Forum: Koffiekamer » Fortis gedupeerden. » Pagina: 30 | DeBeurs.nl

Fortis gedupeerden.

649 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
JdeFL
0
Fortis-gedupeerden
Ageas zegt dat het ondertussen al 625 miljoen euro heeft uitbetaald aan 185.000 Fortis-gedupeerden die vorig jaar akkoord gingen met een schikking. Maar omdat het totale aantal schadeclaims is opgelopen tot 290.000 zal het nog tot volgend jaar duren eer alle gedupeerden een vergoeding ontvangen.
De overige 600 miljoen euro die Ageas opzij heeft gezet voor deze schikking zal pas verdeeld kunnen worden wanneer alle claims zijn gevalideerd. Het hoge aantal claims zorgt er ook voor dat Ageas in het derde kwartaal 15 miljoen euro extra opzij heeft gezet om heel de administratie te regelen. (Tijd.be)
JdeFL
0
quote:

JdeFL schreef op 31 okt 2019 om 12:28:


Ik dacht dat er voor december geen uitbetalingen meer zouden zijn... Geen idee meer waar ik dat gelezen heb.


Zou dus toch juist kunnen zijn....
ballie2
0
quote:

ballie2 schreef op 9 sep 2019 om 13:20:


Begin augustus kreeg ik een mail van Forsettlement over ontbrekende informatie. Halverwege augustus kreeg ik bevestigde mail dai de ontbrekende informatiedie ik had verzonden is toegevoegd en dat mijn verzoek nu is verwerkt.

Zijn hier nog meer claimers die dit hebben mee gemaakt? En uiteraard is de uitbetaling nu dichtbij?


Ik snap dat het veel werk is om alle claims te verwerken. Ik kreeg 2 dagen geleden opnieuw een mail om dezelfde ontbrekende informatie als in augustus op te sturen?
RDS-A
0
quote:

JdeFL schreef op 6 nov 2019 om 09:44:


[...]

Zou dus toch juist kunnen zijn....

deze mail kreeg ik van Fortiseffect : van de claims administrator hebben wij de volgende vraag gekregen aangaande uw claim ; Please provide a bank account statement confirming thr account number to which payment is being made.
Voor de betaling na acceptatie van uw claim hebben we een scan (in PDF) nodig van een bankafschrift van uw IBAN...……….., het nummer / betaalrekeningnummer waaropu uw vergoedingwilt ontvangen. Houdt u er rekening mee dat de claims administrator eind november een betaalronde gepland heeft
Opentop
0
Ik kreeg eenzelfde bericht in september. Zou het kunnen dat men uitkeert aan de hand van de bedragen ? Bijvoorbeeld eerst de grote bedragen of andersom eerst de kleinere bedragen ? Peter zou het wellicht kunnen nakijken. Die heeft 4 claims waarvan er slechts 1 is betaald. Was dat toevallig de grootste of de laagste claim?
ffff
0
RDS-A,
Het is inmiddels een lange draad geworden en jouw vraag over het verzoek van de claimadministrator is in deze draad behandeld. Dus voor details deze draad maar eens wat bladzijden teruglezen.
Heel kort gezegd: Er zijn meer KK=bezoekers die dezelfde vraag hebben gekregen en uiteraard daar verbaasd naar gekeken hebben. Toch maar je best doenb aan het verzoek tegemoet te komen, door verklaring van je bankier, dan wel door wat fotokopieën van recente afschrijvingen en maandoverzichten. Als je het niet doet, loop je dikke kans dat ze jouw uitbetaling laten liggen.

De vraag die zich stelt is: wat is er in hemelsnaam aan de hand dat plots de claimadministrator met die vraag komt. En dat hebben we in de KK behandeld in de draad van De zwarte Ridder. Het gaat over het feit dat tegenwoordig banken te pas, maar vooral te onpas om allerlei inlichtingen, verklaringen komen vragen, waar je vroeger, dus meer dan twee jaar geleden nooit en te nimmer last van had. Het heeft ongetwijfeld te maken met de verplichtingen die banken tegenwoordig hebben om na te gaan waar kapitaalsstromen heen gaan. De meest "onbeleefde", onbeschofte vragen krijg je tegenwoordig van bankiers om overschrijvingen te verklaren en door te laten gaan. Deze nieuwe strategie is dus onderdeel van anti-witwas-beleid maar erg irritant voor menig rekeninghouder, die zelfs in grote problemen komen omdat transacties op "hold" gezet worden. En dat kan de grootste ellende geven bij zakentransacties, wat weer de reden is van processen, zoals afgelopen maanden tegen De Bnk DegroofPetercam. Er is NIETS aan de hand, maar men wil het naadje van de kous weten...

Opentop,
Tot nu toe nog steeds één van de vier claims gedeeltelijk afgehandeld. De drie nog openstaande claims nog niets van gehoord. Ik denk niet dat de grootte ertoe doet omdat in de Belgische pers al een paar keer gepubliceerd is dat heel grote Fortis-aandeelhouders al hun eerste uitbetaling gekregen hebben en dat zelfs al zeker 4 maand geleden....

Dus rustig doorademen en maar afwachten en blijven posten in deze draad Zo houden we elkaar op de hoogte.

Peter
A3aan
0
Ik ben geen grote belegger maar heb wel enkele maanden terug voorlopig 70% uitgekeerd gekregen. Ik heb eigenlijk weinig voor moeten doen. Formulier invullen en verklaring van mijn broker erbij. Meer niet.
Leefloon
0
quote:

Opentop schreef op 11 nov 2019 om 16:27:

Zou het kunnen dat men uitkeert aan de hand van de bedragen ?

Bij meerdere betaalrondes zou dat kunnen, het is niet godsonmogelijk, maar het lijkt mij volslagen Guust Flaterig om bij een toch al zwaarbelaste verwerking de administratie en claims onnodig op bedrag te gaan (laten) sorteren, behalve wanneer nog niet alle noodzakelijke gegevens van zo'n claim zijn ontvangen of verwerkt.

Een papiercontainer (/directory) met "alles tijdig compleet en in orde, gereed voor uitbetaling " lijkt mij een betere kandidaat voor een eerste ronde. De datum van email(s) hoeft daarbij weinig uit te maken.
ooievaar49
0
Volgens mij zijn ze met het geld op de beurs gegaan en betalen ze zodra ze winst gemaakt hebben. Kan het anders niet verklaren dat als de gegevens kloppend zijn en je daar bericht over hebt gehad waarom ze dan niet meteen het geld overmaken.
JdeFL
0
Denk dat de terughoudendheid eerder ligt bij die 70%-uitkering. Ze moeten wel genoeg hebben voor iedereen, en dat waren er veel meer dan verwacht. 290.000 Oeps.
Laat ons hopen dat we (degenen die al ontvangen hebben) niet een deeltje terug moeten storten...
Ferry 1960
0
quote:

JdeFL schreef op 13 nov 2019 om 13:13:


Denk dat de terughoudendheid eerder ligt bij die 70%-uitkering. Ze moeten wel genoeg hebben voor iedereen, en dat waren er veel meer dan verwacht. 290.000 Oeps.
Laat ons hopen dat we (degenen die al ontvangen hebben) niet een deeltje terug moeten storten...

Heb zelf die 70 % ontvangen met de mededeling dat het bedrag niet kan worden teruggevorderd.
ooievaar49
0
quote:

JdeFL schreef op 13 nov 2019 om 13:13:


Denk dat de terughoudendheid eerder ligt bij die 70%-uitkering. Ze moeten wel genoeg hebben voor iedereen, en dat waren er veel meer dan verwacht. 290.000 Oeps.
Laat ons hopen dat we (degenen die al ontvangen hebben) niet een deeltje terug moeten storten...


Dat er meer claims zijn gekomen blijkt dat de onderhandeling over het totaal bedrag dat uitgekeerd zou worden aan beleggers die misleid zijn, veel te laag is ingeschat. Kan er opnieuw onderhandeld worden? Of schuift Ageas, om zijn goede naam te behouden, nog wat af?
ffff
0
Ooievaar,
Ze hebben tien lange jaren in twee landen bij diverse gerechtshoven onderhandeld...… En daar is dan uiteindelijk een compromis uit gekomen. Besef dat die hele procesgang opnieuw op te starten een klap in het gezicht is voor al die Rechtbanken in nederland en België die uiteindelijk een vonnis geveld hebben.

Ennuh Ageas bleek dus wel degelijk een heel correcte uitbetaler. NU moet er weer eens aan de Ageas-aandeelhouder gedacht worden. Overigens beloftevol aandeel, Chinezen kijken er verlekkerd naar en die misleide Fortis-beleggers moeten na al die jaren procederen ook eens een keer tevreden zijn.

Nog een leuke, Ooievaar: Toen Fortis van naam veranderde in Ageas zoals Fred in Objectief, toen schreef ik in De Tijd: AGEAS dat is Assurance Générale waaruit ze honderd jaar eerder ontstaan waren Et Autres Stupidités. Dat kostte mij toen een waarschuwing bij De Tijd !
Ageas is officieel: Assurance Générale Europe ASie.

Peter
ooievaar49
1
Peter:

al vaker je reactie gehad en gelezen. Ben het grotendeels met je eens maar ik blijf het een zooitje vinden dat na zoveel jaar van geklooi het nog steeds niet afgerond is. Voor mij een bevestiging dat ze totaal geen belang hebben bij de belegger die een oor aangenaaid is. Enne die Wouter Bos met z'n uitspraak "Fortis is gered"daar ben ik helemaal klaar mee. Aftreden omdat hij bij z'n gezin wilde zijn en nu een mooie baan heeft van 10-16,00 uur? We hebben onze mond vol over corrupte regeringen (leiders) in onderontwikkelde landen maar kijk eens om je heen! Zijn wij in ons land dan beter af met de zaken zoals die elke keer weer opduiken? Politici die zich niets meer kunnen herinneren, briefjes die weg raken etc.. Politici lijken veel op sportmensen die jaren na hun optreden zich plotseling herinneren dat ze fout waren geweest. Zo kan ik de Telegraaf wel vullen met zaken die spelen en gespeeld hebben. Gelukkig, gezien mijn leeftijd, zal ik niet veel van dat soort zaken meer meemaken. En wacht, zoals ik je al eens geschreven heb, op een moment dat ik uit de aandelen ga stappen. Na 25 jaar vind ik het wel prima. Kan me financieel goed redden en zal er van genieten.
Opentop
0
Nou ja als je iets afspreekt en vervolgens niet nakomt, open je de weg naar een nieuwe overeenkomst. Ik vind het erg amateuristisch. Destijds bij de annexatie bleek dat men geen enkel idee had hoe de zaak echt in elkaar stak. Later bij de deal blijkt dat men geen idee had over de hoeveelheid geld. Dat men niet wist hoeveel claimers er zouden zijn dat kan ik me nog voorstellen. Maar een aandeel Fortis was in Belgie wel een soort hoeksteen van een pensioen, dat wist Fortis zeker ook wel. Als het probleem is dat de pot geld op is, dan geven ze maar het restant in aandelen Ageas. Denken jullie niet dat het Chinese Pensioenfonds wat exclusief het recht had om aandelen Fortis met een discount te kopen, daardoor een enorm verlies heeft, dat die niet allang zijn gecompenseerd? Je denkt toch niet dat ze op een brief van ForSettlement zitten te wachten en een briefje moeten inleveren met bewijs dat het ook hun rekening nummer is.
Lorenzo Magnifico
0
Hoewel ik voor einde 2018 de aanvraag als vroege claimde de compensatie had ingediend en nog een keer per internet toen in januari 2019 niet werd bevestigd heb ik niets ontvangen als 70% voorschot. Alles had al lang kunnen worden afgehandeld.
De Computer Services en AGEAS hebben alleen werk van gemaakt door NIET te uitbetalen! 15 miljoen bij AGEAS opzij is ca 60 Euro per claimant bij 250.000 claimers. Ze kunnen in 10 minuten per persoon uitrekenen..... 300-360€ per uur maar blijkbaar alleen luie werknemers in dienst. Ca. 60-70 duizend uur 40-50 iwerknemers voor deze klus nodig. De oplichters zij dus druk mee bezig!
Leefloon
0
quote:

Lorenzo Magnifico schreef op 14 nov 2019 om 11:33:

Hoewel ik voor einde 2018 de aanvraag als vroege claimde de compensatie had ingediend en nog een keer per internet toen in januari 2019 niet werd bevestigd heb ik niets ontvangen

En dus noteren we, ongeacht het antwoord op de schuldvragen, het Engelse idioom van een mogelijk door een dubbele aanmelding veroorzaakte opening van een can of worms.

Daarbij en daardoor wordt je extra afhankelijk van een goede administratieve organisatie, zoals het wel of niet kunnen of moeten meegeven bij de internetaanmelding dat dat een herhaalde indiening is.

Ze veroorzaken waarschijnlijk hun eigen extra administratieve verrichtingen, maar zo is toch minstens de helft van de claims al potentieel problematisch en moeten beide claims wellicht gekoppeld worden. Goed voor de werkgelegenheid, zullen we dan maar denken. Het kan zijn dat de uitvoerders er iets van leren, maar het probleem is telkens dat die uitvoering meestal eenmalige projecten zijn, en projectmanagers per uur betaald worden.
Lorenzo Magnifico
0
Behandeling ligt bij "debielen". Blijkbaar dit soort mensen in dienst genomen om het te behandelen.
Trouwens het totaal aantal aandelen Fortis was bekend dus AGEAS wist hoeveel claims zouden kunnen verwachten. Dus ook het bedrag dat ze nodig hadden moeten uitbetalen.
649 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
602,86  +3,15  +0,53%  13 dec
 AMS25-24h 605,46 +0,43%
 Germany30^ 13.269,60 +0,36%
 Dutch15-index 16.477,88 +0,38%
 BEL 20 3.936,10 +0,11%
 BRX20-24h 3.948,23 +0,31%
 Europe50^ 3.745,26 +0,38%
 Euro30-index 19.142,09 +0,58%
 US30# 28.160,38 +0,11%
 Nasd100# 8.493,23 +0,07%
 US500# 3.171,56 +0,10%
 Japan225# 23.969,99 -0,22%
 Gold World Spot (USD) 1.475,90 +0,46%
 New York WTI spot 56,22 +1,06%
 EUR/USD 1,1119 0,00%

Stijgers

ALTICE EUROPE... +3,00%
TKH +2,02%
Takeaway.com +1,73%
ASML +1,72%
OCI +1,55%

Dalers

Galapagos -2,18%
Kiadis Pharma -1,96%
Ordina -1,71%
Alfen N.V. -1,63%
Vastned -1,54%

Nieuws Forum meer

'Overnamebod Hudson's Bay redt het niet'
FC Barcelona op 15-dec-19 22:35
2
Macrocijfers vullen beursweek beleggers
Hetkannog op 15-dec-19 22:31
3
'Dubieuze rol Icahn bij overnamestrij...
R0ME0 op 15-dec-19 22:23
5
Invesco brengt belang in AMG fors terug
ff_relativeren op 15-dec-19 20:59
13
China schort extra heffingen VS-produ...
Andy5 op 15-dec-19 17:36
10