Zilver - Silver World Spot (USD) « Terug naar discussie overzicht

ZIlver verlaat de downtrend

16 Posts
Henri Nostradamus
0
Nu de markten flink in beweging zijn en aandelen uit de gratie raken is er duidelijk hernieuwde belangstelling voor goud en zilver die zich qua prijsontwikkeling contrarian gedragen. Zilver heeft een ongekende downperiode achter zich van boven de 50 naar net onder de 14. Op de chart tekent zich nu echter een mooie draai af. Zilver is aan het uitbodemen en de grafiek ziet er steeds sterker uit. Een eerste horde is het 14,21 niveau - gaan we daar duidelijk doorheen dan zijn we "out of the woods" en kunnen we aan een gestage opmars denken. Als we 16,40 slechten dan begint de uptrend pas echt. Mochten markten verder in paniek raken (op moment van dit schrijven zakken alle indices als plumpuddingen in elkaar) dan zal de vlucht naar edelmetalen toenemen. Van alle assets zijn edelmetalen de enige die door alle millennia heen waarde behouden hebben - vooral in tijden van crisis. Het zal nu niet anders zijn. Zit je nog in aandelen dan is het nu het moment om te switchen naar goud/ziver - morgen kan het wel eens te laat zijn.....

Hier een actuele grafiek: www.investing.com/commodities/silver-...

HN
ch@rter
0
Vandaag mooi rond de 14.23, nu is het zaak daar boven te sluiten en dit vast te houden net als jij schrijft. Afgelopen 2 maanden hoogste slot 14.38, vandaag ook de 14.31 aangetikt. Wellicht day high de dag uit om morgen verder te stoten richting de 14.5, mits de US aandelen achterblijven moet dat haalbaar zijn (dow en nasdq beide in de -) , doorbreek je de trend en kunnen we richting de 16$ voor het zilver.

Vorige week exk endeavour silver gekocht voor weinig imho
ch@rter
0
Wel een mooie stijging van de week geweest, maar echt doorbreken wil het nog niet HN .. wederom een terugval .. for the time beïng de boel verkocht om opnieuw een aanloop te gaan nemen voor een nwe poging.
s.lin
0
Waarom zilver het nieuwe goud is
18/02/16 14:22
Nadat het jarenlang een tweederangsrol heeft gespeeld, lijkt zilver uit de schaduw van goud te treden. Volgens Jan Van Cutsem van The House zijn daar verscheidene redenen voor.

Jan Van Cutsem, die via The House edelmetalen koopt en verkoopt, is categoriek: zilver is populairder dan goud. In deze turbulente tijden waarin de goudprijs weer stijgt, wil dat wat zeggen. Er zijn verscheidene redenen voor de klim van de zilverprijs.

Om te beginnen ligt de instapdrempel lager dan bij goud. Een zilveren munt van 1 ounce kost 16 tot 20 euro, tegenover meer dan 1000 euro voor een gouden munt met hetzelfde gewicht. De zilverprijs zakte in euro 60 procent sinds zijn hoogtepunt in 2011, terwijl goud in euro 35 procent van zijn waarde verloor. Van Cutsem: "Het is dus goed mogelijk dat de zilverprijs sneller herstelt."

Beperkt aanbod

Het aanbod van zilver is beperkt, omdat slechts een handvol nationale munthuizen zilveren munten slaan. De vier grote producenten zijn Canada, de Verenigde Staten, Australië en Oostenrijk. Oostenrijk heeft zelf geen zilvermijnen. Daarnaast bieden China, Engeland, Mexico en Somalië munten aan, maar in kleinere hoeveelheden.

"De gebudgetteerde voorraad zilver voor 2016 is al bijna opgebruikt", weet Van Cutsem. "Alles wat op de markt komt, vindt meteen een koper, hoewel aan de aanbodzijde records worden gebroken. Bij een lichte stijging van de vraag lopen de wachttijden vliegensvlug op. Voor grote bestellingen worden dat al snel enkele maanden." Hij krijgt nauwelijks verkopers over de vloer. "Het is eenrichtingsverkeer. Wie koopt, houdt het bij voor de lange termijn. Enkel mensen die om de een of andere reden geld nodig hebben, verkopen. Op mijn website plaats ik dan ook geen biedprijzen meer."

Ten slotte is de markt van de zilvermunten er enorm op vooruitgegaan, waardoor ze voor beleggers aantrekkelijker zijn geworden. "De munten zijn echte pareltjes geworden", aldus Van Cutsem. De munthuizen doen er alles aan om de afbeeldingen op hun munten zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ze verzorgen hun marketing ook tot in de puntjes. "Dat mag niet verbazen, want zilvermunten zijn bijvoorbeeld een van zijn belangrijkste exportproducten van Australië."

Goede nachtrust

De onzekerheid op de financiële markten speelt goud en zilver in de kaart. "Veel beleggers zijn hun vertrouwen in het bankensysteem kwijt en willen een verzekering voor een goede nachtrust", zegt Van Cutsem. "Door zilver en goud te kopen zetten ze een stapje buiten het systeem en krijgen ze meer controle over hun vermogen. De mensen zijn niet vergeten dat het grondig fout kan gaan in de banksector en dat geld kan worden afgeroomd bij een bankenredding, zoals in Cyprus." Zilver is ook nuttig om een successie te plannen. "Er staat geen naam op een zilvermunt", lacht de handelaar. "Vergeet ook niet dat zilver zeer liquide is: overal ter wereld kun je het te gelde maken. Het is een wereldmunt."

Voor Van Cutsem is er geen twijfel mogelijk. "Elke daling is een koopmoment, maar hoeveel zilver een belegger naast goud en andere activa in portefeuille moet nemen, hangt van zijn persoonlijke situatie af. Edelmetalen zijn meer dan ooit een uitstekende diversificatie. Maar koop geen papieren zilver via een ETF of een ander afgeleid product."

Bij The House krijgt Van Cutsem allerhande particuliere klanten over de vloer. "Sommigen later er geen gras over groeien en kopen direct voor tientallen duizenden euro's zilver. Anderen kopen voor 100 à 200 euro zilver per maand. Alles samen verkopen we jaarlijks 10 ton zilver, allemaal via muntstukken."

Tubes en dozen

Bij The House kunnen beleggers alle nieuwe zilvermunten kopen, behalve die van de Mexicaanse centrale bank. "Mexico vindt dat het al voldoende zilver verkoopt en doet geen moeite om nog nieuwe klanten te vinden", legt Van Cutsem uit. De prijs van een zilvermunt schommelt tussen 16,74 en 20,88 euro, afhankelijk van de populariteit. Er zijn ook tubes van 20 stukken voor een prijs tussen 330 à 340 euro, en van 25 stukken voor 420 euro. Ten slotte zijn er de monsterboxen: dozen met 250 of 500 munten. 250 munten kosten meer dan 4000 euro en 500 munten meer dan 8000 euro. "Er is dus voor ieder wat wils. Die monsterboxen liggen zeer goed in de markt. Hoe meer munten je koopt, hoe lager de eenheidsprijs." Van de courante munten was de Chinese zilvermunt, de Panda, begin februari de duurste (20,88 euro), de Oostenrijkse Philharmoniker was het goedkoopst (16,74 euro).

In België kan tot 3000 euro zilver in cash worden gekocht. "Het overgrote deel van mijn klanten koopt zilver via een overschrijving. Als de munten in voorraad zijn, wordt de bestelling direct afgehandeld en krijgt de klant het zilver enkele dagen later aan huis bezorgd via een gespecialiseerde koerierdienst. Of hij kan die in een van de kantoren ophalen." Van Cutsem koopt zijn zilver bij groothandelaars. "Er zijn nog drie à vier grote spelers actief op de zilvermarkt."

De klant doet er verstandig aan het zilver in een kluis op te bergen en het niet zomaar thuis te bewaren. "Binnenkort ben ik van plan tegen een bewaarloon zilver van klanten op te bergen", zegt Van Cutsem.

Wettig betaalmiddel

Zilveren munten zijn in ons land een wettig betaalmiddel. Er staat een waarde op, bijvoorbeeld 1 dollar of 2 euro. Daardoor wordt op de verkoopprijs geen btw aangerekend. "Als handelaar moet ik op de marge - het verschil tussen de koop- en de verkoopprijs - wel btw betalen, maar voor de klant heeft dat geen gevolgen", verduidelijkt Van Cutsem. Voor zilverstaven ligt dat anders. Die worden als een industrieel product verkocht, waardoor er 21 procent btw op verschuldigd is. Van Cutsem biedt aan particulieren dan ook geen zilverstaven aan.

moneytalk.knack.be/geld-en-beurs/bele...
JaccoW
0
Vraagje,
Om voor langere tijd in het zilver te beleggen, welke etfs of andere mogelijkheden raden jullie aan?
Saibee
0
quote:

JaccoW schreef op 3 maart 2016 14:31:

Vraagje,
Om voor langere tijd in het zilver te beleggen, welke etfs of andere mogelijkheden raden jullie aan?
ETF: SLV, PSLV, SIL (heeft al een enorme stijging achter de rug 14.94 => 33.68)
SLV en PSLV volgen de zilerprijs min of meer 1-op-1
SIL is de etf van de zilvermijnen
bik
0
Veiligheids riemen om,en helmpjes op. Volgens Paul Ciana een CEO van The Bank Of America zal Goud zich spoedig in een Bull Market gaan begeven.Zilver vaart mee in de slipstream. Grrmpfft.
bik
0
DeZwarteRidder
1
quote:

bik schreef op 16 juni 2018 09:52:

Wat een dreun down!!! Wat een onbetrouwbaar spul!!! Grmpffft. -$0,60
Je had beter nikkel of zink kunnen kopen, dan had je nu ca 50% winst gemaakt.
bik
0
Had gelukkig Zilver Booster Long 15.96 net afgesloten met een winstje van E600. Bandbreedte: 0,50 - 1.10.Nu weer 0,56.Opnieuw aankopen? What the fuc....is er met glommend goud en zilver aan de handa.Is het U duidelijk,mien Ritter? Hoor gaarne nader,indien het U weledele schikt. Grrrr.
DeZwarteRidder
1
quote:

bik schreef op 17 juni 2018 12:57:

Had gelukkig Zilver Booster Long 15.96 net afgesloten met een winstje van E600. Bandbreedte: 0,50 - 1.10.Nu weer 0,56.Opnieuw aankopen? What the fuc....is er met glommend goud en zilver aan de handa.Is het U duidelijk,mien Ritter? Hoor gaarne nader,indien het U weledele schikt. Grrrr.
Goud en zilver is niet bedoeld om mee te gokken; voor mensen zoals jij hebben ze casino's uitgevonden.
bik
0
Heb weer eens 120% winst,is het weer niet goed.Zware zaterdag gehad zekers.Ouwe handelaar in lompen&metalen Stiefbeen&zoon. grrr.
[verwijderd]
1
quote:

bik schreef op 17 juni 2018 12:57:

Had gelukkig Zilver Booster Long 15.96 net afgesloten met een winstje van E600. Bandbreedte: 0,50 - 1.10.Nu weer 0,56.Opnieuw aankopen? What the fuc....is er met glommend goud en zilver aan de handa.Is het U duidelijk,mien Ritter? Hoor gaarne nader,indien het U weledele schikt. Grrrr.
Bik, post eens goed leesbare berichten, dit begint te vervelen, Gmpfff
bik
0
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 dec 2023 22:59
Koers 23,01
Verschil -0,92 (-3,83%)
Hoog 23,90
Laag 22,93
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront