Vivendi « Terug naar discussie overzicht

Vivendi: het lijkt eindelijk te gebeuren

75 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Brogembank
0
Beste forumgenoten; wellicht eens tijd voor een nieuw draadje?
Vivendi heeft inmiddels een zeer groot deel van zijn activiteiten te gelde gemaakt en is omgeturnd van een zwaar in de schulden zittend bedrijf tot en zak vol harde cash met een management dat anders dan in het verleden niet als een dolle de ene na de andere overname doet.

Tevens lijkt de koers na een trading range van ruim 1 jaar tussen 18-21,7 eindelijk opwaarts te gaan en blijven van € 22...

Al met al lijkt mij dit een goed moment om een nieuwe draad aan te maken.

Ik zie jullie posts tegemoet

Mvg
Brogem
FORT1944
0
Beste Brogem , maakt niet uit , we gaan het aandeel zien stijgen
de komende 2 jaar , die 22€ is toch maar een habbekras voor zo'n aandeel met zo'n grote cash positie . De return naar de aandeelhouders mocht wel wat meer zijn maar voor alles is een uitleg .
Brogembank
0
Beste Fort, het lijkt nu werkelijk door te zetten obv nieuws over activistische aandeelhouders die universal music willed afsplitsen. Hoge omzetten en gestaag oplopen van koers. Vivendi wil kennelijk denken over hogere uitkering aan aandeelhouders
Recht zo ie gaat! ;)

MVg Brogembank
FORT1944
0
Inderdaad beste , ik kan niets anders beamen , de koers schiet omhoog op een duidelijke uitspraak van de top waar ze naartoe willen . Nu leunen we tegen de 23€ aan en morgen met een beetje handel erover .Denkelijk volgen ze ons ook op dit platform want na 3 DAGEN is er reactie over een hogere uitkering ! (lol)VIVENDI is nu een cash machine !
Brogembank
0
www.iex.nl/nieuws/ANP_ANP-070415-275/...

En hier is de eerste nieuwe move van het Vivendi management; ze willen 80% van Dailymotion, een YouTube -alike overnemen van Orange... het Fransch Gouvernement is errrrrg voor... ik heb geen oordeel over de impact, gaat slechts over een "beperkt" bedrag ad 217M €.
www.dailymotion.com/nl

Maar wat de meerwaarde van dit soort websites is? (kan generatiekloofje zijn natuurlijk ;-))

Toch is dit een vorm van alarmsignaal voor ondergetekende, ik heb het management van Vivendi eerder dwaaldeals zien sluiten...

Takeaway: Ik hoor liever iets over verhoogde uitkering aan aandeelhouders!

greetzz
Brogem
Brogembank
0
www.iex.nl/nieuws/ANP_ANP-080415-294/...

En het BEGINT Te gebeuren! Vivendi is bereid om 2€ extra dividend uit te keren; ik neem dus aan bovenop de 1€ die aandeelhouders reeds beloofd was. Met eventueel zicht op verdere uitkeringen mochten de investeringen voordeliger uitvallen dan nu begroot.
bij een koers van nu 23,6 een rendement van 12.7%...

geduld lijkt beloond te worden!
FORT1944
0
Brogembank , volkomen mee eens , de leuke tijd komt aan !
Wat ze uitkeren herbeleg ik toch in VIVENDI tot ze 30€ staan gezien de onderwaardering en de cash .
Brogembank
0
Misschien dat ik de vrijkomende dividenden wel in voormalig stalgenoot Veolia Environnement steek, maar dat zie ik dan wel. I.i.g. ook een mooi dividendrendement, maar ze zijn ook al stevig opgelopen :-)
FORT1944
0
BROGEM , ik heb Suez environ , is ook verdubbelt in mijn portfilio , ook wel eens gedacht aan VEOLIA in hun goedkopere periode maar 't is niet doorgegaan , mijn laatste aankoop is PHILIP MORRIS aan 77$ OOK EEN LEUK DIVIDEND .
FORT1944
0
BROGEM we krijgen 1 € NORMAAL ALS DIVIDEND UITBETAALD ,
EXTRA 1€ in 4Q 2015 en 1€ in 1Q 2016 samen 3€
Brogembank
0
Klopt FORT, heb het zowaar van de officiële Vivendi website afgehaald. als je daar de minimaal 1€ in juni 2016 bij optelt en de actuele koers kom ik aan een dividendrendement van bijna 17% (of wellicht meer...) in een tijdsspanne van 1,25 jaar. 17% van een gezond bedrijf! (Geen Seadrill of Transocean oid...)

Philip Morris is een mooie dividendmachine, maar toch... tabak heeft vergelijkbare macro tegenwinden als bijvoorbeeld energie uit kolen; roken wordt hoe langer hoe minder acceptabel en in landen als China, traditionele megaconsument/potentiële groeimarkt voor merken als Marlboro, ontmoedigt de overheid roken actief. En hier, als zelfs de bouwvakkers die het afgelopen jaar mijn huis verbouwden op één enkeling na niet meer roken, dan zie je dat je/tabaksindustrie de trend tegenhebt.
Disclosure:
Dit is geen waardeoordeel van mij omtrent roken; heb zelf vele jaren gerookt, maar ben paar jaar geleden gestopt omdat ik de accijnzen/taksen niet meer wenste te betalen om vervolgens met een vermanend vingertje/ als paria te worden toegesproken door dezelfde mij bestelende Vadertje Staat.
Maar succes met PM!
FORT1944
0
wel even , ze betalen NU in juni 2015 DIVIDEND en dan 2€ BOVENOP en terug in juni 2016 DIVIDEND , seffens hebben we onze aandelen gratis als ze zo verder doen !!! PMI is gekocht omdat een bodemkoers is met een goed dividend als toemaatje voor de tijd dat ik deze ga bijhouden .
SEADRILL , dat komt goed als de olie markt keert en diegene met een verouderde vloot moeten nu al afhaken , geen zorgen over maken zij kunnen ook gasvelden ontwikkelen .
voda
1
Vivendi wil mediabedrijf Berlusconi overnemen

MAANDAG 27 APRIL 2015, 12:43 uur | 1 keer gelezen

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse mediaconcern Vivendi overweegt een overname van zijn Italiaanse branchegenoot Mediaset, het media-imperium van de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi. Dat meldt het Franse weekblad La Lettre de l’Expansion maandag. De marktwaarde van Mediaset ligt naar verluidt rond de 6 miljard euro.

Door Mediaset over te nemen, eigent Vivendi zich onder meer de uitzendrechten van de UEFA Champions League toe in Italië.

Vivendi is eigenaar van onder meer televisiebedrijf Canal Plus en Universal Music Group (UMG), de grootste muziekmaatschappij ter wereld. Het bedrijf wil door middel van overnames marktaandeel winnen in Europa. Daarbij zoeken de Fransen nadrukkelijk naar bedrijven die synergievoordelen kunnen opleveren met bestaande activiteiten.

EuropaCorp

Naast de overname van Mediaset zou Vivendi ook in de markt zijn voor een meerderheidsbelang in filmproducent en -distributeur EuropaCorp.

De betreffende bedrijven wilden niet reageren.
Brogembank
0
Excuus , dit is een oud artikel; nog gene nieuws te vinden op de corporate website (altijd traag) of op andere media. Het betreffende Franstalige artikel in La lettre d'Expansion heb ik geen access toe.

iemand? FORT?

Ik merk het wel, geniet van Koningsdag en rijzende koersen!

brogem
FORT1944
0
BROGEMBANK , juist terug uit GRAN CANARIA , maar zie wel een mooi VIVENDI dividend op mijn rekening en vind ook niets van betekenis in de pers maar dat zijn we gewoon . Vandaag MOBISTAR gekocht .
FORT1944
0
even nog dit ,COMPAGNIE DE CORNOUAILLE heeft sinds maart 85 MILJOEN aandelen Vivendi gekocht aan gemiddeld 23,5€ .
NUMERICABLE die 20% die ze nog in bezit hadden is nu verkocht voor 3,9 miljard in cash .
Brogembank
0
Dank,
ben net terug van heerlijke vakantie op Kos en zie dat eea wat gezakt is; wie weet koop ik wat bij...

FORT1944
0
Goed gedacht dat bijkopen op zwakte , als insiders kopen aan 23,5€ is er zeker iets op til zeker met deze hoeveelheid want voor hen is dit ook een hoop geld . Enfin ge zijt klaar om er terug in te vliegen lees ik !
FORT1944
0
Bolloré heeft een belang 12% in VIVENDI opgebouwd en er komt een superdividend ! Het stand in de sterren geschreven dat ze al dat geld toch gedeeltelijk moeten doorsluizen naar de aandeelhouders .
75 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 10,020
Verschil +0,070 (+0,70%)
Hoog 10,050
Laag 9,998
Volume 1.397.179
Volume gemiddeld 2.131.038
Volume gisteren 1.136.042

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront