In de op 19 mei 2015 gehouden jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Beter Bed Holding N.V. is het slotdividend over het boekjaar 2014 vastgesteld op € 0,37 per gewoon aandeel van € 0,02 nominaal.

In november 2014 is een interim-dividend uitgekeerd van € 0,28 per aandeel. Hiermee komt het dividend over 2014 in totaal uit op € 0,65 per aandeel. Dit betekent een pay-out ratio van 85%. Over 2013 werd € 0,27 dividend uitgekeerd (pay-out ratio: 72%).Het slotdividend zal geheel in contanten worden betaald.

Voor de betaling van het dividend zal het volgende tijdschema worden aangehouden:
21 mei 2015 notering ex dividend
22 mei 2015 recorddatum
5 juni 2015 betaalbaarstelling dividend

Dividendbeleid
Het dividendbeleid van Beter Bed Holding is gericht op maximalisatie van het aandeelhoudersrendement met behoud van een gezonde vermogenspositie. Doelstelling van de onderneming is om, onder voorwaarden, ten minste vijftig procent van de nettowinst uit te keren aan de aandeelhouders. Dit zal gebeuren in de vorm van een interim-dividend na publicatie van de derdekwartaalcijfers en een slotdividend na goedkeuring van het dividendvoorstel door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Op deze manier wordt de betaling van het dividend evenredig over het jaar gespreid. De uitkering van het dividend mag er niet toe leiden dat op enige publicatiedatum de solvabiliteit van de onderneming lager is dan dertig procent. Tevens mag de ratio netto-rentedragende-schuld/EBITDA niet groter zijn dan twee.

Samenstelling Raad van Commissarissen
Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 19 mei 2015 is mevrouw E.A. de Groot herbenoemd tot Commissaris voor een termijn eindigend na afloop van de eerste Algemene Vergadering die gehouden wordt nadat vier jaar na haar benoeming zijn verlopen.

De samenstelling van de Raad van Commissarissen van Beter Bed Holding N.V. is ongewijzigd en blijft bestaan uit de heer D.R. Goeminne (Voorzitter), de heer A.J.L. Slippens (Vicevoorzitter), mevrouw E.A. de Groot en de heer W.T.C. van der Vis.

Benoeming nieuwe externe accountant
Ook is tijdens de Algemene Vergadering van 19 mei 2015 PwC tot externe accountant benoemd voor de controle van de jaarrekening over 2015. De controle zal verricht worden onder verantwoordelijkheid van de heer drs. W.C. van Rooij RA. De heer Van Rooij heeft vanaf 1991 verschillende functies binnen PwC bekleed en is sinds 2006 als partner aan PwC verbonden.

Profiel
Beter Bed Holding N.V. is actief in de Europese markt voor slaapcomfort. De activiteiten omvatten detailhandel met in totaal 1.127 winkels per eind maart 2015, via de ketens Beter Bed (Nederland en België), Matratzen Concord (Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk), El Gigante del Colchón (Spanje) en Beddenreus (Nederland). Verder is Beter Bed Holding via haar dochter DBC International actief in de ontwikkeling en groothandel van merkartikelen in de slaapkamerbranche in Nederland, Duitsland, België, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. Beter Bed Holding N.V. behaalde in 2014 een netto-omzet van € 364,0 miljoen. 70% van de netto-omzet van de groep wordt buiten Nederland gerealiseerd. Het aandeel Beter Bed Holding is sinds december 1996 genoteerd aan Euronext Amsterdam en is opgenomen in de Amsterdam Small cap Index.