Forum: C/Tac » CTAC ontwikkelingen 2018 » Pagina: 3 | DeBeurs.nl

CTAC ontwikkelingen 2018

157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Wilbar
0
quote:

De Kromme schreef op 9 mrt 2018 om 09:07:


minder omzet, meer winst. het is maar hoe je ertegenaan kijkt. koers doet weinig zoals verwacht. aandeeltjes voor op de plank.
Ik word gek van die plank: er ligt al het een en ander :)
voda
0
Ctac positief gestemd
IT-dienstverlener voorziet verdere winststijging in 2018.

(ABM FN-Dow Jones)Ctac heeft in 2017 de omzet zien dalen, maar de winst zien stijgen en de IT-dienstverlener is optimistisch gestemd voor het lopende jaar. Dit meldde de Bossche IT-dienstverlener vrijdag voorbeurs.

CEO Henny Hilgerdenaar stelde dat ondanks de omzetdaling, de opgaande lijn afgelopen jaar werd gecontinueerd. De omzetdaling werd deels veroorzaakt door tijdelijke vraaguitval als gevolg van vertraging van de start twee projecten, maar ook door het maken van productieve doch in 2017 nog niet factureerbare uren.

De omzet daalde afgelopen jaar met 5,4 procent op jaarbasis naar 81,6 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat kwam in het afgelopen kwartaal juist 20,2 procent hoger uit op 3,7 miljoen euro, volgens Hilgerdenaar omdat er actief op gerelateerde kosten werd gestuurd.

Onder de streep bleef een hogere nettowinst over van 2,8 miljoen euro, tegen 2,6 miljoen euro een jaar eerder.

De solvabiliteit van Ctac steeg van 38,8 procent eind 2016 tot 45,1 procent aan het eind van het vierde kwartaal. De netto kasstroom in 2017 kwam uit op 0,5 miljoen euro negatief. Dit was in 2016 nog 1,0 miljoen euro positief.

Op basis van het nettoresultaat, de verbetering van de balans en de vooruitzichten wil Ctac een dividend voorstellen van 0,08 euro per aandeel ten opzichte van 0,07 euro uit 2016.

Outlook

"De gerealiseerde progressie vormt een goed uitgangspunt om de opgaande lijn in 2018 verder voort te zetten", aldus de topman van Ctac. Op basis daarvan verwacht de IT-dienstverlener in 2018 een hoger resultaat te behalen dan in 2017.

Het aandeel Ctac sloot donderdag 1,7 procent hoger op 3,50 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: gemengd beeld bij Ctac
Omzet viel tegen, bedrijfsresultaat viel mee volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones)Ctac heeft in 2017 een lager dan verwachte omzet gerealiseerd, terwijl het bedrijfsresultaat juist hoger uitviel, vanwege aantrekkende marges. Dit stelde analist Johan van den Hooven van NIBC vrijdag in reactie op de jaarcijfers van de Bossche IT-dienstverlener.

Ctac boekte afgelopen jaar een 5,4 procent lagere omzet van 81,6 miljoen euro, terwijl NIBC uitging van 83 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam in het afgelopen kwartaal juist 20,2 procent hoger uit op 3,7 miljoen euro. Dit was volgens Van den Hooven meer dan voorzien.

Met een sterke focus op het verbeteren van de efficiëntie en het uitbreiden van de positie in clouddiensten kan het bedrijfsresultaat volgens de analist in de komende jaren verder verbeteren. De marktvorser stelde dat de financiële positie van Ctac "veel beter" is dan enkele jaren geleden en dat de IT-dienstverlener een aantrekkelijk dividendrendement biedt van 4 procent.

NIBC handhaafde het koopadvies op Ctac met een koersdoel van 4,00 euro. Het aandeel Ctac verloor vrijdag 1,4 procent op 3,45 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Wilbar
0
Ik zou wel eens willen weten hoe analist Johan van den Hooven van NIBC met de 8 cent dividend aan dat "aantrekkelijk dividendrendement van 4 procent" komt.
Hij is in de war of ik kan niet rekenen. Ik denk dat het aan hem ligt :)
MegaTelstar
0
Van den Hooven denkt kennelijk dat de koers van CTAC nog rond de € 2,- ligt met zijn berekende 4 procent dividendrendement.
Overigens goed om CTAC op de plank te hebben gelet op de verwachtingen voor dit jaar: www.iex.nl/Premium/Adviezen/275940/Ct...
groet, SuperTelstar
De Kromme
0
ADVIEZEN
Datum Guru Advies Koersdoel Verw. Stoploss Rendement
09 mrt NIBC Markets kopen 4,00 0,00 0,00%
10 nov NIBC Markets kopen 4,00 0,00 0,00%
02 nov NIBC Markets kopen 4,30 0,00 0,00%
20 sep NIBC Markets kopen 4,30 0,00 0,00%
10 aug NIBC Markets kopen 4,50 0,00 0,00%

kopen die aandelen!!!!!!!!!!!!!!
Manu&p
0
Geachte Forum lezers graag verwijs ik u naar het lezen van het artikel op de site van XEA.NL
Wilbar
0
Bijna een maand geen nieuwe bijdragen hier. Een record?
Henny Hilgerdernaar opende vandaag de beurs op Beursplein 5 met de welbekende slag op de gong. Opmaat voor betere (koers)tijden? Dat zou leuk zijn.
Wilbar
0
Ctac ondersteunt groeistrategie Action met doorontwikkeling van point-of-sale-systeem
20 april 2018

Vergemakkelijkt openen nieuwe filialen van internationale discountretailer
’s-Hertogenbosch, 24 april 2018

Business & Cloud Integrator Ctac heeft het contract met Action uitgebreid. De internationale retailer neemt al sinds 2008 naar volle tevredenheid Ctac’s point-of-sale-systeem (POS) XV Retail af en maakt tevens gebruik van het Omni Customer Loyalty-programma (OCL) van Ctac. Om de groeistrategie van Action nog beter te ondersteunen, werd de XV Retail-oplossing verder verrijkt met functionaliteiten en de implementatietijd sterk verminderd. Het laatste geeft de groeistrategie van Action aanzienlijke – Total Cost of Ownership – voordelen. Daarmee is een nog steviger fundament gelegd voor verdere (inter)nationale uitbreiding en innovaties in retail.

Dat Action van ‘eenvoudig en verrassend’ houdt, is goed te zien. Eenvoudig, omdat alle Action-filialen in Europa er in grote lijnen hetzelfde uitzien. Verrassend, omdat Action twee derde van het assortiment in de winkels voortdurend verandert en wekelijks meer dan 150 nieuwe producten introduceert. Deze zienswijze vereist een POS-systeem dat in rap tempo heel grote volumes aan kan. Bovendien moet flexibel op- en afschalen makkelijk zijn en is high performance nodig.

Bij Action draait er geen server in elk filiaal, maar is de architectuur zo ingericht, dat de kassa’s vanuit alle landen rechtstreeks in verbinding staan met de XV Retail Online Server; mocht er onverhoopt geen verbinding zijn, dan werkt de kassa en gaan de verkopen dus gewoon door. Dankzij de realtime verbinding met het achterliggende SAP ERP & CAR-systeem is Action op het hoofdkantoor volledig in control. Groot voordeel hiervan is, dat de kassa’s altijd up-to-date zijn. Prijswijzigingen, nieuwe artikelen of andere correcties kunnen 24/7 centraal worden doorgevoerd en zijn direct actief op de kassa’s, net als updates van de software. Bovendien heeft Action door de centrale omgeving een ‘single point of truth’ en daardoor is realtime de juiste voorraad- en omzetinformatie beschikbaar.

Ctac levert met de nieuwe generatie software van XV Retail aan Action een platform voor de toekomst. De retailer besteedt het 24/7-beheer van zowel XV Retail als OCL uit aan Ctac. OCL is het onlineloyaltyplatform van Ctac en wordt door Action gebruikt om personeelskorting te verstrekken en dit te registreren in alle landen waar Action actief is.

Jens Burgers, IT Director bij Action: “We zijn altijd erg tevreden geweest over XV Retail en OCL van Ctac. Maar we breiden continu uit, en Ctac adviseerde ons daarom over een doorontwikkeling van de XV Retail-oplossing. Hiermee zijn we optimaal voorbereid op de toekomst en zijn we klaar voor verdere groei.”

Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac: “Dat Action met een vijfjarencontract opnieuw een langdurige verbinding met ons is aangegaan, laat zien dat er veel vertrouwen is in de toekomst met Ctac. Dit is een mooi voorbeeld van een meerjarenpartnership dat we graag met onze klanten opbouwen. Ik kijk uit naar onze verdere samenwerking met Action, te beginnen met de uitrol van XV Retail 5 van Ctac.”

www.ctac.nl/Over-Ctac/Nieuws/2018/04/...
MegaTelstar
0
En met het volgende persbericht: DEN BOSCH (AFN) - Automatiseerder Ctac heeft een nieuwe vijfjarige order gekregen van budgetwinkelketen Action. Dat werd vrijdag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details.
Action neemt al sinds 2008 softwareproducten van Ctac af. Het levert nu ook een nieuwe generatie softwaresysteem en het beheer van deze platformen.

Mooi nieuws, want Action is sterk groeiend en het aantal licenties zal dus navenant meegroeien bij het openen van nieuwe winkels. Verder ben ik erg benieuwd naar de cijfers over KW1 die op 9 mei zullen volgen.

groet SuperTelstar
Wilbar
0
Het is tegenwoordig wel erg rustig op het forum. Ik denk dat het deze week wel meer reuring zal geven met de Q1 cijfers op woensdag 9 mei.

En wat werd er ook alweer in het jaarbericht (op 9 maart jl.) gezegd over 2018?:

"VOORUITZICHTEN

De verbeterde financiële positie, de gerealiseerde operationele progressie en met name de resultaatverbetering in 2017 geven Ctac een goede uitgangspositie voor 2018.

Met een voorbehoud voor bijzondere exogene omstandigheden verwacht Ctac in 2018 een hoger resultaat te behalen dan in 2017.
"
MegaTelstar
0
Het is zeker rustig Wilbar. Morgen zullen we vernemen hoe Q1 is gelopen. Ik verwacht (met CTAC) goede cijfers.
groet, SuperTelstar
MegaTelstar
0
quote:

effegenoeg schreef op 8 mei 2018 om 10:21:


Wanneer ex-dividend?


Ik dacht (maar zeker weten doe ik het niet) op 15 mei.

groet, SuperTelstar
effegenoeg
0
quote:

MegaTelstar schreef op 8 mei 2018 om 10:37:


[...]

Ik dacht (maar zeker weten doe ik het niet) op 15 mei.

groet, SuperTelstar


Thx
Wilbar
0
De AVA is op woensdag 16 mei. Dus ex-div op donderdag de 17de of vrijdag de 18de. Ik denk ex op die vrijdag.
A. Beets
0
• Omzet stijgt met 2,7% naar € 21,3 miljoen
• Bedrijfsresultaat stijgt met 8,6% naar € 0,7 miljoen
• IP investeringen € 0,4 miljoen drukken groei bedrijfsresultaat met € 0,2 miljoen
• Netto resultaat stijgt met 14,4% van € 451k naar € 516k
A. Beets
0
“Ctac is in 2018 positief van start gegaan. De stijging van het bedrijfsresultaat bedraagt 8,6%. Het netto resultaat steeg met 14,4% naar euro 0,5 miljoen. In het eerste kwartaal van 2018 is - zoals eerder aangegeven - gei¨nvesteerd in onze IP producten. De hieraan gerelateerde factureerbare omzet bedroeg euro 0,6 miljoen, waarvan euro 0,4 miljoen onder immaterie¨le vaste activa is geactiveerd. Hierdoor wordt de verbetering van het resultaat met euro 0,2 miljoen gedrukt.
A. Beets
0
157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17-sep-19 15:52
Koers 2,040
Verschil -0,030 (-1,45%)
Hoog 2,150
Laag 1,990
Volume 24.635
Volume gemiddeld 21.791
Volume gisteren 31.397