TKH Group « Terug naar discussie overzicht

TKH Group 2018

51 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
MarkG03
0
ARIJS (AFN) - Frankrijk gaat iets doen aan de belabberde dekking met mobiele telefoons in buitengebieden. De vier grote aanbieders van mobiele telefonie steken samen zo'n drie miljard euro in nieuwe telecommasten, zo maakte de Franse staatssecretaris Julien Denormandie bekend in de krant Journal du Dimanche.

Orange, Bouygues, Iliad en Altice-dochter SFR zullen binnen vijf jaar elk vijfduizend nieuwe masten neerzetten om zwarte plekken in de dekking in Frankrijk te dichten. In ruil voor de investeringen hoeven de providers de overheid niet te betalen voor de vernieuwing van hun bestaande zendlicenties.

Volgens Denormandie hebben providers in het land voorheen niet genoeg geïnvesteerd om de infrastructuur op peil te houden. Nu gaan ze binnen vijf jaar even veel doen als in de voorgaande vijftien jaar.
MarkG03
1
Fibre network systems - glasvezel, glasvezelkabel, connectivity systemen en componenten, actieve randapparatuur – omzetaandeel 8,4%
De omzet steeg autonoom met 28,2% door een onveranderd hoog niveau van de vraag naar glasvezel in China. Daarnaast groeide de omzet glasvezelnetwerksystemen in Duitsland, Polen en Frankrijk. In Frankrijk is de verkooporganisatie versterkt en werden diverse orders geboekt voor een specifiek voor de Franse markt ontwikkeld portfolio. Dit heeft zich met name vanaf het tweede kwartaal vertaald in groei van ons marktaandeel. Ook in de Nordics was sprake van groei. De hoge bezettingsgraad en de daardoor gerealiseerde efficiency leidden tot een positief effect op het resultaat.

Bron : website TKH
MarkG03
0
[verwijderd]
0
voda
0
Beursblik: afbouwen activiteiten drukt winst TKH Group naar verwachting
Voor heel jaar op stabilisering winst gerekend.

(ABM FN-Dow Jones)De nettowinst van TKH Group zal waarschijnlijk in het vierde kwartaal gedrukt zijn door eenmalige verliesposten als gevolg van het afbouwen van activiteiten. Hiervoor waarschuwde het bedrijf eerder al.

TKH Group maakt dinsdag voorbeurs cijfers over het vierde kwartaal van 2017 bekend.

Het bedrijf uit Haaksbergen verraste bij de derdekwartaalcijfers met een omzetgroei van 12 procent, tegen 9 procent in de eerste helft van het jaar. TKH bleef echter bij de verwachting van een nettowinst voor amortisatie en bijzondere posten van 92 miljoen tot 97 miljoen euro voor 2017, dus min of meer gelijk aan het resultaat van 94,4 miljoen euro in 2016.

Het afbouwen van bepaalde activiteiten zal enige bijzondere verliesposten opleveren in het vierde kwartaal, nadat bij de halfjaarcijfers de kosten ook hoger uitvielen bij de Building-divisie en het bedrijf de verwachtingen van analisten voor de rest van het jaar temperde.

Bij de halfjaarcijfers zag het bedrijf "over het algemeen een positief beeld" voor zijn markten in de rest van het jaar. De Telecom Solutions zouden een stabiel resultaat moeten kunnen laten zien, dankzij aanhoudende vraag naar glasvezel in China en glasvezelnetwerken in Europa. Voor de divisie Building Solutions werd omzetgroei voorspeld, op basis van een goed orderboek voor kabelsystemen, met een beter resultaat dan in het eerste halfjaar. Ook voor Industrial Solutions konden beleggers rekenen op een hogere omzet en resultaat in de tweede helft van het jaar.

Het aandeel TKH Group noteerde maandag 1,4 procent hoger op 50,20 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
AXA vergroot belang in TKH fractioneel
Kapitaalbelang op meldingsgrens.

(ABM FN-Dow Jones)AXA Investment Manager heeft een iets groter belang in TKH Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 16 maart 2018.

AXA meldde een kapitaalbelang van 3,00 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 15 maart meldde AXA nog een kapitaalbelang van 2,99 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel TKH
Advies gehandhaafd op Kopen.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft woensdag in reactie op de kwartaalcijfers van TKH Group het koersdoel verhoogd van 52,00 naar 57,00 euro met een onveranderd koopadvies.

De Haaksbergse onderneming is volgens analist Ruben Devos 2018 goed begonnen, met een autonome en terugkerende winstgroei van bijna 11 procent en 19 procent, die bedrijfsbreed werd gedragen.

De verticale groeimarkten Fibre Optics Networks, Marine & Offshore en Parking and Tire Building lijken volgens Devos een verbetering te vertonen ten opzichte van 2017, terwijl de analist het idee heeft dat de groei bij Machine Vision lager was dan gebruikelijk, hoewel TKH de markt daarvoor waarschuwde in zijn outlook voor het hele boekjaar. Het concern waarschuwde begin maart voor terughoudendheid voor investeringen bij fabrikanten van consumentenelektronica.

Verder wees KBC erop dat TKH de verwachtingen voor 2018. Voor een concrete outlook is het, weinig verrassend volgens Devos, wachten op de halfjaarcijfers.

Het aandeel TKH noteerde woensdagochtend op een groen Damrak 6,0 procent hoger op 55,55 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
BlackRock verkleint belang in TKH

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een kleiner belang in TKH Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 15 juni 2018.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 2,42 procent met een stemrecht van 2,57 procent.

Op 13 juni dit jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 2,94 procent met een stemrecht van 3,09 procent.

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
TKH-dochter bekabelt ruimtesimulator ESA

Gepubliceerd op 19 jun 2018 om 15:21 | Views: 0

TKH 15:13
57,30 -0,35 (-0,61%)

HAAKSBERGEN (AFN) - Capable, een dochteronderneming van TKH, gaat aan de slag met een simulator voor ruimtevaartuigen. De onderneming verzorgt de complete bekabeling van het testsysteem, meldt TKH zonder van financiële details te vermelden.

De nieuwe simulator maakt deel uit van testcentrum ESTEC in Noordwijk, dat door de Europese ruimtevaartorganisatie ESA wordt geëxploiteerd. Capable werkt voor de opdracht nauw samen met het projectteam van de klant. Capable testte zijn kabelsystemen evenwel in eigen beheer, waarvoor het bedrijf moest investeren in zijn testcentrum in Breda.
voda
0
Beursblik: meer omzet voor TKH voorzien

(ABM FN-Dow Jones) ING verwacht dat TKH Group over het tweede kwartaal een hogere omzet en winst heeft behaald. Het Twentse technologieconcern opent dinsdag voorbeurs de boeken over de afgelopen drie maanden.

Volgens analist Tijs Hollestelle behaalde TKH een 7,2 procent hogere omzet van 392 miljoen euro. De stijging was voor 7 procent autonoom, denkt de marktvorser.

Hollestelle voorziet verder voor TKH een EBITA van 41,6 miljoen euro, wat neerkomt op een marge van 10,6 procent. De nettoschuld wordt gesteld op 266 miljoen euro aan het eind van juni.

Hollestelle denkt dat over geheel 2018 een nettowinst van 108 miljoen euro behaald zal worden, een stijging van 11 procent op jaarbasis. De consensus onder analisten ligt zelfs op 120 miljoen euro winst.

TKH had een sterke start van het jaar. Het boekte in de eerste drie maanden van 2018 ook al een hogere omzet en winst, vanwege een positief effect van hogere grondstofprijzen. Een groot deel van de groei werd gerealiseerd in de verticale groeimarkten Fibre Optic Networks, Marine & Offshore, Parking en Tire Building.

Zoals gebruikelijk zal TKH bij de halfjaarcijfers een meer specifieke indicatie geven over de winstverwachting in heel 2018. Bij de laatste jaarcijfers zei TKH dat het "investeringsjaar 2017 een sterk fundament voor materialisatie van groei van de winst vanaf 2018" biedt. Voor de middellange termijn mikt TKH op een rendement op de omzet van 12 tot 13 procent en een rendement op het geïnvesteerde kapitaal (ROCE) van 21 tot 23 procent.

Hoewel het aandeel al goed heeft gepresteerd, meent Hollestelle dat er nog voldoende opwaarts potentieel voorhanden is. ING heeft een koopadvies voor TKH, met een koersdoel van 68,75 euro.

Het aandeel TKH noteerde maandag in de Midkap 1 procent lager op 51,95 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: weer sterk kwartaal TKH

(ABM FN-Dow Jones) TKH Group heeft het afgelopen kwartaal opnieuw sterke cijfers laten zien. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING.

De omzet steeg met 13 procent naar 415 miljoen euro, wat krap 6 procent hoger was dan de verwachting van Hollestelle. De EBITA kwam uit op 47,1 miljoen euro, 13 procent hoger dan de voorspelling van de analist.

Zowel de industriële en als de bouwdivisie liet volgens Hollestelle in het afgelopen kwartaal een "indrukwekkende" autonome groei zien. Die steeg respectievelijk met 18 en 12 procent.

TKH voorziet voor dit jaar een bandbreedte van 116 miljoen tot 122 miljoen euro voor de nettowinst. Volgens Hollestelle zijn de verwachtingen van het management altijd conservatief geformuleerd. Hij verwacht dat hij zijn verwachting van 108 miljoen euro met 10 procent zal moeten verhogen. De consensus ligt op 120 miljoen euro.

ING houdt vast aan het koopadvies voor TKH, met een koersdoel van 68,75 euro.

Het aandeel TKH steeg dinsdagmorgen op een groene beurs met 4,6 procent naar 55,80 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
51 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 12 jul 2024 17:35
Koers 43,480
Verschil +0,480 (+1,12%)
Hoog 43,620
Laag 42,760
Volume 42.633
Volume gemiddeld 68.089
Volume gisteren 57.656

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront