Forum: Apple » Apple forum geopend » Pagina: 4 | DeBeurs.nl

Apple forum geopend

68 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
'Onderzoek naar Apple-verkoop door Amazon'

Gepubliceerd op 2 aug 2019 om 18:56 | Views: 117

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurswaakhond FTC gaat zich verdiepen in een deal van Apple met webwinkelgigant Amazon. Dat meldt techwebsite The Verge. Door de samenwerking zouden honderden kleinere verkopers van Apple-producten mogelijk buitenspel zijn gezet.

Sinds afgelopen najaar zijn Apple-producten voor het eerst direct via Amazon te koop. Daarvoor konden ze wel ook al via de site van Amazon worden besteld, maar ging het om andere bedrijven die via Amazon hun spullen aanboden. Die werden door de nieuwe samenwerking gepasseerd.

Volgens The Verge is zeker één van die kleinere verkopers benaderd door de FTC met vragen over de impact van de deal op zijn bedrijfje. Het zou mogelijk gaan om een nieuwe werkgroep van de FTC die zich bezighoudt met mededingingskwesties via grote techplatforms.
voda
0
Apple geeft obligaties uit

(ABM FN-Dow Jones) Apple is van plan om voor 4 miljard tot 5 miljard dollar aan obligaties uit te geven. Dit meldde The Wall Street Journal woensdag op basis van ingewijden.

Het is voor het eerst sinds 2017, dat de techreus een obligatie-uitgifte doet.

De leningen hebben looptijden die variëren van drie tot 30 jaar, aldus de zakenkrant.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved.
Sir Cryptalot
0
Apart. Die hebben een kas van 245 miljard dollar (januari 2019). Zouden ze een overname willen doen die duurder dan dat is?
voda
0
Apple: TV-dienst drukt niet op resultaat

Gepubliceerd op 13 sep 2019 om 21:25 | Views: 0

CUPERTINO (AFN/BLOOMBERG) - De introductie van een nieuwe tv-dienst heeft volgens Apple geen negatieve gevolgen voor het resultaat. Daarmee weerspreekt Apple de conclusie van een analistenrapport.

Volgens een analist van Goldman Sachs zal het resultaat geraakt worden doordat Apple zijn nieuwe Apple TV+-dienst een jaar lang gratis aanbiedt. De marktkenner verlaagde om die reden zijn koersdoel voor het aandeel.

Apple was het niet met die lezing eens. De koers van Apple stond onder druk door het rapport van Goldman maar toonde na de verklaring van Apple enig herstel.
voda
0
Apple blijft Mac Pro toch bouwen in de VS

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Apple Inc
$ 218,645 0,955 0,44 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Apple blijft zijn Mac Pro computer toch gewoon in de Verenigde Staten bouwen. Dit meldde de techreus maandag.

Een paar maanden geleden overwoog Apple nog om het nieuwe Mac Pro model in een productiefaciliteit in China in elkaar te laten zetten, vanwege de impact van de handelsoorlog met de VS.

Inmiddels heeft Apple voor bepaalde "noodzakelijke" componenten vrijstelling gekregen van de importtarieven die gelden, aldus het bedrijf, en wordt de computer gewoon net als altijd in elkaar gezet in een fabriek in Austin, Texas.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Apple tast mogelijk dieper in de buidel voor reddingsplan Japan Display

(ABM FN-Dow Jones) Apple overweegt zijn bijdrage aan het reddingsplan voor Japan Display te verdubbelen. Dit melden bronnen donderdag aan The Wall Street Journal.

Japan Display, de grootste leverancier voor de LCD-schermen van de iPhone, verkeert in zwaar weer. Daarom is een bail-out plan opgesteld.

Het Chinese investeringsfonds Harvest Fund Management, dat meer dan de helft van de 80 miljard yen, omgerekend ongeveer 742 miljoen dollar, voor zijn rekening zou nemen, heeft zich teruggetrokken.

Apple zou om het reddingsplan nieuw leven in te blazen overwegen zijn bijdrage te verdubbelen van 10 miljard yen naar 20 miljard yen.

Het Japanse bedrijf is in financiële problemen geraakt, nadat het met andere producten naast de LCD schermen tegenwind ervoer.

Apple is goed voor ongeveer 60 procent van de omzet van Japan Display.

Apple wilde tegenover de zakenkrant niet reageren op de geruchten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2019 Dow Jones Newswire. All rights reserved.
voda
0
Apple Launched China Clean Energy Fund Invests in 3 Wind Farms

Located in Dao County in Hunan, China, the Concord Jing Tang wind farm was developed by Concord New Energy Group and produces 48 megawatts of clean energy. Rising from the hills of Dao County in Hunan Province, China, beyond the city of Yongzhou, a dramatic sight appears on the horizon. Here, the massive blades of wind turbines from the Concord Jing Tang and Concord Shen Zhang Tang wind farms turn rhythmically in the sky. Developed by the Concord New Energy Group Limited, each farm generates 48 megawatts (MW) of clean energy. Along with a 38 MW farm in bordering Hubei province developed by Fenghua Energy Investment Group Co., Ltd., these three clean energy projects are the first investments of the China Clean Energy Fund.

Launched in 2018, the China Clean Energy Fund is a new, first-of-its-kind investment fund in China that connects suppliers with renewable energy projects. Apple and 10 of its suppliers in China will invest nearly USD 300 million by 2022 to develop projects totaling 1 gigawatt of renewable energy. The three wind farms in Hunan and Hubei will generate approximately one-tenth of the anticipated overall project total.

said Lisa Jackson, Apple’s vice president of Environment, Policy and Social Initiatives, said “To see these projects completed and already supplying clean energy to the grid is really exciting. We are proud that suppliers participating in the fund share our commitment to supporting innovative energy solutions, cutting emissions and fighting climate change.”

Source : Strategic Research Institute
voda
0
'Apple schroeft productie iPhones op'

Gepubliceerd op 4 okt 2019 om 08:56 | Views: 442

CUPERTINO (AFN) - Apple verwacht een flink hogere vraag naar zijn nieuwste iPhones. De Amerikaanse technologiegigant heeft daarom zijn productie opgekrikt en zijn leveranciers gevraagd hetzelfde te doen, zo meldt de Japanse zakenkrant Nikkei Asian Review.

Eerder deze maand onthulde Apple verschillende modellen van de iPhone 11. Daarbij werden de iPhones voor het eerst niet duurder dan het jaar ervoor, maar juist wat goedkoper. Ook werd het goedkoopste model als het belangrijkste model neergezet. In andere jaren was het duurste model nog het zogenoemde vlaggenschip, maar verkochten goedkopere modellen toch beter.

Apple lijkt nu te profiteren van de aangepaste prijsstelling en voorziet tot 10 procent meer vraag. De verwachting is dat tot 8 miljoen iPhones meer worden verkocht dan gedacht.

Nieuwe groeicyclus

Vorig jaar kampte Apple nog met flink tegenvallende verkopen van zijn iPhones. Dat kwam volgens marktkenners onder meer door de hoge prijzen, maar ook door stagnatie in de markt. Mensen bleken minder snel geneigd hun huidige smartphone te vervangen. In een interview met de Franse krant Les Echos zei Apple-topman Tim Cook vrijdag te verwachten dat er een nieuwe groeicyclus aan komt voor de smartphonemarkt.

Cook ging verder in op andere onderwerpen. Zo zei hij dat Apple in tegenstelling tot Facebook nu geen plannen heeft voor een eigen cryptomunt. Ook zei hij onder meer te verwachten dat Apple gaat scoren met zijn videostreamingdiensten.
68 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14-okt-19 21:59
Koers 235,870
Verschil -0,340 (-0,14%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 7.341
Volume gemiddeld 30.030.917
Volume gisteren 41.990.210