Forum: KBC Groep » Forum KBC Groep geopend | DeBeurs.nl

Forum KBC Groep geopend

22 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Uitgelicht: KBC de winnaar in drukke bankenweek

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Group Cert.
19,28 -0,11 -0,57 % Euronext Amsterdam
ING Groep
10,114 -0,138 -1,35 % Euronext Amsterdam
KBC Group
61,12 -1,18 -1,89 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) Het was voor aandelen van banken in de Benelux een nieuwsrijke week, maar uiteindelijk was het vooral KBC dat ten opzichte van een week eerder terreinwinst boekte.

Aanhoudende ongerustheid over de Italiaanse begroting bleven de Europese banken parten spelen, vooral in het begin van de week.

De beurzen waren sowieso beweeglijk, door onrust of het nu wel of niet tot een Amerikaans-Chinese handelsdeal zou komen.

Ingecalculeerde winstdalingen

ABN AMRO en KBC meldden deze week lagere winsten over het eerste kwartaal.

ABN AMRO kwam eerst, met een 20 procent lagere nettowinst van 478 miljoen euro, mede door tegenvallende rentebaten. Deels kwam dit ook doordat in het voorgaande jaar winst werd geboekt op een verkocht belang in ABN AMRO Participaties, zodat het resultaat moeilijk te evenaren was, zei CFO Clifford Abrahams. Ook maakt de bank tegenwoordig meer kosten om klanten te controleren op witwassen van crimineel geld, na een schandaal bij ING.

Vooraf hadden analisten al een matig kwartaal voorspeld, en na een lagere start veerde het aandeel woensdag weer op, om met winst te sluiten. Over de hele week was er uiteindelijk een bescheiden daling voor ABN AMRO van 0,4 procent op een koers van 19,28 euro.

Analisten van RBC besloten het koersdoel voor ABN AMRO licht te verlagen. Wel blijft het aandeel op de lijst met favorieten staan. Belangrijkste voor RBC is of ABN AMRO in staat is om het dividend te verhogen. Regelgeving en kapitaaleisen zouden dit kunnen tegenhouden.

Een dag later meldde ook KBC een winstdaling door druk op de kredietmarges, maar analisten hadden een grotere daling voorzien. De bank sprak bovendien vooruitblikkend van stevige rendementen in alle divisies en hield vast aan zijn beleid om tenminste de helft van de winst uit te keren aan aandeelhouders.

Analisten van ING en UBS waren neutraal over de cijfers. Toch steeg het aandeel donderdag 3,5 procent. De koers reageerde vooral positief op de aankondiging van de bank dat het aantal managementlagen wordt verkleind. Daarmee gaat KBC de Nederlandse banken achterna die het 'agile' werken hebben afgekeken van de grote Amerikaanse technologiebedrijven.

De opkomst van online bankieren betekent dat er geleidelijk steeds meer kantoren dichtgaan. KBC zal 65 kleinere kantoren in Vlaanderen ombouwen tot geldautomaten, terwijl er vijftig automatenkantoren worden gesloten. "Het heeft geen zin om een filiaal open te houden dat nauwelijks door klanten wordt gebruikt", stelde de bank.

Over de hele week steeg het aandeel KBC met 2,2 procent, naar 61,24 euro.

Commerzbank

ING, dat al eerder zijn kwartaalcijfers meldde, was afgelopen week opnieuw in het nieuws vanwege de mogelijke belangstelling voor een overname van de Duitse zakenbank Commerzbank. Nadat de ING-top zich eerder afwerend uitliet over mogelijke belangstelling, bevestigde persbureau Bloomberg deze week dat die belangstelling er wel degelijk is, na eerdere berichten in Duitse en Britse media. ING zou adviseurs hebben aangesteld om een deal met Commerzbank te begeleiden. Persbureau Reuters meldde dat er al "intensief" is gesproken op informeel niveau.

Bondskanselier Merkel hield zich op de vlakte, toen op een persconferentie werd gevraagd of een overname van de grote Duitse bank door een buitenlandse partij een bezwaar zou zijn.

Beleggers blijven vooralsnog weinig enthousiast over het plan.

ING, dat in Duitsland nu erg efficiënt draait met weinig kantoorfilialen, zou zich veel risico's op de hals halen door Commerzbank te kopen. De Vereniging voor Effectenbezitters eist duidelijkheid van ING, dat de geruchten tot nog toe ontkent noch bevestigt. Dit “in het belang van zuivere koersvorming".

Het aandeel ING Groep daalde op weekbasis 3,1 procent tot 10,11 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Voorzitter KBC Groep kondigt zijn vertrek aan

Gepubliceerd op 21 jun 2019 om 09:05 | Views: 912

KBC Groep 14:57
56,92 -0,18 (-0,32%)

BRUSSEL (AFN) - Voorzitter van KBC Groep Thomas Leysen heeft zijn vertrek bij het financieel concern aangekondigd. Hij wil definitief afscheid van zijn verantwoordelijkheden nemen bij de bank en de verzekeraar op de volgende aandeelhoudersvergadering die in mei volgend jaar op de agenda staat.

Leysen is al sinds 2011 voorzitter van KBC. ¨KBC is vandaag in uitstekende vorm en het lijkt me dan ook een goed moment voor mij en voor de groep om het doorgeven van de fakkel voor te bereiden.¨ Het bestuur belooft op zijn beurt om voor een tijdige en geschikte vervanging te zorgen.
22 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17-jul-19 17:35
Koers 59,220
Verschil -0,920 (-1,53%)
Hoog 60,100
Laag 59,160
Volume 418.389
Volume gemiddeld 489.020
Volume gisteren 547.627