Het aandeel PostNL is door de politieke inmenging 'onaantrekkelijk' geworden, zegt de grootste aandeelhouder Causeway Capital Management.

De Amerikaanse vermogensbeheerder Causeway Capital Management verkoopt 41 procent van zijn belang in PostNL. Dat meldt de website van het Financieele Dagblad donderdag.
Het gedeeltelijk vertrek toont de frustratie en ontevredenheid van de grootste aandeelhouder van het Nederlandse postbedrijf. De aankondiging komt er nog geen maand na het mislukken van de overname van de groep door Bpost.
De Autoriteit Financiële Markten (AFM), de Nederlandse beurswaakhond, meldt dat Causeway ruim 18 miljoen aandelen heeft verkocht. Zijn belang in PostNL is daardoor gezakt van 9,99 naar 5,91 procent.
Naweeën van biedingen Bpost
Causeway vindt PostNL oninvesteerbaar.
GOEDGEPLAATST BANKIER
'Causeway vindt PostNL oninvesteerbaar', zegt een goedgeplaatst bankier aan de Nederlandse zakenkrant. 'Met name door de manier waarop de Nederlandse politiek zich met het overnameproces heeft bemoeid.'
Bpost probeerde vorig jaar tevergeefs PostNL binnen te halen. Maar het Nederlandse postbedrijf weigerde keer op keer op het bod in te gaan, tot de teleurstelling van enkele aandeelhouders. De Nederlandse politiek keerde zich openlijk tegen de overname van het Belgische postbedrijf, onder meer omdat de overheid er aandeelhouder is en dus politieke inmenging dreigt.
Causeway Capital Management was donderdagochtend niet bereikbaar voor commentaar. Tijdens het overnamegevecht onthield de aandeelhouder zich ook altijd van commentaar, in tegenstelling tot andere grootaandeelhouders van PostNL die zich wel kritisch uitspraken over de avances van Bpost.
Bron: De Tijd

www.tijd.be/ondernemen/algemeen/PostN...