Value8 « Terug naar discussie overzicht

Value8 in 2016

1.438 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 » | Laatste
FatCool
0
Gisteren is de koers van het aandeel gesloten op €9,501. Een verlies van pakweg 10% in 2015. Afhankelijk van Kersten wordt 2016 beter of wordt het een ander jaar van stagnatie.

Op de valreep van 2015 nog een belang in Miss Etam en nu aandeelhouder in IEX :).

We zullen zien wat 2016 gaat brengen.

fc
effegenoeg
0
quote:

FatCool schreef op 1 januari 2016 13:57:


Gisteren is de koers van het aandeel gesloten op €9,501. Een verlies van pakweg 10% in 2015. Afhankelijk van Kersten wordt 2016 beter of wordt het een ander jaar van stagnatie.

Op de valreep van 2015 nog een belang in Miss Etam en nu aandeelhouder in IEX :).

We zullen zien wat 2016 gaat brengen.

fcIk heb ze er uitgegooid.
Heb de helft van het bedrag inmiddels geïnvesteerd met in één week tijd tien procent rendement.
Ik wil maar zeggen....
TheAdmiral
0
Dit vrij recente (29 december), positieve bericht pluk ik van de Source Group blog:

2015: kansen en uitdagingen - de terugblik

29 december 2015 Edwin Prijden
De laatste dagen van het jaar zijn standaard de dagen voor lijstjes en reflectie op het afgelopen jaar. Ook bij Source blikken we terug op een jaar waarin veel gebeurd is, op overheidsniveau, binnen de branche en ook Source kijkt als bedrijf terug op een veelbewogen jaar. Tijd om de balans op te maken.


Groei voor Source

Source heeft een goed jaar gedraaid! Als organisatie kijken we terug op een intensief jaar, met goede resultaten, waarin groei centraal heeft gestaan.

Groei in omzet en bruto marge

Waar de groei van onze omzet die over het eerste halfjaar 3,5 % bedroeg, versnelde deze tot 5,9 %t over de eerste negen maanden. Daarbij zagen we de stijging van de bruto marge van 10,9 procent in de eerste jaarhelft
naar 16,4 procent versnellen in de eerste negen maanden.

Interne groei

We hebben veel interne processen onder de loep genomen en waar nodig verbeterd en er is veel talent aan boord gehaald om de groei van afgelopen jaar ook in de komende jaren voort te kunnen zetten.

Groei door fusie

De groei komt niet alleen voort uit optimalisering van onze dienstverlening, maar ook uit schaalvergroting. Zoals u wellicht bekend is, zijn we nog steeds de mogelijkheid tot een fusie met HeadFirst aan het verkennen. Het voortraject zal naar verwachting op zeer korte termijn worden afgerond.

Groeiende bewustwording

Als medewerkers van Source voelen we ons bevoorrecht dat we ons afgelopen jaar als organisatie maar ook op persoonlijk vlak hebben kunnen ontwikkelen. We zijn ons er allemaal van bewust dat dit niet overal ter
wereld zo vanzelfsprekend is. Om die reden hebben we afgelopen jaar aandacht geschonken aan de ontwikkeling van kinderen die het minder goed hebben getroffen door de plaats waar ze wonen. Via Stichting Solidaridad hebben we een computercursus voor Braziliaanse kinderen mogelijk gemaakt, om ze zo een betere start te geven op de arbeidsmarkt. In samenwerking met de Stichting Helder Water en de Tjommie Foundation realiseren we in 2016 een waterput in Afrika, zodat de kinderen daar de tijd die ze nu kwijt zijn aan het halen van drinkwater vele kilometers van huis, kunnen besteden aan educatie en ontwikkeling.

Groei in wet- en regelgeving

Afgelopen jaar zijn er 2 Wetten geweest die enorme impact hebben gehad op de arbeidsmarkt. De Wet Werk en Zekerheid is al goedgekeurd en afgelopen jaar gefaseerd ingevoerd, de invoering van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie is nog een heet politiek hangijzer.

WWZ

Vooralsnog wijst niets er op dat de WWZ het beoogde doel behaald. Nieuwsuur deed onderzoek onder de leden van de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en daaruit blijkt dat ruim 60% van de respondenten van mening is dat werkgevers door de strengere regels terughoudend is met het in vaste dienst nemen van personeel.

“De wet werkt juist averechts. Bovendien verzinnen werkgevers constructies om de wet te omzeilen.”
Ook om de transitievergoeding is afgelopen jaar genoeg te doen geweest. Inmiddels is er wel meer duidelijkheid over wat er met een transitievergoeding moet gebeuren als een werknemer vóór of vlak na het toekennen al een nieuwe baan heeft. Primair is de vergoeding bedoeld om door middel van scholing of een outplacementtraject de overgang naar een nieuwe baan gemakkelijker te maken. Het bedrag wordt daarom bruto uitgekeerd. Kiest de werkgever er voor om de vergoeding niet voor een dergelijk traject in te zetten, dan wordt er door de werkgever belasting ingehouden en krijgt u het netto bedrag uitgekeerd op uw bankrekening. Ook is er een aanvullende Wet opgesteld die per 1 januari 2016 in zal gaan en antwoord geeft op de vraag of men na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd recht heeft op een transitievergoeding.

Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie

Onze collega Robert Wils heeft in oktober zijn blog 8 vragen over de VAR en het alternatief: de DBA gepubliceerd. Er wordt nog steeds beoogd de Wet per 1 april 2016 in te voeren, maar u moet zeker niet verbaasd zijn als de invoering nog langer op zich laat wachten. Tot er definitief volgens de WDBA gewerkt zal moeten worden, is het werken via een VAR nog steeds aan te raden. De Bovib – waar Source mede initiatiefnemer van is - neemt actief deel aan de
discussies rondom dit thema, zodra er nieuws te melden is zullen wij dit dan ook zeker doen.

We kijken met u samen uit naar een veelbelovend nieuw jaar, ongetwijfeld weer vol kansen en uitdagingen zoals 2015 dat was, vol groei.
Source is er meer dan klaar voor!

Voor nu rest mij u een mooi, succesvol en gezond 2016 te wensen, zowel zakelijk als privé. Maak er een goede jaarwisseling van!

Mijn conclusie: het gaat prima daar... en dan die fusie met Headfirst erbij, waarschijnlijk al binnen paar maanden
Tategoi69
0
Vandaag introductie IEX Media, slotkoers 4.80 Euro!!

Value8 heeft totaal 1.790.100 aandelen IEX media (1.080.000 aandelen A niet verhandelbaar en 710.100 verhandelbare aandelen), 49.22%
Free Media group Holding heeft 1.720.000 aandelen IEX media (alleen aandelen A), 47.3%
Huidige Free Float is slechts 126.836 aandelen, 3.5%

Value8 heeft begin 2015 het toenmalige belang van 51% in IEX media verworven voor 2.88MM Euro wat ook ongeveer de huidige boekwaarde zou moeten zijn van het belang, resterende vermogen van MTY is reeds uitgekeerd via recente dividend (837.000 Euro/ 1Euro per aandeel).
Betekent eigenlijk een effectieve intrinsieke waarde (boekwaarde) van 1.61 Euro per aandeel IEX media.

Ik zou er geen probleem mee hebben als Value8 de "helpende hand" uitreikt om de free float in het aandeel IEX Media wat te vergroten door de 710.000 aandelen die vrij verhandelbaar zijn weer in de markt te zetten...

Zie ook bericht IEX Media: www.iex.nl/Nieuws/ANP-050116-130/IEX-...
maci
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--Dico International nv (DICO.AE) heeft woensdag de volledige overname van R&S Retail Group afgerond, melden R&S en investeringsmaatschappij Value8 nv (VALUE.AE) woensdag.

Ook zijn nieuwe stappen gerealiseerd bij deze reverse listing, die door de aandeelhouders op een buitengewone vergadering (BAVA) van 29 december 2015 waren geaccordeerd. Dat betreft onder meer de uitgifte van aandelen, de wijziging van de statuten en de benoeming van een nieuwe bestuurder en een nieuwe commissaris.

De strategie van R&S Retail Group is gericht op het verwerven van retailketens en het creeren van waarde door optimalisering van bedrijfsprocessen, het benutten van synergievoordelen en nadruk op de omnichannel-benadering.

De doelstelling is om in 2017 een omzetniveau te behalen van EUR120 miljoen, met een EBITDA-niveau van 5%. Voor de middellange termijn van twee tot vier jaar wordt gestreefd naar een verdubbeling van de omzet en een EBITDA-marge van minimaal 5%.

R&S Retail Group wil actief optreden in de consolidatie in de retailmarkt en daarbij gerichte overnames doen. De beursnotering en de mogelijkheid om risicodragend kapitaal aan te trekken helpen bij het realiseren van de beoogde groei, meldt het persbericht.

De consolidatie van de winkelbranche heeft, mede door de toename van online-winkelen en de komst van nieuwe en goedkopere aanbieders, diverse grote retailketens in Nederland de afgelopen maanden gedwongen om uitstel van betaling aan te vragen. De eigenaar van schoenwinkelketens Macintosh werd eind december failliet verklaard. Ook warenhuisketen V&D en drogisterijkoepel DA werden recent failliet verklaard.

De datum waarop de naam van het beursfonds NV Dico International in R&S Retail Group zal worden gewijzigd zal op een later moment worden bekendgemaakt.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com
[verwijderd]
0
I agree with Breemly, we can't see a tree falling while watching Peter Paul de Vries sitting in it. But high trees catch a lot of wind. Have a nice game!
Tategoi69
0
Maandag nieuwjaarstoespraak Value8 2016, hopelijk wat meer duidelijkheid omtrent voortgang van specifieke deelnemingen zoals Kerstens & Ceradis, zou een positieve impuls voor de koers kunnen betekenen:

www.value8.com/nieuws-value8/c37-valu...
keffertje
0
quote:

Tategoi69 schreef op 7 januari 2016 21:33:


Maandag nieuwjaarstoespraak Value8 2016, hopelijk wat meer duidelijkheid omtrent voortgang van specifieke deelnemingen zoals Kerstens & Ceradis, zou een positieve impuls voor de koers kunnen betekenen:

www.value8.com/nieuws-value8/c37-valu...Hoe belangrijk kan je jezelf maken....vindt zichzelf kennelijk net zo interessant als obama of de paus
Bennyboy
0
Hoezo net zo interessant? , aan de uitspraken vd paus of Obama kan ik niets verdienen, heb ik ook geen boodschap aan.

Heb je je verlies al genomen??;-)
Bennyboy
0
quote:

effegenoeg schreef op 1 januari 2016 14:25:


[...]


Ik heb ze er uitgegooid.
Heb de helft van het bedrag inmiddels geïnvesteerd met in één week tijd tien procent rendement.
Ik wil maar zeggen....


Ik wil maar zeggen, wat is er van over......
Tategoi69
0
quote:

keffertje schreef op 7 januari 2016 22:16:


[...]

Hoe belangrijk kan je jezelf maken....vindt zichzelf kennelijk net zo interessant als obama of de pausGaat alleen maar over Value8 terugkijkend naar het afgelopen jaar en vooruitkijkend naar het nieuwe jaar, voor mij als belegger van Value8 een interessante update...
TheAdmiral
1
quote:

keffertje schreef op 7 januari 2016 22:16:


[...]

Hoe belangrijk kan je jezelf maken....vindt zichzelf kennelijk net zo interessant als obama of de paus


Keffertje, wat is jouw rol op dit forum. Je reactie op een simpele,doodnormale aankondiging inzake een Nieuwjaarsboodschap (hoe zou V8 het dan anders moeten aankondigen dan op deze sobere, simpele nette manier?) komt eerlijk gezegd wat overdreven over. Heb je in het verleden misschien op een vervelende manier verlies geleden op aan V8 gerelateerde activiteiten of anderszins ? Het is duidelijk dat je niet long V8 zit, maar omlaag praten en goedkoper inslaan werkt bij een aandeel als V8 niet. Dat weet jij, ben je ook te slim voor, schat ik zo in. But then please tell us your hidden agenda. Ik doe er zelf niet geheimzinnig over; ik heb V8 in portefeuille en dat wou ik voorlopig zo houden. Kind regards.
TheAdmiral
0
Ook op basis van een leuk interview met Peter Paul de Vries in Beleggersbelangen deze week, kijk ik met vertrouwen uit naar de Nieuwjaarsboodschap morgen (maandag 11 januari). Wat highlights:
- het gaat goed met de beursgenoteerde deelnemingen Snowworld en Novisource
- de fusie van het ook beursgenoteerde Source Group met Headfirst lijkt in de afrondende fase te verkeren (verwachting is dat hier forse synergie voordelen te behalen zijn en fikse groei van de winst per aandeel bij Source)
- bij Kersten tegenslag in 1ste halfjaar maar op langere termijn vrij eenvoudig verhaal, stijgende vraag naar hulpmiddelen etc.
- erg tevreden met 2 belangrijke transacties: IEX Groep en legionellabestrijder AquaServa.
Toonzetting in hele verhaal ronduit positief ("Wij zijn op aarde om verstandige dingen te doen, om waarde te creeren voor aandeelhouders")
keffertje
0
Toonzetting in hele verhaal ronduit positief ("Wij zijn op aarde om verstandige dingen te doen, om waarde te creeren voor aandeelhouders")
[/quote]

Volgens mij wachten tot de bom barst.... :)
TheAdmiral
0
Het gaat heel goed met Value8. Zeer positieve nieuwjaarstoespraak van Peter Paul de Vries, die nadrukkelijk stelt dat Value8 er uitstekend voor statt, aanzienlijk beter dan 1 jaar geleden, al is dit nog niet aan de beurskoers af te lezen, zo stelt hij.

Elke 5 jaar wil hij die koers verdubbelen. Ik zeg: dat gaat lukken !
effegenoeg
0
quote:

keffertje schreef op 11 januari 2016 08:10:


Toonzetting in hele verhaal ronduit positief ("Wij zijn op aarde om verstandige dingen te doen, om waarde te creeren voor aandeelhouders")
[/quote]

Volgens mij wachten tot de bom barst.... :)


Het zelfde bandje als vorig jaar afgedraaid.
Wees gewaarschuwd voor de expansiedrift op kosten van de aandeelhouder.
TheAdmiral
0
Value8 rekent op winstgroei in 2016
Gepubliceerd op 11 jan 2016 om 09:55 | Views: 403 | Onderwerpen: Peter Paul de Vries

BUSSUM (AFN) - Value8 verwacht voor 2016 een toename van de winst. Dat zegt bestuursvoorzitter Peter Paul de Vries maandag in de nieuwjaarstoespraak van de investeringsmaatschappij. Zonder in detail op cijfers in te gaan spreekt De Vries de verwachting uit de vruchten te kunnen gaan plukken van de versterking van de groeiclusters in het afgelopen jaar.
Verder zullen ook een aantal ,,add-on acquisities" die in voorbereiding zijn bijdragen aan de winst en synergie van Value8. De Vries ziet ook veel zakelijke en commerciële kansen.
Volgens De Vries was 2015 een goed jaar voor Value8, hoewel de koersdaling van het aandeel Value8 beleggers opzadelde met en stevig negatief rendement. Het dalende rendement (min 9 procent) bleef fors achter bij de verwachte jaarlijkse groei van 15 procent, maar volgens De Vries is dat geen reflectie van de ontwikkeling van Value8 en staan de langetermijndoelstellingen - verdubbeling van het rendement in vijf jaar tijd - nog fier overeind.
Tategoi69
0
quote:

TheAdmiral schreef op 11 januari 2016 09:57:


Het gaat heel goed met Value8. Zeer positieve nieuwjaarstoespraak van Peter Paul de Vries, die nadrukkelijk stelt dat Value8 er uitstekend voor statt, aanzienlijk beter dan 1 jaar geleden, al is dit nog niet aan de beurskoers af te lezen, zo stelt hij.

Elke 5 jaar wil hij die koers verdubbelen. Ik zeg: dat gaat lukken !


Geloof ik ook in, we bewegen al 2 jaar zijwaarts naar beneden vanaf de 12 Euro dus end 2018 weer op het niveau van voor de splitsing, rond 25Euro...
1.438 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 jan 2022 15:14
Koers 6,340
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 6,480
Laag 6,060
Volume 3.205
Volume gemiddeld 4.574
Volume gisteren 3.205