Neways Electronics « Terug naar discussie overzicht

Neways in 2017

8 Posts
outofthebox
0
We zijn al even in 2017, dus maar een nieuw draadje.

Een bericht van ASML, wat ook voor Neways belangrijk is:
ASML wil expertise keten nog meer benutten..
www.linkmagazine.nl/11046-2/

Deelnemers aan MoVIP
?Oem’ers: ASML, Philips Healthcare, Kulicke & Soffa (voorheen Assembléon) en FEI.
?Assemblagebedrijven: KMWE, KVE Composites Group, MI-Partners, Neways Electronics International, NTS-Group, Prodrive Technologies, Sioux (inclusief CCM), tbp electronics, Variass en Technolution.

Financiële kalender:
3 maart 2017- Publicatie jaarcijfers 2016
18 april 2017- Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders
Locatie: Evoluon, te Eindhoven Aanvang: 14.00 uur
29 augustus 2017 - Publicatie halfjaarcijfers 2017

Het lijkt er op dat Neways zich inmiddels wat meer in de kijker gespeeld heeft. Koers blijft aardig rond de 10. Ik ga er van uit dat de cijfers nog een aardige steun zal geven.

Succes allen met Neways
schommel handelaar
0
Maar fantaseren over verkoop, loslaten na jarenlang bezit stemt ineens droevig. Waar altijd voor gewaarschuwd wordt is helaas al gebeurd, het gaat emotioneel worden.
strange
0
Over een week de cijfers dan mag ook wel wat beweging ontstaan. Vooruitzichten waren bij Q3 goed.
outofthebox
0
Nog even teruggrijpen naar de laatste trading-update van 1 november 2016, de verwachtingen voor FY2016:

PERSBERICHT
Trading update derde kwartaal

Neways omzet stabiel in derde kwartaal

Son - 1 november 2016 – Neways Electronics International N.V.
...
...

CEO STATEMENT
Huub van der Vrande: “In het afgelopen kwartaal hebben we verdere voortgang geboekt met de implementatie van ons middellange termijn operational excellence programma waar we in de tweede helft van 2015 mee zijn gestart. Belangrijke stappen zijn gerealiseerd op gebieden als de verbetering van customer intimacy, standaardisatie van componenten inkoopprocessen en leveranciersreductie. We zien duidelijke verbetering in de efficiency van onze organisatie, waarbij de meeste effecten van het programma op de prestaties naar verwachting zichtbaar zullen worden in de loop van 2017 en de jaren daarna. Alles is er op gericht om de vertrouwde technologiepartner voor onze klanten te worden in elk fase van de product levenscyclus.

Voor heel 2016 handhaven we onze verwachting van een hogere netto-omzet en hoger bedrijfsresultaat in vergelijking met 2015.”
voda
0
Margedoel bij Neways niet langer zaligmakend

Neways Electronics gaat soepeler om met zijn eigen margedoel, zo bleek vrijdag tijdens de toelichting op de jaarresultaten. Het beursgenoteerde technologiebedrijf uit Son, toeleverancier aan onder andere chipmachineproducent ASML en de automobielindustrie, is ver verwijderd van zijn eigen streefcijfer.

Anderhalf jaar geleden kondigde Neways een offensief aan om de winstgevendheid te vergroten, tot een operationele marge van 7% tijdens hoogconjunctuur. Dat betekent dat op iedere euro omzet zeven cent bedrijfswinst moet worden geboekt. 'We hebben in het verleden laten zien dat we die 7% kunnen halen. Ik laat dit begrip geen dag los', zei Neways-ceo Huub van der Vrande medio 2015.

Neways behaalde over het afgelopen jaar echter een marge van 3,2%, weliswaar iets meer dan in 2015 maar ongeveer net zo veel als anderhalf jaar geleden. Ondanks de gunstige conjunctuur is de gedroomde 7% lang niet in zicht.

Samenstelling van omzet is bepalend

Tijdens de toelichting op de resultaten over 2016 zei Paul de Koning, chief financial officer bij Neways, nuances te willen aanbrengen bij deze doelstelling. Volgens hem zijn er ook andere methodieken om waardecreatie vast te leggen. 'De samenstelling van de omzet is bepalend', zei hij over de operationele marge die daardoor een 'lastige parameter' is.

De financiële topman erkende daarnaast dat er tussen 3 en 7% nog een behoorlijk gat gaapt. 'Die 7% vind ik niet zo spannend. De weg ernaar toe is veel spannender.'

Minder toeleveranciers en betere beheersing werkkapitaal

Neways heeft een ambitieus programma lopen, dat het bedrijf concurrerender moet maken. Het wil de eigen kwaliteit verbeteren, het aantal toeleveranciers omlaag brengen en het werkkapitaal beter beheersen.

Het afgelopen jaar plukte Neways al de vruchten van deze aanpak. Het technologiebedrijf behaalde een 5% hogere omzet van €393 mln. De nettowinst verdrievoudigde tot €9,7 mln, mede dankzij een belastingbate.
Voor 2017 verwacht de bedrijfstop een verdere verbetering van de resultaten. Vertrouwen put Neways uit het orderboek, dat eind vorig jaar 14% beter was gevuld. Volgens topman Van der Vrande is er echter sprake van prijsdruk, ondanks de gunstiger conjunctuur in Europa.

Wel meer dividend

Voor beleggers zit er een hogere winstuitkering in het vat. Neways stelt een dividend voor van €0,34 per aandeel, tegen €0,11 een jaar eerder.
Het aandeel Neways Electronics kwam na de bekendmaking van de cijfers sterk uit de startblokken. Na de presentatie van jaarcijfers aan analisten en journalisten daalde de koers weer terug. Het aandeel noteerde rond 17.00 uur bijna 3% hoger.

Neways (2612 medewerkers) kondigde voorts aan vanuit San Francisco te gaan werken, waar het de daar aanwezige chipbedrijven wil bedienen. Samen met VDL Groep betrekt het een kantoor, waar twee menen van Neways worden gestationeerd. In Nederland is Neways een belangrijke toeleverancier voor ASML, de grootste producent van chipmachines ter wereld.

fd.nl/ondernemen/1190644/margedoel-bi...
voda
0
Teslin verkleint belang in Neways nipt

Kapitaalbelang onder 10 procent meldingsgrens.

(ABM FN-Dow Jones) Teslin Participaties heeft een kleiner belang in Neways Electronics International gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 28 november 2017.

Teslin meldde een kapitaalbelang van 9,97 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 6 juli dit jaar meldde Decico nog een kapitaalbelang van 10,0 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Neways vergroot productie Tsjechië

Gepubliceerd op 1 dec 2017 om 09:24 | Views: 825

Neways 16:39
13,87 +0,02 (+0,11%)

SON (AFN) - De producent van elektronische componenten Neways gaat zijn productiecapaciteit bij de fabriek in het Tsjechische Decín vergroten. Het productie-oppervlakte neemt daardoor toe van de huidige 3750 vierkante meter naar 8250 vierkante meter. Ook komen er 120 nieuwe banen bij.

Neways meldde geen financiële details over de uitbreidingsplannen. De vergroting hangt samen met de toenemende orderstroom van bestaande klanten en de aanwas van nieuwe klanten in de toekomst. De capaciteitsuitbreiding moet eind 2018 worden afgerond.

Het terrein biedt nog ruimte om de productie nogmaals te verdubbelen, aldus Neways. De fabriek in Decín in het noorden van Tsjechië levert vooral aan de auto-industrie.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 4 jul 2022 11:29
Koers 12,550
Verschil -0,250 (-1,95%)
Hoog 12,650
Laag 12,500
Volume 2.002
Volume gemiddeld 660
Volume gisteren 501

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront