Aegon « Terug naar discussie overzicht

AEGON: nieuwsberichten van/over concullega's.

14 Posts
Wilbar
0
En ook maar eens een apart draadje aangemaakt voor diverse nieuwsberichten van/over/door AEGON's branchegenoten.
Wilbar
0
Japanners kopen levensverzekeraar VS

Gepubliceerd op 11 aug 2015 om 14:20

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse levensverzekeraar Sumitomo Life Insurance legt 3,8 miljard dollar (3,4 miljard euro) op tafel om de Amerikaanse branchegenoot Symetra Financial over te nemen. Dat werd dinsdag bekendgemaakt door de bedrijven.

De aandeelhouders van Symetra krijgen 32 dollar per aandeel in contanten plus een speciaal dividend. De acquisitie wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar afgerond en het management van Symetra zal leiding blijven geven aan de Amerikaanse activiteiten. Belangrijke aandeelhouders van de verzekeraar zijn Berkshire Hathaway en White Mountains Insurance Group.

Japanse verzekeraars zijn de laatste tijd volop op het overnamepad in de Verenigde Staten om zo de zwakkere groei op de thuismarkt te compenseren.
Wilbar
0
Gisteren vergeten op dit draadje te plaatsen. Dus alsnog....

Zurich Insurance brengt bod uit op RSA
Gepubliceerd op 25 aug 2015

ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - Verzekeraar Zurich Insurance Group heeft een overnamebod van 5,6 miljard Britse pond op tafel gelegd bij branchegenoot RSA Insurance Group. Britse toezichthouders hebben de Zwitsers tot 22 september de tijd gegeven om met een formeel bod te komen.

De mogelijke overname, waarmee omgerekend 7,6 miljard euro is gemoeid, zou de grootste Europese deal van dit jaar zijn. De afgelopen weken werd in Britse media al druk gespeculeerd op een bod op RSA. De krant Sunday Telegraph schreef onlangs nog dat de twee verzekeraars het een tijdje niet eens konden worden over de prijs. RSA zou 600 pence per aandeel eisen, waar Zurich niet verder zou willen gaan dan 525 pence.

Met de aankoop van RSA zou Zurich kunnen uitbreiden in het Verenigd Koninkrijk en Latijns-Amerika, terwijl het ook toegang krijgt tot lucratieve markten van het Britse bedrijf in Scandinavië en Canada.
Wilbar
0
Verzekeraar ASR wil graag zelfstandig verder

Gepubliceerd op 27 aug 2015 om 11:42

UTRECHT (AFN) - Verzekeraar ASR wil graag zelfstandig verder. Topman Jos Baeten zei dat donderdag in een toelichting op de halfjaarcijfers van de voormalige verzekeringsdivisie van Fortis, die op het hoogtepunt van de kredietcrisis in 2008 werd genationaliseerd.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem gaat over de toekomst van ASR. Daarover wordt in de tweede heft van dit jaar meer duidelijk. ,,Wij vinden zelfstandigheid een buitengewoon serieuze optie'', zei Baeten tegen het ANP. ,,De aandelenmarkten zitten nu even tegen, maar die herstellen wel weer.''

ASR zag eerder dit jaar af van een bod op de eveneens genationaliseerde branchegenoot Vivat, het vroegere Reaal. De overheid verkocht die verzekeraar onlangs aan het Chinese Anbang. Kort daarna liet topman Gerard van Olphen van Vivat in een interview weten wel oren te hebben naar een overname van ASR.

Risico's

Baeten is daar geen voorstander van. ,,Wij hebben vorig jaar uitgebreid naar Vivat gekeken en gemeend dat de risico's te groot waren'', zei hij. ,,Ook met een nieuwe aandeelhouder die nieuw kapitaal heeft ingebracht lijkt het ons geen goed idee.'' Inhoudelijk wilde hij daar geen toelichting op geven.

ASR wist de winst in de eerste jaarhelft ruimschoots te verdubbelen tot 397 miljoen euro. Ook het onderliggend operationeel resultaat nam toe, met ruim een kwart, tot 280 miljoen euro.

Overname

De premie-inkomsten gingen met 10 procent omhoog tot bijna 2,5 miljard euro. Dat was voornamelijk te danken aan de overname per 1 januari van de pensioenverplichtingen van het pensioenfonds van olieconcern Chevron. Daarnaast hielpen onder meer hogere beleggingsopbrengsten de winst van ASR vooruit.

Ondanks de aanhoudend lage rente wist ASR de solvabiliteit op een hoog niveau te houden en zelfs te versterken. ,,De resultaten van vandaag laten zien dat ASR in ieder geval klaar is voor een zelfstandige toekomst'', zei Baeten.

ASR meldde verder dat het een koper zoekt voor zijn vastgoedontwikkelingsbedrijf. Het onderdeel behoort niet langer tot de activiteiten waar de verzekeraar zich in de toekomst op wil concentreren en is volgens het bedrijf klaar voor de verkoop.
$ilver
0
Fijn dat de koers weer iets omhoog gaat, had het eerlijk gezegd al nog wel hoger verwacht. M.i. nog steeds een koopje!
Wilbar
0
'Onderdeel Allianz wil vliegvelden kopen'

Gepubliceerd op 30 aug 2015 om 16:37

MÜNCHEN (AFN) - De investeringstak van de Duitse verzekeraar Allianz overweegt een bod uit te brengen op de luchthaven van Nice en London City Airport. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.

Allianz Capital Partners en mogelijke mede-investeerders zouden genoeg middelen hebben om beide luchthavens over te nemen. De Franse overheid wil het vliegveld van Nice, de op twee na drukste van het land, verkopen om schuld af te lossen. De waarde zou rond de 2 miljard euro liggen.

Global Infrastructure Partners, dat 75 procent van London City Airport bezit, begint naar verluidt in september met de verkoop van het vliegveld, dat bijna 2,8 miljard euro waard zou zijn.

Wilbar
0
Swiss Re lijft Guardian Financial Services in

Gepubliceerd op 23 sep 2015 om 07:48

ZÜRICH (AFN) - Swiss Re wil zijn Britse branchegenoot Guardian Financial Services overnemen van private equitybedrijf Cinven voor 1,6 miljard pond (ruim 2,2 miljard euro). Dat maakte de Zwitserse herverzekeraar woensdag bekend.

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times was Guardian tot enkele dagen geleden in gesprek met Phoenix Group over een fusie. Twee jaar geleden liepen fusieonderhandelingen tussen Swiss Re en Phoenix op niets uit.
Wilbar
0
ASR neemt portefeuille NIVO over

Gepubliceerd op 11 dec 2015 om 08:13

AMSTERDAM (AFN) - ASR neemt de verzekeringsportefeuille van NIVO Uitvaartverzekeringen over. Het gaat om 286.000 polissen die vorig jaar samen goed waren voor een premie-omzet van 24,4 miljoen euro. Dat maakte de verzekeraar vrijdag bekend.

De portefeuille wordt op termijn overgebracht naar Ardanta. NIVO Uitvaartverzekeringen, gevestigd in Mijdrecht, is in 1981 opgericht als dochteronderneming van Uitvaartcentrum Zuid in Amsterdam.
Wilbar
0
AIG keert 25 miljard uit aan aandeelhouders

Gepubliceerd op 26 jan 2016 om 13:26

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse verzekeringsconcern American International Group (AIG) keert in de komende twee jaar 25 miljard dollar uit aan aandeelhouders. Daarmee wapent het concern zich tegen activistische investeerders als Carl Icahn en John Paulson die graag zien dat het bedrijf zich opsplitst.

AIG-topman Peter Hancock onthulde op dinsdag een reeks maatregelen waaronder desinvesteringen en versnelde kostenbesparingen in een poging de steun van andere aandeelhouders te winnen.

Eerder werd bekend dat onder meer Icahn wil dat AIG zich opsplitst in drie onderdelen: een tak voor letsel- en schadeverzekeringen, een divisie voor levensverzekeringen en een onderdeel dat zich bezighoudt met hypotheken. Een opsplitsing zou de regel- en kostendruk verminderen.

AIG benadrukte dinsdag dat een splitsing van het bedrijf geen meerwaarde zal opleveren voor aandeelhouders.
Wilbar
0
Vivat zet mes in 900 tot 1200 banen
ma 01 feb 2016, 10:29
Door onze redactie DFT

Vivat, het voormalige SNS Reaal, gaat fors snijden in de organisatie en schrapt in de komende drie jaar tussen de 900 tot 1200 arbeidsplaatsen. Dat heeft de verzekeraar, die vorig jaar werd overgenomen door de Chinese branchegenoot Anbang vandaag bekendgemaakt.

Vivat wil de organisatie minder complex maken. ,,Het vereenvoudigen van het bedrijf en de processen moeten leiden tot een wendbare organisatie die dichter bij de klant staat'', aldus de onderneming. De kosten liggen circa 30 procent hoger dan bij de concurrentie.

Chinese overname
De verzekeraar kwam vorig jaar in handen van Anbang dat 85 miljoen euro voor de aandelen en belastingvorderingen neerlegede en daarnaast nog 1,35 miljard euro stak in versterking van de balans en aflossing van interne leningen binnen de groep.

Vivat is het moederbedrijf van onder meer ZwitserLeven, Reaal en pechhulpbedrijf RouteMobiel. Het bedrijf komt voort uit SNS Reaal, de bankverzekeraar die op 1 februari 2013 werd genationaliseerd.

Wilbar
0
'ASR kondigt beursgang deze week aan'
Gepubliceerd op 11 mei 2016 om 15:16

AMSTERDAM (AFN) - De beursgang van verzekeraar ASR wordt mogelijk nog deze week bekendgemaakt. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op basis van ingewijden. Volgens de bronnen worden de plannen vrijdag geopenbaard.
De NLFI, de stichting die de staatsbelangen in financiële ondernemingen beheert, gaf eerder dit jaar aan dat er geen vast tijdschema is voor de beursgang. Vermoedelijk gebeurt dit nog voor de zomer. De Staat is nu nog de enige aandeelhouder.
Eerder meldde de De Telegraaf dat ASR voor één keer toch eerstekwartaalcijfers zal publiceren, hoewel het bedrijf dit gewoonlijk nooit doet. Omdat de bij een beursgang verplicht op te stellen prospectus maximaal 135 dagen oude informatie mag bevatten, eindigt aanstaand weekeinde de mogelijkheid om met een prospectus op basis van jaarcijfers de sprong naar de beurs te maken.
zilvermeeuw
0
ASR Seeks Up to $1.5 Billion in IPO as State Cuts Stake

The Dutch government is seeking to raise as much as 1.32 billion euros ($1.5 billion) in an initial public offering of ASR Nederland NV as it begins to pare back its holding in the insurer that was nationalized during the financial crisis.

The Netherlands plans to sell a stake of about 40 percent in the Utrecht-based company, including an overallotment option, at 18 euros to 22 euros a share, valuing the company at as much as 3.3 billion euros, the government said in a statement Monday. It would be the biggest initial public offering of a Dutch insurer since NN Group NV raised 2.2 billion euros in July 2014.

“We are ready for a publicly listed future and we look forward to presenting our business and the investment case to prospective investors over the coming period,” ASR Chief Executive Officer Jos Baeten said in the statement.

The government is reducing its ownership in financial assets that it took over in the financial crisis. Last year it sold a stake in ABN Amro Group NV and has announced plans to sell the rest of its holdings in the second-biggest Dutch bank.

The subscription period begins at 9 a.m. on Tuesday and trading on Euronext Amsterdam is set to start trading on June 10.

ASR’s first-quarter profit climbed to 214 million euros from 184 million euros a year earlier, the company said in the statement. Return on equity declined to 12.6 percent from 14.8 percent a year earlier.

The government split Fortis’s Dutch banking and insurance operations to create
ABN Amro and ASR after rescuing the units for 16.8 billion euros, with 4 billion euros earmarked for ASR. Fortis was one of the three parties that bought ABN Amro as part of a 72 billion-euro takeover in 2007. The deal, the largest financial-services takeover at the time, turned sour a year later as financial markets seized up.

ASR is one of at least four Dutch companies proceeding with IPO plans this year, alongside Basic Fit and infrastructure developer SIF Holding NV. Royal Philips NV lighting business went public on Friday. Dutch companies raised almost $8 billion from IPOs last year, with more than half from ABN Amro’s listing, according to data compiled by Bloomberg.

ASR is most similar to Delta Lloyd NV in terms of size and geography as their insurance and pension businesses are mainly focused on the Netherlands, according to Joost van Beek, an analyst at Theodoor Gilissen Bankiers NV.

“Given ASR’s high solvency ratio and dividend yield, the insurer will likely be closer to NN in terms of price-to-tangible-book value than to Delta Lloyd or Aegon.” Van Beek said by phone from Amsterdam. The valuation ratio is 0.4 for NN Group, 0.45 for Aegon NV and 0.63 at Delta Lloyd.

ABN Amro, Citigroup Inc. and Deutsche Bank AG are acting as global coordinators on the sale. Those banks, together with Barclays Plc, Rabobank, HSBC Holdings Plc, and ING Groep NV, are joint bookrunners.

www.bloomberg.com/news/articles/2016-...
zilvermeeuw
0
Anbang doet tweede overnamepoging op Fidelity & Guarantee Life - media
Vrijdag 3 juni 2016 07:49
Eerste poging sneuvelde na twijfels Amerikaanse toezichthouder.
De Chinese verzekeringsgroep Anbang Insurance zal een tweede poging wagen om annuïteiten- en levensverzekeraar Fidelity & Guaranty Life in te lijven. Dit schreef de South China Morning Post vrijdag op basis van een bron bekend met de situatie.
Anbang zou een tweede verzoek voor een overname willen indienen bij de toezichthoudende autoriteiten in New York.
Woensdag meldden buitenlandse media dat Anbang het eerste bod moest voorzien van extra informatie, omdat de financiële toezichthouder in New York meer inzicht wilde over de financiering van het Chinese bedrijf en de aandeelhoudersstructuur.
Anbang verklaarde eerder al eigendom te zijn van meer dan 30 zakelijke beleggers die niet deelnemen aan de dagelijkse bedrijfsvoering. Volgens de jongste publieke meldingen zijn de zakelijke aandeelhouders van het concern verdeeld over holdingbedrijven in verschillende lagen.
Anbang bood in november vorig jaar 1,57 miljard dollar voor Fidelity, aldus persbureau Reuters. Eind maart dit jaar trok Anbang zich nog terug uit een bod van 14 miljard dollar op Starwood Hotels & Resorts, nadat de Chinese toezichthouder voor verzekeraars tussenbeide kwam.
Het aandeel Fidelity & Guaranty Life sloot donderdag 2,2 procent hoger op 23,34 dollar.
Door: ABM Financial News.

www.beurs.nl/nieuws/buitenland/403369...
zilvermeeuw
0
ASR krijgt massaclaim om woekerpolissen

AMSTERDAM (AFN) - ASR is een week voor de aangekondigde beursgang gedagvaard door Vereniging Woekerpolis.nl. De claimorganisatie houdt de genationaliseerde verzekeraar verantwoordelijk voor de verkoop van 1,1 miljoen woekerpolissen en schat de totale schade hiervan op bijna 5 miljard euro.

Woekerpolis.nl is niet de eerste claimorganisatie die zich bezighoudt met de rol van ASR in de woekerpolisaffaire. Volgens voorzitter Ab Flipse is zijn vereniging wel het meest ambitieus, door te stellen dat bij alle beleggingsverzekeringen die ASR de voorbije decennia heeft verkocht te veel kosten in rekening zijn gebracht.

ASR is de vierde verzekeraar waartegen Flipse een collectieve procedure start. Er lopen ook al zaken tegen Nationale-Nederlanden (NN), Aegon en Reaal.

www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/25926...
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 5,522
Verschil -0,064 (-1,15%)
Hoog 5,540
Laag 5,390
Volume 8.098.027
Volume gemiddeld 6.746.359
Volume gisteren 7.585.195

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront