IMCD « Terug naar discussie overzicht

IMCD 2016

35 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
IJpenbroek
0
IMCD blijkt over 2015 met een schamele 22 posts het slechtst scorende IEX forum-item. Gelukkig geldt dat niet voor de koersontwikkeling (sinds IPO juni 2014 +50%). We kunnen in 2016 m.i. nog één aandelen "strooiactie" van private equity fonds Bain Capital tegemoet zien met bijbehorende, negatieve, koersreactie. Daarna maar eens kijken of er uit dit groeiaandeel ook een waardeaandeel kan ontstaan.
Graag daarbij wel wat meer forum input dan afgelopen jaar, er moet toch een flink aantal geïnteresseerden zijn die kunnen en/of willen reageren, we worden er met z'n allen alleen maar wijzer van, toch?
voda
0
IMCD krijgt initieel buy-advies - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Japanse zakenbank Nomura is van start gegaan met het volgen van IMCD (IMCD.AE) met een koopadvies en een koersdoel van 39,20 euro. De Nederlandse distributeur van specialistische chemicalien en voedingsingredienten genereert volgens de zakenbank een "hoge zichtbare kasstroom". Ondanks dat de autonome groei zwak blijft volgens de analisten, kan IMCD wel bogen op een lang trackrecord van succesvolle overnames. De kasstroom van IMCD is volgens Nomura anti-cyclisch, waardoor de onderneming goed bestand is tegen een verslechtering van de macro-economische omstandigheden. Omstreeks 10.20 uur noteert het aandeel 1,1% hoger op EUR32,80, terwijl de Midkap met 0,7% stijgt.


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

IJpenbroek
0
Ik heb het gevoel dat er bij IMCD iets staat te gebeuren, ik weet niet precies wat het kan zijn maar ik constateer een paar zaken:
- het volume neemt stilaan toe en de orderomvang stijgt;
- het is inmiddels bijna 3 maanden geleden dat Bain Capital voor de 2e keer een aandelenpakket van 7,9% verkocht, de eerste keer was in september 2015 (ook 7,9%), ze hebben nu nog een belang van 7,9% om af te stoten;
- de publicatie van de resultaten 2015 volgt op 16 maart a.s., is hier wellicht sprake van enige voorkennis
Ik volg IMCD vrij nauwgezet, maar er is, door mij i.i.g., weinig tot geen nieuws los te peuteren en het IEX-forum biedt ook niet al teveel soelaas en input.
Toch zou ik willen zeggen: kleine belegger let op je zaak! ander gebeurt je hetzelfde als begin december j.l. en kijk je voor je het weet weer tegen een sterk gedaalde koers aan.
Kan natuurlijk ook zijn dat ik het te negatief zie en zijn de komende ontwikkelingen veeleer positief, dan hebben we mazzel.
IJpenbroek
0
In aanloop naar de jaarcijfers van morgen stellen geraadpleegde analisten (Nomura en Kepler Chevreux) dat IMCD in 2015 een hogere omzet en winst zal boeken.
De omzetverwachting is € 1.520 miljoen met een EBITDA van € 132 miljoen, hetgeen in lijn is met de outlook van IMCD zelf.
De aangepaste winst per aandeel komt daarmee uit op € 1,66 <-> € 1,70 p.a.
voda
0
IMCD boekt meer winst in 2015

AMSTERDAM (Dow Jones)--IMCD (IMCD.AE) heeft in het afgelopen jaar meer winst behaald op een omzet die vooral hoger uitkwam vanwege recente overnames. Dat maakte de distributeur van chemicaliën en voedingsstoffen woensdag bekend.

"De resultaten over 2015 tonen een consistente sterke prestatie, ondanks moeilijke marktomstandigheden...In 2016 blijven we voortbouwen op onze sterke basis van het concern met het doel om weer een jaar van groei te realiseren", zei bestuursvoorzitter Piet van der Slikke.

De omzet steeg met 13% tot EUR1,34 miljard. Overnames droegen 11% bij, in totaal EUR145 miljoen. Positieve wisselkoersschommelingen was goed voor 1% en de autonome omzetgroei was ook 1%. De groei op eigen kracht werd onder meer beperkt door de uitdagende marktomstandigheden.

IMCD geeft geen concrete outlook voor 2016, maar zegt op dezelfde voet door te willen gaan en zich ook dit jaar te blijven richten op groei, zowel autonoom als via acquisities.

Het operationele bedrijfsresultaat (EBITA) steeg in 2015 17% tot EUR128,3 miljoen. In alle segmenten van het bedrijf nam de EBITA marge vorig jaar toe.

De nettowinst steeg 61% tot EUR87,2 miljoen.

IMCD stelt voor een dividend uit te keren van EUR0,44 per aandeel.

Het aandeel is dinsdag gesloten op EUR33,70.


Door Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Winstgevendheid IMCD stelt teleur - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--IMCD (IMCD.AE) heeft in 2015 niet aan de winstverwachtingen kunnen voldoen. Dit schreef analist Josh Puddle van Berenberg woensdag in reactie op de jaarcijfers van de distributeur van speciale chemische producten en voedingsingrediënten.

Volgens Puddle was de tegenvaller te wijten aan een zwakker dan voorziene ontwikkeling van de marge in het vierde kwartaal. De analist mikte op een bedrijfsresultaat (EBITA) van EUR33,8 miljoen, terwijl IMCD slechts uitkwam op EUR32,0 miljoen.

Het aangekondigde dividend in contanten van EUR0,44 per aandeel over 2015 betekende volgens de analist een stijging van liefst 120% vergeleken met het voorgaande jaar, maar lag desalniettemin tien procent onder de door Berenberg geraamde EUR0,49 per aandeel.

Berenberg hanteert een hold advies met een koersdoel van EUR36,00 voor IMCD.

Omstreeks 9.10 uur noteert het aandeel 0,9% lager op EUR33,41, terwijl de Midkap vlak staat.


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Solide resultaten voor IMCD - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--IMCD (IMCD.AE) heeft volgens Kepler Cheuvreux solide resultaten behaald in het afgelopen jaar. De brutowinst en EBITA waren grofweg conform de verwachting van analist Peter Olofsen, maar de voorgestelde dividenduitkering was onder de maat. IMCD zei dit jaar weer uit te gaan van groei, wat logisch is volgens Olofsen, gezien de bijdrages van overnames op de resultaten. Het Rotterdamse bedrijf rapporteerde een brutowinst van EUR332,8 miljoen en een operationele winst (EBITA) van EUR128,3 miljoen, waar de analist rekende op EUR331,3 miljoen en EUR128,6 miljoen. De dividenduitkering bedraagt EUR0,44 per aandeel. Olofsen had EUR0,50 ingeschat. Ondanks dat de marktvorser te spreken is over het solide business model van IMCD heeft hij zijn advies op hold staan, omdat een belegger in zijn visie beter zou kunnen kiezen voor sectorgenoot Brenntag. De waardering van Brenntag is 30% goedkoper dan die van IMCD. Het koersdoel is EUR35. Omstreeks 9.20 uur noteert het aandeel 0,5% lager op EUR33,53, terwijl de Midkap met 0,1% stijgt.


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
IMCD resultaten aan de zwakke kant, maar marges zijn goed - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De cijfers van IMCD (IMCD.AE) over 2015 zijn volgens ING iets lager dan de consensus, maar de ontwikkeling van de onderliggende marges zijn volgens de analist 'bemoedigend'. In alle regio's namen de operationele marges toe en op groepsniveau was sprake van een stijging naar 8,4% van 8,1%. Het algehele beeld van IMCD in 2015 was gemengd, stelt de marktvorser. IMCD heeft geen specifieke outlook voor dit jaar gegeven en de analist merkt op dat de markt wellicht had gerekend op een hogere winstverwachting vanwege de groei van de onderneming en de consolidatie van het overgenomen Amerikaanse bedrijf Cachat. Het advies blijft buy met een koersdoel van EUR38,80. Omstreeks 9.40 uur noteert het aandeel 1,2% lager op EUR33,31, terwijl de Midkap met 0,1% daalt.


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Bain Capital stapt uit IMCD

AMSTERDAM (Dow Jones)--IMCD nv (IMCD.AE) maakt dinsdag bekend dat Bain Capital Investors 4,2 miljoen aandelen IMCD voor EUR31,25 per aandeel heeft geplaatst bij institutionele investeerders volgens het accelerated bookbuilding proces.

Dit betekent volgens de groothandelaar en distributeur van chemicalien en voedingsingredienten dat Bain Capital geen belang meer heeft in het bedrijf uit Rotterdam.

De transactie werd begeleid door Goldman Sachs International en Deutsche Bank.

Het aandeel IMCD staat dinsdag omstreeks 09.35 uur 4,4% lager op EUR32,25 op een 1,4% lagere AMX.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

Tordan
0
Welke koerstriggers zijn er nog voor dit fonds. Een hoge waardering en een matige(autonome) GROEI. Ik zie het niet. Wellicht wel defensief. Maar een koers van ruim 30 lijkt me teveel van het goede.
voda
0
IMCD voor Ashland ook naar Turkije

AMSTERDAM (Dow Jones)--IMCD nv (IMCD.AE) heeft de distributiesamenwerking met de Amerikaanse specialty chemicals producent Ashland Inc (ASH) uitgebreid naar Turkije. Dit maakte de groothandelaar en distributeur van speciale chemische producten en voedingsingredienten woensdag bekend, zonder financiele details te geven.

De uitbreiding geldt per direct, meldt het bedrijf uit Rotterdam, dat voor Ashland ook onder meer Duitsland, Frankrijk en Amerika voorziet van producten voor de coating- en bouwmarkt.


Amsterdam; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201

voda
0
Wace meldt belang in IMCD

Gepubliceerd op 23 mrt 2016 om 07:32 | Views: 2.538

AMSTERDAM (AFN) - Marshall Wace heeft een belang genomen in IMCD. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Wace heeft een kapitaalbelang en stemrecht van 3,41 procent. Er zijn geen eerdere meldingen van deze partij in de chemicaliëndistributeur terug te vinden in de registers van de toezichthouder.
aextracker
0
Is Marshall Wace niet regelmatig als "short selling Ecq. fund" in de short sell registers te zien ?
Meen deze ook vaak bij Imtech tegen te zijn gekomen.
'k duik er voor de zekerheid even in !

De groei van IMCD is daarbij vnl. veroorzaakt door ;
a.) De overname nrd amerikaanse branchegenoot MF Cachet (8.6% vdomzet).
Overnames van 2 kleine distributeurs in India & Brazilie in 2015 (bij elkaar euro 26 Mln).
b.) Valuta effecten (2%).
c.) Autonome groei (1%).
d.) Verbeterende operationele marges.
e.) Minder rentelasten t.g.v. aflossingen op schuld\leningen t.b.v. overname MF Cachet (80% vd aandelen in 2015 gekocht a Euro 208 Mln).

Overname MFC werd genfinancierd door 2.6 Mln nieuwe aandelen (5.2% vewatering) a Euro 32.79 (85 Mln), eigen cash en bestaande kredietlijnen.

Wat positief is;

a.) De onderliggende operationele marge die groeit naar 8.4% (8.1%).
b.) Omzet basis voldoende groot (Nr. 5 wereldwijd) a euro 1.53 Mrd om in schaalgrootte industrie een "player te blijven".
c.) Omzetgroei a 13% vanuit alle geografische regio's (excl. EU) en goede spreiding over sectoren (defensief\voeding , farma & personal care) & cyclisch\ verf, plastic & rubberindustrie).
d.) de "ruimte om te lenen voor verdere kleinere strategische overnames" en een solvabiliteit van een stevige 45.6%.
e.) Een schuldratio van 2,9 (was 2.1 pre overnames), met ruimte tot 3.75.
f.) Dividendpolitiek 0.44\aandeel (op wpa euro 1.79) , versus euro 0.22 \ wpa euro 0.20 in 2014.
g.) Outlook door BCG op marktgroei incl. USA a 5% gem.
h.) EV is solide op Euro 654 Mln.
i.) In 2017 de laatste 20% van de aandelen MF cachet mag kopen (Max. Euro 40-44 Mln).
Omzet MF cachet omzet $ 300 Mln, Op's marge 10,2%, bij een gem. hogere efficiency (conversie maatstaf 56.9% vs. 38.5% IMCD RoW).
j.) De ruimte voor cross- & upselling services aan IMCD klanten EU & USA \ MF Cachet.
k.) De ruimte voor verdere overnames.

Risico's\ vraagteken;
1.) Afnemende groei en bijdrage MF cachet wegens verslechterend econ. klimaat Nrd Amerika.
2.) De relatief hoge k\w van 16.
3.) De relatief lage autonome groei perspectieven.
4.) De wijze van financieren van overnames en de schuldratio politiek.
5.) Winstprognose (BelBel 1,90\wpa)irt tot divididend rendement. Actueel aan de lage kant, doch een basis....

Al met al een interessant aandeel geworden om te gaan volgen.

Bain capital heeft op zijn investering van euro 21\aandeel inmiddels een mooie rit a 50% rendement gerealiseerd en is uit het fonds getreden.

Ook interessant om te gaan volgen , wie waneer instapt. Wellicht gaat IMCD ook op het forum wat mer interesse wekken. Hoewel, Chemische distributie is geen "sexy sector", maar kan stabiel LT rendement opleveren. In dat kader ga ik mijn oude files in Excel eens opduikelen waar Internatio Muller op noteerde toen ik ze eerder in bezit had (long time ago).

Dit onder het motto ; Oud goud kan ook glanzen. Je moet het alleen even opwrijven. Dat is blijkbaar iets wat bain goed heeft begrepen. Chapeau BC, well done !

Tracker
[verwijderd]
0
Mooi overzicht Tracker! Zit nu zelf anderhalf jaar in IMCD met een klein belang en overweeg dit uit te breiden. Denk jij dat de opening van het kantoor in Japan een positieve bijdrage kan gaan leveren aan de autonome groei?

Grootzeil
voda
0
IMCD opent kantoor in Japan

Distributeur wil positie in regio versterken.

IMCD heeft een kantoor geopend in de Japanse hoofdstad Tokio om zijn positie in de regio verder te versterken. Dit maakte de distributeur van speciale chemische producten en voedingsingredienten donderdag bekend.

IMCD heeft Shunsaku Kubo als directeur van het kantoor in Tokio aangesteld. Kubo zal per 1 april van start gaan.

Bestuurder Gabriele Bonomi van IMCD stelde de afgelopen jaren "zeer sterke" relaties te hebben opgebouwd met Japanse leveranciers van hoogwaardige ingredienten. Het openen van het kantoor in Japan kan volgens Bonomi de banden met deze leveranciers verder versterken. Daarbovenop wil IMCD bestaande leveranciers juist naar de Japanse markt brengen.

IMCD is in het Aziatisch-Pacifisch gebied vooral actief in Australie, China, India en Indonesie.

Op een rood Damrak koerste het aandeel IMCD kort na de opening 1,3 procent hoger op 32,20 euro.


Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20-578 24 80

Daniel30
0
Het koopadvies van Kepler en Goldman van afgelopen 4 april begint vruchten af te werpen, we gaan gestaag omhoog.
Iemand idee wat het koersdoel is?
Daniel30
0
aextracker
0
quote:

grootzeil schreef op 31 maart 2016 15:17:

Mooi overzicht Tracker! Zit nu zelf anderhalf jaar in IMCD met een klein belang en overweeg dit uit te breiden. Denk jij dat de opening van het kantoor in Japan een positieve bijdrage kan gaan leveren aan de autonome groei?

Grootzeil
Grootzeil,

Thx. My pleasure.
Ben me aan het orienteren voor enkele "fondswisselingen in mijn porto".
IMCD had ik ooit als Internatio Muller in porto. IMCD nu niet.

Opening kantoor in een stabiele hoogwaardige (importerende en exporterende) kapitaalkrachtige markt als Japan is altijd een sterk teken.

Dat zal zeker gaan helpen in de autonome groei en de kwaliteit ervan. IMCD heeft in elk geval begrepen dat je dan ook echt lokaal moet zitten.

Ik vind IMCD momenteel echter hoog geprijsd qua K\W. Ik kijk het voorlopig toch nog even aan, wacht "globale beurscorrectie af" alvorens in IMCD te stappen.

Tracker
voda
0
Kwartaalomzet en resultaat IMCD hoger

Distributeur van chemicaliën en voedingsstoffen voorziet verdere resultaatgroei.

IMCD heeft een hogere omzet behaald in de eerste drie maanden van 2016 en zag de operationele resultaten in alle regio's uitgezonderd Azie/Pacific groeien. Dit maakte de distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten donderdag voorbeurs bekend.

De kwartaalomzet nam ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar met 23 procent toe van 355,6 miljoen tot 436,0 miljoen euro. Alle regio's droegen bij aan de omzetgroei. Tegen constante valutaverhoudingen was er een omzetstijging van 27 procent en de autonome omzetgroei bedroeg 5,0 procent.

Het operationeel resultaat voor rente, belastingen en amortisatie (EBITA) steeg met 28 procent van 30,5 miljoen naar 39,1 miljoen euro. De winst voor amortisatie en eenmalige items dikte in de eerste drie maanden aan met 25 procent van 21,3 miljoen naar 26,5 miljoen euro.

De resultaatsverbetering is volgens het concern uit Rotterdam te danken aan sterke autonome groei in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en aan acquisities. Azie/Pacific "had operationeel geen sterk eerste kwartaal", voegde CEO Piet van der Slikke in het persbericht toe.

De onderneming verwacht een verdere groei van het EBITA-resultaat in de rest van 2016.

Het aandeel IMCD sloot woensdag op een rood Damrak 0,1 procent hoger op 34,52 euro.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Jaarvergadering IMCD stemt in met dividendvoorstel

Aandeelhouders ook akkoord met benoeming van commissarissen.

De aandeelhouders van IMCD hebben ingestemd met het dividendvoorstel van 0,44 euro in contanten. Dit maakte het Rotterdamse bedrijf donderdag na de algemene aandeelhoudersvergadering bekend.

De dividenduitkering zal plaatsvinden op 18 mei.

De aandeelhouders stemden ook in met alle andere agendapunten, waaronder de benoeming van Julia van Nauta Lemke en Janus Smalbraak als leden van de raad van commissarissen.

Het aandeel van het Midkap fonds noteerde donderdagmiddag op een groen Damrak 2,7 procent hoger op 35,44 euro.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
35 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 nov 2022 17:36
Koers 139,150
Verschil -3,500 (-2,45%)
Hoog 143,450
Laag 138,150
Volume 141.525
Volume gemiddeld 126.926
Volume gisteren 133.208

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront