Forum: Koffiekamer » Beurscompetitie Europa 2017 » Pagina: 34 | DeBeurs.nl

Beurscompetitie Europa 2017

1.867 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 90 91 92 93 94 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
hirshi
0
Koninklijke DSM neemt Suzhou SunShine New Materials Technology over, een Chinese producent van PV-zonnepanelen. Dit meldde DSM donderdag zonder financiële details vrij te geven.

De koers van DSM reageert nauwelijks.

De koers van het Duitse zonne-energiefonds SMA Solar Technology AG uit mijn selectie staat vandaag overigens ruim 5% hoger.

De winst van Flow Traders na de bekendmaking van de cijfers beklijft niet na de grote verkooporder in de slotveiling van gisteren. Tijd voor een uptick!
marique
0
HOLLANDS GLORIE

week 7


Plaatsverschuiving aan de top.
@haas van 7 naar 1
@Moermanski van 5 naar 2 en alles op groen.

In het middenveld JansenH5 van 13 naar 8.

Het achterveld vrijwel ongewijzigd.

Koerswinnaars van de week;
AirFrance +27,4%
Unilever +15,7%

Koersverliezers van de week:
Ordina -11,6%
Arcadis -9,9%
Bijlage:
nobahamas
0
quote:

hirshi schreef op 16 feb 2017 om 11:12:


Koninklijke DSM neemt Suzhou SunShine New Materials Technology over, een Chinese producent van PV-zonnepanelen. Dit meldde DSM donderdag zonder financiële details vrij te geven.

De koers van DSM reageert nauwelijks.

De koers van het Duitse zonne-energiefonds SMA Solar Technology AG uit mijn selectie staat vandaag overigens ruim 5% hoger.

De winst van Flow Traders na de bekendmaking van de cijfers beklijft niet na de grote verkooporder in de slotveiling van gisteren. Tijd voor een uptick!

Het Franse Electro Power Systems doet het het laatste halfjaar ook giga
(Volledige renewable off-grid systemen)
Coldplay
0
Coldplay
1
Totaal stand

Bianchi heeft de leiding overgenomen van Ivan na goede week uitslagen van d'Longhi en Reply. Isaandie klimt een plaats en heeft slechts 0.24 pp achterstand. BB staat 3e met 0.25 pp achterstand op Isaaandie.

Moermanski zet de opgaande lijn van de laatste weken voort en staat op 5. Hij heeft samen met Isaandie een 100% groene portefeuille.

Bloom handhaaft zich op 6 - nu met een goede weekscore van Hugo Boss. De Duitse gründlichkeit legt hem geen windeieren.

hosternokke en Wuyvae zijn de beste nieuwelingen op 7 resp. 9. Wuyvae maakt een reuze sprong door ondermeer goede resultaten van Picanol en EVS. AgfaGevaert en ION Beam zijn leonardo's winnaars deze week en dat resulteert in een aansprekende 8e plaats.

haas snelt naar 10. Hij heeft een 90% groene portefeuille. De overige licht groene portos zijn Bianchi (1), BB (3), flosz (16), maliqun (24) en CP (29).

Het gemiddelde rend% van alle deelnemers bedraagt 4.0 %. De BCE17 wannabees portefeuille blijft op 4.3 % steken. De 18 model portefeuilles behalen gemiddeld 4.5 %.

Alle portefeuilles, standen en lijstjes zijn geactualiseerd en staan op de blog.

www.aandelenfabriek.nl

rene l
2
Gistermiddag ontstond er plotsklaps rumoer op de beurs.
Het nieuws kwam naar buiten dat er op Unilever, één van de hoekstenen van de AEX, een overnamebod gelanceerd was.

Eigenlijk is het niet te bevatten, op een vrijdagmiddag, gewoon tijdens opening van de beurs, en dan te bedenken dat het ook nog expiratiedag was.

De handelaren die net terugkwamen van een overvloedige vrijdagmiddag-lunch en hun geld proberen te verdienen met optiehandel op de AEX zullen wel in alle staten geweest zijn.
De ene zal zich gevoeld hebben of er bij hem een halve Unox rookworst in het verkeerde keelgat geschoten is, de ander heeft zich 's avond uit pure eurofie zodanig bezat dat hij vanmorgen een flinke douche genomen heeft met AXE antihangover.

Zelf kan ik het ook niet echt bevatten, waarom heeft een bedrijf dat zelf een flink maatje kleiner is de intentie om min of meer een concurrent over te nemen voor een slordige 150 miljard Euro, het is gewoonweg een enorm bedrag dat volgens mij bijna niemand in de achterzak heeft zitten.
Ze willen ook een soort van ruilhandel op zetten, ik begrijp het niet helemaal, hoe komen ze aan de centen.
Logischer was overigens geweest dat Unilever zelf de overnemende partij zou zijn.

Ik heb voor de grap eens gekeken wie 3G precies is.
Het zijn voornamelijk Brazilianen waarvan de meeste partners de onstilbare honger naar steeds meer geld bij Goldman Sachs met de paplepel ingegoten hebben gekregen, ik heb dan direct mijn bedenkingen.
Zelf zitten ze niet zo goed in de slappe was en ik bedenk dan maar wat.
Het zal toch niet zo zijn dat ze via hun vroegere werkgever contacten hebben met Mario en dat ze een zak met gratis ECB geld krijgen om deze beoogde overname te bekostigen.
Wat ik verder zo lees is dat het keiharde zakenlieden zijn die over lijken gaan om zichzelf te verrijken.

En wat willen ze met Unilever, ze zitten niet echt meer in een groeimarkt, de marges zijn ook niet echt hoog en ik vind Unilever daarnaast niet echt goedkoop, dit zou ook de visie van Warren Buffet moeten zijn, hij is tenslotte iemand die voor de kanskoopjes gaat.

Vaak hebben dit soort figuren mooie praatjes maar in werkelijkheid zijn ze medogenloos.
Ze zullen wel beloven dat de beide hoofdkantoren blijven bestaan, de top blijft zitten, de medewerkers hoeven niet bang voor hun baan te zijn, ze sluiten geen bedrijven en gaan juist door met innoveren.

De harde realiteit openbaart zich meestal binnen het jaar, er ontstaat wrijving aan de top, bepaalde mensen worden vervangen door figuren uit hun eigen gelederen, ze gaan saneren omdat er meer winst gemaakt moet worden, mensen worden ontslagen, fabrieken worden gesloten of samengevoegd, of gewoon verplaatst naar het buitenland.
Vaak zijn ze op dat moment ook door hun financiele middelen heen en stoppen ze met innoveren en worden juist de kennis en de machines overgeplaatst naar elders.

Ik wens de top van Unilever veel wijsheid toe en zou de Brazilianen gewoon de deur wijzen, volgens mij wordt de soep niet zo heet gegeten als deze wordt opgediend.

www.youtube.com/watch?v=AMT698ArSfQ
JansenH5
0
Het Unilever verhaal vind ik een test voor de vrije markt. Voor de Europese markt, hoe vrij is die eigenlijk? Zijn de aandeelhouders wel echt de eigenaren van de beursgenoteerde bedrijven of worden er teveel spelletjes gespeeld en verdwijnt er veel geld? Mijn indruk is in Europa meestal dat laatste vandaar dat ik vooral in de VS moet beleggen. Ik heb Unilever in mijn kooplijst staan voor 54 euro per aandeel, maar heb altijd het vermoeden gehad dat de aandeelhouders minder krijgen dan zou moeten dus zelf heb ik er niet zo veel als van aandelen met vergelijkbare waarde/prijs verhouding.
Als Buffett en 3G een overname willen dan betekent dat dat er flinke verbeteringen mogelijk zijn bij een bedrijf. Vaak veel managementlagen die weg kunnen of afdelingen die minder rendabel zijn. Het eigen mensen willen inbrengen speelt bij Buffett geen rol, dat wijst de geschiedenis niet uit en er werken nog geen 50 mensen op het hoofdkantoor van Berkshire Hathaway.
isaandie
0
Stijging in:
Fonds aandelen free float koers bijdrage gewicht € % ix-pnt

Unilever 1582523563 * 0.95 * € 44.800 / div. = 73.181 14.66% 5.23 13.2 8.54
marique
1
HOLLANDS GLORIE

week 8


Zwakke beursweek met meeste aandelen in het rood.

Uitblinkers Arcadis +7,0% en GrandVision +7,7%.
Dreun voor Ordina met -13,8%


Aan de kop van het klassement kleine verschuivingen.

@begb klimt van plaats 18 naar 12.
Fred12345 zakt van 11 naar 17.
Bijlage:
kck
0
Bedankt Marique,

In de onderste regionen is het goed toeven in het gezelschap van Ved en Cezan,kan slechts beter gaan.hehe

Als ik een groot bedrijf had zou ik jou als boekhouder willen:consistent en paraat!

Ciao
Coldplay
2
Totaalstand BC Europa

1 Isaandie 2 Bloom 3 Bianchi (4 Wuyvae 5 BB 6 hosternokke)

Isaandie neemt de kop over van Bianchi. Bloom en Wuyvae zetten de voortgaande lijn door en stijgen naar de 2e resp. 4e plaats. Laatstgenoemde is nu de beste nieuweling voor hosternokke op 6. BB zakt van 3 naar 5.

De onderlinge verschillen tussen de bovenste 6 blijven gering. Moermanski maakt een sterke periode door en hadhaafd zich op 7. flosz is de runner-up van de laatste weken. Hij stijgt naar 8. DurianCS en rene l werken zich ook omhoog en staan op een verdienstelijke 9e en 10e plaats.

Al deze spelers krijgen de ruimte door inzakkende grondstoffen en olie koersen. En dat gaat ten koste van de portefeuille rendementen van Ivan, JP, MdR, thepouw, Fred en RDP. Deze spelers van 'het eerste uur' zijn wat weggezakt op de ranglijst.

bolo behaalt een zeperd met Nordex. Donderdag 16:59 verschijnt er een persbericht over de lagere verwachte omzet in 2017 waarna de koers in elkaar klapt.

Onderaan heeft ved de rode lantaarn overgenomen van WW.

Het gemiddelde van alle deelnemers bedraagt +3.64%. De BCE wannabees met de 10 meest gekozen aandelen blijven steken op +3.7% dankzij Aegon, Kon. Olie en TomTom. De model portefeuilles blijven het goed doen. Het gemiddelde van alle 18 portefeuille stijgt naar +4.94%.

De rangen en standen, grafieken en overzichten kun je hier teruglezen :

www.aandelenfabriek.nl

h980577.
0
quote:

marique schreef op 24 feb 2017 om 19:46:


HOLLANDS GLORIE

week 8


Zwakke beursweek met meeste aandelen in het rood.

Uitblinkers Arcadis +7,0% en GrandVision +7,7%.
Dreun voor Ordina met -13,8%


Aan de kop van het klassement kleine verschuivingen.

@begb klimt van plaats 18 naar 12.
Fred12345 zakt van 11 naar 17.Ideaal die dalers watchlist van mij. Nu in werkelijkheid ook ECP gekocht. Mooi divi ook.
[verwijderd]
1

Jansen. Je moet nu wel vol zitten met Unilever. Vergeet overigens niet dat de USA zeer streng is met zgn strategische bedrijven. Dat gaat behoorlijk ver. Vraag dat laatste maar eens aan Philips die een bepaald onderdeel vorig jaar niet aan de Chinzen mocht verkopen.

" Mijn indruk is in Europa meestal dat laatste vandaar dat ik vooral in de VS moet beleggen. Ik heb Unilever in mijn kooplijst staan voor 54 euro per aandeel"

Wederom dank aan Coldplay en Marique voor hun noeste arbeid. Van mijn keuze heb ik in het echt inmiddels Brunel eruit gegooid. De cijfers en de verwachtingen rechtvaardigen niet meer een koers hoger dan zeg E 12. Overname met plus 30% is dan ook niet meer de gok waard.

Zoals eerder gemeld: mijn ingeschatte klassering zal zijn nummer 15. Nu sta ik 17. Echter de zaken staan dicht bij elkaar en dus niet getreurd. Bovendien heb ik gezien dat niet veel Ahold Delhaize hebben en die komen woensdag met de zeer meevallende cijfers die een opwaartse koersklap van 10% gaan geven.

Kom ik ver onder de 15 en kan ik daarna weer rustig terugzakken.

Groet, Jonas
rene l
4
Nederland raakt steeds verder uitgewerkt en van degenen die nog werk hebben hoor ik dat het steeds minder leuk aan het worden is.
De belangrijkste factoren zijn gewoon een heel laag loon, weinig of geen perspectief op een glansrijke carriere, een hoge werkdruk, en bijna geen kans op een vaste baan.

Toen ik vroeger begon te werken was werken gewoon leuk, het was best wel hard werken, maar de bereidwilligheid van de werkgever was groot om in je te investeren d.m.v. diverse scholingen om je toegevoegde waarde voor het bedrijf te vergroten.
Het enige waar je zelf in moest investeren was tijd.
Overwerken was vooral in de beginjaren geen enkel probleem, het werd gewaardeerd en je werd er zelf extra voor betaald, en je had zodoende een extra'tje om wat op te bouwen.
En af toe mocht je ook bij de directeur komen die je onder de tafel door een enveloppe overhandigde met wat bankbiljetten als blijk van waardering.

Zelf loop ik nu ook al weer de nodige jaren thuis na met een koperen nekslag uit het pand verdreven te zijn door mijn toenmalige werkgever, en volgend jaar hoop ik zelfs mijn eigen tinnen jubileum te vieren, ja, de tijd die vliegt.
Wennen zal het echter voor mij nooit, rust roest echter, en daarom blijf ik maar bezig want de schoorsteen moet ten slotte blijven roken.

Uitzendbureaus beleven ook magere tijden, er is weinig werk en bedrijven willen gewoon geen cent teveel betalen.
Je zou bijvoorbeeld via Randstad bij de Apenheul aan de gang kunnen gaan als apenoppasser, helaas ben ik hiervoor ook te oud, ze zoeken liever een jongere die ze slechts zo'n 6 Euro per uur bruto hoeven te betalen.
Het is net als in de horeca of bij de supermarkt, boven de 21 ben je tegenwoordig al te oud.

Een overbuurman bij ons in de straat is na lang thuisgelopen weer aan een baan geholpen, de nood was hoog voor hem.
Hij moet er wel meer dan een uur voor rijden in de auto, heeft totaal geen plezier in zijn werk, en als hij 's avonds zo rond kwart over 6 thuis komt kijkt hij niet echt vrolijk.
Zelf heb ik geen idee hoe hij kijkt als hij 's morgens iets na half 7 vertrekt.
Voorheen was hij 's avond altijd zeer actief met diverse activiteiten, nu hangt hij na thuiskomst als een uitgebluste aap op de bank.
Vroeger ging en kwam hij altijd fluitend op de fiets langs ons huis heenrijden.
Ook hebben we bij ons in het dorp een groot bedrijf dat technische producten voor de installatiebranche vervaardigd.
De mensen waren trots om er hun leven lang te werken, nu zijn ze onderdeel van een buitenlands concern, ze werken er lean&mean en voornamelijk met uitzendkrachten die ze het minimum loon betalen.
Ik ken mensen bij ons uit de buurt die er nu voor maximaal een jaar werken, na deze periode is het exit voor hun en wordt er via het uitzendbureau weer een nieuw blik opengetrokken.
Ze mogen er als loonslaaf voor 10,50 bruto per uur werken.

Ik hoor de verhalen, de sfeer is er gespannen, op de werkvloer mogen ze niet met elkaar praten, behalve tegen de lijnlijder die ze strak in het gareel houd en zelf van bovenaf weer op zijn mieter krijgt van zijn manager. En wanneer ze naar de wc moeten wordt verzocht om het maar op te houden tot de pauze, de lopende band houdt geen rekening met zoiets.
In de middagpauze mogen ze het terrein ook niet af, ze mogen wel naar buiten maar zitten dan min of meer gevangen achter een hoog hek.

In Nederland hebben we het er zelf naar gemaakt, kijk eens hoeveel bedrijven we inmiddels al aan het buitenland verkocht hebben om aandeelhouderswaarde te creeren.
Sphinx, Nedlloyd, Grolsch, Hoogovens, Wavin, Nutricia en Nutreco zijn slechts enkele die mij zomaar te binnen schieten.
En vergeet ook niet Imtech dat helaas ten gronde ging aan wanbeleid, de juist prima presterende divisies in Nederland werden voor een habbekrats aan het buitenland verpatst.

Ik ben daarom wel een voorstander van het beleid van Trump.
Roep de uitverkoop van NL B.V. een halt toe en ga zelf weer produceren en geeft het personeel weer toekomstperspectief.

Hoe simpel wil je het hebben, je kunt bedrijven wel uitmelken en drastisch saneren op het personeel.
En ondertussen komen de bedrijfswinsten alleen terecht in de zakken van bazen die hun hoofdkantoor elders in de wereld hebben.
Als je de mensen geen werk meer te bieden hebt hebben ze ook geen inkomsten en kunnen ze niks spenderen.

Het zal geen éénvoudige opgave worden, maar we willen straks toch niet dat er alleen uitzendbureau's overblijven waar je als werkgever straks een robot in kunt huren tegen een 0-uren contract.

De basis van economische groei is werkgelegenheid bieden aan de lokale bevolking zodat deze geld hebben om dit ook weer lokaal te besteden.
Ik ben benieuwd of de glorie jaren die ik zelf in de jaren 80 en 90 meegemaakt heb en zelfs nooit een dag met tegenzin naar mijn werk gegaan ben ooit weer terug zullen komen.

www.youtube.com/watch?v=lDK9QqIzhwk
fred12345
0
quote:

rene l schreef op 26 feb 2017 om 16:40:


Nederland raakt steeds verder uitgewerkt en van degenen die nog werk hebben hoor ik dat het steeds minder leuk aan het worden is.Is dit geen politiek verhaal, dat elders thuis hoort.

(Overigens vinden veel van mij familieleden en bekenden veel plezier in hun werk tegen een mooie beloning...is allemaal geen subjectief)
[verwijderd]
0

Fred zet je bril op. Zie jij een stemadvies? Je gedraagt je als een gefrustreerd politiek konijn die in een beschouwend verhaaltje over arbeidsbeleving al politieke spoken ziet. Wat nog ontbreekt is dat je niet meldt dat het allemaal de schuld van Wilders is.

Groet, Jonas
1.867 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 90 91 92 93 94 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
528,47  -0,19  -0,04%  18:05
 Germany30# 12.608,73 +0,31%
 Dutch15 13.738,78 +0,15%
 BEL 20 3.968,67 +0,08%
 Europe50# 3.544,41 +0,53%
 Euro30 17.423,44 +0,42%
 Dow30# 22.375,80 -0,16%
 Nasd100# 5.955,81 -0,30%
 US500# 2.504,61 -0,14%
 Japan225# 20.373,90 +0,31%
 Gold World Spot (USD) 1.292,72 -0,65%
 New York WTI spot 50,41 +1,88%
 EUR/USD 1,1931 +0,31%

Stijgers

OCI +4,03%
NN Group +1,89%
Aegon +1,65%
Nedap +1,64%
Refresco Group +1,44%

Dalers

Sif Holding -3,47%
ArcelorMittal -3,15%
KPN -2,23%
ASR Nederland -1,82%
Unilever Cert. -1,48%

Nieuws Forum meer

Rustige handel op Europese beurzen
Priamos op 21-sep-17 17:21
2
VodafoneZiggo sluit deal met gemeenten
boswandelaar op 21-sep-17 17:20
11
Ryanair: klanten blijven ondanks chao...
jan de vakman op 21-sep-17 17:02
1
'Stap in goede richting voor Kiadis'
Redster op 21-sep-17 16:20
6
Oliereuzen voor rechter om klimaatver...
Chimpie op 21-sep-17 16:16
7