Accell in 2015

139 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Rikky007
2


Terugroepactie Sparta ION

Fietsen

Via een zogenoemde ‘stille recall’ heeft Sparta haar dealers geïnformeerd met het verzoek mee te werken aan een frame-ombouwactie. Het gaat om een specifiek damesframe met sportieve instap dat is toegepast bij de elektrische fiets ION RX, RX+ en RXS+, geproduceerd in de periode tussen juli 2011 en 2014. In totaal gaat het om 9.300 fietsen.


www.tweewieler.nl/fietsen/nieuws/2015...


Ik hoop dat het hier bij blijft en de kosten op de leverancier zijn te verhalen.

Gr. Rikky
The Third Way...
0
Bedankt voor alle postings Rikky! Ook al is het in stilte, ook ik volg ze aandachtig...

Rikky007
0
Dank je, erg leuk om te horen!

Binnenkort weer een paar reacties van mij, ik was erg druk de afgelopen weken, ook met Accell trouwens. Mooie trades kunnen maken met ondersteuning van TA en de mogelijkheid van de opties.

Komende weken/maanden weer mooie kansen.

Wordt vervolgd.....

Gr. Rikky
voda
0
Accell Group past waardering Engelse pensioenregeling aan.


AMSTERDAM (Dow Jones)--Accell Group nv (ACCEL.AE) past de waardering van de Engelse pensioenregeling in haar balans aan, meldt de fietsenfabrikant vrijdag nabeurs.

Accell doet dit op aanbeveling van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) ten aanzien van de toepassing van de verslaggevingsstandaarden rond pensioenen.

Het positief effect van de aanpassing op het eigen vermogen van EUR276 miljoen per 31 december 2014 bedraagt EUR5,2 miljoen en het positief effect op de nettowinst in 2014 is EUR0,4 miljoen. De maatregel heeft geen effect op de bedrijfsvoering en kasstromen van de onderneming.

Accell meldt dat de AFM van mening is dat het waarderingsoverschot van de Engelse pensioenregeling volledig geactiveerd kan worden, omdat het bedrijf hier recht op heeft bij de beeindiging van de verplichtingen onder deze regeling.

Accell zal ook de jaarrekening van 2015 op dit punt aanpassen.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

MtBaker
0
gerrit 69
0
www.telegraaf.nl/dft/ondernemen/branc...

wo 21 okt 2015, 13:41
Recordbedrag aan omzet fietsbranche

In 2014 werd er een recordbedrag aan fietsen uitgegeven door de Nederlandse consument, en e-bikes waren goed voor 47% van de totale omzet.
Gemiddeld werd 844 euro gespendeerd aan fietsen, bijna 7 procent meer dan het jaar ervoor, blijkt uit de uitgave Mobiliteit in Cijfers Tweewielers 2015/2016 van RAI Vereniging en BOVAG.
Sinds de eeuwwisseling is de gemiddelde Nederlander per jaar 150 kilometer meer gaan fietsen en dat valt mede te verklaren door de populariteit van de elektrische fiets. In 2014 werden er 223.000 verkocht, op een totaal van 1,05 miljoen nieuwe fietsen. Een omzet van 414 miljoen.
Bijna de helft (107.000 stuks) van de verkochte e-bikes is in Nederland geproduceerd. Alleen in Duitsland werden afgelopen jaar meer elektrische fietsen verkocht dan in Nederland: 480.000 stuks. België volgt op de derde plek met 130.000 exemplaren, de Fransen kochten er 78.000 en de Italianen 51.000.
Rikky007
0
Publicatie trading update 17-11-2015

Geen cijfers wel een update en verwachting van 2e halfjaar van Accell.

Wat zal dit brengen t.o.v. vorig jaar?

- Minder reorganisatiekosten
- Verkoop Speed e-bikes boven verwachting en marktleider NL!, ruim 40 procent.
www.fietsmarkt.com/bijna-3-000-speed-...
- Haibike als enorm sterk merk in Duitsland
- Dure Zwitserse frank, hierdoor hoge import vanuit duitsland van Accell produkten (dit zal pas in het jaarverslag genoemd worden).

Gr. Rikky

The Third Way...
0
Ik ben t met je eens dat de valutaperikelen een aandachtspunt zijn.

Aan de positieve kant, hopelijk zullen we ook de hogere consumentenbestedingen op macro niveau terugzien in de cijfers van onze fietsenmaker...


The Third Way...
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--Accell Group nv (ACCEL.AE) dochter Sparta roept 9.300 elektrische damesfietsen terug voor vervanging van het fietsframes.
De Sparta-damesebikes van bepaalde ION-types, geproduceerd tussen 2011 en 2014, kunnen bij langdurig gebruik bij de lasnaad in het voorframe materiaalscheurtjes oplopen. "Voor de zekerheid roepen we daarom in samenwerking met de vakhandel al deze fietsen terug voor vervanging van de frames", zegt directeur Wouter Jager van Accell Nederland in een toelichting tegen Dow Jones.
"We zijn de actie enkele weken geleden begonnen en hopen deze de komende maanden af te ronden", voegt de Accell-directeur toe.
Sparta informeert zijn klanten via de vakhandel, op de eigen website en middels krantenadvertenties. De klant kan aan de hand van het framenummer controleren of het frame daadwerkelijk vervangen moet worden.
Jager wil niets zeggen over de schadepost, die Accell door de terugroep- en vervangingsactie oploopt.

(END) Dow Jones Newswires
November 03, 2015 07:23 ET (12:23 GMT)

The Third Way...
0

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aantal in Nederland verkochte nieuwe fietsen is in 2014 met 4,3% gestegen, waarbij het aantal verkochte elektrische fietsen met 16,1% toenam, blijkt uit cijfers van Stichting BOVAG-RAI Mobiliteit. Het aantal verkochte nieuwe fietsen bedroeg vorig jaar 1,051 miljoen, waaronder 534.000 stadsfietsen en 223.000 ebikes. In omzet gemeten waren de rollen omgedraaid: In ebikes werd voor bijna EUR414,2 miljoen omgezet en in stadsfietsen voor bijna EUR301,3 miljoen op een totale omzet van EUR886,6 miljoen. Het gemiddelde aankoopbedrag was EUR844 per fiets, waarbij de vakhandelaren gemiddeld EUR974 per fiets ontvingen. Van alle nieuwe fietsen werd 71% bij de vakhandel aangeschaft en de resterende 21% bij branchevreemde handelaren, waaronder warenhuizen. Via internet werd 15% van de nieuwe fietsen gekocht. Nederlands grootste fietsenproducent Accell (ACCEL.AE) realiseerde in 2014 een omzet van EUR882,4 miljoen, voornamelijk door verkoop aan de vakhandel in Europa en Noord-Amerika. Van deze omzet ging 41% naar de verkoop van ebikes.
November 06, 2015 07:32 ET (12:32 GMT)
© 2015 Dow Jones & Company, Inc.
Rikky007
0
Volgende week de trading update. Géén publicatie van cijfers.

Een korte opsomming van de verwachtingen, o.a. stijging van de omzet en winst voor geheel 2015 t.o.v. 2014. Goede restultaten in Duitsland voor Haibike. Garantiekosten m.b.t. de ombouw van de Sparta ION frames zal misschien kort op ingegaan worden (het is daarbij van belang of de kosten van de ombouw en de nieuwe frames verhaalt kunnen worden op een leverancier).

Richting het einde van deze week waarschijnlijk nog het aantippen van de weerstand van € 20,= (misschien zelfs € 20,5).

Gr. Rikky


Rikky007
0
€20,00 is gehaald met geringe omzetten.

Rond dit niveau de week uit. Volgende week begin van de daling richting €17.

Gr. Rikky
Rikky007
0
Omzet vandaag 24661 stuks met er uithaling van 1 transactie van vanmorgen voor 10:00 uur van 53693 stuks. Overboeking van de ene rekening naar de andere via de beurs.

Gr. Rikky
voda
0
Verdienen aan bewegen

Door Robert Schuckink Kool op 3 dec 2015 om 09:23 | Views: 650


Ik zie om mij heen steeds meer mensen hardlopen, fietsen op racefietsen, de gym bezoeken. De kwaliteit van leven wordt door steeds meer mensen erg belangrijk gevonden. Zo wordt er meer op voeding gelet dan voorheen, maar zeker ook op fitheid.

Bovendien speelt vergrijzing nog een rol in deze trend. We worden ouder en vinden het ook steeds belangrijker dat we ook in de latere levensfase gezond en fit blijven. Geen slechte ontwikkeling natuurlijk, die steeds toenemende focus op bewegen en gezondheid. Die je ook terugziet in bijvoorbeeld de regelrechte 'optochten' van toerfietsers in het weekeinde en in de groei van de deelnemersvelden bij hardloopwedstrijden in ons land en elders.

Effecten op gezondheid

En die sporters 'hebben gelijk', blijkt onder andere uit een rapport van het Nederlandse instituut TNO van een aantal jaren geleden. Bewegen wordt wel het goedkoopste medicijn genoemd. Het heeft tal van positieve effecten op lichaam en geest, bevordert de gezondheid en verkleint het risico op ongezondheid.

Interessant voor beleggers?(I)

Er valt dus een indrukwekkende winst te behalen op het gebied van gezondheid door simpelweg vaker en intensiever te bewegen en sporten. Maar is deze vaststelling ook nog voor beleggers interessant? Ik denk van wel. Vooral ook als je weet dat sporters vaak niet bepaald bezuinigen op hun materiaal. En er zijn natuurlijk beursgenoteerde ondernemingen die zich helemaal richten op zaken die met sport en bewegen te maken hebben. Denk maar aan bekende bedrijven als de Duitse sportschoenen- en sportkledingfabrikant Puma. Of het Amerikaanse Nike. Maar het 'veld' van interessante aandelen dat binnen deze trend, sport en fitheid, past, is daarmee nog lang niet compleet.

Accell(I)

Een voor velen naar ik vermoed onbekend bedrijf is het Amerikaanse Dick’s Sporting Goods, dat zich ook richt op sportkleding en sportschoenen. Toch is dit bedrijf met dit jaar een omzet van circa 6,8 miljard dollar bepaald geen kleintje. Ook Amer, een Finse onderneming die kleding en attributen produceert voor een breed spectrum aan sporten, zoals skiën, snowboarden en duiken, past binnen deze trend. Het Amerikaanse Under Armour is onder meer sterk in slimme draagbare gadgets, waarmee sporters allerlei data over hun prestaties kunnen verzamelen. En ook Accell, de Nederlandse onderneming die garen spint bij de enorme groei van toerfietsen in Europa, past helemaal binnen deze trend.

Mooie groeiverwachtingen

Overigens blijven de groeiverwachtingen prima voor deze trend, zeggen onder meer het Amerikaanse Transparancy Market Research en het Britse Statista. Het laatste bureau verwacht dat de mondiale markt voor sport- en bewegingsartikelen tussen nu en 2020 met circa 25% zal groeien. Een interessante trend dus voor beleggers die op zoek zijn naar gestage en bovengemiddelde groei.

- See more at: www.belegger.nl/Column/169235/Verdien...
Rikky007
0
Komende dagen/weken worden bepaald door de omgevingsfactoren en staan los van de prestaties van Accell.


Accell heeft op donderdag 3 december 2015 een Bearish Harami patroon gevormd. Dit wordt gezien als een negatief omkeerpatroon dat een eind signaleert van de opwaartse beweging. Eerste steun op €19,50


nl.quoteweb.com/nl-nl/fonds-detail/te...


Gr. Rikky
139 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 apr 2020 17:35
Koers 14,040
Verschil +0,540 (+4,00%)
Hoog 14,260
Laag 13,660
Volume 58.474
Volume gemiddeld 54.999
Volume gisteren 36.817