Aegon « Terug naar discussie overzicht

AEGON JANUARI 2017

905 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 42 43 44 45 46 » | Laatste
Marc.D
0
De beste wensen voor 2017 !!!!

Aegon van Paria naar beurslieveling in 2017 !!!!!

2017: Rente en olie
Door Nico Inberg op 30 dec 2016 om 10:00 | Views: 3.496 | Categorie: Overig | Onderwerpen: vooruitblik 2017
ArtikelReacties (4)Gerelateerde instrumenten2017: Rente en olie
Voor 2017 verwacht ik een voortzetting van het huidige sentiment. Bepalende factoren zijn rente en olie. De verkiezingen in Europa zullen de beurzen wel af en toe weer de stuipen op het lijf jagen, maar het afgelopen jaar heeft ons geleerd dat dat vooral koopkansen zijn.
Dan is het de vraag wat de impact van Trump zal zijn. Meestal maakt het niet zoveel uit wie de president van de Verenigde Staten is, maar Trump kan toch wel de boel in beweging zetten, door openlijk zeer protectionistisch te werk te gaan. Het heeft in ieder geval de obligatiemarkt al sterk onder druk gezet.
Daarom kies ik voor het komende jaar de kant van de verzekeraars en de banken, met daarnaast een focus op de oplevende olie-industrie. Het is misschien nog wat vroeg, maar olie lijkt uit te bodemen en dan komen straks de opdrachten weer binnen rollen voor deze sector.
Risicobereidheid neemt toe
Ik denk dat er minder geld zal gaan naar de zware dividendaandelen, omdat staatsobligaties (in Europa nog niet, maar in de Verenigde Staten wel) steeds meer een goed alternatief vormen, nu de Amerikaanse tienjaars alweer 2,6% oplevert.
Dit zijn zeker geen slechte bedrijven, maar de risicobereidheid wat betreft aandelen neemt toe, waardoor cyclische en achterblijvers het relatief goed zullen doen.
Dow Jones: 20.000
Door de sterker wordende dollar denk ik dat de Amerikaanse beurzen het komende jaar een pas op de plaats gaan maken.
AEX: 490
De kracht van de huidige rally verbaast me enigszins, we staan nu al bijna rond de 490. Misschien gaat de AEX wel dwars door de 500 volgend jaar, maar ik blijf toch wat aan de voorzichtige kant.
Goud: 1050
De grootste goudgoeroes ruilen momenteel goud in voor zilver, omdat daar nog enige economische relevantie op te plakken valt.
Ik ben wel positief voor de grondstoffensector, maar goud zie ik als angstbelegging en zelfs het afgelopen jaar, met alle schrikmomentjes als Brexit, Trump en Italie, heeft goud helemaal niks gedaan. Weg ermee.
Olie: 62 dollar
Van de productiebeperking van de OPEC-landen verwacht ik eerlijk gezegd niet zoveel, wel lijkt het erop dat de sterker wordende economieën in de Verenigde Staten en Europa meer olie gaan nodig hebben. De olieprijs moet verder gaan oplopen het komende jaar, al zal het niet zo hard gaan.
Zodra we weer richting 60 à 65 dollar gaan, draaien ze overal de kranen weer open... Daarbij is de sterke dollar een mooie opsteker voor de olieverkopende landen.
Rente NL: 0,85%
Dat wordt de grote onbekende dit jaar. De ECB moet eigenlijk versneld afbouwen met haar tapering omdat de Amerikanen aan het andere eind van het touw trekken, maar vooral de Zuid-Europese landen zijn nog lang niet klaar voor een hogere rente, laat staan het zwakke deel van de Europese bankensector.
Toch kan hier weleens de grote verrassing liggen het komende jaar...
Mijn eindejaarsstanden (dus op 31 december 2017) op een rij:
AEX: 490
Dow Jones: 20.000
Goud (per ounce in dollars) 1050
Olie (WTI, per vat in dollars) 62
Tienjarige Nederlandse rente: 0,85%
Mijn drie toppicks voor 2017 zijn:
Aegon
Boskalis
ABN Amro
Mijn floppers voor 2017 zijn:
Unilever
Relx
Wolters Kluwer
Marc.D
0
Wat zijn voor 2017 de meest kansrijke aandelen? Die vraag stellen we in de laatste weken van 2016 aan verschillende beurskenners. Vandaag de beurt aan technisch analist Nico Bakker om zijn favoriete beleggingskansen te delen.

Bakker tipt voor het nieuwe jaar Aegon, Galapagos en Randstad maar vertelt eerst over zijn verwachtingen voor de AEX in het nieuwe jaar.

AEX in 2017 naar 510
"De AEX-index kan ik de loop van 2017 naar 510 punten. De index is bezig met een goede beweging. Wel hebben we te maken met wat overspannenheid, omdat het nu te hard gaat. Ik verwacht in januari een afkoeling richting 470-465 punten om daarna de weg te vervolgen. Mijn koersdoel voor 2017 is 510 punten."

"De trendmatigheid is goed en dat geldt eigenlijk niet alleen voor de AEX maar voor alle indices wereldwijd. Het blijft wel oppassen voor kortstondige afkoelingsperiodes; dat is wel het gevaar dat in de huidige markt speelt. Zorg er dus voor dat je niet achter de markt aanloopt, maar heb de discipline om de markt af te wachten. In het geval van afkoeling moet je als trendvolgende belegger toeslaan."

Aegon
"Over aandelen Aegon zeg ik niet dat je ze meteen aan moet kopen. Ik denk namelijk dat we eerst zullen bodemen rond de 4,5 euro en dan krijgen we in 2017 een mooi instapmoment. Aegon is dus nu bezig met een opmars om in 2017 goed opwaarts te bewegen. Na de afkoeling naar 4,50 kan het aandeel opnieuw daarna de aanval inzetten op 5,40 euro en als dat niveau eenmaal sneuvelt komt er ruimte vrij richting 7,5 euro. Er is nu aan de bovenkant wat overspannenheid maar trendvolgende beleggers hebben bij afkoeling tot uiterlijk 4,50 een mooi instapmoment."

Galapagos
"Galapagos is een mooi trenderend fonds, dat duidelijk richting kiest. Het kent een vrij rustig koersverloop met steun op 51 euro en weerstand op 66 euro. Dat is dus in eerste instantie het speelveld. Zoek je rust in portefeuille, dan kan dit fonds daar goed bij horen, want het gaat zonder al te veel sprongen omhoog naar 66 euro. Mocht het allemaal tegenvallen dan moeten beleggers onder de 50 wel oppassen want dan verpieterd het beeld. Maar ik verwacht dat we rustig doorkabbelen naar 66 euro en dan is het een kwestie van opnieuw boordelen."

Randstad
"Randstad heeft eigenlijk heel 2016 niet goed gepresteerd, maar er trad in november/december wat verbetering op. Net als bij Aegon kan zich ook bij aandelen Randstad een nieuwe afkoeling voordoen. Als er rond 46/47 euro wordt gebodemd dan kunnen we in een mooie trendmatige beweging doorstijgen richting 60 euro. De onderkant bevindt zich rond 46 euro en de bovenkant rond 60-65 euro. Ik vind Randstad daarom een mooi fonds voor trendzoekers."

Bakker heeft geen posities in de besproken aandelen.

Lees ook:

Kooplijst 2017: Jim Tehupuring
Kooplijst 2017: Wilfried Steentjes
Kooplijst 2017: Bas Heijink
Kooplijst 2017: Nico Inberg
Kooplijst 2017: Martijn Meijer
Kooplijst 2017: Jos Versteeg
Kooplijst 2017: Corné van Zeijl
Kooplijst 2017: Martine Hafkamp
Kooplijst 2017: John Beijer
Marc.D
0
Met het einde van het jaar in zicht, vragen we verschillende beursexperts naar hun favoriete beleggingen voor het nieuwe jaar. Vandaag geeft Nico Inberg van IEX.nl zijn drie aandelentips voor 2017.

De eerste favoriet van Inberg is Boskalis:

Boskalis
"Boskalis heeft na twee vette jaren ook de bibbers gekregen dit jaar. Weinig nieuwe orders, waardoor men nu verlekkerd kijkt naar de windenergiesector. Daar valt nog wat te verdelen. Nu het hoofdpijndossier Fugro bijna is afgesloten, verwacht ik binnenkort een grote overname die de groep goed positioneert om in die sector meer orders te verkrijgen."

"De Belgische tegenhanger DEME is al weer flink opgelopen, en ik verwacht dat 2017 voor Boskalis een beter jaar wordt dan het afgelopen magere jaar. Daarbij heeft Boskalis een sterk management dat gesteund wordt door HAL Trust, de Rotterdamse beleggingsmaatschappij."

Euronav
"Misschien een jaar te vroeg, maar ik vind de markt veel te pessimistisch over dit bedrijf. Euronav is een olierederij die te kampen heeft met overaanbod van schepen en sterk wisselende tarieven."

"De laatste tijd ligt het aandeel weer onder druk, omdat men verwacht dat door de oliebeperking van de OPEC er minder olie te vervoeren valt. Daar wordt weer sterk overdreven op gereageerd. Ook het feit dat er het komende jaar nogal wat nieuwe schepen in de vaart worden genomen drukt het aandeel."

"Dat is allemaal waar, maar ik denk dat de aantrekkende wereldeconomie de vraag naar vervoer aan de andere kant juist positief zal beïnvloeden. Daarbij heeft Euronav de balans redelijk op orde waardoor het eventuele zwakke marktomstandigheden gemakkelijk kan uitzweten. Daarbij wil men zo'n 80% van de winst aan dividend uitbetalen. Moet eerst even op gang komen maar Euronav is een aandeel met flinke potentie."

Aegon
"Ik verwacht het komende jaar een flink herstel bij de verzekeraars. Langetermijnbeleggers kunnen beter NN Group, ASR of Ageas kopen, maar voor het komende jaar verwacht ik procentueel de meeste koerswinst bij Aegon."

"Het afgelopen jaar is de koers van Aegon flink doorgezakt maar uiteindelijk komt het vrij ongeschonden uit de strijd. Inclusief dividend zelfs een klein plusje."

"Aegon is niet de sterkste verzekeraar, maar heeft wel de meeste exposure in de VS. Daar is het economisch herstel sterk, en de rente al een stuk hoger. Dat is goed voor verzekeraars. Aegons Amerikaanse tak, Transamerica, moet daar goed kunnen floreren."

Disclaimer: Nico Inberg heeft in alle drie de getipte aandelen een longpositie.

Lees ook:
ruud45
0
Henkiepenkie63
0
Allemaal de beste wensen. Deze maand een nieuwjaarsrally in de maak wat betreft aegon? Laten we gaan voor de 6 euro eind deze maand.
2012 dewegomhoog
0
quote:

Henkiepenkie63 schreef op 2 januari 2017 10:18:

Allemaal de beste wensen. Deze maand een nieuwjaarsrally in de maak wat betreft aegon? Laten we gaan voor de 6 euro eind deze maand.
Zou zo maar kunnen , maar ik denk dat de zeer goede vierde kwartaal cijfers de trigger zijn om door de 6 barrière te knallen.
Ben zeer benieuwd hoeveel rente verhogingen er komen in de US.
Vorig jaar heeft de FED diverse malen op de rem getrapt met een of ander smoesje.
Het zou wel eens kunnen zijn dat ze dit jaar een inhaalslag moeten maken en dat er dit jaar wel 4 verhogingen komen.

De dollar gaat naar pariteit en er komen naar mijn idee 4 renteverhogingen .
Als dit werkelijk gebeurt wat doet dit dan met de koers van Aegon . ( moet wel een boost krijgen )
löngterm
0
We zijn het jaar weer groen begonnen!
Ik kijk uit naar de kw4 cijfers en verwacht dat de winst rond de 500 miljoen zal liggen. Wat naar mijn idee genoeg moet zijn om de €6,- al snel op de borden te krijgen.
[verwijderd]
0
Beste wensen allemaal en gelukkig en gezond 2017.

Blijf zitten in Aegon! de koers gaat in 2017 hard stijgen ;-)))) meer dan je denkt :-)
2012 dewegomhoog
0
quote:

LNKJDX schreef op 2 januari 2017 12:48:

Beste wensen allemaal en gelukkig en gezond 2017.

Blijf zitten in Aegon! de koers gaat in 2017 hard stijgen ;-)))) meer dan je denkt :-)
Hoe hoog denk jij dat de koers in 2017 wordt?
appiehappie
0
ruud45
0
quote:

appiehappie schreef op 2 januari 2017 14:19:

Eerst maar eens een stapje terug de komende tijd! 4,50 als bodem en daarna up up..
weer een typisch gevalletje van 'boot gemist' ..
appiehappie
0
Volume is te laag voor een krachtig opwaarts koersverloop. Dit in combinatie met de forse koerssprong en ATH van VS. Ff rust in de tent en de 4,50 aantikken. Ik sta dus achter de diverse analisten die reeds eerder de terug stap naar 4,50 verkondigen. Meer kan en wil ik er niet van maken. Ik pas!
pbr
0
quote:

ruud45 schreef op 2 januari 2017 16:07:

[...]weer een typisch gevalletje van 'boot gemist' ..
Kom op Ruudje
Boten varen heen en weer en nooit enkele reis
Aandeel ligt sterk totdat alle indices een stap terug doen en dat lijkt meer dan reeel
905 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 42 43 44 45 46 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 16:45
Koers 5,528
Verschil -0,124 (-2,19%)
Hoog 5,596
Laag 5,518
Volume 5.361.723
Volume gemiddeld 6.691.858
Volume gisteren 7.974.425

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront