Aegon « Terug naar discussie overzicht

AEGON: de cijfers van de concullega's?

13 Posts
Wilbar
0
Ik heb maar eens een apart draadje aangemaakt voor de (omzet)cijfers van AEGON's branchegenoten.
Wilbar
0
Winstgroei bij verzekeraar AXA

Gepubliceerd op 4 aug 2015 om 07:39

PARIJS (AFN) - AXA heeft de winst in de eerste helft van het jaar zien groeien. Dat bleek dinsdag. De grootste verzekeraar van Frankrijk profiteerde onder meer van hogere premies op levensverzekeringen en wisselkoerseffecten.

AXA boekte een resultaat van 3,08 miljard euro. Dat is 2,3 procent meer dan de 3,01 miljard euro die een jaar geleden werd behaald. Het winstcijfer is exact in lijn met de doorsnee verwachting van analisten. AXA profiteerde van de duurdere dollar, waardoor de prestaties van de Amerikaanse divisie verbeteren.

Ook het economisch herstel in Europa en de stijgende aandelenmarkten boden het financiële concern steun.
Wilbar
0
Allianz profiteert van minder natuurrampen

Gepubliceerd op 7 aug 2015 om 07:58

MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Allianz, het grootste verzekeringsconcern van Europa, heeft in tweede kwartaal flink meer winst kunnen maken. Het Duitse bedrijf profiteerde ervan dat er afgelopen maanden minder natuurrampen plaatsvonden, vergeleken met een jaar geleden.

De nettowinst klom met 15 procent naar ruim 2 miljard euro, maakte Allianz vrijdag bekend. Bij de divisie die zich bezighoudt met het verzekeren tegen grote rampen, kwam het resultaat 39 procent hoger uit op dik 1,3 miljard euro.

De omzet van de verzekeringsreus nam met 2,4 procent toe tot ruim 30 miljard euro.

Allianz liet ook weten dat de uitstroom van geld bij dochterbedrijf Pimco aan het afnemen is. De uitstroom halveerde ruimschoots vergeleken met het eerste kwartaal van dit jaar. De resultaten bij de vermogensbeheertak kwamen eerder stevig onder druk te staan doordat klanten tientallen miljarden weghaalden bij Pimco.

Wilbar
0
Solvabiliteit Delta Lloyd gedaald

Gepubliceerd op 11 aug 2015 om 08:54

AMSTERDAM (AFN) - Delta Lloyd heeft vorig halfjaar flink last gehad van de onstuimige marktontwikkelingen. Die zetten de solvabiliteit onder druk en zorgden samen met de verkoop van activiteiten voor een fors nettoverlies. Dat maakte de verzekeraar dinsdag bekend.

Delta Lloyd zag zijn solvabiliteitsratio (IGD) dalen tot 179 procent eind juni, van 183 procent eind 2014. Het bedrijf gaf eerder al aan dat de solvabiliteit aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 140 tot 180 procent zou uitkomen.

Bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa gaf in een toelichting aan dat de solvabiliteit eind juli wel weer hoger was dan een maand eerder. De ratio kwam toen uit op 189 procent. ,,Dat geeft wel aan dat het meetmoment eind juni niet geheel gelukkig was'', zei hij. Eind juni was er veel onrust op de financiële markten door de escalatie van de crisis rond Griekenland.

Geen voorspelling

Van der Noordaa deed geen voorspelling over de verdere ontwikkeling van de solvabiliteit, maar benadrukte wel dat het kapitaal een grote prioriteit houdt bij de verzekeraar. De solvabiliteit wordt vanaf 1 januari internationaal via nieuwe regels gemeten (Solvency II). Delta Lloyd verwacht aan het eind van dit jaar aan te kunnen geven hoe het bedrijf er volgens die regels voor staat.

De verzekeraar boekte over de eerste zes maanden van het jaar een bruto operationeel resultaat van 527 miljoen euro. Onder de streep bleef er een verlies over van 525,7 miljoen euro, onder meer door ,,marktbewegingen en strategische desinvesteringen''. Vorig jaar resteerde er nog een winst van ruim 315 miljoen euro.

Conflict

Delta Lloyd zag de bruto premie-inkomsten bij Schade met 2 procent groeien tot 776 miljoen euro. Bij Leven werden ,,sterke resultaten'' behaald met een groei tot 224 miljoen euro.

Van der Noordaa sprak in dit verband van goede operationele resultaten. ,,Dit geeft aan dat we het goed doen'', concludeerde hij.

Het conflict tussen De Nederlandsche Bank en Delta Lloyd is volgens Van der Noordaa definitief uit de wereld. Beide partijen beginnen met een schone lei en werken daarbij aan een ,,constructieve samenwerking'', stelde hij.

Wilbar
1
Sterke winstgroei verzekeraar ASR

Gepubliceerd op 27 aug 2015 om 07:3

UTRECHT (AFN) - ASR heeft de winst in de eerste jaarhelft ruimschoots verdubbeld tot 397 miljoen euro. Ook het onderliggend operationeel resultaat nam toe, met ruim een kwart, tot 280 miljoen euro. Dat maakte de genationaliseerde verzekeraar donderdag bekend.

De premie-inkomsten gingen met 10 procent omhoog tot bijna 2,5 miljard euro. Dat was voornamelijk te danken aan de overname per 1 januari van de pensioenverplichtingen van het pensioenfonds van olieconcern Chevron. Daarnaast hielpen onder meer hogere beleggingsopbrengsten de winst van ASR vooruit.

Ondanks de aanhoudend lage rente wist ASR de solvabiliteit op een hoog niveau te houden en zelfs te versterken. ,,De resultaten van vandaag laten zien dat ASR in ieder geval klaar is voor een zelfstandige toekomst'', zei topman Jos Baeten. Daarover wordt in de tweede jaarhelft meer duidelijk.
Wilbar
0
Lagere winst verzekeraar Allianz

Gepubliceerd op 6 nov 2015 om 08:41

MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse verzekeraar Allianz heeft in het derde kwartaal 15 procent minder winst behaald. Het verzekeringsconcern had te kampen met lagere inkomsten bij de letsel- en schadetak en uit het vermogensbeheer, zo werd vrijdag gemeld.

Het nettoresultaat van de grootste verzekeraar van Europa bedroeg 1,36 miljard euro, tegen 1,61 miljard euro een jaar eerder. De winst viel lager uit dan analisten in doorsnee hadden voorspeld.

Allianz handhaafde zijn prognose voor een operationeel resultaat in 2015 van maximaal 10,8 miljard euro.
Wilbar
0
Solvabiliteit Delta Lloyd zakt licht

Gepubliceerd op 10 nov 2015 om 08:03

AMSTERDAM (AFN) - Delta Lloyd heeft zijn solvabiliteit in de eerste negen maanden van dit jaar licht zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldde de verzekeraar dinsdag.

De solvabiliteit op basis van de zogeheten IGD-ratio kwam eind september uit op 181 procent, tegen 183 procent aan jaar eerder. De solvabiliteit was wel een fractie hoger dan aan het einde van het tweede kwartaal, toen de ratio uitkwam op 179 procent.

Delta Lloyd komt op 2 december met een uitgebreidere update van zijn kapitaalpositie en de transitie naar de nieuwe regels van het Solvency II-model. Zorgen over het kapitaal van Delta Lloyd kostten het bedrijf de afgelopen maanden een flink deel van zijn beurswaarde.

Kapitaalupdate

Bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa sprak in een toelichting van ,,aanhoudend sterke commerciële en operationele prestaties'' in de eerste negen maanden van dit jaar. Daarin werd voor 342 miljoen euro aan nieuwe premie-inkomsten uit levensverzekeringen gerealiseerd, tegen 324 miljoen euro een jaar eerder. Bij het schadebedrijf namen de premie-inkomsten met 2 procent toe, tot 1,07 miljard euro.

Van der Noordaa wilde desgevraagd niet vooruitlopen op de kapitaalupdate van 2 december. Op basis van de resultaten uit de eerste negen maanden van het jaar sprak hij wel zijn vertrouwen uit in de ontwikkelingen in de laatste drie maanden van dit jaar.

Hij gaf verder aan dat Delta Lloyd waarschijnlijk nog deze maand een nieuwe financieel directeur presenteert. De vorige cfo, Emiel Roozen, vertrok begin augustus nadat De Nederlandsche Bank eerder zijn vertrek had geëist.

Pensioenen

De operationele kosten bedroegen in de eerste negen maanden 465 miljoen euro. Mede door toenemende uitgaven aan pensioenen waren de kosten daarmee nagenoeg even hoog als een jaar eerder. Desalniettemin ligt het bezuinigingsprogramma op koers, aldus het bedrijf.

De verstrekking van hypotheken steeg in de periode tot en met september tot 719 miljoen euro, tegen 492 miljoen euro in de eerste negen maanden van 2014. De totale hypotheekportefeuille bleef daarbij stabiel, op 13,1 miljard euro.
Wilbar
0
Flink meer winst voor Ageas

Gepubliceerd op 17 feb 2016 om 08:42

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Ageas heeft vorig jaar de winst flink zien groeien. Dat maakte de Belgische verzekeringsgroep woensdag bekend.
Onder de streep resteerde een resultaat van 770 miljoen euro, 62 procent meer dan een jaar eerder. ,,2015 was een zeer goed jaar voor de groep, vooral dankzij uitstekende resultaten van onze levenactiviteiten in Azië en solide prestaties in België'', aldus topman Bart De Smet.
Hij merkte daarbij op dat het resultaat werd behaald ,,tegen een achtergrond van volatiele Aziatische en Europese aandelenmarkten''. De nettowinst in België daalde 2 procent tot bijna 384 miljoen euro. Goede zaken werden gedaan in Azië, met een winsttoename van bijna 60 procent, tot circa 272 miljoen euro.
Ageas hanteert ook een zogenoemde 'algemene rekening' , waar het omgevallen Fortis is geparkeerd. Daarop werd zo'n 15 miljoen euro aan winst gezet, tegen een verlies van 261 miljoen euro eenjaar eeder. Dat kwam onder meer omdat een grote voorziening voor juridische kosten vrijviel.
Wilbar
0
Winst NN loopt hard op

Gepubliceerd op 25 feb 2016 om 07:20

AMSTERDAM (AFN) - NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft vorig kwartaal zijn nettowinst stevig weten op te voeren. Het resultaat werd deels gestuwd door boekhoudkundige en belastingmeevallers. De premie-inkomsten en de waarde van nieuwe levensverzekeringen namen af.

NN meldde donderdag een nettowinst van 360 miljoen euro over het vierde kwartaal, tegen 197 miljoen euro een jaar eerder. De operationele winst uit voortgezette activiteiten zakte met bijna 4 procent, naar 250 miljoen euro. De solvabiliteit van de verzekeraar en vermogensbeheerder kwam volgens de nieuwe Solvency II-regels eind vorig jaar uit op 239 procent.

Over heel 2015 boekte NN een nettowinst van 1,6 miljard euro, na een plus van 588 miljoen euro in 2014. De operationele winst verbeterde met een derde, naar 1,4 miljard euro. Het bedrijf stelt een slotdividend voor van 1,05 euro per aandeel.
Wilbar
0
Verkoop levensverzekeringen stuwt winst AXA

Gepubliceerd op 25 feb 2016 om 08:11

PARIJS (AFN) - De Franse verzekeringsreus AXA heeft vorig jaar meer winst gemaakt, geholpen door een groei van de verkopen van levensverzekeringen in Europa en Azië. De nettowinst klom met 12 procent tot 5,62 miljard euro, maakte AXA donderdag bekend.
Dat was boven de verwachtingen van analisten. De verzekeraar heeft de afgelopen vijf jaar flink geïnvesteerd in verschillende Aziatische landen, met China voorop, om daar te kunnen profiteren van de snelle groei. ,,De Chinese bedrijven van AXA presteren zeer goed'', aldus financieel directeur Gerald Harlin in een toelichting op de resultaten.
Wilbar
0
Vivat schrijft weer zwarte cijfers
Gepubliceerd op 11 mrt 2016 om 08:44

UTRECHT (AFN) - Verzekeraar Vivat is weer winstgevend. Het vroegere SNS Reaal plukte de vruchten van flinke kostenbesparingen die in de tweede helft van 2015 werden ingezet, maar zag de premie-inkomsten door lastige marktomstandigheden wel teruglopen.
Het voormalige staatsbedrijf, dat vorig jaar door het Chinese Anbang werd overgenomen, meldde over het afgelopen jaar 109 miljoen euro winst. In 2014 werd nog 612 miljoen euro verlies geleden. Het onderliggend resultaat verbeterde naar 33 miljoen euro, waar een jaar eerder quitte werd gespeeld.
De drie jaar durende reorganisatie moet onder meer de fors hogere kosten voor Vivat ten opzichte van concurrenten terugdringen. Naast de focus op innovatie en digitale oplossingen wordt het aantal arbeidsplaatsen met 900 tot 1200 teruggebracht.
Wilbar
0
Marktonrust duwt verzekeraar AIG in het rood
Gepubliceerd op 2 mei 2016 om 22:35

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse verzekeringsmaatschappij American International Group (AIG) heeft afgelopen kwartaal een nettoverlies van 183 miljoen dollar (159 miljoen euro) in de boeken gezet. Een jaar eerder bleef onder de streep nog 1,5 miljard dollar over.
AIG wijt het tekort onder meer aan de onrust die de afgelopen maanden de financiële markten beheerste. Die drukte het rendement op de investeringen, zei de firma maandag bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers. Ook herstructureringskosten gingen ten koste van het resultaat.
De operationele winst na belastingen kwam uit op 773 miljoen dollar, ruim de helft minder dan een jaar eerder. Per aandeel komt dat neer op 65 cent, waar door Bloomberg gepolste analisten in doornsee rekenden op een winst van 1 dollar per aandeel.
Wilbar
0
Herverzekeraar Munich Re schat winst lager in
Gepubliceerd op 10 mei 2016 om 08:38

MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Herverzekeraar Munich Re gaf dinsdag een somberder winstprognose voor dit jaar. Vanwege tegenvallende beleggingsresultaten en naar verwachting hoge kosten rond strategische ingrepen bij dochter Ergo zal de winst uitkomen op 2,3 miljard euro. Tot dusver hanteerde het bedrijf een bandbreedte van 2,3 à 2,8 miljard euro.
In het eerste kwartaal kelderde de winst van Munich Re met bijna 45 procent tot 436 miljoen euro. Dochter Ergo zakte zelfs in het rood. Het onderdeel zette een verlies van 25 miljoen euro in de boeken, tegen een winst van 102 miljoen euro een jaar eerder.
De beleggingsresultaten van rivaal Hannover Re waren ook zwakker dan in de eerste drie maanden van 2015. Het bedrijf kon dat echter compenseren doordat er vanwege een geringer aantal natuurrampen minder claims uitgekeerd hoefden te worden. De winst van Hannover Re daalde in het eerste kwartaal met 3 procent tot 271 miljoen euro. De onderneming handhaaft de verwachting dat over heel 2016 een resultaat van minstens 950 miljoen euro wordt behaald.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 11:32
Koers 5,570
Verschil -0,082 (-1,45%)
Hoog 5,596
Laag 5,542
Volume 1.478.201
Volume gemiddeld 6.691.858
Volume gisteren 7.974.425

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront