Forum: Apple » Apple forum geopend | DeBeurs.nl

Apple forum geopend

54 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Lazarus II
0
quote:

Piet Particulier schreef op 10 dec 2018 om 18:57:


Vandaag voor het eerst in mijn leven Apple aandelen gekocht. Prachtig bedrijf wat zwaar ondergewaardeerd is. Nooit verwacht om nog op deze koersen in te stappen !


Wat is je gemiddelde prijs nu en wat verwacht je dat het aandeel gaat doen in 2019? Ik zit nu op een gemiddelde van $177 en ga nog omlaag middelen.
voda
0
Apple verlaagt productiedoelstelling iPhone met 10 procent - media

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft zijn productiedoelstellingen voor nieuwe iPhone's voor de komende drie maanden met circa 10 procent verlaagd. Dit meldde de Nikkei Asian Review woensdag.

De stap wordt geïnterpreteerd als een signaal dat de resultaten van de fabrikant van onder meer de iPhone dit jaar opnieuw onder druk komen te staan. De neerwaartse productiebijstelling volgt slechts een week nadat het bedrijf met een omzetwaarschuwing kwam.

Apple vroeg zijn leveranciers aan het einde van de vorige maand al om voor het lopende kwartaal minder nieuwe iPhones te produceren dan eerder gepland, meldde Nikkei op basis van bronnen bekend met de situatie. Het is de tweede keer in twee maanden dat de techreus de geplande productie van de iPhone verlaagt.

De laatste productieverlaging geldt voor alle nieuwe iPhone-modellen, dat wil zeggen de XS Max, XS en XR, meldden de bronnen aan Nikkei.

Volgens één bron, zo meldde Nikke, zal het totale productievolume van zowel oude als nieuwe iPhones worden teruggebracht tot circa 40 miljoen tot 43 miljoen stuks voor het eerste kwartaal. Eerder werd nog uitgegaan van een productie van 47 miljoen tot 48 miljoen toestellen.

Dit zou een krimp van meer dan 20 procent op jaarbasis betekenen in vergelijking met de 52,2 miljoen stuks die Apple in het eerste kwartaal van 2018 verkocht.

Nikkei kon Apple niet bereiken voor een reactie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Slachtoffer Apple

De recente omzetwaarschuwing van Apple was achteraf gezien logisch (achteraf constateren is altijd makkelijk). Het technologiebedrijf zei op 1 november vorig jaar dat het geen verkoopcijfers van afzonderlijke producten meer publiceert, zoals het aantal verkochte iPhones. Op dat moment gaven diverse toeleveranciers van Apple al omzetwaarschuwingen. Dan kun je aan je water aanvoelen hoe laat het is.

De Apple-analisten stelden hun winstverwachtingen eind vorig jaar lichtjes bij. Van $13,40 naar $13,18 per aandeel. Maar nadat Apple deze week zelf met een omzetwaarschuwing was gekomen, waren de analisten pas echt overtuigd en gingen de winsttaxaties onderuit naar $12,00.

De verwachte omzetdaling voor de laatste drie maanden van vorig jaar houdt volgens Apple vooral verband met de Chinese markt, die goed is voor 20% van de totale verkopen. Apple waarschuwt voor een 8% lagere omzet. Dat betekent dat de Chinese verkopen 40% lager zijn. Dat is ongelofelijk veel.

Apple liet in zijn persbericht met de omzetwaarschuwing doorschemeren dat het handelsconflict met China het achterliggende probleem is. Daar zit wat in. Hierdoor zijn Chinese consumenten terughoudend geworden, wat terug te zien valt in de recentelijk gedaalde Chinese autoverkopen.

Is door het handelsconflict in China weerstand tegen iconische Amerikaanse producten ontstaan? Dat valt eigenlijk wel mee, blijkt uit een recentelijk gepubliceerd analistenonderzoek. Apple's waarschuwing kan ook een signaal zijn dat de Chinese consument niet meer bereid is 30% extra voor een nieuw model iPhone te betalen zonder dat hij er 30% meer functionaliteiten voor terug krijgt.

Het is in ieder geval een duidelijke boodschap voor de Amerikaanse president Donald Trump. Hij mag dan stellen dat handelsoorlogen eenvoudig te winnen zijn, maar ook makkelijke oorlogen zijn niet zonder oorlogsslachtoffers. Apple is daar een voorbeeld van.

Hoe nu verder? Het bedrijf wil minder afhankelijk worden van de verkoop van iPhones, nu nog goed voor twee derde van de totale omzet. Apple wil inzetten op aanvullende producten voor de iPhone, zoals streaming muziek en video en betaaldienst Apple Pay. Dan is het wel belangrijk dat er zoveel mogelijk iPhones verkocht worden. Hoe meer iPhones in omloop, hoe groter het Apple-ecosysteem. En als je daar eenmaal in zit, is het moeilijk overstappen. Dat klinkt als een goede langetermijnstrategie.

Als ik het Apple-voorbeeld zie, moet ik aan chipmachinefabrikant ASML denken. Ook daar hoor je veel waarschuwingen van bedrijven in dezelfde sector. ASML zegt dat het nog prima gaat. Op 23 januari komt het bedrijf met de kwartaalcijfers en dan zal blijken of dit achteraf ook een 'appletje-eitje' was. Ik hoop het niet.

Corné van Zeijl is analist en strateeg bij vermogensbeheerder Actiam en belegt ook privé. Reageer via: corne.vanzeijl@actiam.nl. Disclaimer en meer columns op fd.nl/vanzeijl.

Corné van Zeijl

fd.nl/beurs/1285184/slachtoffer-apple
voda
0
Chinese dealers van Apple verlagen prijs iPhone

Twee grote wederverkopers van Apple in China hebben de prijzen van sommige iPhone-modellen verlaagd, tot meer dan 20%. De prijsdalingen volgen op de verlaagde omzetverwachting waarmee Apple beleggers vorige week de stuipen op het lijf joeg. Apple-ceo Tim Cook weet de lagere omzet in het vierde kwartaal van 2018 met name aan tegenvallende verkopen in China.

De Britse zakenkrant Financial Times berichtte vrijdag dat de populaire Chinese internetwinkels JD.com en Sunning de prijzen van de iPhone 8.8 Plus en de iPhone XR die dag hadden verlaagd, in een poging om de teleurstellende verkopen op te krikken. Op de officiële website van Apple voor Chinese consumenten bleven de prijzen gelijk.

JD.com en Sunning verlaagden vrijdag de prijzen van de iPhone 8.8 Plus en de iPhone XR.Foto: Reuters

Eigen prijzen
De Chinese retailers kunnen zelf tot de prijsverlaging hebben besloten. JD.com en Sunning staan beide op Apples lijst van geautoriseerde onlinewederverkopers. Maar Apple heeft lokale wederverkopers meer ruimte gegeven hun eigen prijzen te bepalen na de introductie van de dure iPhone X in 2017, citeert de FT een analist van onderzoeksbureau Canalys. Dat bood de retailers destijds de mogelijkheid om van hun voorraden af te komen. Vóór 2017 hield Apple vrij streng de hand aan verkoopprijzen zoals die in de VS waren vastgesteld.

JD.com is een van China's grootste e-commerceplatformen. De dealer heeft de prijs van het standaard iPhone 8-model verlaagd naar 3999 yuan (€515). Dat is 22% goedkoper dan op de Chinese website van Apple. Sunning biedt de iPhone XR, die Apple vorig jaar lanceerde, aan voor 5399 yuan, terwijl die op de Apple-site 6499 yuan kost.

Chinees Nieuwjaar
Analisten in China schrijven de problemen van Apple in hun land toe aan de hoge prijzen die het vraagt voor zijn topmodellen. Vergelijkbare modellen van concurrenten als het Chinese Huawei zijn goedkoper.

Apple krijgt het steeds lastiger in China en erkent dat, zei James Yan van onderzoeksfirma Counterpoint tegen de FT. Retailers grijpen volgens hem het winkelseizoen voor het Chinees Nieuwjaar in februari aan om nog iets goed te maken van verliezen op iPhones.

Nieuwe modellen
The Wall Street Journal meldde eveneens vrijdag dat Apple in het najaar drie nieuwe modellen lanceert. Volgens de Amerikaanse zakenkrant zit daar ook een opvolger bij van de in 2018 geïntroduceerde iPhone XR, ondanks de tegenvallende verkopen van dit lager geprijsde model.

Apple heeft weinig andere mogelijkheden dan opnieuw met een lcd-toestel te komen, zeggen anonieme bronnen tegen de krant, mede omdat dit toestel al maanden in de productiepijplijn zit. Dat valt niet eenvoudig te veranderen. Vanaf 2020 zou Apple de 'liquid cristal display' willen laten vallen en volledig willen overstappen op oled (organische licht emitterende diode). Het nieuwe topmodel iPhone dat komende herfst op de markt, zou met drie camera's zijn uitgerust.

Psychologische grens
In een toelichting op de omzetwaarschuwing gaf Cook de afkoelende Chinese economie en het handelsconflict tussen de VS en China de schuld voor de tegenvallende verkopen. Maar de oplossingen die hij noemde, zoals het makkelijker maken van het kopen op afbetaling, wezen er ook op dat het bedrijf inziet dat de torenhoge prijzen van zijn producten een probleem vormen.

Lees ook
Overspeelde Apple z'n hand met peperdure telefoons?

Toen Apple in 2017 voor het eerst meer dan $1000 voor het nieuwste model iPhone rekende, kreeg het al een storm van kritiek over zich heen. Hiermee zou een psychologische grens zijn overschreden. Aanvankelijk werd de geringere groei van de verkopen nog goed gemaakt door de hogere prijzen. Maar daar lijkt nu ook een eind aan te zijn gekomen.

fd.nl/ondernemen/1285442/chinese-deal...
voda
0
Apple haalt ruim tweehonderd werknemers van project zelfrijdende auto - media

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft meer dan tweehonderd werknemers die verbonden waren aan Project Titan, dat zich richt op de ontwikkeling van zelfrijdende auto's, ontslagen. Dit meldde de Amerikaan televisiezender CNBC op basis van bronnen.

De ontslagen vallen als voortvloeisel van een relatief nieuw leiderschap in de persoon van Doug Field, die al eerder bij Apple werkte en ook bij Tesla als leidinggevende heeft gewerkt. Een deel van de ontslagen personeelsleden wordt elders in de Apple-onderneming geplaatst.

Titan is het project van Apple waar gewerkt wordt aan een zelfrijdende auto.

In 2016 slankte Apple dezelfde activiteit ook al af als onderdeel van een strategiewijziging, zo meldde de zakenzender, waaraan het toevoegde dat de ontwikkeling van geheel bestuurdersloos rijdende auto's zich nog altijd in een experimentele fase bevindt, ook voor grote spelers als Waymo, Cruise en Tesla.

Onlangs liet de CEO van Apple Tim Cook weten dat het accent van de initiatieven van Apple ligt op gezondheid.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Apple richt aandacht op lucratieve diensten

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van Apple op 29 januari worden misschien het eerste hoofdstuk van een steeds saaier verhaal.

De iPhone-fabrikant waarschuwde begin dit jaar al voor tegenvallende omzetcijfers, zodat het definitieve rapport vermoedelijk geen grote verrassingen meer zal bieden. Naast de waarschuwing verraste Apple ook met de medeling niet langer het aantal verkochte iPhones bekend te maken, wat voor beleggers een cruciaal cijfer was.

Er zal veel belangstelling zijn voor het commentaar op het lopende, tweede kwartaal van het boekjaar, maar Apple is vaak niet zo scheutig met informatie over actuele trends. Zo werd het risico van een vertraging in China bij de vorige conference call in afgewimpeld door het bestuur. Twee maanden later hield topman Tim Cook de zwakke i-Phone-verkopen in China verantwoordelijk voor de omzetwaarschuwing.

Apple probeert de aandacht te verschuiven van hardware zoals de iPhone en iPad naar de omzet uit diensten, waar nog wel sterke groei zit. Min of meer ter compensatie van het verdwenen cijfer over het aantal verkochte iPhones gaat Apple de brutomarges op de omzet uit diensten rapporteren.

Cijfers zoals klantverloop en aantallen unieke gebruikers, die veel op dienstverlening gerichte bedrijven geven, hoeven niet te worden verwacht. De omzetgroei uit diensten wordt sowieso een beetje vertekend door een wijziging in de verslaglegging. Bij de omzetwaarschuwing leek dit een tegenvaller bij de diensten te verhullen.

Om beleggers weer enthousiast te maken, moet Apple volgens analisten met groot nieuws komen over een nieuw product of dienst dat de richting van het bedrijf kan veranderen. Zulke aankondigingen worden doorgaans niet gedaan bij de kwartaalresultaten, maar er kunnen wel wat hints worden gegeven.

Volgens FactSet rekenen analisten gemiddeld op een winst van 4,17 dollar per aandeel in het afgelopen kwartaal, tegen 3,89 dollar een jaar eerder. Voorafgaand aan de omzetwaarschuwing begin dit jaar lag de consensus nog op 4,66 dollar.

In zijn brief aan aandeelhouders van 2 januari schreef CEO Tim Cook dat Apple voor het afgelopen kwartaal een omzet van 84 miljard dollar verwacht, in plaats van de 89 miljard tot 93 miljard die Apple eerder had aangegeven.

Voor het lopende, tweede kwartaal, tot en met maart, rekenen analisten op 59,3 miljard dollar omzet.

In de afgelopen drie maanden werd het aandeel 29 procent minder waard, waarvan 10 procent direct na de omzetwaarschuwing. De Dow Jones-index bleef in die drie maanden per saldo op gelijk niveau.

Analisten zullen vooral vragen naar de verdere ontwikkeling in de opkomende markten. Cook noemde al spanningen in de Amerikaans-Chinese handelsrelatie en onzekerheid in de financiële markten als redenen voor de terughoudende Chinese consument. Ook vallen nationalistische sentimenten niet uit te sluiten, stelde analist Toni Sacconaghi van Bernstein.

Overigens is China goed voor slechts de helft van de tegenvallende iPhone-omzet. Apple kan meer vertellen over andere opkomende markten zoals India, Brazilië en Turkije en wellicht over hoe de verschillende iPhone-modellen het doen in de Amerikaanse thuismarkt.

Sommige beleggers denken dat de tegenvallende verkopen ook te maken hebben met de goedkopere batterijen die Apple tijdelijk was gaan aanbieden. De oude telefoons werden met een nieuwe batterij minder traag, waardoor sommige gebruikers misschien kozen om er nog een jaartje langer mee te doen. Volgens een analist van RBC doet Apple er verstandig aan om de kosten voor een nieuwe batterij weer richting 79 dollar te krikken als de nieuwe iPhone-generatie op de markt komt.

Het analistenrapport van UBS duikt in de marges die Apple behaalt op diensten. De analist merkt op dat dienstverleners zoals Netflix, Epic en Match Group klanten direct naar hun eigen platforms dirigeren, omdat Apple 15 tot 30 procent van de omzet claimt. Dit zou druk op de marges kunnen geven.

De omzet uit diensten in het eerste kwartaal was 10,8 miljard dollar, voorspelt UBS, op een totaal van krap 84 miljard dollar.

UBS verwacht een marge van 37 procent op de iPhone en van rond rond 61 tot 62 procent voor de diensten. De App Store zou goed zijn voor een hoge marge van maar liefst 70 procent. De bank handhaaft het koopadvies en koersdoel van 180,00 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: Resultaten Apple tweeledig

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Apple Inc
$ 160,62 5,96 3,85 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Beleggingsspecialist Wubbe Bos van online broker LYNX geeft een toelichting op de kwartaalresultaten van techgigant Apple.

www.youtube.com/watch?v=wePnH1DctqM

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Apple sluit belastingdeal met Frankrijk - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Apple Inc
$ 173,76 2,50 1,46 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse technologiereus Apple heeft een deal gesloten met Frankrijk om een niet nader genoemd bedrag aan achterstallige belastingen te betalen. Dat meldde het Franse tijdschrift L'Express dinsdag.

Franse media schrijven dat het zou gaan om een betaling van bijna 500 miljoen euro.

De Franse divisie van Apple bevestigde dat er een overeenkomst was over betaling van belasting, maar zei niet welk bedrag.

"Als een multinational wordt Apple regelmatig gecontroleerd door de belastingdiensten over de hele wereld", stelde Apple Frankrijk in een verklaring. "De Franse belastingdienst heeft onlangs een meerjarig onderzoek afgerond naar de financiële accounts van het bedrijf in Frankrijk, en die details zullen in onze publieke jaarrekeningen worden gepubliceerd."

De Franse regering pleit voor een EU-brede belasting voor de grootste internet- en softwarebedrijven van de wereld.

Eerder sloot Amazon een deal nadat de Franse fiscus een naheffing van 200 miljoen euro oplegde voor de jaren 2006 tot 2010.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Apple en Goldman Sachs werken aan creditcard

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Apple Inc
$ 170,96 -1,11 -0,65 % NASDAQ
Goldman Sachs Group Inc
$ 197,70 -0,90 -0,45 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Apple en Goldman Sachs willen dit voorjaar een gezamenlijke creditcard in de markt zetten die is gekoppeld aan de iPhone, waardoor gebruikers hun geld eenvoudiger kunnen beheren. Dit meldde The Wall Street Journal donderdag.

De kaart zal volgens bronnen bekend met de situatie komende weken worden geïntroduceerd onder werknemers om te testen. Later in het jaar zal de kaart officieel worden gelanceerd.

De twee bedrijven hopen kaarthouders te lokken door hen extra functies aan te bieden in de Apple Wallet, waarmee ze onder andere hun bestedingsdoelen kunnen vaststellen en hun saldo kunnen beheren.

Het aandeel Apple noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,2 procent lager, terwijl Goldman Sachs 0,2 procent steeg.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Weer prijsdump iPhones in China

Gepubliceerd op 6 mrt 2019 om 10:33 | Views: 4.263

PEKING (ANP/RTR) - Voor de tweede keer in korte tijd verlagen grote Chinese winkelketens de prijzen voor de nieuwste iPhones van Apple. Winkelbedrijven als Suning Commerce, JD.com en Pinduoduo doen de apparaten in de uitverkoop, nadat in januari ook al de prijzen werden verlaagd.

De stap weerspiegelt volgens kenners de nog altijd moeizame prestaties van Apple in de tweede economie van de wereld. De Apple-verkopen daalden volgens de meest recente cijfers op jaarbasis met 20 procent, onder meer door de stevige concurrentie van andere smartphonemakers.

Suning bood woensdag een iPhone XS aan met een korting van wel 1000 yuan, ongeveer 131 euro. Op dit toestel werd in januari nog geen korting geboden. Bij Pinduoduo is het eveneens mogelijk de smartphone ruim 1000 yuan onder de officiële prijs aan te schaffen. Bij JD.com zouden kortingen tot wel 1700 yuan worden geboden, bovenop de eerder prijsverlagingen begin dit jaar.

Apple biedt Chinezen aan om apparaten op krediet aan te schaffen. Consumenten hoeven dan geen rente te betalen.
voda
0
Apple vernieuwt ook iMacs

Gepubliceerd op 19 mrt 2019 om 14:13 | Views: 810

CUPERTINO (AFN) - Apple heeft na zijn iPads ook zijn desktopcomputers vernieuwd. De iMacs kregen onder meer nieuwe processoren en grafische kaarten. De nieuwe producten werden door Apple bekendgemaakt in een persbericht, net als een dag eerder toen het techbedrijf nieuwe iPads introduceerde.

De nieuwe iMacs met een 21,5 inch-scherm zijn vanaf 1499 euro te koop. Die met een 27 inch-scherm kosten minimaal 2099 euro.

Apple geeft enkele keren per jaar grote presentaties om nieuwe producten te introduceren. Volgende week heeft de techreus zo'n evenement gepland. Verwacht wordt dat de iPhonemaker daar een videostreamingdienst zal introduceren waarmee de concurrentie met onder meer Netflix moet worden aangegaan.
agorponis
0
Apple komt vandaag met groot nieuws volgens rtl z. Wat zal het zijn. Apple tv-Titan car. Games. Overnam netflix of iets anders ik zit vol verwachting te wachten tot vanavond.
Bunder
0
quote:

agorponis schreef op 25 mrt 2019 om 09:39:


Apple komt vandaag met groot nieuws volgens rtl z. Wat zal het zijn. Apple tv-Titan car. Games. Overnam netflix of iets anders ik zit vol verwachting te wachten tot vanavond.Bedankt voor je reactie. Apple Video Dienst komt er aan. Is dit zoiets als www.netflix.nl? Ben benieuwd, zal wel heel goed moeten zijn, of heel voordelig voor de Macbook/ Iphone houders. Iphone en Macbook zijn nog steeds aan de dure kant vind ik, je krijgt er veel voor terug en ze zijn snel en chill om mee te werken. Maar de aanschaf waarde is enorm hoog, voor elke Macbook. Zo kwam ging ik zoeken en kwam uit op € 1700,- voor een Macbook, dit is echt teveel geld voor mijn rekening. Als hij 3 jaar meegaat is het heel duur. Toen ging ik verder zoeken en kwam ik op een website waarbij je Macbooks kunt huren, nog nooit van gehoord, maar sinds een paar maanden huur ik een Macbook van www.rentyourmac.com. Zeer voordelig voor maar € 40,- per maand. Keer 3 jaar is dat 1440 euro en ik heb er allerlei service bij. Ook als er iets stuk gaat.
Ik denk dat de wereld ook hier naar toe zal gaan, het leasen van producten/spullen. Aanschaf is vaak te duur en daarom gaan mensen het leasen, net als afwasmachines, wasmachines, swapfiets en ga zo maar door.... Er komen meer en meer producten die geleased gaan worden.
Groet Bunder.
54 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19-jun-19 22:14
Koers 197,870
Verschil -0,580 (-0,29%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 20.159
Volume gemiddeld 3.766.507
Volume gisteren 18.761.474