeenkomst tussen Adriaan de Gier en Dirk Scheringa is volgens hem niet heilig. ‘Lavide is niet gebonden aan wat aandeelhouders of optiehouders met andere partijen hebben afgesproken. Het was een introductie die Lavide, vanwege de aanbrenger en zijn potentiële belang, zeer serieus neemt,’ zegt Krijgsman, die wel benadrukt dat hij nog met meerdere partijen in gesprek is. ‘Een beursvehikel als Lavide trekt allerhande ondernemers: van gelukszoekers tot solide ondernemers met businessplannen. Maar er is nog geen sprake van exclusiviteit of iets wat daar op duidt. Wat andere mensen onderling afspreken, is voor hun rekening.’
Advocaat-grootaandeelhouder Adriaan de Gier

De principe-afspraak komt op conto van advocaat Adriaan de Gier. Hij nam een uit 2005 stammende miljoenenclaim op Lavide over en – na meerdere juridische gevechten – kwam het in mei van dit jaar tot een schikking. De Gier kreeg daarin opties toebedeeld voor het verwerven van 66,7 procent van de aandelen in de lege beurshuls Lavide. Kortom, als hij zijn meerderheidsbelang daadwerkelijk verwerft dan kan hij – bij meerderheid van stemmen – zijn principe-overeenkomst met Scheringa doorgang laten vinden en eindelijk cashen. De Gier heeft er vertrouwen in. ‘Wat ik weet, is dat de plannen niet zijn veranderd. Er vindt overleg plaats met CS Factoring, maar het neemt meer tijd in beslag dan gepland. Meer kan ik er niet over zeggen,’ aldus De Gier.

‘er is nog geen sprake van exclusiviteit of iets wat daar op duidt’

Uiterlijk volgend jaar zal volgens Krijgsman bekend worden wie Lavide’s beursnotering aan de Euronext Amsterdam overneemt. ‘In de publicaties van Lavide is te zien dat het spaarpotje beperkt is. Daar komt bij dat de optie die is toegekend aan de heer De Gier eind mei afloopt. Dat is de horizon van Lavide.’


www.ftm.nl/exclusive/dirk-scheringa-g...
DeZwarteRidder
0
Lavide geeft weer aandelen uit

Gepubliceerd op 25 aug 2014 om 09:19 | Views: 0

Lavide Holding 22 aug
EUR 1,75 0,00 (0,00%)

Lavide geeft weer aandelen uit
Lavide geeft aandelen uit

UTRECHT (AFN) - Lavide gaat opnieuw aandelen uitgeven. Het bedrijf maakte maandag bekend 40.000 aandelen B uit te zullen geven tegen een prijs van 2 euro per stuk. Eerder deze maand ging het om ruim 58.000 stukken B, eveneens voor 2 euro per stuk.

De emissie is wederom in het kader van de eerder dit jaar goedgekeurde schikking met de curator van Mieger Adviesbureau, waaraan diverse mensen optierechten overhielden. De storting geschiedt niet in geld maar tegen een pro rata verrekening van de vordering zoals overeengekomen in de schikking.

De uitgegeven stemgerechtigde aandelen B zullen binnen enige dagen worden geconverteerd in ter beurze verhandelbare stemgerechtigde aandelen A.
DeZwarteRidder
0
Dit was natuurlijk te verwachten:
--------------------------------------

Beursgang CS Factoring via Lavide van de baan

Gepubliceerd op 30 sep 2014 om 13:18 | Views: 0

Lavide Holding 10:57
EUR 1,50 +0,18 (+13,55%)

UTRECHT (AFN) - De lege beurshuls Lavide Holding is niet langer in gesprek met CS Factoring over een omgekeerde overname. Dat heeft Farsa Investments, de investeringsmaatschappij van advocaat Adriaan de Gier en grootaandeelhouder van Lavide, dinsdag bekendgemaakt.

,,De redenen voor dit besluit zijn gelegen in de constatering dat de wederzijdse verwachtingen niet langer voldoende overeenstemmen'', aldus De Gier. CS Factoring is een bedrijf van Dirk Scheringa, de oprichter en topman van de DSB Bank die in oktober 2009 ter ziele ging.
[verwijderd]
1
Misschien dat Value8 nu nog eens contact moet opnemen met de Gier en hem een bod moet doen op zijn pakketje opties, heeft bij meteen meer dan 50% van de toko, kan hij doen en laten wat hij wil en heeft hij geen last van het kwartet, wat waarschijnlijk allang blij is dat iemand anders al het werk gaat doen mbt de reverse listing.

Scheringa was 1 van de struikelblokken voor Value8 en met meer dan 50% in de toko zijn alle anders struikelblokken (het stemrecht van het kwartet) ook weg, mogelijk dat hij daar ook nog wat kan uitkopen.
DeZwarteRidder
0
quote:

sproetje schreef op 30 september 2014 15:57:


er komen echt wel meer geintreseerde aan kloppen bij de gier.


De Gier heeft na vele maanden onderhandelen ontdekt (wat ik allang voorspeld heb) dat het bepaald niet makkelijk is om een omgekeerde beursintroductie te doen.

Hij moet nu weer helemaal overnieuw beginnen.
Calcu
0
ben het wel eens met sprietje; er komen zeker geïnteresseerden
, alleen de prijs voor de zittende aandeelhouder gaat wel stukken naar beneden schat ik in.
[verwijderd]
0
Morgen verwacht ik weer een portie La Vide bij te voegen a raison van 1,28.
Dan wacht ik met 3000 stukkies rustig af wie de goedkoopste beurshuls gaat oppakken.
Onlangs in het financieele nieuws dat een normale beursgang steeds duurder aan het worden is.
Goed bericht is ook dat de Gier niet met Jan (Dik) en alleman in zee wenst te gaan.
Best mogelijk dat Dik op de never come back line moest gezet worden, alvorens besprekingen met een reeds in beeld zijnde instapper konden gaan plaatsvinden.
Ooit gaf ik Calcu zijn eerste Abeetje.
De tweede krijgt hij als zijn bewering dat La Vide over (nu nog) 3 weken op 1 euro zal staan.
Ik vind de beweringen en stellingnames van Romeo meer en beter hout snijden.

Derhalve let op middelgrote neringdoenden:

Wij van La Vide adviseren La Viiieduuuuh.
24 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 nov 2021 09:18
Koers 0,570
Verschil -0,020 (-3,39%)
Hoog 0,570
Laag 0,570
Volume 122
Volume gemiddeld 15.695
Volume gisteren 24.418