Ahold « Terug naar discussie overzicht

Ah en de zwarte pieten discussie

3 Posts
Mr.Windows
0
Gisteren (10-10-14) kwam de Rabobank met een onderzoek dat de zwarte pietenkwestie AH geen goed gaat doen in een toch al moeilijke supermarktbranche. Zie hiervoor het bericht:
www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-101014-078/... Er hebben bijna 3.600 mensen het bericht bekeken en 25 mensen gereageerd. De toonzetting is waarom doet AH dit? En vanwege wie? Het betreft een zeer kleine groep mensen en daar zitten ook blanke mensen tussen! Er zullen best klanten onder zitten maar als je kijkt naar diverse enquete's dan vind 83% van de NL dat de zwarte piet gewoon zwart (of eigenlijk bruin) moet blijven. En ook qua onder ondernemers zeggen dat 87% geen aanpassingen zullen doen m.b.t. zwarte piet. De VN moet zich in mijn beleving echt druk gaan maken over echt belangrijke zaken zoals IS en andere onderdrukte landen en/of kinderen.
AH loopt voorop en dat gaan Ahold geld kosten, toch? Ik heb een mail gestuurd naar AH en m'n zorgen geuit over de omzet die door deze actie AH mis gaat lopen.
Ik kreeg een reactie dat AH geschrokken is over de ontstane commotie en dat iedereen welkom is.
Nou is het voor geen enkel bedrijf goed, maar Powned besteedde afgelopen week ook al aandacht aan en maakt discussie gewoon belachelijk. De aandelenkoers is in ieder geval gedaald maar dat was bij bij ieder bedrijf het geval deze week....
Als er meer aandeelhouders zich zorgen maken dan is het misschien een idee om een mail te sturen naar investor.relations@ahold.com
Althans ik maak me zorgen over de toch al belangrijke omzetperiode Q4, of heb ik het mis?
Mr.Windows
0
Advertentie geplaatst vandaag in de krant om te sussen. Dit heeft ze nu al veel geld gekost en de andere supermarkten/winkels hebben gezien dat je voorzichtig moet zijn om voor een hele kleine groep iets aan wil passen rond zwarte piet.
www.telegraaf.nl/binnenland/23193203/...
In ieder geval koop ik bewust iets met zwarte piet erop, zodat ze dadelijk niet zeggen dat 80% niet de zwarte uitvoering koopt :)
[verwijderd]
0
Na de wuppie is er geen enkele leuke fatsoenlijke reclame-uiting geweest van het concern. Dit mag je in alle oprechtheid wel zo stellen.

Alles was een miskleun. Nu weet ik niet wat erger was; de mannen tegen de vrouwen competitie of deze hardnekkige domme Zwarte Pieten zaak. Ik vrees dit laatste omdat de tunnel visie overheerst en er van herstel geen sprake is.

(T)ai (t) ai.

Basta
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:36
Koers 26,790
Verschil -0,190 (-0,70%)
Hoog 26,980
Laag 26,670
Volume 2.650.753
Volume gemiddeld 2.028.748
Volume gisteren 2.562.590

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront