Perpetuals, Steepeners « Terug naar discussie overzicht

De missers / stommiteiten van de (ex.) perp beleggers

68 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Royal Dutch Pim
0
Ik wil hier graag een nieuw draadje starten met (de uiteraard zeldzame) stommiteiten en missers die je in je beleggingsleven hebt gedaan. Je leert nog meer van de fouten van een ander dan van de succesverhalen denk ik.

Met dank aan de belg die er in een ander draadje over begon.
Royal Dutch Pim
0
Ik zal aftrappen, onderstaand is slechts een kleine selectie.

1. In 2008 net voor de val van Lehman Brothers gesprek met 2 heren van mijn bank om portefeuille door te nemen. Ik stel voor om alles af te dekken met putopties omdat ik hoogtevrees heb, ik word door de twee (ervaren) heren weggezet als bangerik omdat ik juist een heel defensieve portefeuille heb, waar niets mee kan gebeuren, het is zonde geld om af te dekken. Iedereen weet wat er vervolgens is gebeurd, ik heb toen in een paar maanden tientallen procenten verbrand. Mijn vrouw vond dat ik ze moest "suen", heb dat niet gedaan. Les: doe altijd wat je zelf vindt / denkt dan kun je ook niemand achteraf verwijten.
2. Middelen, dus mijn aandeel gaat naar beneden, ik wist zeker dat ik "goud" in handen had, en koop bij, maar aandeel blijft dalen en koop nog meer bij, het is nu zo goedkoop, is iedereen gek geworden? Deze fout heb ik meerdere malen gemaakt doe het nu nooit meer. Les: ik werk nu met stoploss op 10%-15% van mijn aankoopprijs. Dit kan ook weer geld kosten als aandeel plots toch weer stijgt heb ik onlangs gehad met PSEC. Ik blijf nu toch bij mijn les.
3. Je hoort of leest een koopaanbeveling en stapt er zonder grondig onderzoek blind in. Op deze site wordt je doodgegooid met goedbedoelde koopadviezen. Les: doe ALTIJD je eigen onderzoek dan kun je niemand verwijten.
4. Net overgestapt naar IB en ken de site en het orderformulier nog niet goed. Wil een verkooporder inleggen om opties te schrijven maar druk op kooptoets, stom, stom.
5. spreiden, spreiden, spreiden landen, aandelen, BDC's, mREITS, CEF's, sectoren, grondstoffen oblis etc.
6. Als je wil spelen / gokken voor de kick, doe dat dan met een klein percentage van je portefeuille (ik heb als grens 3%) in turbo's of opties. Les: zelf zet ik regelmatig een straddle of koop een turbo van geld waar ik geen pijn van heb als ik het kwijt ben.
7. Om rendement te verhogen opties schrijven die 10-20% OTM zijn.
DirkDeNeu
0
Prima idee. Ik neem overigens aan dat 5, 6 en 7 geen stommiteiten zijn.

2 en 3 lezen als een deja vu, is mij ook overkomen. Verder wil ik ook wel eens als "gut feeling" gewoon wat turboos kopen, dat is geen goed taktiek weet ik inmiddels

Nummer 1 is iets waar ik me vanaf het begin aan heb weten te ontkomen. Ik wil niemand iets kunnen verwijten, al wil dat niet zeggen dat ik niet gevoelig ben vor andermans mening.

Dan ook nog een aanrader: Zoek rond kerst een lekker speculatief fonds en stap er onder het motto van de oudejaarsloterij heel klein in (geestelijk schrijf ik het geld meteen af). Ik heb nog steeds niet gewonnen maar ik heb er in iedergeval nog twee die in leven zijn en eentje is overgenomen. Ik heb er een stuk meer plezier van dan het oudejaarslot.
RT2014
0
Zeer herkenbaar. Ik denk dat alle ervaren beleggers deze fouten wel eens gemaakt hebben en zelfs nog steeds maken.

Met name tip 7 heeft mij de afgelopen jaren een mooie inkomensstroom opgeleverd.

Over de tip om stoploss op 10-15% te zetten heb ik sterke twijfels. Dit soort bewegingen zijn zeer normaal, zelfs bij redelijk defensieve beleggingen. Bijvoorbeeld Shell van 30 naar 24 (=20% daling). Wanneer je genoeg spreiding hebt kun je dat soort bewegingen zonder problemen doorstaan. Wanneer je iedere keer afhaakt met verlies wanneer de koers 10 a 15% onder je aankoopprijs noteert gaat dat in je rendement hakken. Ben je geduldig en heb je lange termijndoelstellingen dan hoef je je over dergelijke dalingen niet druk te maken.

Spreiden vind ik daarom beter dan afdekken met puts of stoploss instellen.
[verwijderd]
0
quote:

RT2014 schreef op 8 september 2014 16:22:

Over de tip om stoploss op 10-15% te zetten heb ik sterke twijfels. Dit soort bewegingen zijn zeer normaal, zelfs bij redelijk defensieve beleggingen. Bijvoorbeeld Shell van 30 naar 24 (=20% daling).
RT: ik ben het met je eens als je stelling betrekking heeft op buy-and-hold aandelen zoals Shell (de term "hold" zegt het eigenlijk al; daar hoort geen stoploss bij).

Als je meer speculatieve aankopen doet dan is een stoploss m.i. wel verstandig. Ik combineerde dat vroeger (toen ik meer speculeerde dan nu) meestal met een trail-verkooporder naar boven om verhoopte koerswinst vast te klikken.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Wat een leuk en goed forum is dit toch. Dat wilde ik even zeggen.

Vwb punt 1 van RDP: Ik heb het idee dat hier veel en erg ervaren mensen op het forum zitten. Ik sluit me erg aan bij de wijze les: 'doe wat je zelf denkt dat goed is'. Zelf ben je gemiddeld gezien toch altijd wat zuiniger op je geld dan anderen. Ik heb het idee dat het 'respect voor geld' bij adviseurs (met name tussen pakweg 1990 en 2008) altijd net even wat minder was. Het kon niet op, de bomen groeiden tot in de hemel..... .

Voor wat betreft Tip 7: Helemaal mee eens. Prachtige rendementen mee te halen (RD, Unilever, Philips, etc). Ik heb geloof ik iets van 10 jaar Elsevier in mijn porto gehad en er elke 6-9 mnd 5-10% OTM calls op geschreven. Maar 1 of 2 keer moeten doorrollen en uiteindelijk heb ik ze laten gaan toen ze de bandbreedte van EUR 9-11 verlieten.
Op dit moment 'splits' ik het een beetje. Op bijvoorbeeld MT en PHI schrijf ik korte calls van 1-2 mnd. Op de 'dividendkanonnen' ...... zoals RD en UN schrijf ik wat langere calls (6-9 mnd) en dan ongeveer 5-10% OTM. Ik hoef bijna nooit door te rollen. (Ik jok een beetje .... laatst assignment van Shell). Gevoelsmatig vind ik 20% OTM wat veel en het levert mijn onvoldoende op, maar dat is persoonlijk.
Kwast
0
quote:

Beurskat schreef op 9 september 2014 10:09:

Punt 4 is pijnlijk herkenbaar! Al genoeg moed verzameld, free1?
Zal er eerlijk voor uitkomen: ik ook.
Wat ik ook nog wel eens fout doe is een nulletje teveel invullen: krijg ik 10 keer zoveel als ik bedoelde. Pakt ook wel eens goed uit trouwens (maar ook wel eens verkeerd).
ONN
1
Meest heftige wat mij overkomen is is (te) groot instappen in 1 van de steepeners van Lehman in 2005. Ik was nog niet zo lang begonnen met zelf te beleggen en kreeg de tip van een beurscollega (ahum).

Ik heb het net even nagekeken en heb in 2005 gemiddeld gekocht op 97%. De koers was eind 2007 gezakt tot zo'n 50%. Alle steepeners gingen trouwens omlaag vanwege de imploderende 2-10 jaars spread.

Ondanks m'n slechte inzicht maar wel dankzij een engeltje op m'n schouder viel m'n oog toen op de NIBC steepener. Ik heb toen begin 2008 de Lehman verkocht op 53.5 en daarvoor in de plaats de NIBC gekocht op 42.

De laatste ging weliswaar nog naar de 16 (!!) maar overleefde de kredietcrisis (en ik dus ook) :)
Bijlage:
[verwijderd]
0
Na het publiceren van de zeven hoofdzonden van RDP hier ook mijn bijdrage: speculatie gebaseerd op snel winstbejag en niet gesteund door kennis van zaken.
Je krijgt een “gouden tip” en wilt snel op de rijdende trein springen. Of je hebt weer een briljant idee en wilt snel reageren.

Actuele voorbeelden.
1) Volgende week stemmen de Schotten voor onafhankelijkheid (toch ?), en dat betekent dat Britse banken geld gaan verliezen (toch ?). En DUS moet ik nu snel short gaan in die banken.
2) Morgen komt Obama met zijn plan om IS aan te pakken. Dat heeft invloed op de olieprijs: die gaat dalen (toch ?). En DUS moet ik nu Shell verkopen.
3) Biotech firma ABC stijgt 15 % op de beurs. Even googelen leert dat de FDA deze week haar besluit t.a.v. de toelating van hun nieuwe drug bekend maakt. Kennelijk verwacht de markt (insiders ?) een positief rapport. En DUS moet ik snel ABC kopen.

Het ergste is als één van deze acties succes blijkt te hebben. Ik vloek dan wel dat ik niet meer geld heb ingezet. Maar de volgende actie pak ik beter aan: dubbele inzet. Wat ze ik ? Vijfdubbel !
Je raadt het al: ik verdien drie keer 10 % (en meld dit uiteraard direct op dit forum) en dan ga ik één keer voor 60 % de boot in (maar daar hoef ik de forumleden natuurlijk niet over lastig te vallen).
Ik ben hier te vaak ingetrapt. Vroeger hoor, alleen vroeger………nu niet meer ;-)

De moraal:
* begin met het vastleggen van je strategie (ga je voor winst ? voor inkomen ? wel of niet met leverage ? enz).
* BLIJF bij je strategie
* Laat je niet verleiden door mooie invallen over zaken waar je geen verstand van hebt
* Als je wilt speculeren, ga dan naar het casino. Is nog leuk ook.
New dawn
0
Nu beleg ik meer op basis van inkomsten. In de jaren 80/90 deed ik dat niet.
Ik zag de onvermijdelijke bubbel van de late jaren 90 wel aankomen en die in de jaren daarna ook weer.

Maar ik verkocht steeds weer te vroeg en kocht steeds weer te laat. Daardoor heb ik winst misgelopen. Veel verlies heb ik nooit opgelopen omdat ik altijd een positie verkoop bij ca. 5 a' 7% daling ongeacht de oorzaak.
[verwijderd]
0
Een van mijn eerste fouten was, toen ik begon met beleggen, dat ik dacht dat ik op het vakmanschap en beoordelingsvermogen van professionals kon vertrouwen.
En zeker op die van de Robeco groep.

Robeco bestookte mij ten tijde van de internet/dotcom bubble maandenlang lang met informatie over I.T. thema fondsen.
Uiteindelijk ging ik overstag en deed mijn eerst beleggingen in deze 4 thema fondsen (media, hardware, software en nog zoiets).
Een paar jaar later werden de fondsen na 70% koersdaling opgeheven, vlak voor het herstel inzette.

Hier leerde ik niets van, een paar jaar later weer Robeco op de mat met post.
Nu met het advies om in Biotech te gaan, weer liet ik mij verleiden.
Een paar jaar later werd het fonds na jarenlange koersdalingen opgeheven en opgenomen in een breder Farmafonds.
En laat ook nu kort daarna de Biotech sector het herstel inzetten.

De Robeco ellende was nog niet voorbij.
Met meer dan hard werken in loondienst weer wat gespaard en de vastgoedfondsen van Robeco aangeschaft.
Rodamco Asia, North America en Europe.
Het ene na het andere fonds werd door Robeco voor een onverklaarbaar lage prijs
verkocht en de kleine beleggers werden gedwongen ook hun aandelen te verkopen.
En werkelijk waar; weer vlak voor een mooie vastgoedperiode !
Ik zie de directeur van Rodamco North America nog voor mij tijdens de videopresentatie van de aandeelhoudersvergadering, toen hij het verkoopvoorstel er door kreeg.
Wat was die man blij, hij schaterde van het lachen.
Hij hield er vele miljoenen aan over.

Vanaf dat moment gestopt met beleggen bij Robeco en heb ik zelf een aandelenrekening geopend bij de Rabobank.

les 1;
Niets is wat het lijkt, en als het om geld gaat kun je bijna niemand vertrouwen.
Doe niet mee met populaire trends en kies voor 90% saaie beleggingen.

Les 2 volgt binnenkort uit de periode dat ik wel zelf verantwoordelijk was.

shaai
0
quote:

de belg schreef op 9 september 2014 16:14:

Of je hebt weer een briljant idee en wilt snel reageren.

herkenbaar ... Zo vind ik eigenlijk mijn beleggingen in Europees shale-gas (post-Krim) nog steeds een briljant idee... de koersen zeggen mij echter iets heel anders...
punt is, die 2 bedrijven zijn natuurlijk ook single-stock bedrijven, die het verder wel goed moeten doen. En ik had wel degelijk nog wat (gehaaste) due diligence gedaan, maar een aandeel waarderen blijf ik erg lastig vinden.
Later wellicht meer over mijn fouten, voor zo'n grote post heb ik nu geen tijd ...
zeurpietje
0
leuk nieuw draadje, dacht altijd dat de meeste forumleden alleen maar winst maakten. bijna alle fouten die hierboven worden genoemd heb ik ook gemaakt.
impulsief,koop/verkoop door elkaar halen, verkeerde fonds, enz.
mijn fout is dan nog dat als je cash nodig hebt je die positie verkoopt waar je winst op hebt. je verkoopt hierdoor vaak je pareltje uit de portefeuille die je dan vaak later tegen weer tegen een hogere koers terugkoopt. een voorbeeld bij mij hiervan is de 5 7/8 nib. in totaal 27x gehandeld waardoor veel winst heb laten liggen. lekkere misser was ook bij de nationalisatie van SNS, direct mijn SRLEV flat verkocht op 93,26
had dit fonds al vaker gehandeld maar bijna altijd met verlies.
[verwijderd]
0
De vraag is natuurlijk wanneer iets een stommiteit is.
Als achteraf blijkt dat een keuze verkeerd uitpakt hoeft er natuurlijk nog geen sprake te zijn geweest van een stommiteit
Zeker niet als op het moment van de keuze dat een weloverwogen beslissing was.
Een uitkomst is per definitie onzeker, tegenvallers horen er dus gewoon bij.

Echter, als je zoals in mijn geval al veel te zwaar in een bank belegd die in zwaar weer verkeerd, zoals SNS,
en op het moment dat de aandelen al bijna als verloren beschouwd kunnen worden, je stevig in de 2 perpetuals van de bank stapt, met het idee daarmee het verlies op de aandelen grotendeels te kunnen compenseren,
dan is dat een te groot en niet verantwoord risico.

En het wordt zelfs een stommiteit als kort voor de onteigening van SNS, ik vertrouwelijk te horen krijg (uit betrouwbare bron) dat medewerkers van een andere bank geen geld meer aan SNS mogen uitlenen, omdat ze een default zien aankomen.
Mijn bron zegt mij dan ook nog; nu verkopen, alles, bestens.
En ik deed dat niet... dit kostte mij bij elkaar bijna 10% van mijn totale beleggingsportefeuille.

Mijn les; een risicovolle belegging mag niet meer dan 1 of 2 % van je portefeuille zijn, en alle risicovolle beleggingen bij elkaar hooguit 10% van je portefeuille, mits goed gespreid.

Ik beleg nu in mijn aandelen portefeuille in ca. 30 titels van vrijwel gelijke omvang van ca. 3% per fonds, alleen Vastned wat meer 7%, en Imtech (inmiddels) veel minder 0,6%.
Ik zoek nog steeds naar kansen en ben bereid risico's te nemen, zoals nu met Resparc.
En zolang het vaker goed gaat dan fout moet je ook weer niet te zwaar tillen aan de missers.

shaai
0
wellicht ten overvloede, maar deze oude post hoort bij uitstek hier thuis:
shaai 12 mei 2014 om 00:15
1

quote:
fred holm schreef op 11 mei 2014 om 14:46:

@perpster:
leuke resultaten worden juichend gemeld, maar dompers zelden.

Goed punt! Rondje bleeders doen, en wat we er zelf van hebben kunnen leren?
In 2008: Lehman perp: ik zat er %-groot in, bijgekocht, want echt goedkoop, en die zou toch niet kapot gaan...
flink verloren, gelukkig niets van geleerd, want op de rest verloor ik ook heeeel fors, ook bijgekocht, want na Lehman bleef ik ervan uitgaan dat er (na Lehman) niets/niet veel meer kapot zou gaan. Wat dus erg goed uitpakte.
Flink verloren met Northern Rock en Bradford&Bingley aandelen. Kan nog steeds niet geloven dat alle rechters de 'rigged valuation' goedkeurden. Verlies prima, maar ik blijf het gevoel houden dat het juridisch onrechtvaardig was.
Les: vertrouw de overheid niet. (*KUCH* Dijsselbloem-SNS: OOOPSiee, nog een keer)
opportunischische opties: in mijn hoofd denk ik wel eens dat ik ermee gewonnen heb, maar als ik eerlijk ben: echt niet...
Les: ook al heb ik gelijk (tuuuurlijk ...) met opties haal ik het er niet uit, door timing (het gebeurt altijd te laat, ook al koop ik langlopende opties) en uitlopen van de premie.
EN: belangrijke les: hoe je jezelf terugkijken voor de gek kan houden! (goede dingen belangrijker gewicht geven dan slechte dingen, prima eigenschap in je prive-leven (vroeger was alles goed/beter), erg slecht om je resultaten rationeel te beoordelen!

Huidige bleeders: Hypo Alpe Adria en IKB's Hybrid Raising: het kan toch kapot? bijkopen bij heel goedkoop: lijkt nu voor IKB goed uit te pakken, hopelijk ook voor Hypo Alpe Adria?
Les? te optimistisch? of wordt dat juist de winstpakker?

echte bleeder: veel e-cigarette aandelen. ook al lijkt de toekomst nog zo rooskleurig: na een dikke stijging kun je te laat zijn, en op een meerjarenpiek hebben gekocht (hallo Xemplar, die me nog veel meer lessen te leren heeft). Die e-cigarette heb ik nog wel hoop voor, maar ik heb nog niet eens bijgemiddeld, en ik heb er al veel teveel gekocht: klassieke greediness, na snel opgelopen koersen, en geloven in het concept. Dan nog kan snel opgelopen gewoon betekenen dat het te duur is.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar dit springen nu naar boven in mijn gedachten. Benieuwd naar jullie bleeders en vooral de geleerde lessen!
[verwijderd]
0
quote:

Royal Dutch Pim schreef op 7 september 2014 21:09:

Ik wil hier graag een nieuw draadje starten met (de uiteraard zeldzame) stommiteiten en missers die je in je beleggingsleven hebt gedaan. Je leert nog meer van de fouten van een ander dan van de succesverhalen denk ik.

Met dank aan de belg die er in een ander draadje over begon.
Gut Pim, we zijn wat begonnen..........

Het leerzaamste draadje sinds jaren.
En, nog belangrijker: ook het leukste.
Ik zal je vertellen: ik voel me opeens veel minder dom !
Waarschijnlijk net zoiets als de AA (nee, nee....ik ben daar géén lid van !) waar mensen heel blij zijn als ze in de groep hebben toegegeven "jawel, ik heb een drankprobleem".
Ik dacht altijd dat ik de enige was die al die stommiteiten uithaalde ;-)

En nu ik toch bezig ben, vooruit dan maar: een concreet voorbeeld uit mijn verleden van briljante invallen met weinig kennis van zaken. Een voorbeeld dat bij veel forumleden oude wonden zal doen openscheuren (gna, gna).

Dinsdag: er zijn berichten in de pers dat een aantal grote banken (o.a. Rabo) SNS wil redden. Ik heb een BRILJANT IDEE: koop de SNS 11.25 %
Woensdag: hoera !! De koers stijgt flink. Nog even vasthouden dus.
Donderdag: de koers verandert weinig meer. Zou ik verkopen ? Nee Belg, rustig blijven.....nog één nachtje slapen.
Vrijdag (bij het wakker worden): Winst pakken ! Ik ga verkopen !! Ik start de PC op en wil een verkooporder ingeven.
Jullie hadden mijn gezicht moeten zien toen ik er achter kwam dat dat niet meer ging omdat JULLIE mijnheer Dijselbloem iets vervelends had gedaan.

Dat was dus de laatste keer dat ik op briljante wijze heb ingespeeld op opportuniteiten in de markt. Sindsdien zit ik in saaie fondsen met mooie dividenden en is mijn grootste zorg hoe van de winsten en binnenstromende dividenden mijn wijnkelder verder uit te breiden.

inthemoney
0
Wat een vermakelijke reacties op dit draadje ik lach me rot om al die blunders die jullie begaan (door het 'feest' der herkenning).

Greed is wrong.

Een fout die ik in het verleden en tot gisteren nog steeds gemaakt heb is het te groot instappen in één fonds. Als het dan misgaat zit je gelijk met een groot verlies dat maar moeilijk met je huidige portefeuillle te compenseren is. Zo heb ik destijds veel verloren op Getronics. Deze fout ga ik in de toekomst niet meer maken!

Ik heb een short put positie op een aandeel dat daarna gaat dalen. Om het verlies te compenseren ga ik "alvast" een naked short call positie innemen op hetzelfde aandeel. De markt is echter volatieler dan ik dacht en het aandeel gaat weer stijgen. Nu moet ik weer actie ondernemen om mijn positie te sluiten/coveren of er een nieuwe optie overheen te schrijven. Hoewel deze strategie op zich kan werken is deze nerveuse handel niet goed voor mijn gemoedsrust en zeker geen aanrader. Ik probeer nu bij verlies de handel te temporiseren. Ik wacht nu liever iets langer totdat ik daarwerkelijk assigned wordt.

Een dure "typefout" was het inleggen van een optieorder met een verkeerde uitoefenprijs. Ik limiteer mijn orders altijd maar de optie stond zo ver in the money dat de intrinsieke waarde van de optie veel hoger was dan de limietprijs. Toen ik na 10 seconden mijn fout bemerkte was het al te laat. Hoewel in deze optieserie al dagen niet gehandeld was had een computeralgoritme (neem ik aan) dit buitenkansje al opgemerkt en gehandeld.

Een andere typefout in mijn voordeel dit keer: Short putopties op Google dat nabeurs met kwartaalcijfers zou komen. Toen ik de volgende dag keek bleek ik opties met onderliggende waarde 100x het aandeel gehandeld te hebben in plaats van de door mij bedoelde 10x. Resultaat: het aandeel was 15% gestegen en ik had een 10x hogere winst. Dit had echter ook heel anders kunnen uitpakken.
[verwijderd]
0
Mijn grootste fout was zoals Stichting Geldwolf noemt Getronics, , kostte me ongeveer 50% van mijn geld. Klassieke fout zoals ik er nu op terugkijk.

De koers was in 2001 van rond de 50 gekelderd naar rond 19 euro en daar ben ik toen redelijk fors ingestapt. Het bedrijf volgde ik al geruime tijd en ondanks het terugtreden van de toenmalige topman Ton Risseeuw, had ik vertrouwen in de opvolger. Zijn naam weet ik niet meer, of wil ik niet meer weten. Door een blokkade in mijn geheugen zogezegd. Vervolgens kwam er een oplevingkje vanaf 19 euro en meende ik een goed aandeel te hebben. Bij elke daarop volgende dipje-in-de-koers bijgekocht, ik krijg nog steeds pukkeltjes als ik dat woord ergens tegenkom.

Toen het dipje aan de 9 euro raakte zat ik er inmiddels voor de helft van mijn geld in. Op 5 euro de hele handel verkocht en ben toen voor een paar jaar gestopt met zelf beleggen. Via mijn werkgever zat ik met mijn pensioen al jaren in Robeco fondsen en dat vond ik wel welletjes. In 2008 van werkgever gewisseld en na de val van Lehman ging ik weer voorzichtig aan het spaargeld richting aandelen verplaatsen maar nu vooral richting Koninklijke olie, bedrijfsobligaties en persp verplaatsen.

De les, les 1 voor mij, was in tegenstelling tot wat Gordon Gekko noemde: "Greed is good", ofwel zodra ik hebzucht meen te bespeuren dan is dit voor mij het sein om terughoudend te worden richting beleggingen.

Tweede les, bank meneren zeer zeker en bankmevrouwen, mits smaakvol gekleed, ga ik uit de weg. Als wel smaakvol gekleed alleen geschikt om een consumptie mee te nuttigen.

Spreiden is mijn les 3. De grootste positie heb ik in Koninklijke olie (6,9%) en dat komt omdat ik die, naar huidige koers gemeten, belachelijk laag kocht op 17,10 en sindsdien (stock)dividend op stockdividend ontvang.

Deze 'outcoming' heeft zoals hierboven al gememoreerd een hoog "AA-gehalte" maar toen ik net het woord Getronics daarnet las werd toch, ik dacht al lang vergeten maar nog, een steeds aanwezige 'gevoelige snaar' geraakt.
68 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  0,00  0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.633,20 -1,14%
 BEL 20 3.826,58 0,00%
 Europe50^ 4.885,20 -1,04%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.382,61 +0,14%
 EUR/USD 1,0636 -0,07%
 WTI 83,20 +1,36%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront