Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Geen cent meer naar het koningshuis

129 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
nobahamas
4
Het vermogen van ons koningshuis wordt geschat op 900 miljoen tot 1 miljard.
Jaarlijks kost het koningshuis de staat (het volk) 40 miljoen.
Het koningshuis is gevrijwaard van het betalen van belasting (staat al sinds 1948 in de grondwet)
Het complete wagenpark, de paarden en de koetsen van de koning, en al het personeel dat daarbij hoort, staan op de begroting van de overheid.
De gebruikskosten van Huis ten Bosch, Paleis Noordeinde en het Koninklijk Paleis op de Dam worden door de staat betaald. Daar vallen gas, water en licht onder, net als de telefoonrekening.
De koninklijke familie heeft de beschikking over het officiële regeringsvliegtuig, alle kosten worden betaald door de overheid, ook voor vakantie uitstapjes.
Maar oud-minister Gerrit Zalm berekende in 2009 dat de werkelijke kosten nog veel hoger zijn. Het ministerie van Defensie is ieder jaar alleen al 25 miljoen euro kwijt zijn voor de beveiliging van het Koninklijk Huis. Zalm kwam uiteindelijk op een totaalbedrag van 110 miljoen euro. Daarmee is het Nederlandse koningshuis een van de duurste ter wereld.

Sinds 1973 moet het staatshoofd belasting betalen over het rendement van zijn (of haar) privévermogen. Maar onze vorsten worden daarvoor financieel gecompenseerd. Het is een deal die al veertig jaar wordt weggemoffeld en tot stand kwam door geheime afspraken tussen leden van het Koninklijk Huis, ministers en topambtenaren. Een reconstructie.
Op dit moment betalen de Oranjes geen belasting over hun uitkering, het 'koninklijk salaris'. Ook hoeft het staatshoofd geen schenk- of erfbelasting af te dragen. Over het rendement op het omvangrijke privévermogen moet wel belasting worden betaald. Dit systeem is vastgelegd in wetten die ruim veertig jaar geleden van kracht werden.
In 1973 werd de Wet Financieel Statuut van het Koninklijk Huis van kracht. Voortaan zou de Nederlandse staat alle kosten betalen die samenhangen met de koninklijke functie. Wel moesten de Oranjes vanaf dat moment belasting betalen over hun privévermogen: ze moesten voortaan, net als 'gewone' Nederlanders, hun vermogensbelasting zelf betalen. Over aandelenbezit en spaargeld bijvoorbeeld. Tot die tijd waren ze vrijgesteld van het betalen van alle belastingen.
Quote:
Diepste geheime afspraken
Nu blijkt dat in de jaren 70 in het diepste geheim afspraken zijn gemaakt om de Oranjes te compenseren voor de belastingen die ze voortaan moesten gaan betalen. Die compensatie zit nog steeds verweven in de uitkering die de huidige koning Willem-Alexander ontvangt.
Destijds ging het om een bedrag van 150.000 tot 200.000 gulden per jaar. Gecorrigeerd voor inflatie zou dat nu minimaal 230.000 euro zijn. RTL Nieuws heeft een berekening gemaakt waaruit blijkt dat de Oranjes in de afgelopen 42 jaar in totaal voor zo'n 7 miljoen euro aan belastingcompensatie hebben ontvangen.
Uit documenten uit de periode 1969-1973, die als geheim en vertrouwelijk zijn aangemerkt, blijkt dat ministers en ambtenaren een extra bedrag moesten regelen voor koningin Juliana. Het exacte bedrag werd nooit helemaal duidelijk. De details van de deal werden niet of niet volledig aan het parlement gemeld. Het huidige parlement weet er in ieder geval niets van.
www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/r...
[verwijderd]
0
Misschien kan Pechtold een referendumpje regelen? Laat het volk zich hierover uitspreken.
nobahamas
2
Onze kroonprinses gaat,wanneer zij 18 jaar oud is (dat is ze in 2021) een uitkering krijgen die begint met een startsalaris van €1.495.000,00. Dat is dus 1 miljoen en 495 duizend euro. Oftewel: bijna anderhalf miljoen euro. Betaald door ons, de belastingbetaler. Dit bedrag bestaat uit twee zogenaamde kostenposten. De eerste post is Amalia haar inkomen. Dat zal officieel €263.000,00 zijn. Daar komt nog eens €1.232.000,00 bij voor “personele en materiële uitgaven.” Met andere woorden: zodat ze ervoor kan zorgen dat ze er goed uitziet (representatiekosten, niet haar dagelijkse outfit) en alles heeft wat haar hartje begeert; niet zo hoeft te reizen als wij en zich kan laten omringen door een voltallige hofhouding.
concies.wordpress.com/2016/09/25/star...
nobahamas
0
Stel, je beheert een vermogen van 900.000.000
Dan moet het toch mogelijk zijn om jaarlijks een rendement van vijf procent op dit vermogen te behalen.
Nou, dit moet niet mogelijk zijn, het koningshuis heeft het met de vermogensopbouw uit het verleden bewezen.
Een rendement van 5% is 45 miljoen per jaar, meer dan dat nu jaarlijks gedoneerd wordt door de Nederlanders.
Alleen al uit respect voor het volk dat ik dien zou ik dus afstand doen van het recht op een "uitkering"
Maar nee, dit koningshuis verrijkt zich bewust over de rug van het volk, en verblijdt ons met sociale bezoekjes.
nobahamas
0
Zwarte Piet wordt verboden, maar de grootste zwarte piet krijgt jaarlijks 40 miljoen.
In materiële zin belastingvrij.
Moreel zwaar belast
[verwijderd]
0
Is idd niet meer van deze tijd.........zo veel geld voor koekhappen op koningsdag..........
nobahamas
1
Ik plaats ook vraagtekens bij de afvloeiingsregeling voor het personeel van de fiscus.
Onze staatssecretaris Eric Wiebes (ik noem hem Kwiebus), is volledig overruled door lager-geplaatst personeel met het waarschijnlijke doel om de staatssecretaris op zijn bek te laten gaan.
Een regeling voor 150 miljoen voor uittreding van MBO-ers, omdat het aandeel HBO-ers verhoogd moet worden (plat gezegd; het huidige personeelsbestand is niet voldoende onderlegd om de taak uit te voeren, en mogen vertrekken).
Stiekem gemachtigd voor 500 miljoen, en bekrachtigd door personeelsleden die ook vertrekken.
Het grootste deel van de vertrekkers zijn HBO-ers,juist de groep die nog weet van de deals met het koningshuis...

Ik weet het moeilijk onder woorden te brengen, maar iedereen begrijpt dat ik er van kots.
Staatssecretaris blijft, omdat de macht van de corruptie gebroken moet worden.
500 miljoen verdwijnt.
Het koningshuis blijft, omdat wij nu eenmaal een Zwarte Piet willen hebben.
Het socialisme verschijnt.
nobahamas
2
Wij zij allen van vlees en bloed, en wanneer wij sterven is er geen onderscheid meer.
Wanneer wij sterven wordt ons vermogen wat wij bij leven vergaard hebben gewogen naar onze maatschappelijke verplichting aan de maatschappij waarin wij geleefd hebben.
Wij mogen ons bezit niet zonder meer doorgeven aan onze kinderen, de staat eist ook een kindsdeel op.
Dit noemt onze overheid erfrecht.
Dit erfrecht geldt voor alle inwoners voor Nederland die sterfelijk zijn.
Het Koningshuis is ook hiervan uitgezonderd.

Stel, het Koningklijk vermogen, waarover nooit belasting betaald is, en wat door de inwoners grotendeels geschonken is, na sterven van de bezitter overgedragen moet worden naar de rechtmatige erfgenaam, kent geen belastingafdracht, nog notariskosten.

Ik toon u een plaatje van wat de kosten zouden zijn voor iedere andere sterveling in ons land.
Bijlage:
objectief
1
Koningshuis belastingvrij: Dat is voor mij okay...we hebben er maar 1 en ze zijn
het geld dubbel en dik waard; tenslotte kunnen ze niet gewoon als burger leven en moeten dag en nacht in touw zijn voor de Staat, dat is voor Nederland miljarden waard.
josti5
0
Nou, voor dat geld wil ik óók wel wuiven naar het volk, en zo nu en dan een fotosessie houden...

Natuurlijk levert dat koningshuis wel wat goodwill op, maar anno 20-16 is het meer valse romantiek, dan poen ermee verdienen.
ffff
0
Nobahamas,

Je bespaart mij een hoop werk. Gisteren via de Nederlandse media de berichten gelezen en gehoord over de regelingen die het koninklijk huis hebben getroffen. Het bevestigt voor de zoveelste keer mijn diepe afkeer van wat ik nu al een decennium omschrijf als " de bevoorrechte kaste"

Voor alle Nederlanders gelden er zogenaamd dezelfde wetten en verplichtingen, behalve als je staatshoofd bent. Dan kun je legaal zeer lucratieve afspraken maken, terwijl gewone Nederlanders hun toevlucht moeten zoeken in trusts in buitenland of offshore-constructies of nog een stap erger: Om aan de enorme belastingdruk te ontkomen gewoonweg het land verlaten.

Toch nobahamas: Even voor de duivel spreken: Met verbazing las ik dat WA en Maxima wel degelijk vermogensbelasting moeten betalen. Ik kan het nauwelijks geloven dat dat het geval is:

Bij een geschat vermogen van 900 miljoen ( Hetgeen ik beslist niet zo snel geloof) betalen WA en Maxiam toch IEDERE MAAND op dit moment 900 maal 1000 Euro ofwel 900.000 Euro Vermogensrendementsheffing per MAAND

Dat is dus RUIM 10 miljoen per jaar, enkel en alleen aan Vermogensrendementsheffing /Vermogensbelasting.

De GRUWEL voor WA en Maxima is 1 januari 2017 waarbij zij, dankzij onze groene / socialistische vrienden, 900 maal 1375 Euro per maand : 1.237.500 Euro per maand moeten gaan betalen: Is bijna 15 MILJOEN Euro per jaar. Enkel en alleen aan VRH

Er zullen steeds meer Nederlanders zijn, die gaan begrijpen dat enkel en alleen al om de VRH ( Vermogensrendementsheffing) je met de TGV het sociale "paradijs" Nederland verlaat.

Helemaal afgezien van de speciale regelingen voor hun INKOMEN, stel ik mij de vraag of die VRH echt betaald wordt. En wat betalen ze dan over de opbrengst, de inkomsten uit dat vermogen van 900 miljoen.

Net zoveel als iedere andere Nederlander uit het INKOMEN van zijn vermogen jaarlijks moet betalen? Dezelfde tarieven? Ik heb mijn twijfels bij deze hoogste kaste.

Samenvattend: Als WA en Maxima werkelijk de VRH betalen mogen de Nederlanders dolgelukkig zijn, dat beiden niet net als Peter vertrokken zijn.

Want zeg nu zelf: Met de te betalen VRH betalen zij hun eigen hoge salaris terug.

Je kunt het ook, zoals Peter, gewoon " op zak" houden, dus niet hoeven te betalen aan een Nederlandse Overheid. Opstappen dus. Dat is al de eerste grote " verdienste" al moet je er wel voor " vluchten" Fiscaal optimaliseren heet dat dan !

Peter
ffff
0
Waarachtig nog vergeten: Het staatshoofd hoeft geen successierechten te betalen. Die belasting noem ik al vele jaren denigrerend: LIJKENPIKKERIJ.

Maar waarom moeten alle andere Nederlanders wel enorme sommen aan successierechten betalen en het staatshoofd niet? Alweer die bevoorrechte "kaste", die kaste vol met privileges.

Mooie praat verkopen....Alleen niet voor zichzelf toepassen.

En alweer: Het wordt leuk: Daar ben je met een verhuis naar het buitenland toch ook mooi vanaf. De kinderen mogen je dankbaar zijn, maar je krijgt het dus niet zo gemakkelijk cadeau dan...het staatshoofd. Je moet er wel heel wat meer voor over hebben.

Peter
alexnr75
0
@ffff

Maar Peter, jij doet nu alsof WA VRH betaalt, maar er blijkt juist dat hij netto niets betaalt!
ffff
0
Alex,

Waaruit zou dat blijken? Niet uit de eerste posting van Nobahamas waarin staat:

Wel moesten de Oranjes vanaf dat moment belasting betalen over hun privévermogen: ze moesten voortaan, net als 'gewone' Nederlanders, hun vermogensbelasting zelf betalen. Over aandelenbezit en spaargeld bijvoorbeeld.

Het zou MIJ overigens niets verbazen als ze onder die verplichting ook al zijn uitgekomen, maar daar is niets officieels en met zekerheid over bekend.

" Netto" betalen is geen juist uitgangspunt, Alex. Je moet goed onderscheiden de verschillende belastingen die iedere Nederlander moet betalen. Bij de andere belastingen zijn er voor het koningshuis zeer speciale en uiterst zachte regelingen getroffen ( Belasting over het salaris/ belasting over inkomsten uit het vermogen / successierechten), maar volgens eerste posting zou er wel VRH moeten worden betaald.

Peter
alexnr75
0
Peter,

Lees de link van RTL maar eens goed door.

"De topambtenaar op Financiën was hier tegen. Het was volgens de secretaris-generaal 'absoluut onjuist' om aan de ene kant de belastingvrijdom op te heffen en die 'op een gecamoufleerde wijze weer ongedaan te maken'."

jrxs4all
0
quote:

ffff schreef op 11 oktober 2016 12:17:

Samenvattend: Als WA en Maxima werkelijk de VRH betalen mogen de Nederlanders dolgelukkig zijn, dat beiden niet net als Peter vertrokken zijn.

Want zeg nu zelf: Met de te betalen VRH betalen zij hun eigen hoge salaris terug.

Ja, ze betalen inderdaad VRH (en BTW en hondenbelasting, verder niets).

Samen ontvangen ze ongeveer 7 miljoen aan inkomen, dat is inclusief die onbekende compensatie die blijkbaar in het verleden bedongen is.

Maar of ze over 900 miljoen VRH betalen, dat is de grote vraag en dat denk ik niet. Dan zouden ze inderdaad per saldo toebetalen.

Ze hebben vast geen 900 miljoen belastbaar vermogen, als ze al zoveel hebben zit dat keurig in allerlei fiscale constructies.

Zie ook: www.volkskrant.nl/economie/oranjes-st... en dat stoppen moet je met een grote korrel zout nemen.
voda
0
Kamermeerderheid wil af van belastingdeal koning
Redactie 11-10-16, 15:24

13 reacties

Deze duistere constructie moet direct stoppen

Jeroen Recourt, PvdA

Een grote Kamermeerderheid wil een onderzoek naar de vermeende belastingdeal met de Koning. Mocht daaruit blijken dat die geheime deal inderdaad bestaat, dan moet die zo snel mogelijk worden afgeschaft. 

Koning Willem-Alexander en zijn voorgangers zouden al sinds de jaren zeventig worden gecompenseerd voor de belasting die ze betalen over het rendement van hun vermogen, meldde RTL Nieuws gisteren. Daarover zouden destijds in het diepste geheim afspraken zijn gemaakt. De compensatie is verwerkt in de uitkering die het staatshoofd ontvangt.

Uit documenten in het Nationaal Archief zou blijken dat koningin Juliana destijds een extra bedrag van 150.000 tot 200.000 gulden per jaar kreeg. Het was in die tijd prins Bernhard die druk uitoefende om te worden gecompenseerd voor de belastingheffing. 

'Onacceptabel'

GroenLinks, PVV, SP, D66, PvdA en de ChristenUnie wil dat premier Rutte de kwestie zo snel mogelijk laat onderzoeken. Als die afspraken bestaan, moeten ze direct van tafel, menen zij. PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt noemt compensatie 'onacceptabel'. ,,Deze duistere constructie moet direct stoppen."

www.ad.nl/binnenland/kamermeerderheid...
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 11 oktober 2016 16:09:

Kamermeerderheid wil af van belastingdeal koning
Redactie 11-10-16, 15:24

13 reacties

Deze duistere constructie moet direct stoppen

Jeroen Recourt, PvdA

Een grote Kamermeerderheid wil een onderzoek naar de vermeende belastingdeal met de Koning. Mocht daaruit blijken dat die geheime deal inderdaad bestaat, dan moet die zo snel mogelijk worden afgeschaft. 

Koning Willem-Alexander en zijn voorgangers zouden al sinds de jaren zeventig worden gecompenseerd voor de belasting die ze betalen over het rendement van hun vermogen, meldde RTL Nieuws gisteren. Daarover zouden destijds in het diepste geheim afspraken zijn gemaakt. De compensatie is verwerkt in de uitkering die het staatshoofd ontvangt.

Uit documenten in het Nationaal Archief zou blijken dat koningin Juliana destijds een extra bedrag van 150.000 tot 200.000 gulden per jaar kreeg. Het was in die tijd prins Bernhard die druk uitoefende om te worden gecompenseerd voor de belastingheffing. 

'Onacceptabel'

GroenLinks, PVV, SP, D66, PvdA en de ChristenUnie wil dat premier Rutte de kwestie zo snel mogelijk laat onderzoeken. Als die afspraken bestaan, moeten ze direct van tafel, menen zij. PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt noemt compensatie 'onacceptabel'. ,,Deze duistere constructie moet direct stoppen."

www.ad.nl/binnenland/kamermeerderheid...
per direct stoppen en een Naheffing svp die ten goede moet komen aan onze Oudjes !!
ffff
0
JR,

Tot nu toe kunnen we dus concluderen dat dat vermogen, zoals ik zelf ook al inschatte, zeker geen 900 miljoen is. Maar substantieel minder. Hoe kan het ook anders na verdeling onder 4 kinderen na overlijden van Juliana en Bernhard.

Daar komt nog bij dat hele stukken van dat vermogen moeilijk jaarlijks kunt gaan belasten. De gouden koets hebben ze al verstandig in een Stichting gestopt en hoort dus niet bij het vermogen van WA en Maxima. En zo kun je natuurlijk enorm veel vermogensonderdelen opsommen als kroonjuwelen, kunstvoorwerpen, waarbij je de vraag kunt stellen: Is het nu redelijk om daar jaarlijks 1,65 procent over te betalen, dus dan wetende dat over dertig jaar, de helft van het daarin vastzittende vermogen alweer afgedragen is via de VRH.

Ik kan mij goed voorstellen, dat hun fiscale adviseurs dat buiten het jaarlijks te belasten vermogen heeft weten te houden. VRH betalen over koetsen, kroonjuwelen en hermelijnen koningsmantel......Te gek voor woorden!

Maar ik zou het niet meer dan redelijk vinden dat over vermogen in aandelen, obligaties die hun privébezit zijn, net als bij iedere andere Nederlander 1,65 procent per 1 januari 2017 wordt afgedragen. Vandaag kunnen ze nog genieten van het volgens socialisten vriendentariefje van 1,20 procent.

Over al die andere zaken als paleizen, autopark, bewaking, juwelen, koetsen kun je eindeloos discussiëren. Het Nederlandse volk wil nu eenmaal die peperdure franje en poeha: Nou dan moeten ze ( het volk) er ook maar voor betalen. Zie de teneur in al die Royalty- reportages. Je kunt moeilijk van WA en Maxima verwachten dat zij die poppenkast werkelijk uit eigen zak bekostigen. Dan zouden ze de diamanten van Anna Paulona, de dochter van de tsaar en echtgenote van Willem II moeten gaan verpatsen. En die diamanten staan Maxima zo goed!

Blijkbaar is het vermogen een pak minder groot. Wie weet komt er ook op dit gebied vandaag of morgen een Wiki-leaks lek....En zal Willem, net als ik, gevloekt hebben toen hij vernam dat de VRH van 1,2 naar 1,65 wordt verhoogd?

Peter

129 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
861,11  -4,25  -0,49%  11:38
 Germany40^ 17.718,30 -0,67%
 BEL 20 3.808,37 -0,48%
 Europe50^ 4.911,19 -0,51%
 US30^ 37.602,15 -1,08%
 Nasd100^ 17.305,93 -1,38%
 US500^ 4.995,20 -1,07%
 Japan225^ 37.325,98 -1,78%
 Gold spot 2.380,64 +0,05%
 EUR/USD 1,0659 +0,14%
 WTI 82,45 +0,45%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +4,00%
EBUSCO HOLDING +1,34%
Pharming +1,32%
NX FILTRATION +1,00%
Vopak +0,92%

Dalers

AMG Critical ... -3,10%
Alfen N.V. -2,75%
TomTom -2,68%
Aegon -2,54%
INPOST -2,51%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront