Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

breken van koersmanipulanten en daarom gegarandeerd grof geld verdienen

27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
atitlan
0
THEMA

Heb je als belegger :
1) een gruwelijke hekel aan professionele koersmanipulanten, en
2) wil je ook graag dan het geld verdienen dat je toekomt, wanneer je de juiste fundamentele keuzes maakt?

Dan heeft een IEX-er (na jaren van onderzoek hoe dit enorme zelfs wereldwijd heersende probleem aan te gaan), de oplossing bedacht:
1) het zelf tellen van de freefloat,
2) en tevens ook de ideale kandidaat gevonden voor toepassing.

Want :
1) het betreft hier een aantoonbaar mega ondergewaardeerde onderneming,
2) met tevens een voldoende kleine (overzichtlijke) freefloat om snel (en elke manipulatieweerstand) voldoende te kunnen oprollen,
3) en, heel cruciaal, er is maar één grootaandeelhouder als tegenpartij,
4) die bovendien zelf beweert zelfs bij een 5x hogere koers niet te verkopen.
5) en logisch ook, want het is een onderneming die als het dat wil aantoonbaar in een jaar een netto winst kan behalen die 6-8x groter is (!!) dan de hele huidige beurswaarde!! Dan praat je over fair value voor nu op 10x de huidige koers en potentieel op 20 tot 30x de huidige koers!
atitlan
0
Alle details over dit wereldwijd unieke aandeelhoudersinitiatief, en hoe mee te doen aan de telling hier

lazio-stakeholder.nl/
atitlan
0
Hoort er ook nog bij

Er hoeven bij LAZIO niet heel veel beleggers mee te doen om het waterdicht te laten lukken (op basis van de huidige koers is maximaal 12 miljoen euro koopvolume dat meedoet aan de registratie van de freefloat de bovengrens.. wellicht echter heel veel minder omdat de freefloat in het echt natuurlijk veel geringer is dan 12 miljoen koopvolume.. veel aandelen zitten hier sowieso al vast bij kleine beleggers (in Italië bijvoorbeeld) ..

Dan is in heel korte tijd 400% koerswinst zeker (wederom gerekend vanaf het huidige absurde waarderings-/koersniveau).
Tevens hebben we dan samen een enorm idieel doel bereikt.
Een inside trading schandaal (daarover heb ik sowieso geen twijfel meer hier) opgerold.
Maar omdat dit initiatief dan ook onvermijdelijk wereldwijd headlines gaat maken en een voorbeeld gaat worden, wordt daarmee ook bereikt dat waar ook ter wereld in de toekomst aandeelhouders van kleinere bedrijven veel minder kans lopen nog slachtoffer van manipulerende grootaandeelhouders te worden.

Enorme Win-win situatie voor alle stakeholders in deze onderneming, uitgezonderd uiteraard de huidige (ook bij de fans gehate) grootaandeelhouder, die stelend een onderneming aan het raiden was, maar er dan naar alle waarschijnlijkheid zelfs helemaal uit ligt.
atitlan
0
ach ja toen in 2003 analisten bij Versatel in koor nog steeds "sell" riepen bij een beurswaarde van slechts 100 miljoen euro geloofde de eerste dagen ook niemand mijn verhaal
www.iex.nl/Forum/Topic/471743/Versate...

maar kort daarna stapte wel Ene de Mol in.. die had het wel begrepen.

en in 2007 werd alleen de Duitse helft van Versatel naar de beurs gebracht voor 1,7 miljard euro
www.faz.net/aktuell/finanzen/telekomm...

Bij Lazio kan een raider eventueel en wel meteen van 50 miljoen euro 300 miljoen euro maken, maar reëel te bereiken fair value as a going concern ligt bij tenminste 10 euro per aandeel.

Er is nog nooit ook maar een onderneming failliet gegaan die ik ooit op IEX tipte en bij slechts één van al mijn tips op IEX staat de koers lager dan ten tijde van mijn tip (AS Roma). En dan nog wel vanwege malversaties door een grootaandeelhouder.

En in de sporadische gevallen dat ik negatief tipte (Imtech en Q-Cells) volgde inderdaad faillissement.

