Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

2.611 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 ... 127 128 129 130 131 » | Laatste
voda
0
Pfizer voegt dochter en Mylan samen

Gepubliceerd op 29 jul 2019 om 13:19 | Views: 52

PITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - Farmaceut Pfizer neemt branchegenoot Mylan over en voegt die samen met Upjohn. Dat dochterbedrijf van Pfizer houdt zich bezig met generieke medicijnen, geneesmiddelen waar geen patent meer op rust. Die dochteronderneming wordt dan naar verwachting gelijk op eigen benen gezet.

De overname wordt volledig met aandelen gefinancierd waarbij de aandeelhouders van Mylan 43 procent van het gecombineerde bedrijf in handen krijgt. De nieuwe onderneming zou een jaaromzet van 19 miljard à 20 miljard dollar krijgen.

Voor Pfizer is de deal een oplossing voor enkele oudere, winstgevende medicijnen die niet meer als noodzakelijk voor de groei van het bedrijf worden gezien. Onder meer erectiepil Viagra en cholesterolmiddel Lipitor vallen daaronder. Mylan heeft het al enige tijd lastig vanwege dalende prijzen voor generieke prijzen en productieproblemen. Ook zit het bedrijf met de kwestie rond een vermeende deelname aan een kartel dat prijsafspraken maakte in de maag.
voda
0
Curetis sluit distributiedeal met AKO MED

Gepubliceerd op 30 jul 2019 om 08:31 | Views: 39

Curetis 29 jul
0,73 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Curetis heeft een overeenkomst gesloten met maker van medische producten AKO MED voor de distributie van Unyvero A50 op de Balkan. Het Nederlandse biotechbedrijf gaat samenwerken met de Bosnische en Servische branches van AKO MED. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Volgens de overeenkomst krijgt AKO MED de exclusieve rechten om het Unyvero A50 platform en de Unyvero A50 Application Cartridges in te zetten in de regio om ernstige infecties te diagnosticeren. De overeenkomst is aanvankelijk geldig voor drie jaar en kan vervolgens verlengd worden. AKO MED heeft toegezegd aanzienlijke hoeveelheden producten van Curetis te kopen. Het proces om deze in Oost-Europa te registreren is al begonnen en is binnen meerdere maanden voltooid.
voda
0
Eli Lilly boekt weer winst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Eli Lilly & Co.
$ 108,77 0,48 0,44 % NYSE

(ABM FN) Eli Lilly heeft in het tweede kwartaal weer zwarte cijfers geschreven en zag aanleiding om de winstverwachting voor het hele jaar te verhogen. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van het farmaceutische bedrijf.

De omzet van het Amerikaanse bedrijf steeg in het tweede kwartaal met een procent op jaarbasis om op 5.637 miljoen dollar uit te komen. De volumes stegen zelfs met 6 procent.

Verder boekte Eli Lilly een netto winst van 1.327 miljoen dollar, ofwel 1,44 dollar per aandeel. Een jaar eerder leed Eli Lilly nog een netto verlies van 260 miljoen dollar, ofwel 0,25 dollar per aandeel, geboekt.

De operationele kosten stegen in het tweede kwartaal met 8 procent, als gevolg van de toegenomen investeringen in recentelijk gelanceerde geneesmiddelen en medicijnen in de laatste fase van hun ontwikkeling.

Aangepast voor bijzondere posten daalde de winst overigens met 3 procent naar 1.388 miljoen dollar.

Outlook

Eli Lilly verhoogde de vooruitzichten voor het hele jaar. Op een gerapporteerde basis zou de nettowinst per aandeel voor 2019 nu in een bandbreedte van 8,58 tot 8,68 dollar moeten uitkomen. Eerder was dit 8,57 tot 8,67 dollar.

De aangepaste winst per aandeel zal tussen 5,67 en 5,77 dollar moeten uitkomen. Dit was 5,60 tot 5,70 dollar.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Merck kijkt nog weer zonniger vooruit

Gepubliceerd op 30 jul 2019 om 13:16 | Views: 52

KENILWORTH (AFN) - Farmaceut Merck heeft zijn en winst- en omzetverwachtingen voor heel 2019 wederom naar boven bijgesteld. Dat deed het bedrijf na goede resultaten in het tweede kwartaal. Daarin groeiden omzet en winst stevig. Na het eerste kwartaal van dit jaar verhoogde het Amerikaanse bedrijf om dezelfde reden ook al de eigen prognoses.

In het tweede kwartaal zette Merck 11,8 miljard dollar om. Dat betekende op jaarbasis een stijging van 12 procent. Kankermedicijn Keytruda leverde 58 procent meer op. Dat middel is goed voor ruim een vijfde van de totale omzet van Merck.

De aangepaste winst, exclusief eenmalige posten, kwam in de meetperiode uit op bijna 3,6 miljard dollar, tegen bijna 2,9 miljard dollar een jaar eerder. Onder de streep bleef 2,7 miljard dollar over, circa 56 procent meer dan een jaar eerder.

Voor heel 2019 gaat Merck nu uit van een winst per aandeel van minstens 4,84 dollar tot wel 4,94 dollar. Dat was eerder 4,67 tot 4,82 dollar. Qua omzet rekent de farmaceut op minstens 45,2 miljard dollar. Dat was bij de eerdere raming maximaal 45,1 miljard dollar.
aossa
0
Ergens gelezen...

Wat verwachten jullie dat het aandeel gaat doen?

Mijn reden dat ik het vraag:
Ik heb tijdens de stijging een groot gedeelte van mijn portefeuille (waaronder ook gala aandelen) verkocht en hier voor gala turbo's gekocht met stoploss rond de 125/135/139€.

Nu zie ik natuurlijk mijn winst verdampen door dat we dag na dag een procentje lager gaan.

Wat raden jullie aan?
Rustig blijven zitten (de stoploss-en bereiken we nog niet direct)
Verkopen en richting langere termijn calls gaan? Welke termijn en waarde dan?
Of verkopen en 'gewoon' aandelen kopen


Eerst denk je dat je zo snel rijk zal worden, dan te vertwijfeling...

'T JA !
voda
0
Gilead krikt omzetverwachting op

Gepubliceerd op 30 jul 2019 om 22:44 | Views: 1.173

FOSTER CITY (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Gilead Sciences heeft zijn omzetverwachting voor heel het jaar verhoogd. Volgens topman Daniel O'Day was er afgelopen kwartaal sprake van een stevige groei van de opbrengsten, vooral gedreven door de verkoop van middelen voor HIV. Hij verwacht dat de trend doorzet. Ook benadrukt hij opnieuw het belang van de recent aangekondigde megadeal met partner Galapagos.

Gilead rekent voor heel 2019 op een zogeheten productomzet in een bandbreedte van 21,6 miljard dollar tot 22,1 miljard dollar. Eerder sprak de onderneming nog over 21,3 miljard dollar tot 21,8 miljard dollar aan opbrengsten voor heel het jaar. In de afgelopen verslagperiode kwam dit omzetcijfer uit op 5,6 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog 5,5 miljard dollar.

De nettowinst steeg tegelijkertijd van 1,8 miljard naar 1,9 miljard dollar. O'Day zegt daarbij "erg enthousiast" te over de vooruitgang die Gilead boekt om de pijplijn te versterken. Daar hoort volgens hem ook de deal met Galapagos bij.

Het bedrijf sprak onlangs af om de komende tien jaar geen overnamebod te doen op Galapagos. In ruil daarvoor wordt de samenwerking nog nauwer. Met de deal zijn miljarden dollars gemoeid. De bedrijven denken de transactie in de loop van het derde kwartaal af te ronden. Daarna zal Gilead aan Galapagos een betaling van bijna 4 miljard dollar doen. Ook vindt er dan een aandeleninvestering ter waarde van 1,1 miljard dollar plaats.
Toert
0
(van op het maanddraadje)

Toch vreemd, dat verschil met Argen-X, dacht ik. Maar...

Hun eerste faze 3 programma geeft resultaten eind volgend jaar, hun tweede zullen ze nog dit jaar opstarten. Ze hebben dus ongeveer een jaar en een half achterstand in ontwikkeling op Galapagos.

Ongeveer een miljard in kas, verlies van ongeveer 50 miljoen in Q2, cash burn van 78 miljoen in H1 (is dus minder dan bij Gala).

Verwachtte omzet in hun medicijn : ettelijke miljarden. (beetje zoals filgo dus)

Marktkapitalisatie : 5 miljard, dus ongeveer de helft van Gala.

Opmerkelijk : de koers reageert bij hen positief als er een kwartaalrapport is.


Argen-X lijkt dus een jaar en een half achter te lopen op Galapagos, maar voor de rest een vrij gelijkaardig parkoers te doorlopen.

De koers van Galapagos begin 2018 was rond de 80, en marktkapitalisatie dus rond de 5 miljard.
voda
0
Curetis geeft nieuwe aandelen uit

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Curetis AG
0,768 -0,067 -8,02 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Curetis zal tot 2,75 miljoen nieuwe aandelen uitgeven. Dit maakte het biotechbedrijf met notering in Amsterdam en Brussel donderdag bekend.

Curetis nam in twee stappen 5 miljoen euro op uit een faciliteit van maximaal 20 miljoen euro, versterkt door YA II PN. Daarvoor ontvangt de kredietverstrekker converteerbare obligaties, die het nu deels zal omzetten in aandelen. Omzetting van de converteerbare obligaties afgegeven voor de tranche van 5 miljoen euro zal niet meer dan 2,75 miljoen aandelen vereisen.

Dit wil echter niet zeggen dat er in de toekomst niet meer aandelen uitgegeven kunnen worden.

In het persbericht herhaalt Curetis dat het het recht heeft om tot maximaal 2,25 miljoen extra aandelen uit te geven in de toekomst zonder hiervoor toestemming van de aandeelhouders te hoeven vragen, maar enkel indien de fondsen zouden gebruikt worden voor overnames of strategische allianties.

Ook kan Curetis maximaal 11,23 miljoen aandelen uitgeven met goedkeuring van de aandeelhouders om het bedrijf verder uit te bouwen.

Het aandeel Curetis zakt donderdag met 4,8 procent donderdag middag naar 0,80 euro per aandeel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
Medicijnen tegen kanker stuwen winsten van farmaconcerns

Dankzij de succesvolle introductie van nieuwe medicijnen tegen kanker beleeft de farmaceutische industrie momenteel gouden tijden. De afgelopen weken heeft de ene na andere medicijnenproducent zijn winstverwachting verhoogd. Onder meer Merck & Co, AbbVie, Johnson & Johnson, Roche en AstraZeneca danken hun verbeterde prognoses aan kankermedicijnen.

Absolute uitblinker is het Amerikaanse farmaconcern Merck & Co. Het bedrijf dat in Europa bekend staat als MSD en twee grote productievestigingen in Nederland heeft, heeft een ongekend succesnummer met het geneesmiddel Keytruda (stofnaam pembrolizumab). Het medicijn - een zogenaamde immuuntherapie - is in 2016 in Europa geïntroduceerd, in eerste instantie voor patiënten met een uitgezaaid melanoom, een ernstige vorm van huidkanker.

Nieuwe kaskraker

Inmiddels gebruiken artsen Keytruda bij de bestrijding van steeds meer vormen van kanker en vaak ook in een eerder stadium van de ziekte. Merck vaart er wel bij. De nieuwe kaskraker was in het tweede kwartaal van dit jaar goed voor verkoopinkomsten van €2,36 mrd, een toename van 58% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Keytruda lijkt op weg om het reumamiddel Humira van de troon te stoten als bestverkochte medicijn ter wereld.

Merck en andere farmaceutische bedrijven plukken nu de vruchten van de grote investeringen die ze hebben gedaan in de aankoop van experimentele medicijnen, in grootschalig patiëntenonderzoek en in uitbreiding van hun productiecapaciteit. Tegelijkertijd slagen de concerns er in veel gevallen in om te ontkomen aan prijsverlagingen, zeker in de Verenigde Staten, veruit de belangrijkste markt voor producenten van geneesmiddelen.

Prijsdruk weerstaan

Het Amerikaanse farmaconcern Bristol-Myers Squibb heeft moeten toezien hoe Merck de koppositie in immuuntherapie heeft veroverd. Dat neemt niet weg dat ook BMS in het tweede kwartaal van dit jaar beter presteerde dan verwacht. De omzet steeg met 10%, tot $6,3 mrd. BMS heeft twee belangrijke immuuntherapieën tegen kanker: Opdivo (nivolumab) en Yervoy (ipilimumab), waarvan de omzetten met respectievelijk 12% en 17% toenamen.

BMS kijkt ook weer vooruit. De onderneming kocht begin dit jaar voor €74 mrd branchegenoot Celgene, een van de grootste overnames uit de geschiedenis van de farmaceutische industrie. Met die overname verzekert BMS zich van een potentieel aan nieuwe kansrijke medicijnen, veelal tegen kanker. Topman Giovanni Caforio zei vorige week dat BMS met een bredere medicijnenportefeuille beter bestand zal zijn tegen prijsdruk, mochten Amerikaanse politici wel een prijsverlaging weten af te dwingen.

AstraZeneca groeit weer

De traditionele marktleider in kankermedicijnen, het Zwitserse farmabedrijf Roche, verhoogde vorige week ook zijn prognoses, al voor de tweede keer dit jaar. Oudere Roche-middelen tegen kanker hebben te maken met goedkopere concurrentie, maar de Zwitsers boeken al succes met nieuwe middelen. Daaronder zijn medicijnen tegen de bloederziekte hemofilie en tegen MS, maar ook de verkopen van immuuntherapie Tecentriq tegen longkanker stegen spectaculair.

Na jaren van stagnatie groeit zelfs AstraZeneca weer. Het Zweeds-Britse farmabedrijf meldde vorige week een omzetgroei van 19% in het tweede kwartaal en verhoogde zijn verwachtingen voor de rest van het jaar, mede dankzij drie succesvolle medicijnen tegen kanker. De verkoop van oncologische middelen steeg met 57%, tot €2,0 mrd; ze zijn inmiddels goed voor bijna 40% van de concernomzet.

fd.nl/ondernemen/1310662/medicijnen-t...
voda
0
Allergan boekt meer verlies

(ABM FN-Dow Jones) Allergan heeft in het tweede kwartaal van 2019 een fors hoger verlies geboekt op een licht lagere omzet. Dit bleek dinsdag voorbeurs met publicatie van de resultaten over het tweede kwartaal van het Ierse bedrijf met een notering in Amerika.

CEO Brent Saunders sprak van een gestage groei het afgelopen kwartaal voor zijn belangrijkste producten, waaronder Botox, Restasis en Juvaderm, "terwijl onze pijplijn verder verbeterde".

"De resultaten over het tweede kwartaal tonen het aanhoudende momentum van ons bedrijf", voegde Saunders toe.

Allergran boekte het afgelopen kwartaal een verlies van 1,8 miljard dollar, ofwel 5,37 dollar per aandeel, in vergelijking met een verlies van 472,5 miljoen dollar, ofwel 1,39 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

Het verlies is het afgelopen kwartaal onder andere opgelopen door een eenmalige post voor belastingen van 1,65 miljard dollar, die voornamelijk te wijten was aan vertragingen in klinische studies en een verlaging van de verwachte waarde van sommige R&D projecten.

Daarnaast werd het resultaat gedrukt door lagere inkomsten als gevolg van desinvesteringen, het aflopen van patenten en de daling in bepaalde borstimplantaten als gevolg van een wereldwijde terugroepactie.

Het aangepast resultaat bedroeg 4,38 dollar per aandeel. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op 4,35 dollar per aandeel.

De omzet daalde van 4,12 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2018 naar 4,09 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op een omzet van 3,9 miljard dollar.

Outlook

Allergan verhoogde zijn omzetverwachting voor het hele boekjaar naar 15.425 miljoen tot 15.625 miljoen dollar, terwijl eerder nog werd gerekend op een omzet variërend van 15.125 miljoen tot 15.425 miljoen dollar.

Door eenmalige posten zal het verlies hoger uitvallen dan aanvankelijk voorzien, maar hiervoor aangepast blijft Allergan mikken op een winst per aandeel van 16,55 dollar.

Het aandeel Allergan noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Voorstel miljardenschikking pillenmakers'

Gepubliceerd op 6 aug 2019 om 18:43 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - Drie bedrijven die een rol spelen bij de verspreiding van verslavende medicijnen hebben een voorstel ingediend voor een schikking van 10 miljard dollar. McKesson, Cardinal Health en AmerisourceBergen willen daarmee een einde maken aan claims van meerdere Amerikaanse staten, die stellen dat ze hebben bijgedragen aan wat al een "opiaten-epidemie" wordt genoemd, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Opiaten zijn zware pijnstillers. Talloze Amerikanen zijn verslaafd aan de morfineachtige middelen als oxycodon en fentanyl. Jaarlijks komen tienduizenden mensen in de Verenigde Staten om het leven door overmatig gebruik van de middelen.

McKesson, Cardinal Health en AmerisourceBergen zijn verantwoordelijk voor de levering van de meerderheid van de receptmedicijnen aan Amerikaanse apotheken. Het is voor het eerst in jaren van onderhandelingen dat de bedrijven een bedrag noemen om de vele rechtszaken tegen hen te beëindigen.
flosz
0
Make sure to read this @CurrentBiology interview with Geert Kops, Scientific Director at Oncode Institute and group leader at @_Hubrecht, about his career, research and worrying trends in life sciences research. #outsmartingcancer #impactinglives www.cell.com/current-biology/fulltext... twitter.com/oncodeinstitute/status/11...
voda
0
Novartis hield gesjoemel onder de pet

Gepubliceerd op 6 aug 2019 om 22:28 | Views: 1.006

NOVARTIS N 06 aug
88,68 -0,30 (-0,34%)

ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - Farmaceut Novartis heeft mogelijk gesjoemel met testgegevens voor een duur medicijn stilgehouden tot het middel was goedgekeurd. Dat heeft toezichthouder FDA bekendgemaakt.

Het Zwitserse concern was sinds 14 maart intern op de hoogte van het probleem met de onderzoeksdata, maar meldde dat pas op 24 mei bij de FDA. Toen was het middel Zolgensma, met een prijskaartje van 2,1 miljoen dollar het duurste medicijn ter wereld, al voorzien van een stempel.

De FDA onderzoekt wat er precies is gebeurd bij Novartis en bekijkt of er civiele stappen of een rechtszaak moet worden opgestart. De veiligheid en effectiviteit van het middel tegen een zeldzame spierziekte zou overigens niet in twijfel zijn.
voda
0
Zorgreus CVS Health verhoogt winstdoel

Gepubliceerd op 7 aug 2019 om 14:04 | Views: 26

WOONSOCKET (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse zorggigant CVS Health heeft zijn winstdoel voor dit jaar al voor de tweede keer verhoogd. Het bedrijf boerde het afgelopen kwartaal goed met zijn brede aanbod in de sector van apotheken tot zorgverzekeringen en overtrof daarmee de gemiddelde omzetverwachting van analisten.

CVS Health, dat vorig jaar in een fusie ter waarde van 69 miljard dollar zorgverzekeraar Aetna opslokte, zag zijn kwartaalomzet stijgen met ruim een derde tot 63,4 miljard dollar. Onder de streep resteerde 1,9 miljard tegenover een verlies van ruim 2,5 miljard dollar een jaar eerder.

Voor het hele jaar rekent CVS nu op een aangepaste operationele winst van 15,2 miljard tot 15,4 miljard dollar. Dat was eerder nog 15 miljard tot 15,2 miljard dollar.
voda
0
Teva boekt succes met nieuwe medicijnen

Gepubliceerd op 7 aug 2019 om 14:36 | Views: 0

JERUZALEM (AFN) - Farmaceut Teva heeft de voorbij maanden minder winst gemaakt, maar meer dan waar kenners in doorsnee hadden gerekend. Het Israëlische bedrijf, met een beursnotering in New York, profiteerde vooral van de verkoop van middelen tegen migraine en de ziekte van Huntington, een erfelijke, progressieve hersenaandoening.

Het gaat om 'blockbuster medicijnen' Ajovy en Austedo, die de kar voor Teva trokken. De meeropbrengsten van deze relatief nieuwe middelen compenseerden voor de mindere prestaties bij al wat oudere middelen zoals Copaxone, dat patiënten met multiple sclerose gebruiken. Teva zag bij de oudere middelen de omzet dalen, mede door concurrentie van goedkopere soortgelijke medicijnen.

Teva sloot het tweede kwartaal af met een aangepaste winst van 653 miljoen dollar. Dat was een jaar eerder nog 794 miljoen dollar. De omzet kwam uit op 4,3 miljard dollar, wat een daling met 8 procent op jaarbasis betekende. Teva hield vast aan zijn eerder gerapporteerde winst- en omzetdoel voor dit jaar.

Verder maakte de onderneming bekend dat financieel directeur Michael McClellan om persoonlijke redenen vertrekt bij Teva. Hij zal nog aanblijven tot na de presentatie van de derdekwartaalcijfers later dit jaar.
flosz
0

Ancestry, 23andMe, MyHeritage and Gene by Gene.

In 2016, 23andme began selling access to anonymised data to more than 13 drug firms. Genentech reportedly paid $10m (£8.3m) to look at the genes of people with Parkinson's disease, while GlaxoSmithKline has reportedly paid $300m for access to the database.

I gave my DNA away. Can I get it back? www.bbc.com/news/amp/technology-48110...
voda
0
Duits Merck profiteert van vraag uit biotech

Gepubliceerd op 8 aug 2019 om 08:25 | Views: 26

DARMSTADT (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse farmacie- en chemiebedrijf Merck heeft in het tweede kwartaal een hogere winst in de boeken gezet. Biotechbedrijven en farmaceuten namen meer diensten en grondstoffen af. Daarnaast ontving Merck fikse mijlpaalbetalingen voor de ontwikkeling van bepaalde medicijnen.

De omzet dikte in de voorbije verslagperiode met bijna 7 procent aan ten opzichte van een jaar eerder, tot een kleine 4 miljard euro. De operationele winst (ebit) viel met 618 miljoen euro ruim de helft hoger uit dan een jaar terug. Onder de streep hield Merck 471 miljoen euro over, een stijging van 91 procent op jaarbasis.

Merck ontving onder andere mijlpaalbetalingen voor de ontwikkeling van de medicijnen Bavencio, tegen een zeldzame vorm van huidkanker, en Peg-Pal, voor de behandeling van een aangeboren stofwisselingsziekte. Daarnaast vloeide er geld binnen van farmaceut en samenwerkingspartner GlaxoSmithKline.
voda
0
Dochter Curetis opent nieuw lab in Oostenrijk

Gepubliceerd op 8 aug 2019 om 09:00 | Views: 35

AMSTERDAM (AFN) - Ares Genetics, een dochteronderneming van Curetis, heeft een nieuw laboratorium geopend in Oostenrijk. Dat meldde het biotechnologiebedrijf donderdag in een verklaring. Het lab heeft al meerdere commerciële orders binnen, aldus Ares Genetics.

Volgens topman Andreas Posch van Ares zet zijn bedrijf met het openen van het laboratorium in Wenen een belangrijke stap. "Wij veranderen van een onderneming die vooral met data-analyse bezig was naar één die volwaardige diensten levert bij de testen van moleculaire geneesmiddelen." Een directeur van Curetis meldde daarbij dat veel ziekenhuizen zitten te wachten op dit type van diensten.
voda
0
Bayer lijft Amerikaans BlueRock volledig in

Gepubliceerd op 8 aug 2019 om 13:34 | Views: 0

BERLIJN (AFN) - De Duitse chemiereus Bayer heeft zijn positie in celtherapie verstevigd. De onderneming kondigde aan de resterende aandelen die het nog niet bezit in het Amerikaanse BlueRock Therapeutics over te nemen. BlueRock is onder meer actief met celtherapie voor neurologie, cardiologie en immunologie.

Bayer had al bijna 41 procent van BlueRock in handen. Aan de onderneming hangt inclusief dat belang een prijskaartje van 1 miljard dollar. Voor het resterende belang betaalt Bayer in eerste instantie 240 miljoen dollar. Na het behalen van een aantal mijlpalen komt daar nog een 360 miljoen dollar bij. De deal moet in het lopende kwartaal worden afgerond.

BlueRock blijft na de afronding van de overname als onafhankelijke onderneming opereren. BlueRock zag in 2016 het levenslicht als joint venture van Bayer en Versant Ventures.
voda
0
Pharming koopt rechten op Novartis-medicijn

Gepubliceerd op 13 aug 2019 om 07:19 | Views: 221

NOVARTIS N 12 aug
88,96 +0,72 (+0,82%)

Pharming 12 aug
1,10 0,00 (0,00%)

LEIDEN (AFN) - Pharming heeft de rechten op de ontwikkeling en commercialisering van een medicijn van Novartis gekocht. Dat meldt het beursgenoteerde biotechbedrijf uit Leiden dinsdag.

Pharming betaalt op voorhand 17,9 miljoen euro. Novartis heeft daarnaast recht op wettelijke en commerciële mijlpaalbetalingen en op een dubbelcijferig percentage royalties over de netto-omzet. Na goedkeuring wordt marktintroductie van het middel voorzien in de tweede helft van 2021 of de eerste helft van 2022.

Het gaat om het CDZ173, een medicijn in een late ontwikkelingsfase voor de behandeling van geactiveerd PI3K-delta-syndroom (APDS). Dat is een aandoening van het immuunsysteem die er onder meer voor zorgt dat infecties niet goed door het lichaam worden bestreden. Ook kan het leiden tot problemen met de luchtwegen of darmen en tot een bepaalde vorm van kanker. Er is nog geen geregistreerd medicijn tegen.

Mijlpaal

APDS wordt behandeld door immunologen, de belangrijkste artsen die ook erfelijk angio-oedeem (HAE) behandelen en daarom reeds een directe doelgroep van Pharming vormen.

Topman Sijmen de Vries van Pharming spreekt van een "geweldige mijlpaal voor Pharming". Met de licentie wordt volgens hem voortgebouwd op het succes van het Pharming-medicijn Ruconest door het portfolio uit te bouwen. "We zijn bijzonder enthousiast over het profiel van dit medicijn en over de match tussen het werkingsmechanisme en de pathologie van de ziekte", aldus De Vries.
2.611 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 ... 127 128 129 130 131 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 5 jun 2020 17:36
Koers 176,800
Verschil +2,900 (+1,67%)
Hoog 178,350
Laag 172,750
Volume 589.748
Volume gemiddeld 616.446
Volume gisteren 792.418