AFC Ajax « Terug naar discussie overzicht

AJAX 2018

374 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
IEDER JAAR EEN STAPJE VERDER
0

BESTE WENSEN VOOR IEDER IN 2018

Eens kijken of AJAX in dit overbruggingsjaar het kampioenschap nog naar zich toe kan trekken.
Er wordt intussen weer gebouwd aan verdere groei via trainersstaf, aankopen en verdere ontwikkeling van het hoofdteam, jong AJAX en zeker ook bij de opstormende jeugd.


Hier kijken we voornamelijk naar de financiële vertaalslag.
Volgens mij was het rendement voor 2017 als volgt:
Graag feedback.

31-dec 31-dec %groei
2016 2017

8,75 10,01 € 1,26 14,4
Dividend 0,24 € 0,24 2,7
€ 1,50 17,14
*Dividend is bruto meegenomen
Ik reken gemakshalve persoonlijk met 16%.

Het aandeel is gedurende de 2de helft wat teruggevallen na een flinke stijging.
Wat mij betreft alleen maar een kans om regelmatig bij te kopen.
k ga weer uit van een mooi rendement voor 2018 mede omdat de huidige koers natuurlijk erg laag ligt.

Succes allemaal


Wilbar
0
Independiente-directeur bevestigt Ajax-transfer

Het Argentijnse Independiente heeft bij monde van directeur Jorge Damiani bevestigd dat het Ajax-target Nicolas Tagliafico heeft verkocht.
Damiani werd gevraagd naar de mogelijke komst van de Chileense linksback Jean Beausejour naar Independiente en erkende dat die interesse er is vanwege het vertrek van Tagliafico naar Ajax. "We hebben Tagliafico verkocht", laat de directeur weten aan CDF.
De verwachting is dat de transfer van Tagliafico naar Amsterdam in de komende dagen bekend wordt gemaakt. Voor de éénmalig Argentijns international ligt een contract voor 4,5 jaar klaar.
www.telegraaf.nl/sport/1498589/indepe...
Mr Greenspan
0
Vijf Eredivisie-spelers op talentenlijst van UEFA: 'Nieuwe Johan Cruijff'
Vrijdag 5 januari 2018 om 15:16
De UEFA heeft een lijst gepubliceerd met de vijftig grootste talenten om in 2018 in de gaten te houden. Op de lijst staan vijf spelers uit de Eredivisie, waarvan vier Ajacieden.

PSV'er Hirving Lozano is een van de namen op de lijst. De andere zijn Ajacieden Justin Kluivert, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en David Neres. De UEFA is vooral onder de indruk van 'Mighty Matthijs de Ligt', al krijgt De Jong ook een fraaie beschrijving van de Europese voetbalbond.

'De volgende Johan Cruijff en niets minder, volgens sommigen', schrijft de UEFA. 'De visie, het balgevoel en het gevoel van ruimte van De Jong heeft vaste Ajax-volgers bijzonder enthousiast over zijn toekomst gemaakt.' De lijst van vijftig voetballers is samengesteld op basis van informatie van de correspondenten van de UEFA.
Wilbar
1
Cardiologen: vastgestelde 'false tendon' Nouri ongevaarlijk

Er is geen verband tussen de bij Ajacied Abdelhak Nouri (20) vastgestelde 'false tendon' en het tragische ongeval in Oostenrijk. Dat zeggen cardiologen onafhankelijk van elkaar, schrijft Het Parool.
Letselschadeadvocaat John Beer verklaarde deze week namens de familie dat bij Nouri een hartafwijking is vastgesteld. De KNVB zou die hartafwijking op het spoor zijn gekomen en aan Ajax hebben gemeld.
Dat het gaat om een zogenaamde 'false tendon', een extra streng bindweefsel bij het hart, 'spreekt Beer niet tegen'. Of er nog een andere hartafwijking is vastgesteld, kan hij niet zeggen. ,,Dat is medische informatie."

Hersenschade
De familie reageerde deze week onthutst op het feit dat bij Nouri al voor het tragische incident in Oostenrijk een hartafwijking was geconstateerd. Op 8 juli raakte Nouri als gevolg van hartproblemen in coma tijdens een oefenwedstrijd. Hij heeft ernstige, blijvende hersenschade.
De familie suggereert dat het incident door beter medisch handelen voorkomen had kunnen worden. Woordvoerder Khalid Kasem: ,,Als de familie eerder kennis zou hebben gehad van een hartafwijking, had zij direct aangedrongen op diepgravend vervolgonderzoek, een second opinion en regelmatig terugkerende tests, om zodoende vervolgens te kunnen beoordelen wat de aard en risico's van een dergelijke afwijking in combinatie met intensieve sportbeoefening zijn."

Geen belemmering
Als Nouri's hartafwijking alleen een 'false tendon' betreft, was dat echter geen reden tot zorg, zeggen cardiologen. Zowel de KNVB als Ajax stelde de false tendon vast en raadpleegde daarover een cardioloog. Die oordeelde dat het geen belemmering vormt voor topsport.
Die conclusie wordt gedeeld door drie andere cardiologen, die onafhankelijk van elkaar om commentaar is verzocht. Vanwege de gevoeligheid van de kwestie willen de medisch specialisten alleen anoniem spreken.

Anatomische variant
,,Bij mij gaan geen alarmbellen rinkelen bij een false tendon," zegt een van hen. ,,Als ik dat tegenkom in een dossier, neem ik het ter kennisgeving aan. Ik doe er niets mee."
,,Er is geen bewijs voor een causaal verband tussen een false tendon en het incident met Nouri in Oostenrijk," zegt een ander. ,,Meer dan vijf procent van de Nederlanders heeft dat."
Een van de cardiologen zegt dat het in geval van een false tendon beter is om te spreken van een anatomische variant dan van een hartafwijking. ,,Bij een hartafwijking denk je aan gevaar, maar dat is onterecht."

www.ad.nl/binnenland/cardiologen-vast...
Wilbar
0
jax shopt verder: Duitser Kühn komt over van RB Leipzig

Ajax heeft zich versterkt met Nicolas Kühn, een achttienjarige jeugdinternational van Duitsland. De aanvaller tekent een verbintenis tot medio 2021 in Amsterdam en komt over van RB Leipzig.
Het contract van Kühn gaat per direct in en de Duitser zal in eerste instantie deel uitmaken van de selectie van Jong Ajax. Eerder legden de Amsterdammers al Nicolás Tagliafico vast. Hassane Bandé en Perr Schuurs werden ook gecontracteerd, maar komen vanaf de zomer naar de hoofdstad.
Kühn speelde eerder in de jeugdopleiding van Hannover 96 en verliet die club in 2015 voor RB Leipzig. Tot een debuut bij de nieuwe Duitse topclub kwam het niet voor de jongeling.

www.vi.nl/nieuws/ajax-shopt-verder-du...
mr.Franz
0
Steeds meer vertrouwen in het nieuwe transferbeleid lijkt zich uit te betalen. Deze transferperiodes nog geen klappers omtrent uitgaande transfers gemaakt maar we hebben de transfer van Sanchez nog te goed in de eerst komende cijfers.

Peter2meter
0
Tottenham heeft een bod van 50 miljoen op Neres neergelegd. Er zijn al gesprekken met management van Neres geweest en wordt komende dagen vervolgd. Eerste keus van Spurs is Malcolm maar die heeft te hoge salariseisen.
[verwijderd]
0
Transfer Younes gaat zeer waarschijnlijk niet door, maar nog niets officieel.

Verder vandaag pas een melding van de AFM dat grootaandeelhouder Invesco reeds 27 feb 2017 onder de 5% is gezakt.

Lijkt er op dat daar de aandelen gehouden door hun canadees onderdeel zijn verkocht en dat de andere delen zijn samengevoegd en dan zitten ze op 4.91%.

Er valt niet meer te zeggen van dat belang dan dat het minimaal 3% is en geen 5% of meer want anders had er een melding moeten zijn...... of komt die ook pas na een jaar??
voda
0
Oud-tennisser Siemerink teammanager bij Ajax

Gepubliceerd op 9 feb 2018 om 14:26 | Views: 377

Ajax 14:29
10,10 -0,15 (-1,46%)

AMSTERDAM (AFN) - Jan Siemerink is de nieuwe teammanager van Ajax. De oud-tennisser en voormalig directielid van tennisbond KNLTB is de opvolger van Tjerk Smeets, die in dienst is getreden als technisch directeur bij de Nederlandse honkbalbond KBSB.

,,Dankzij mijn topsportachtergrond weet ik wat er van de spelers gevraagd wordt en wat ze nodig hebben om te kunnen presteren'', zei Siemerink. ,,De jaren na mijn tennisloopbaan heb ik, met name als captain van het Daviscup-team, een nog beter beeld gekregen van de totale organisatie rondom een sportploeg. Na gesprekken met Edwin van der Sar en Marc Overmars (beiden directielid bij Ajax) werd ik steeds enthousiaster over de functie, dus ik ben blij dat ze voor mij gekozen hebben.''

Siemerink (47) was tussen 1989 en 2002 tennisprof. In het enkelspel won hij vier 4 ATP-toernooien en was de veertiende plek in 1998 zijn hoogste positie op de wereldranglijst.
IEDER JAAR EEN STAPJE VERDER
0
AMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft in het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar 2017/2018 winst geboekt. Dat had de beursgenoteerde Amsterdamse voetbalclub vooral te danken aan de inkomsten uit transfers. Operationeel leed Ajax namelijk een verlies.

De nettowinst van Ajax kwam uit op 16,9 miljoen euro, tegen 29,2 miljoen een jaar eerder. Uit de gewone bedrijfsvoering leed Ajax echter een verlies van 4,4 miljoen euro, wat de club zelf wijt aan het gebrek aan inkomsten uit Europees voetbal. Daar plaatste Ajax zich dit seizoen niet voor. In dezelfde periode vorig jaar had Ajax nog een operationele winst van 2,7 miljoen euro.

Aan transfersommen kreeg Ajax 37,9 miljoen euro binnen, mer name dankzij het vertrek van Davinson Sanchez, Kenny Tete en Jaïro Riedewald. Omdat de club ook 10,7 miljoen euro afschreef op transfersommen bleef er onder de streep 27,2 miljoen euro over.

Voor het hele boekjaar 2017/2018 verwacht Ajax ook een nettowinst en een operationeel verlies.
[verwijderd]
0
Zijn deze cijfers bij verrassing en tijdens beurs gepubliceerd??

www.ajax.nl/de-club/organisatie/de-ve...

Ik heb ze vantevoren nergens aangekondigd gezien. Niet dat ze heel schokkend zijn, maar wel weer een "bewijs" dat een voetbalclub/sportvereniging niet beursgenoteerd zou moeten zijn.

Betaal €15 p/a en we lullen nergens meer over, zou ik zeggen...
[verwijderd]
0
Ja de IR van Ajax laat te wensen over, en dat is heel zacht uitgedrukt, die bestaat eigenlijk gewoon niet.
Het is altijd weer een verrassing wanneer ze de cijfers bekend maken.

Ajax heeft ook helemaal niets op de beurs te zoeken meer.
In 1999 hadden ze geld nodig en ipv handje ophouden bij de belastingbetaler die in de vorm van de gemeentes door het hele land altijd maar geld kregen hebben zij een deel van zichzelf naar de beurs gebracht.
Hiermee hebben ze flinke investeringen gedaan in satelliet clubs, het eigen opleidingscomplex en de rest van de organisatie.
Dit heeft er mede voor gezorgd dat de club er nu financieel zo goed voor staat.

Nu de financiële situatie steeds sterker werd de afgelopen jaren is ook onderzocht wat Ajax allemaal zou kunnen doen en uit dat onderzoek kwamen 3 duidelijke punten.

- Groter belang in stadion.
- Uitbreiden opleidingscomplex Sportpark de Toekomst
- Van de beurs gaan

Bovenstaande punten in willekeurige volgorde.

Een groter belang in het stadion is reeds genomen met daarbij een flinke verbeterde huur deal maar hiermee komen ook grotere kosten voor het komende onderhoud aan het stadion.

Uit de cijfers die vandaag bekend zijn gemaakt valt ook te lezen dat er bijna 40 miljoen is gereserveerd voor investeringen in bouwplannen voor sportcomplex De toekomst dus dat gaat ook gebeuren en dat is ook goed.
Je moet zaaien om te kunnen oogsten.

Dus blijft er nog 1 punt over waar ze met overtollig geld heen kunnen en dat is de aandelen die ooit voor omgerekend 11.345 euro (25 gulden) naar de beurs zijn gebracht terug kopen van de paar groot aandeelhouders en het restant bij de particulieren op een fair niveau.

Om punt 3 te realiseren is misschien nog 1 aardige zomerse transferperiode nodig en dan kunnen ze dat doen en hebben ze nog zeer ruim geld over zodat ze een goede onderhandelingspositie houden zodat koopclubs weten dat Ajax niet hoeft te verkopen, aan de andere kant weten clubs waar Ajax aanklopt ook dat Ajax geld heeft maar per saldo is een grote kas gunstig op de markt zolang de clubleiding er maar verstandig mee omgaat en dat is erg lastig met al die grote clubs die met bedragen gooien, supporters die altijd alleen maar meer vragen en het liefst gisteren, is ook niet zo raar als de resultaten achterblijven maar als je kijkt wat Ajax allemaal gedaan heeft de afgelopen bijna 20 jaar dan is het knap hoe ze er nu voor staan en als je het fundament maar gezond houd dan groeien er vanzelf mooie dingen.
voda
0
Vroege uitschakeling in Europa drukt resultaten Ajax
Voetbalomzet ruim 8 miljoen euro lager.

(ABM FN-Dow Jones)De resultaten van Ajax zijn in het eerste halfjaar van het lopende gebroken boekjaar gedrukt omdat de voetbalclub vroeg werd uitgeschakeld in de UEFA Europa League. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Amsterdamse voetbalvereniging.

De voetbalomzet daalde vanwege de vroege uitschakeling met 8,1 miljoen euro tot 18,6 miljoen euro. De opbrengst uit de verkoop van kaarten steeg met 1,0 miljoen tot 6,9 miljoen euro. De totale omzet zakte van 54,8 miljoen naar 46,8 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat voor afschrijving en resultaat vergoedingssommen was 4,4 miljoen euro negatief, ten opzichte van 2,7 miljoen euro positief in het voorgaande boekjaar. Het resultaat na belastingen zakte van 29,2 miljoen naar 16,9 miljoen euro.

De voetbalclub verwacht voor het volledige boekjaar een operationeel verlies en een positief netto resultaat.

Op een iets lager Damrak daalde het aandeel Ajax met 0,9 procent tot 10,50 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
aandeelofoptie
0
Vanmiddag nog even de tweede plak verspelen aan AZ - zou zo maar kunnen

Daarmee ook de voorronde van de CL en dat gaat heel veel geld kosten

De pseudo-vedetten zijn totaal uit vorm of zijn geblesseerd - eitjes zijn het -

niet voooruit te branden of in een veel te laag tempo en niet scorend ondanks

veldoverwicht maar ja wat schiet je daarmee op - datzelfde geldt ook voor de

verbeteringen die Ten Hag na zijn komst ziet in de selectie - allemaal leuk en

aardig maar zijn helaas geen garantie voor geen puntenverliesaandeelofoptie
0
afgang in Arnhem - internationaal was het al niets - nationaal stelt Ajax ook al niets meer voor - triest
Mr Greenspan
0
quote:

De Troon Jan schreef op 4 maart 2018 15:00:


Coach er maar weer uit....


van der Sar zal dan ook gelijk vertrekken heeft hij destijds aangegeven.
Spelers worden ook aardig minder waard bij deze resultaten.
374 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 dec 2021 17:35
Koers 14,600
Verschil +0,100 (+0,69%)
Hoog 14,750
Laag 14,500
Volume 999
Volume gemiddeld 5.841
Volume gisteren 2.012