Atrium European Real Estate « Terug naar discussie overzicht

Atrium krijgt eigen forum

144 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
IEX - Forummoderator
0
Atrium is a leading owner-operator and developer of shopping centres in Central and Eastern Europe. Atrium specialises in hypermarket- and supermarket-anchored malls in strong locations across the region. This strategy optimises the balance between the stability of revenues generated by sales of groceries and other products satisfying day-to-day necessities, with the opportunistic growth prospects offered by emerging markets.
IEX - Forummoderator
0
Atrium is active in Central and Eastern Europe. As of 31 March 2015, Atrium owns and manages 81 properties with a total gross leasable area of approximately 1.2 million m² and with a total market value of approximately €2.6 billion. The income-producing properties are predominantly located in Poland, the Czech Republic, Slovakia and Russia, and are managed by Atrium’s internal management team of real estate professionals. In addition, Atrium has a significant pipeline of development projects and land bank with a total market value of approximately €0.3 billion, offering long term future value potential.

www.aere.com/Overview.aspx?parent=0
DeZwarteRidder
0
Atrium koopt obligaties terug

Gepubliceerd op 23 jun 2015 om 07:13 | Views: 868 | Onderwerpen: obligaties

Atrium Eur.Real Est. 22 jun
4,15 0,00 (+0,24%)

AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedonderneming Atrium European Real Estate heeft een groot deel van zijn zogenoemde Floating Rate-obligaties teruggekocht. Dat maakte het bedrijf, met een beursnotering in Amsterdam, dinsdag bekend.

Het pakket Floating Rate Notes had een waarde van 130 miljoen euro. Er is voor in totaal 77,4 miljoen euro aan obligaties aangeboden aan Atrium, dat zelf al een pluk ter waarde van zo'n 46,2 miljoen euro in bezit had. Atrium heeft nu voor 123,6 miljoen euro aan obligaties in handen.

Het bedrijf betaalt 1080 euro per stuk voor de obligaties, die een nominale waarde van 1000 euro vertegenwoordigen.
DeZwarteRidder
0
Ik zie dat er nog wel een technisch probleem is, want Atrium heeft 2 noteringen en het nieuws wordt niet gekoppeld aan de NL-notering, maar aan de Oostenrijkse notering.

Ik hoop dat dat nog veranderd kan worden.

Dit is de Oostenrijkse notering:
Aandeel Atrium European Real Estate FSE:ODD, JE00B3DCF752
DeZwarteRidder
0
quote:

Leeser1959 schreef op 23 juni 2015 11:06:

Wat te doen met Atrium ? (zie mijn mailtje op het oude forum)
Gewoon houden en bijkopen tot ze worden overgenomen.
Leeser1959
0
Heb ik ook over gedacht, maar Gazit-Globe (55% aandeelhouder) neemt zelden 100% eigendom.
DeZwarteRidder
0
quote:

Leeser1959 schreef op 23 juni 2015 11:11:

Heb ik ook over gedacht, maar Gazit-Globe (55% aandeelhouder) neemt zelden 100% eigendom.
Dat moet nog blijken, maar ze kunnen ook alles aan een ander verkopen, die dan wel een bod doet.

De ervaring heeft geleerd dat dit soort situaties altijd tot een einde komen en het instandhouden van 2 beursnoteringen levert allerlei kosten en nadelen op.
Leeser1959
0
Klopt dat 2 beursnoteringen alleen maar extra geld kosten !!

Als je in het jaarverslag van Gazit-Globe kijkt zie je hun verdere bezittingen (wereldwijd), ze zijn nu weer bezig in Scandinavie met Citycon (willen daar hun aandelenbelang niet boven de 50% laten komen bij de huidige emissie).
DeZwarteRidder
0
quote:

Leeser1959 schreef op 23 juni 2015 11:22:

Klopt dat 2 beursnoteringen alleen maar extra geld kosten !!

Als je in het jaarverslag van Gazit-Globe kijkt zie je hun verdere bezittingen (wereldwijd), ze zijn nu weer bezig in Scandinavie met Citycon (willen daar hun aandelenbelang niet boven de 50% laten komen bij de huidige emissie).
Dat zegt allemaal niks; ik denk dat deze lui op een slinkse manier veel aandelen voor weinig geld willen kopen en uiteindelijk een bod gaan doen.
DeZwarteRidder
0
Atrium Real Estate overgenomen door Gazit

AMSTERDAM (Dow Jones)--Gazit-Globe (GZT) heeft zijn belang in Atrium European Real Estate(ATRBF) uitgebreid tot een meerderheid, meldde het Israelische vastgoedbedrijf donderdag.

Gazit oefende als grootaandeelhouder zijn recht op eerste koop uit in een te koop aangeboden belang van 13,9% van CPI CEE Management, en betaalde daarvoor EUR229 miljoen, ofwel EUR4,40 per aandeel. Daarmee komt het belang van Gazit in Atrium op circa 55% van het uitstaande kapitaal.

Gazit-Globe investeert wereldwijd vooral in winkelcentra rond supermarkten, met 540 vastgoedbeleggingen in meer dan twintig landen, met een totaal verhuurbaar winkeloppervlak van zo'n 6,4 miljoen vierkante meter en een waarde van circa $21 miljard (EUR18 miljard). Het bedrijf heeft beursnoteringen in Tel Aviv, Toronto en aan de New York Stock Exchange (NYSE).

Met de overname krijgt Gazit de controle over zo'n 151 winkelcentra en winkelpanden in Centraal- en Oost-Europa, met een marktwaarde van zo'n EUR2,5 miljard. Atrium meldde donderdagmiddag nog een Praags winkelcentrum te hebben overgenomen voor EUR162 miljoen.

Gazit zal na de overname de cijfers van Atrium consolideren in zijn eigen cijfers. Daarbij zal een nettoverlies worden geboekt van circa NIS100 miljoen (EUR22 miljoen), terwijl het eigen vermogen met NIS300 miljoen (EUR66 miljoen) toeneemt.
DeZwarteRidder
0
Atrium ziet huurinkomsten toenemen

WOENSDAG 11 MAART 2015, 08:16 uur

AMSTERDAM (AFN) - Atrium European Real Estate heeft de huurinkomsten vorig jaar zien toenemen. Dat bleek woensdag uit het jaarbericht van de vastgoedinvesteerder, die een beursnotering heeft in Amsterdam.

Atrium zette voor 214,5 miljoen euro aan bruto huurinkomsten in de boeken, 5,4 procent meer dan een jaar eerder. De netto-huurinkomsten dikten met 6,9 procent aan tot 204 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) bedroeg 174 miljoen euro.

Het bedrijf zag, vanwege een afwaardering in onder meer Rusland, een verlies voor belasting overblijven van 37 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog een winst van 90,6 miljoen euro. Atrium stelt voor het dividend in 2015 met 12,5 procent te verhogen tot minimaal 0,27 euro per aandeel.

Topman Josip Kardun wees in een toelichting op erg uitdagende marktomstandigheden in Rusland en aanhoudende macro-economische onzekerheden in Europa.
voda
0
Atrium rondt acquisitie in Tsjechië af

Gepubliceerd op 30 jun 2015 om 17:07 | Views: 0

Atrium Eur.Real Est. 29 jun

4,11 0,00 (+0,34%)


AMSTERDAM (AFN) - Atrium European Real Estate heeft de overname van een belang van 75 procent in het winkelcentrum Arkády Pankrác in de Tsechische hoofdstad Praag afgerond. Dat maakte het aan de beurs in Amsterdam genoteerde vastgoedfonds dinsdag bekend.

De aankoop van het belang werd op 22 januari aangekondigd. De verkopende partij is het eveneens in Amsterdam genoteerde Unibail-Rodamco. Met de transactie was een bedrag van 162 miljoen euro gemoeid.
voda
0
Atrium boekt lagere netto huurinkomsten op economische malaise Rusland

Door Ellen Proper

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Atrium European Real Estate (ATBRF) heeft over het eerste halfjaar van 2015 een nettowinstdaling geboekt, op licht lagere huurinkomsten, die gedrukt werden door de uitdagende economische ontwikkeling in Rusland.

Het fonds, dat zijn beleggingen heeft verdeeld over Polen, Turkije en Rusland, boekte netto huurinkomsten in de afgelopen verslagperiode van EUR97,9 miljoen, in vergelijking tot EUR103,1 miljoen een jaar geleden. Exclusief Rusland stegen de netto huurinkomsten met 5,3%. In de Russische portfolio werden huurkortingen gegeven om de bezettingsgraad te beschermen, terwijl de economische situatie in het land uitdagend bleef. De bezettingsgraad in Rusland bleef hierdoor hoog op 96,3%.

"Het vooruitzicht voor de meeste van onze landen, en met name voor onze kernmarkten, blijft sterk", zegt Atrium CEO Josip Kardun. Vooruitkijkend verwacht het vastgoedconcern te kunnen profiteren van goede vooruitzichten voor consumentenbestedingen en de aanhoudende gezonde vraag onder retailers en investeerders. Maar Rusland blijft uitdagend. "Het is nog te vroeg om een noemenswaardig positief momentum te voorspellen."

De totale bezettingsgraad van het Atrium-vastgoed bleef zeer hoog, op 96,8%. De operationele marge bleef eveneens sterk op 94,5%, ondanks de negatieve prestatie in Rusland.

De operationele winst voor rente, belastingen, afwaarderingen en amortisatie (EBITDA), en exclusief herwaarderingen en desinvesteringen, bedroeg EUR81,3 miljoen, versus EUR90,3 miljoen in de periode een jaar eerder. De nettowinst na belastingen bedroeg EUR10,0 miljoen, versus EUR36,2 miljoen.


Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

rene l
0
Als Atrium volgende week onder de 4 noteert ga ik via de Wiener Boerse wat aandelen kopen voor de lt. en als spreiding.

Argumenten:

-Ze zitten dik in Polen (toekomstige groeimotor van Europa).
-Tsjechie is een goede 2e, vertoont ook bovengemiddelde groei.
-De bezettingsgraad ligt gemiddeld dik boven de 95%.
-Ze bezitten winkels waar Ans en Hans Modaal de dagelijkse boodschappen doen.
-Ze keren dividend uit dat jaar op jaar verhoogd wordt, nu meer dan 5%
-Er kan natuurlijk altijd een koper langskomen, dit is niet te voorspellen.

Rusland, ca. 15% van de porto blijft natuurlijk een risico en heeft door maatregelen voor vertekende cijfers gezorgd.
Pragmatisch gezien zou je mogen verwachten dat dit op termijn gewoon herstelt.

Ik zou zeggen, pak je kansen, de dood of de gladiolen, en kom maar op met jullie commentaren.
rene l
0
Een man een man, een woord een woord.
Sinds vandaag ben ik aandeelhouder van Atrium.
Zo te lezen als één van de weinige leden van IEX.
Fatcat
0
Van harte,

Ik zat zelf ook te denken aan ene positie in Atrium maar vindt tetragon nog net even iets aantrekkelijker.

Zelfs met de huidige malaise in Rusland blijft atrium een koopje. Dividend en groei lijkt prima door te blijven kunnen gaan. Op de huidige koers koop je ook nog eens tegen een flinke discount t.o.v de boekwaarde.
144 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.409,76 +1,28%
 EUR/USD 1,0613 -0,28%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront