Forum: Koffiekamer » Beurscompetitie Europa 2017 » Pagina: 50 | DeBeurs.nl

Beurscompetitie Europa 2017

2.479 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
nobahamas
5
En wanneer je de financiële ratio even vergeet, en je beoordeelt de spelers op kwaliteiten die meerwaarde bieden voor de competitie; meerwaarde voor de groep deelnemers in de vorm van kennis, inzicht, vergelijk, en de mogelijkheden voor een ieder om zichzelf te kunnen verbeteren.

Wie is dan de winnaar?

Met lof, chapeau, en een bos veren.

Voor mij is Coldplay "THE WINNER"
Coldplay
0
Dividend Week 14 / 15

Bij het verwerken van het dividend voor week 14 blijkt dat bij een 5 - tal bedrijven de ex-dividend datum op 30 of 31 maart van het afgelopen kwartaal viel.

Het betreft

Daimler, Electrolux, SKF, Swedbank en Carlsberg.

Voor Bjorn (SKF, Carlsberg) en A_A, BdB, RDP (Daimler) wordt het rendement over K1 met terugwerkende kracht bijgesteld. Ik zal dit in de portefeuille overzichten aanpassen.

In de totaalstand schuift RDP ten koste van bolo een plaatsje op (naar 44) en A_A gaat NewKid voorbij (naar 23). Voor Bjorn en BdB zijn er geen positie wisselingen.
Coldplay
0
Week 14

1 hosternokke 2 panly 3 Bolo

4 DurianCS
5 hirshi
6 marique

hosternokke trapt in het nieuwe kwartaal het beste af

Op de Aandelenfabriek staat een 1e officieuze stand na week 14. Hierin zijn de dividenden voor week 14 (+ week 13) verwerkt en is gerekend met de valutakoersen ultimo week 14.

Ik ga nu controleren of de herverdeling goed uitgevoerd is.

Bijlage:
DurianCS
0
Het is geen garantie voor de toekomst, maar er lijkt een kans dat ik terecht niet gewisseld heb. (alhoewel, als ik naar de details kijk dan zie ik toch wel wat smetjes)
haas
0
royaal bod op Zweedse Ontex ?
Geruchten over SCA ,die net besloten heeft dat ze de luier divisie willen splitsen van hout/bosbouw divisie in 'n afzonderlijk bedrijf

Een paar weken geleden, een paar internationale durfkapitalisten een bod ter waarde van meer dan 200 miljard Zw. Kronen voor Svenska Cellulosa SCA AB
Coldplay
0
Portefeuille overzichten

De portefeuille overzichten van K2 staan op de site. De totalen sluiten aan op de rend% in het totaal klassement.

1.

Voor wissel spelers is een herverdeling uitgevoerd.

Dit wil zeggen dat bij aanvang van het nieuwe kwartaal de aandelen in portefeuille tegen een gelijke waarde (aantal * prijs) zijn ingekocht.

Als voorbeeld staat de portefeuille van hosternokke in de bijlage.

- Linksboven in het goudgeel staat de eindwaarde (/10) van zijn portefeuille in K1 (2.716,7 €)
- Rechtsboven staat de actuele waarde (/10) van de portefeuille in K2 (2.771,4 €)
- De 10 aandelen in portefeuille worden tegen de slotkoers van K1 ingekocht zodanig dat elk aandeel een gelijke waarde (prijs * aantal) in euros vertegenwoordigd.
- In de kolom 'historic value eur' staan 10 gelijke bedragen; de hoeveelheden staan in de kolom 'total stocks'
- In de licht groene kolom staat de actuele koers (per 7-4)

- In de licht blauwe kolom staat het koersrendement (in lokale valuta)
- In de licht gele kolom staat het koersrendement in euro. Het totale verschil tussen beide kolommen (2.01-2.09= -0.08) is het valuta resultaat.

Het dividend van k1 staat onderaan het overzicht en rechtsonder staat het cumulatieve div% samen met het totaal behaalde rendement.

2.

Het portefeuille overzicht van een B&H speler is anders van opbouw. Hier vindt geen herverdeling plaats en blijven de oorspronkelijke aantallen bij aanvang van het jaar ongewijzigd. Het rend% per aandeel wordt hier berekend als het verschil van de actuele koers met de slotkoers van 2016.

Het portefeuille overzicht van de B&H speler laat alleen de waarde verandering in het betreffende kwartaal zien.

Bijlage:
Coldplay
4
Europese Beurscompetitie Week 15

1 b.e.g.b 2 Noba 3 marique

Bezinteergebelegt is week winnaar voor Nobahamas en marique.

In de totaalstand zetten Nobahamas en flosz il numero uno Bianchi verder onder druk. Bloom en Wuyvae verliezen door Dialog. De laatste heeft compensatie in de koerswinsten Hays en Redrow en kan zich om die rede handhaven.

DurianCS houdt de schade beperkt en schuift verder op naar 6. Van Gamesa Corporacion Tecnologica heeft hij afgelopen week een super dividend uitgekeerd gekregen. Van de ex-dividend uitkering (ca 16%) is al meer dan 5% 'terugverdiend'.

Marique was er vroeg bij met haar wissels dit kwartaal. Zij is tot op haar botten gemotiveerd om er wat moois van te maken. Na het eerdere gestuntel bij aanvang van het jaar mag het resultaat er inmiddels zijn. Zij maakt een flinke sprong en wipt en-passant 'BEN zonder pardon' uit de top 10. De wissels hebben haar zo te zien geen windeieren gelegd (blauwe arcering = nieuw in porto).

NewKid krijgt en duw omlaag door verliezen van Kiadis Pharma, OCI en Arcelor Mittal. Van de nieuwkomers in deze jaargang weten alleen Wuyvae en hosternokke zich in de bovenste helft te handhaven. maliqun is stabiel rond de middenlijn. Echter, thepouw, Fred, raarmw, en Michiel zijn na een hoopvol begin ver weggezakt. Peter is het nieuwe kwartaal met een klein plusje begonnen.

Bolo heeft met AMG een sterke speler in huis gehaald. Daar is na de enorme koersstijging lef voor nodig. BESI en Gemalto bloeien op. Als beloning stijgt hij 10 plaatsen naar 35 (van 45).

De meuk van WW kleurt Paas rood. Met RoyalDutchPim geeft hij onderaan de ranglijst ved gezelschap.

www.aandelenfabriek.nl

Coldplay
0
Coldplay
6
De portefeuille overzichten staan op de site. Voor uitleg verwijs ik naar de toelichting bij het overzicht van hosternokke, enkele postings hierboven.

[verwijderd]
0
Wat een werk, wat een werk, wat een werk. Ik hoop dat iedereen zijn/haar waardering laat blijken met welverdiend AB-tjes.
Panly
0
Coldplay
0
Ja, dat klopt.

Voor wisselaars en buy & hold spelers ('*') wordt het rendement anders berekend.

wisselaars

R2t = ( kt - k1 ) / k1 * 100

k1 = slotkoers kwartaal 1
kt = actuele koers
R2t = rendement op tijdstip t in kwartaal 2

buy & hold

R2t = ( kt - k0 ) / k0 * 100 - R1

k0 = slotkoers vorig jaar
kt = actuele koers
R1 = rendement kwartaal 1
R2t = rendement op tijdstip t in kwartaal 2
isaandie
0
marique
1
HOLLANDS GLORIE

week 15


@hosternikke valt van het ytd-podium door flink koersverlies van mt, amg en fugro. @haas schuift een plekje op en @hirshi komt erbij.

In K2 klassement:
@bigb van 11 naar 3
@hosternokke van 1 naar 12


Accell en Refresco maakten deze week een forse koerssprong door overnamebod. Geen enkele deelnemer heeft ze in het mandje. Tja ...
Mag ik er even op wijzen dat de mandjes "niet gekozen" het hoogste rendement boeken, ytd én k2?Bijlage:
isaandie
0
quote:

isaandie schreef op 15 apr 2017 om 03:10:


Wanneer kom je op de Value short list? SVT Severn Trent stijging 2,60%. mvrgr
Coldplay, heb de uitleg gelezen op de Rendementsanalyse Europese aandelen, bedankt.
Coldplay
0
Isaandie,

Ik heb een bloemlezing maakt van de relevante postings. De value short list was in aanvang een lijst met aandelen die aan strikte criteria moest voldoen (ROA(ebit), P/E, P/B en ebit/m+v). Zij vormde de input voor de samenstelling van de modelportefeuilles : mandjes met kwaliteitsaandelen van verschillende smaken.

Omdat de samenstelling van de short-list als te arbitrair werd ervaren en de criteria telkens verruimd moesten worden om tot volle mandjes te komen is gaande weg een long list ontstaan van ca 160 aandelen ('mijn universe') die de basis vormen voor de modellen.

De mandjes worden nu samengesteld gebruik makend van de Z-score methodiek waarbij de relevante criteria in een gelijke verhouding gewogen worden. Per mandje kunnen max 2 of 3 aandelen per sector voorkomen en omvang (marktkapitalisatie) speelt bij sommige portefeuilles ook een rol.

Alle kentallen van de aandelen op de short-list zijn handmatig berekend (en/of gecorrigeerd voor non-current kosten / opbrengsten).

Bolo
0
quote:

isaandie schreef op 15 apr 2017 om 03:10:


Wanneer kom je op de Value short list? SVT Severn Trent stijging 2,60%. mvrgr


Toch een aparte sector, nutsbedrijven...
Kom veel bedrijven tegen die over een langere periode hun dividend niet kunnen betalen uit kasstromen. Hoe werkt dat?

Bijlage:
rene l
0
De beurzen zitten vier dagen dicht en eigenlijk zouden we onbekommerd Pasen moeten vieren, het traditionele feest van de wederopstanding.

Helaas is er ook veel stress door een diversiteit van voorvallen en voor velen is het daarom niet echt feest.
Ik vraag mij af wie er op vrijdagmorgen om 9 uur sharp achter het beeldscherm gezeten heeft en zich afgevraagd heeft waarom de koersen niet bewogen.
En dan te bedenken van de mensen die vanmiddag nog boodschappen moesten doen, overvolle parkeerterreinen, lege schappen, en wanneer je dan eindelijk na lang wachten in de rij bij de kassa mag betalen en het gevoel je direct bekruipt dat je op dit soort momenten ook financieel een poot uitgetrokken word.

Kim One stond vandaag in de schijnwerpers en iederéén vroeg zich af wat hij ging doen, een misstap zou natuurlijk zijn uitwerking niet missen op de beurs.
Het lijkt mij echter geen dom figuur, een raket met kernwapen zou einde oefening voor hem zijn, en het blijft natuurlijk de vraag of de raket al tijdens de lancering op de basis al niet zou ontploffen waardoor hij zelf vroegtijdig een eind aan zich zelf zou maken.

Het blijft de vraag of de Tulpen-Rally van start gaat, het is apart in de Gouden Eeuw betaalde je de hoofdprijs voor een tulpenbol, nu bloeien de tulpen van de Action uitbundig in onze achtertuin en voor een verpakking van 10 stuks heb ik nog geen Euro betaald.

De kwartaalcijfers Q1 barsten ook los, het lijkt allemaal mee te vallen, zeker weet je het echter pas als ze bekend zijn.

Donald Duck heeft aangegeven dat de renteverhogingen wat hem betreft niet in een versneld tempo doorgevoerd hoeven te worden, ik ben benieuwd naar de reactie van Yellen, of komt hij er achter dat het allemaal niet zo snel zal gaan als hoe hij het wil.

Voor Europe hoeven we niets te verwachten, elke verhoging zal de doodsteek voor de Euro zijn, behalve als we het willen, en waarom eigenlijk niet.

Pas maar op, als Mario eindelijk wat toespelingen gaat maken dan klopt Magere Hein plotseling aan bij je aan de voordeur.

En weet je wat hij dan verteld, de volgende recessie kom ik inluiden.

Het is een gekke wereld en ik ben de dorpsgek.

www.youtube.com/watch?v=0qanF-91aJo
haas
0
quote:

marique schreef op 15 apr 2017 om 12:26:


HOLLANDS GLORIE

week 15


@hosternikke valt van het ytd-podium door flink koersverlies van mt, amg en fugro. @haas schuift een plekje op en @hirshi komt erbij.

In K2 klassement:
@hosternokke van 1 naar 12Maar toch hou ik ernstig rekening met 'n opbloei van Hosternokke als de paashaas weg is:)
2.479 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
573,02  -0,44  -0,08%  14:24
 AMS25-24h 573,07 -0,07%
 Germany30^ 12.326,60 -0,43%
 Dutch15-index 15.969,52 -0,26%
 BEL 20 3.669,58 -0,83%
 BRX20-24h 3.669,81 -0,82%
 Europe50^ 3.512,68 -0,16%
 Euro30-index 17.995,17 -0,24%
 US30# 27.018,12 -0,18%
 Nasd100# 7.845,29 -0,09%
 US500# 2.994,21 -0,17%
 Japan225# 21.907,35 -0,37%
 Gold World Spot (USD) 1.504,65 +0,36%
 New York WTI spot 56,22 +1,06%
 EUR/USD 1,1024 +0,21%

Stijgers

RELX +1,98%
ICT Group +1,86%
Vopak +1,79%
Heineken +1,62%
WDP +1,48%

Dalers

ArcelorMittal -4,27%
TomTom -3,27%
AMG -3,05%
AALBERTS NV -2,93%
Wereldhave -2,84%

Nieuws Forum meer

Kleine uitslagen op afwachtende beurzen
De zon kan weer gaan schijnen op 17-sep-19 14:24
4
Vertraging olieleveringen Aramco door...
Toddemij op 17-sep-19 14:12
2
'DuPont-deal goed voor DSM, maar te d...
goeruh op 17-sep-19 13:08
4
IEX neemt Beursgorilla en Beleggen.nl...
zeurpietje op 17-sep-19 12:53
13
'ECB doet al het nodige om inflatiedo...
adritromp op 17-sep-19 11:47
18