Hoe suf zijn klein beleggers die zich laten manipuleren door vaak voor belanghebbende opererende analisten, en ook omdat ze zelf niet financieel kunnen rekenen.
ONN
0
Alweer een draadje ? :)

Pas je wel op dat je beschuldigende aannames niet in Italie bekend worden ? Straks komen ze nog ff langs bij je :)
atitlan
0
"Straks komen ze nog ff langs bij je :)"

ben ik me heel goed van bewust (en die vriendjes van jou hebben me ook al ooit lopen dreigen).. maar deze zaak is VEEL belangrijker dan ik zelf ben

ik kan vandaag uitstappen bij Lazio met een vette winst, maar dat weiger ik omdat er voor allen mega veel meer mogelijk is en nog belangrijker : er moet een keer effectief wat gedaan worden tegen beursmafia,
hier liggen wat dat betreft kansen als nooit te voren,
vandaar mijn frontale aanval op het web.. ik weet namelijk heel zeker dat ik hier in mijn TOTALE analyse gelijk heb

evenals dat ik daarin ook zeker was bij Borussia Dortmund en ik toen zelfs enkele de kluit bedriegende analisten naar huis kon jagen. Zo niet eerder vertoond.
ffff
0
Atitlan,

Ik wil best reageren, want je schrijft zinnige zaken in je openingsposting. Maar dan moet je ervan uitgaan, dat mensen over zaken " anders "kunnen denken.

De gruwel tegen koersmanipulanten deel ik volledig met jou. Heb er de afgelopen 16, 17 jaar regelmatig op gewezen in de KK.

Hoe je die koersmanipulanten "aanpakt" is ook een gedachtenwisseling waard. MIJN aanpak is een vrij simpele: Gewoon een " idioot" lage aankooporder in de markt leggen en dan zien of je die aandelen voor die prijs krijgt.

Regelmatig gedaan en wat blijkt:

Je hebt de aandelen snel te pakken.....maar de koers zakt nog veel verder door. Mijn "idioot"lage aankoopkoers was blijkbaar nog veel te hoog: Die mannen drukken dan nog verder naar beneden.

Of je krijgt de aandelen echt niet tegen die lage prijs en je stond er dus bij en keek er naar, maar verder had je d'r niet veel aan.

Als ze dan door de manipulanten zo laag gezet zijn is het maar de vraag of die koers weer opveert. GELUKKIG vaak genoeg wel, want anders deden we met dit gokspelletje niet meer mee, maar toch ook dat dat "fantastische" aandeel helemaal niet meer op zijn "terechte" koers komt. En verlies je dus , ondanks het feit dat je de aandelen "goedkoop" hebt ingekocht. Het ging nog lager en bleef lager, niet passend bij de cijfers die het bedrijf publiceert.

Kortom, Atitlan, zo nu en dan zie ook ik, duidelijk gemanipuleer van koersen door manipulatie, uiteraard vaak door hedgefunds, met dan ook nog de nodige "persberichten" ze de financiële media insturen.

Maar je wint het niet altijd van die ellendelingen.

MIJN ervaring is dan weer, dat als je nu maar de tijd neemt, je er zeker het vaakst goed vanafkomt. Ze kunnen niet blijven manipuleren. Zie de monsterverliezen bij de hedgefunds toen VW door Porsche zou worden overgenomen en de directies van VW en Porsche die hedgefund op het verkeerde been hebben gezet en zij.....miljarden....verloren ( Koers VW toen 1000 Euro..! ) Ook hier in de KK hebben we die affaire gevolgd.

En dan de opmerking van mij waar jij ongetwijfeld weer boos over wordt: Je moet een keuze maken bij welk soort aandeel je tegen manipulanten de strijd aangaat....... ( Niet boos worden )

Peter
atitlan
0
"Maar je wint het niet altijd van die ellendelingen."

Juist hier kan het gewonnen worden, en door dit waterdichte idee zelfs 99,99% gegarandeerd en vanwege de aantoonbaar immense onderwaardering met heel veel rendement gewonnen worden, Peter.
Probeer het waarom daarvan nu eens te doorgronden.
Hier kan vanaf nu niet eens meer short gegaan worden met eigen aandelen.. moet juist als de bliksem gecoverd gaan worden, zodra het volume wat aantrekt en de registratie dito oploopt.

Ik ben toch hopelijk niet de enige die dit snapt?
ONN
0
quote:

atitlan schreef op 7 december 2016 13:08:

ik kan vandaag uitstappen bij Lazio met een vette winst
Ik ben even dat andere draadje langsgelopen en ik zie dat je 2 keer een plaatje hebt gepost. Eerste plaatje een koop van 20000 op (afgerond) 53 cent en het tweede plaatje een koop van 20000 op 59 cent. Gemiddeld 40000 op 56 cent. Als je die nu verkoopt maak je misschien anderhalve cent winst. Is toch een vette 600 euro :)

Oh wacht, je had natuurlijk al veel eerder veel meer gekocht ? Sorry dan...
atitlan
0
Ja wat dacht je dan.. natuurlijk heb ik duidelijk meer als een paar neergeschreven bijkoop acties.

Stel je voor dat ik er zelf niet volledig in zou geloven.. zoals ik dat destijds bij Versatel deed. Daar stapte ik toen zelfs voor 100% in.
Maar inmiddels verworven onroerende goederen uit voorgaand verzilverd beleggingsrendement kan ik hier niet inleggen.
ONN
0
quote:

atitlan schreef op 7 december 2016 13:38:

Daar stapt ik toen zelfs voor 100% in.
Ja, alles op dat ene paard ? Verstandig. Zoiets als JustOneStockThereIs ? :)
atitlan
0
quote:

mjmj schreef op 7 december 2016 13:41:

Atitlan, laat je niet provoceren is mijn advies.
Dank je mjmj,

maar je staat op IEX helaas machteloos tegen lieden die moedwillig je draden lopen te zieken en van dit heerschap heb ik al heel erg lang erg veel last.

Ik heb het al vaker voorgesteld en de oplossing is simpel ook (clip).. en anders gaan bij dit ooit zo prettige medium nog veel meer serieze lieden afhaken, lijkt mij.
Bijlage:
ONN
2
quote:

atitlan schreef op 7 december 2016 13:58:

en anders gaan bij dit ooit zo prettige medium nog veel meer serieze lieden afhaken, lijkt mij.
Mij lijkt het eerder dat serieuze lieden terecht afhaken.

Maar goed, ieder zo z'n mening.
benito c.
3
Dank voor al je werk Atitlan, ik heb vanaf het begin dat je het noemde een behoorlijke positie opgebouwd in Lazio. Het lijkt me een aantrekkelijke risk/reward, je kunt bijna niets verliezen, maar wel veel winnen.
Nog een advies: reageer nu niet telkens op mensen die je zitten te sarren, daarmee doe je die mensen een groot genoegen, want dat is hun bedoeling. Geef ze nou niet telkens hun zin.
josti5
0
Ahh, benito c., een oudgediende - goed te lezen, dat je 'in de club zit'!
En natuurlijk sluit ik mij helemaal bij jouw persoonlijk advies richting atitlan aan (en heb vanmorgen een zelfde poging gedaan) -:)
atitlan
1
Benito en John, ga ik proberen, dank voor dat advies.

Ik plaats hier ook nog een relevante bijdrage uit de Lazio thread van iemand die ook in mijn telling genoteerd is.

quote:

asdf10 schreef op 7 december 2016 15:08:

...
Ik ben al voorzichtig in gestapt en heb dit ook al bij je aangemeld (200000 stuks).
Ik heb deze draad doorgelezen en krijg het idee dat jij er rekening mee houdt dat er meer aandelen uitgegeven zijn/worden dan er officieel geregistreerd staan, en dat je dat middels deze telling wilt voorkomen.

Je telling zal inderdaad een effectief middel zijn dit te voorkomen, echter ik vermoedt dat het manipuleren van de koers op een iets andere manier gebeurd.
Stel dat de manipulator iedere dag ongeveer 10% van de omzet koopt en op een strategisch moment met een verlies weer verkoopt kan de koers effectief laag gehouden worden. in het geval van Lazio stel dagomzet 100000 stuks. Manipulant (market maker) koopt, geheel automatisch natuurlijk, 10000stuk en dumpt ze met 3ct verlies, kosten EUR 300,- /dag --> EUR60.000,- /jaar.
Peanuts dus, en gemakkelijk weg te moffelen in iedere boekhouding.
Pas als de omzet zeer hoog wordt zal de manipulator van deze strategie af gaan wijken.
Ik heb het door de jaren al talloze keren mee gemaakt, Nedschroef 5 jaar lang een stabiele (te lage) koers en dan binnen een paar maanden een koers vervijfvoudiging. Wavin, lange tijd een stabiele lage koers en daarna overname. Vestas: met het sentiment naar beneden gebeukte koers en daarna koersvertwintigvoudiging in een dik jaar. (helaas had ik die er na 1000% winst nog te vroeg uit gedaan).
Het kan een kwestie van een lange adem worden maar het kan ook binnen een paar weken exploderen.
In min ogen zal het gezien de toenemende publiciteit (mede natuurlijk door jou) eerder kort duren dan lang.
Mocht het onverhoopt nog eens terug vallen onder de EUR 0,50 dan zal ik me beslist weer bij je gaan melden met extra aankopen.

atitlan
0
niet om op te scheppen, maar om te laten zien dat ik dit soort initiatieven niet nodig heb om aan de beurs leuk rendement te maken,
mijn portefeuille stand tot heden in 2016
Bijlage:
ONN
1
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd. Laatste waarschuwing.]
27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront