AFC Ajax « Terug naar discussie overzicht

Ajax in 2016

75 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Mr Greenspan
0
Mooi bericht om het jaar te openen.
Dat deze persoon verantwoordelijk mag worden voor het aantrekken van veel veelbelovende talenten want tot nu toe is de scouting extreem slecht bij Ajax:

Henk Veldmate maakt de overstap van FC Groningen naar Ajax. De 58-jarige hoofdscout gaat per 1 februari aan de slag bij de Amsterdamse club.
Veldmate was liefst 33 jaar verbonden aan FC Groningen. De oud-speler was jarenlang technisch manager, waarna hij in 2014 scout werd bij de 'Noorderlingen'. Die functie zal hij ook bij Ajax gaan bekleden.

"Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken. Zijn komst betekent een kwaliteitsimpuls voor onze scouting en die is nodig", zegt Marc Overmars, de directeur spelersbeleid van Ajax, maandag bij de bekendmaking van het nieuws.

Veldmate was bij FC Groningen onder andere de ontdekker van Luis Suarez, die in 2006 in de Euroborg tekende.

Overmars: "Henk heeft zijn sporen verdiend. Hij heeft een goed netwerk, nationaal en internationaal. Ik denk dat hij voor ons bijvoorbeeld ook veel kan gaan betekenen in Zuid Amerika. Hij brengt ruim zestien jaar ervaring mee."

Leiding
Veldmate zelf benadrukt dat hij FC Groningen dankbaar is, maar hij kijkt ook uit naar het werk bij zijn nieuwe club. "Zonder FC Groningen tekort te willen doen, kan ik zeggen dat ik nu de kans krijg een rol te spelen in de absolute Nederlandse voetbaltop", aldus Veldmate.

"En die kans grijp ik met beide handen aan. Ik ga hier bij Ajax leiding geven aan de scouts, maar ik wil zelf ook 'met mijn poten in de modder blijven staan', oftewel ik zal zelf ook veel tijd in scouting blijven steken."
mr.Franz
0
Riechedly Bazoer blijft 'gewoon' bij Ajax. Volgens De Telegraaf heeft de middenvelder deze week een bod van Napoli afgeslagen.

De Boer blij met 'verstandig' besluit begeerde Bazoer
De oud-PSV'er zou met de Italiaanse topclub - koploper in de Serie A - hebben mogen onderhandelen, maar Bazoer blijft liever langer bij Ajax. De Amsterdammers en Napoli hadden volgens de krant ook al overeenstemming over een overgang van 25 miljoen eur
mr.Franz
0
www.vi.nl/nieuws/wolverhampton-wander...

Dat zou een mooie oplossing zijn. Zonde dat zo'n talentvolle speler niet aan spelen toekomt, en Ajax een speler goed betaald maar niet laat spelen.
mr.Franz
1
Leuke site die een gooi doet naar de transferwaarde van de ajax selectie, www.transfermarkt.de/ajax-amsterdam/s...

Nu bekend is dat Ajax al 25 miljoen kan vragen voor Bazoer, is de onderwaardering van het aandeel Ajax des te groter. Hiernaast lijkt ook el Ghaze minimaal 10 miljoen op te kunnen brengen en zal Tété ook in trek zijn. Mocht Ajax dit jaar kampioen kunnen worden, dan zou met de Cl inkomsten en 1 of 2 verkopen in de zomer, het wel eens het meest winstgevende seizoen ooit kunnen worden.

Als aandeelhouder zou ik het liefst zien dat dit geld zoveel mogelijk in de selectie wordt gestoken, of het stadion wordt gekocht. Ook een beursexit behoort tot de mogelijkheden.
Mr Greenspan
0
quote:

mr.Franz schreef op 18 januari 2016 15:19:


Leuke site die een gooi doet naar de transferwaarde van de ajax selectie, www.transfermarkt.de/ajax-amsterdam/s...

Nu bekend is dat Ajax al 25 miljoen kan vragen voor Bazoer, is de onderwaardering van het aandeel Ajax des te groter. Hiernaast lijkt ook el Ghaze minimaal 10 miljoen op te kunnen brengen en zal Tété ook in trek zijn. Mocht Ajax dit jaar kampioen kunnen worden, dan zou met de Cl inkomsten en 1 of 2 verkopen in de zomer, het wel eens het meest winstgevende seizoen ooit kunnen worden.

Als aandeelhouder zou ik het liefst zien dat dit geld zoveel mogelijk in de selectie wordt gestoken, of het stadion wordt gekocht. Ook een beursexit behoort tot de mogelijkheden.


Bazoer zou ook al contact hebben gehad met Barcelona toch? Ik denk dat komende zomer de prijzen van spelers sowieso de pan uit gaan reizen, en Bazoer gaat waarschijnlijk nog een stuk meer dan 25 miljoen opleveren. Waarschijnlijk wordt er bij andere clubs ook nog wat weggeroofd maar Ajax heeft toch veel aanzien en weet toch altijd de spelers het duurst te verkopen.
mr.Franz
0
quote:

Mr Greenspan schreef op 18 januari 2016 22:26:


[...]

Bazoer zou ook al contact hebben gehad met Barcelona toch? Ik denk dat komende zomer de prijzen van spelers sowieso de pan uit gaan reizen, en Bazoer gaat waarschijnlijk nog een stuk meer dan 25 miljoen opleveren. Waarschijnlijk wordt er bij andere clubs ook nog wat weggeroofd maar Ajax heeft toch veel aanzien en weet toch altijd de spelers het duurst te verkopen.Ja het lijkt er inderdaad op dat het steeds gekker gaat worden met de transferbedragen. De vraag is wat Ajax met dergelijke inkomsten van plan is. Ik had al lang en breed verwacht dat er inmiddels meer duidelijk zou worden over de bestemming van het eigen vermogen.
De dividendaankondiging had van mij niet gehoeven, investeer dat liever in de selectie of in de jeugd.

Mr Greenspan
0
quote:

mr.Franz schreef op 19 januari 2016 11:11:


[...]

Ja het lijkt er inderdaad op dat het steeds gekker gaat worden met de transferbedragen. De vraag is wat Ajax met dergelijke inkomsten van plan is. Ik had al lang en breed verwacht dat er inmiddels meer duidelijk zou worden over de bestemming van het eigen vermogen.
De dividendaankondiging had van mij niet gehoeven, investeer dat liever in de selectie of in de jeugd.Het zal me benieuwen hoe gek het gaat worden (als het dat al niet was).

Ze gaven eind 2014 aan op korte termijn duidelijkheid te geven. Als ze de beursnotering willen beinidigen kunnen ze het beter zo snel mogelijk doen, lijkt me.
Dat dividend stelde niets voor. Daar kunnen de aandeelhouders niet eens de vermogenrendemensheffing van betalen (en over de afgelopen jaar hebben ze sowieso nooit wat ontvangen). Ze hadden het ook kunnen investeren maar ja daar hebben ze nog 100 miljoen voor wat op de plant ligt te niksen dus.
Marty.mcFly
0
Ajax gaat enorm cashen van de zomer, zeker als ze kampioen worden. El Ghazi, Klaassens, Bazoer, Cillissen enzo kunnen ze enorme bedragen voor vangen. Dan wordt een beursexit heel reeel.
voda
0
Ajax verhuurt aanvaller El Azzouzi aan FC Twente

AMSTERDAM (Dow Jones)--AFC Ajax nv (AJAX.AE) en FC Twente hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Zakaria El Azzouzi, meldt de Amsterdamse voetbalclub donderdag. De verhuur is per direct en geldt voor de rest van het huidige competitieseizoen.

De 19-jarige in Rotterdam geboren spits staat nog tot en met 30 juni 2020 onder contract bij Ajax. Hij maakte in augustus 2015 zijn debuut in het betaald voetbal bij Jong Ajax. Tot nu toe speelde hij daar elf officiele wedstrijden en scoorde daarin vijf doelpunten.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

mr.Franz
0
Morgenavond een lastige thuiswedstrijd op het programma, wat zijn jullie verwachtingen?

Mr Greenspan
0
Ajax verdiende sinds Bosman-arrest meeste geld op transfermarkt
Foto: ANP
Gepubliceerd: 29 januari 2016 16:01
Laatste update: 29 januari 2016 17:20

Ajax heeft sinds de invoering van het Bosman-arrest eind 1995 het meeste geld verdiend op de transfermarkt van alle clubs uit Engeland, Italië, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Nederland.
Dat blijkt uit onderzoek van NU.nl naar aanleiding van het twintigjarig jubileum van de uitspraak van het Europese Hof van Justitie die de voetbalwereld op z’n kop zette.

Alle 10.839 transfers die de clubs uit de hoogste divisies van Nederland, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk en Engeland deden in de voorbije twee decennia zijn meegenomen.

De gegevens zijn afkomstig van Transfermarkt.de. Het gaat om transfers waarbij een bedrag voor een speler is betaald. Spelers die op huurbasis van club veranderen zijn niet meegenomen. De bedragen zijn zonder eventuele bonussen en premies. We zetten een aantal conclusies op een rijtje.

Ajax verkocht voor om en nabij de 550 miljoen euro aan spelers en besteedde zelf 250 miljoen euro aan versterkingen.

Met de 300 miljoen euro die onderaan de streep overblijft, troeven de Amsterdammers het vorig jaar failliet verklaarde Parma (296 miljoen euro) en Udinese (270 miljoen euro) af.
voda
0
Ajax krijgt Heitinga wellicht als trainer, verhuurt Duarte aan NAC

AMSTERDAM (Dow Jones)--John Heitinga heeft besloten zijn profvoetbalcarriere bij AFC Ajax nv (AJAX.AE) te beëindigen, maakte de Amsterdamse voetbalclub vannacht bekend. Ajax en Heitinga hebben de intentie uitgesproken om op korte termijn een nieuwe overeenkomst aan te gaan. Heitinga gaat zich naar verwachting daarna als trainer inzetten voor zowel de jeugd, Jong Ajax als de A-selectie.

De 32-jarige Heitinga maakte, na de jeugdopleiding te zijn doorlopen, zijn debuut voor Ajax in augustus 2001. In totaal speelde hij in zijn eerste periode 215 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 24 keer doel trof.

Vorig seizoen speelde hij voor het Duitse Hertha BSC. Daarvoor was hij actief voor Atletico Madrid, Everton FC en Fulham FC. Afgelopen zomer keerde hij transfervrij terug bij Ajax. Hij kwam gedurende dit seizoen drie keer in actie in een officiële wedstrijd, hij scoorde daarin eenmaal.

Ajax en NAC Breda hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Lerin Duarte. De verhuur is per direct en loopt tot en met 30 juni 2016. De 25-jarige middenvelder staat nog tot en met 30 juni 2017 onder contract bij Ajax.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

Buts
0
Ajax verwacht verlies

Gepubliceerd op 19 feb 2016 om 18:07 | Views: 158

AMSTERDAM (AFN) - Ajax verwacht over zijn hele gebroken boekjaar 2015/2016 zowel operationeel als netto een verlies te lijden. Dat meldde de enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland vrijdag bij de bekendmaking van zijn halfjaarcijfers.

Een concrete verdere duiding van de prognose gaf Ajax niet. Het nettoresultaat kwam in de eerste zes maanden van het jaar uit op 2 miljoen euro positief, zo stelde de club. Operationeel bedroeg de winst 2,4 miljoen euro. Dat was overigens fors minder dan een jaar eerder, met een winst van 28,3 miljoen euro en een operationeel resultaat van 16,6 miljoen euro.


Exact Online business software

Op zoek naar groei? Dan heb je goed inzicht in je business nodig. Daarom geeft Exact Online je...
Lees meer


Gesponsord door

De daling is onder meer te wijten aan het uitkomen in de UEFA Europa League in plaats van de Champions League. Daardoor zakte ook de omzet met 12,7 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder tot 52,2 miljoen euro. Zo zag Ajax de recettes uit de Europese competities afgelopen halfjaar met 1,6 miljoen euro dalen naar 4,6 miljoen euro, door ,,minder aansprekende tegenstanders in de UEFA Europa League.

De club moest bijvoorbeeld spelen tegen FK Jablonec en Molde FK, waar een jaar eerder nog aansprekende namen als FC Barcelona en Paris Saint Germain op de affiches stonden. Ook de Europese premies liepen terug. Die daalden tot 5 miljoen euro, ruim de helft minder dan een jaar eerder. Ajax wees er daarbij op dat de premies in de Europa League ,,veel lager zijn'' dan in de Champions League
Mr Greenspan
0
Dan maar zorgen dat ze komend seizoen weer gewoon CL spelen he. Dit seizoen worden ze minimaal tweede en redelijke kans op directe plaatsing. Als ze tweede worden koste wat kost zorgen dat ze door de voorrondes komen, anders pakt PSV weer die 5 miljoen premie, nooit leuk als je die start premie mist maar extra zuur als die naar een concurrent gaat.
lovelyrita
0
www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/aj...

Hiermee zullen ze de laatste 35 mio binnen halen, waarna ze in november van de beurs kunnen worden gehaald. Edwin kan dan als CEO in de luwte opereren.
Mr Greenspan
0
quote:

lovelyrita schreef op 20 februari 2016 09:16:


www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/aj...

Hiermee zullen ze de laatste 35 mio binnen halen, waarna ze in november van de beurs kunnen worden gehaald. Edwin kan dan als CEO in de luwte opereren.


Goede kans dat die prijs nog verder gaat oplopen.
En dan hebben we het alleen nog maar over Bazoer.
Komende zomer kunnen die Engelse clubs voor het eerst over de zeer extreem verhoogde tv gelden gaan beschikken. Dan worden er mega bedragen betaald voor spelers en vooral de zeer gewilde spelers.
En dan moeten Real en Atletico wellicht nog flink aan de bak als ze na de zomer alsnog een transferverbod krijgen.


[verwijderd]
0
FF duidelijk en kort door de bocht. Ajax bestaat uit 18.333.000 aandelen en heeft 100 miljoen in kas bij een aandeel dat 7,95 waard is. Als je dan El Ghazi, Klaassens, Bazoer, Cillissen verkoopt voor in totaal 60 miljoen en daarna een beursexit doet moet het geld toch terug naar de aandeelhouders, of niet??? Dus is Ajax misschien wel een goede belegging die 50-60% gaat opleveren. Of ben ik te positief?
Mr Greenspan
0
quote:

Mollenvanger schreef op 21 februari 2016 10:17:


FF duidelijk en kort door de bocht. Ajax bestaat uit 18.333.000 aandelen en heeft 100 miljoen in kas bij een aandeel dat 7,95 waard is. Als je dan El Ghazi, Klaassens, Bazoer, Cillissen verkoopt voor in totaal 60 miljoen en daarna een beursexit doet moet het geld toch terug naar de aandeelhouders, of niet??? Dus is Ajax misschien wel een goede belegging die 50-60% gaat opleveren. Of ben ik te positief?


Bazoer zal al minimaal 30 miljoen opleveren, geen idee of die andere 3 ook nog worden verkocht maar die zijn samen veel en veel meer waard dan 30 miljoen.
Als die transfers inderdaad aannemelijker worden zal de koers wel wat op gaan lopen.
Bij een beursexit moet er inderdaad een premie op de beurskoers worden betaald.
Ik vind de introductieprijs van 25 gulden (E 11.34) uit 1998 wel een mooi bod toch vooral omdat ze op enkele centen na afgelopen jaar nooit dividend hebben betaald.
[verwijderd]
0
Dat klinkt goed. Van mij persoonlijk mag alleen Bazoer weg en hopen dat je toekomstige financiele gedachte uitkomt.
75 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 dec 2021 17:35
Koers 14,600
Verschil +0,100 (+0,69%)
Hoog 14,750
Laag 14,500
Volume 999
Volume gemiddeld 5.841
Volume gisteren 2.012